500%-kal gyorsabb letöltési sebességet érhet el Linuxon az Xtreme Download Manager segítségével

Szeretné felgyorsítani a letöltéseket Linuxon? Nézze meg az Xtreme Download Managert. Ez egy lenyűgöző alkalmazás, amely jelentősen felgyorsíthatja a letöltéseket. Ez az útmutató bemutatja az Xtreme Download Manager telepítését és használatát Linux rendszeren.

Az Xtreme Download Manager letöltése

Az Xtreme Download Manager egy olyan program, amely SH-fájlon keresztül települ, így hagyományos eszközökkel (a Linux csomagkezelővel) nem fogja tudni telepíteni. Ehelyett meg kell ragadnia a programot telepítő szkriptfájlt a hivatalos webhelyről.

Az Xtreme Download Manager szkriptfájl számítógépen való használatához nyisson meg egy terminálablakot a Linux asztalon. A Linux asztalon a Ctrl + Alt + T billentyűkombináció lenyomásával indíthat terminálablakot. Vagy keresse meg a „Terminal” kifejezést az alkalmazás menüjében, és indítsa el úgy.

Amikor a terminál ablak nyitva van, és készen áll a használatra, hajtsa végre a következő wget download parancsot a legújabb Xtreme Download Manager JAR-fájl megszerzéséhez.

wget https://sourceforge.net/projects/xdman/files/xdm-2018-x64.tar.xz/download -O ~/Downloads/xdm-2018-x64.tar.xz

A fenti parancs közvetlenül letölti az Xtreme Download Manager eszközt a felhasználói fiókok „Letöltések” mappájába. A CD paranccsal érheti el a „Letöltések” mappát.

cd ~/Downloads/

Miután belépett a „Letöltések” mappába, ki kell csomagolnia az Xtreme Download Manager TarXZ fájl tartalmát. Ez a fájl egy archívum, amely a telepítő parancsfájlt tartalmazza.

  A 2020-ban felülvizsgált 12 legjobb hálózatfigyelő szoftver és eszköz

A TarXZ fájl kibontása a tar paranccsal történik. A terminál használatával csomagolja ki a TarXZ archívumot.

tar xvf xdm-2018-x64.tar.xz

Amikor a kibontási folyamat befejeződött, egy „install.sh” nevű szkriptfájl jelenik meg a „Letöltések” mappában. Az Xtreme Download Manager alkalmazás Linux rendszeren való telepítéséhez ezt a szkriptet kell futtatni a számítógépén.

Hordozható Java

Az Xtreme Download Manager Linux-kiadásának telepítése közben javasolt a hordozható Java-kiadás megragadása és Linuxon való futtatása is. Természetesen a Linux kiadás jobb, de a mobil kiadás lehetővé teszi, hogy PC-ről PC-re vigye. Tehát ha hordozható kiadást szeretne az alkalmazásból, kövesse ezeket az utasításokat.

Először is fogja meg a legújabb Xtreme Download Manager JAR fájlt a hivatalos webhelyről a terminál wget download parancsával.

wget https://github.com/subhra74/xdm/releases/download/7.2.10/xdman.jar

Az Xtreme Download Manager JAR fájl legújabb kiadásának letöltése után telepítenie kell a Java futtatókörnyezetet a rendszerére. A Java Runtime környezet Linux rendszeren történő beállításához kövesse a témával kapcsolatos útmutatónkat.

  Gyors szavazás létrehozása a Microsoft Teamsben

Ha a futtatókörnyezet telepítve van, futtassa az Xtreme Download Managert a következő parancsokkal egy terminálablakban.

cd ~/Downloads
java -jar xdman.jar

Az Xtreme Download Manager beállítása Linuxon

Miután letöltötte a számítógépére és kicsomagolta az Xtreme Download Manager szkriptfájlt, ideje telepíteni a szoftvert. Az alábbi paranccsal indítsa el a szkriptfájlt.

sudo sh install.sh

A telepítő szkriptnek gyorsnak kell lennie, mivel nincs sok telepítenivaló a rendszerre. Amikor a folyamat befejeződött, az Xtreme Download Managert be kell állítani Linux számítógépén.

Az Xtreme Download Manager használata Linuxon

Az Xtreme Download Manager Linux PC-jén való használatához be kell állítania a böngésző figyelését. A böngésző figyelése elengedhetetlen, mert különben minden alkalommal, amikor le akarunk tölteni egy fájlt az XDM segítségével, azt manuálisan kell végrehajtani.

A böngészőfigyelés beállítása magában foglalja egy böngészőbővítmény beállítását, amely észleli, ha valami éppen letöltésre készül, és átirányítja az XDM-re. Számos böngésző létezik, ezért kövesse az alábbi, az Ön által használt webböngészőnek megfelelő utasításokat.

  Hogyan lehet élőben közvetíteni a téli olimpiát bárhol 2022-ben

Firefox

A Firefox az alapértelmezett webböngésző a Linux operációs rendszerek 99%-án. Ha Firefoxot használ, és az Xtreme Download Manager használatát tervezi, telepítenie kell a Firefox monitor-kiegészítőjét.

A Firefox XDM monitorkiegészítő telepítéséhez válassza ezt link. Ezután válassza ki a telepítés gombot, hogy hozzáadja a kiegészítőt a Firefox webböngészőhöz.

Chromium/Chrome/Vivaldi stb

Ha Chromium-alapú webböngészőt használ Linuxon, például Google Chrome, Chromium, Vivaldi, Brave, Microsoft Edge (BETA) stb., telepítenie kell a Chrome XDM böngészőmonitort a Chrome webáruházból.

A kiegészítő telepítéséhez a Chromium-alapú webböngészőben kattintson a kék „Hozzáadás a Chrome-hoz” gombra. Ezután letölti és telepíti a böngészőjébe.

Fájlok letöltése

Ha XDM-mel szeretne letölteni egy fájlt, indítsa el a webböngészőt. Ezután keresse meg a letölteni kívánt fájlt, és válassza ki a hivatkozást. A letöltési hivatkozásra kattintva a böngésző monitora megkérdezi, hogy kívánja-e elindítani a letöltést. Ezután elindítja az Xtreme Download Managert.

Ha a fájl hozzáadódik az XDM-hez, a fájl letöltődik. Amikor a letöltés befejeződött, válassza az XDM lehetőséget, és kattintson a jobb gombbal a letöltésre. Ezután kattintson a „Mappa megnyitása” gombra a letöltött fájl eléréséhez.