5 Vállalati használatra kész felhősérülékenység-ellenőrző AWS-hez, GCP-hez, Azure-hoz és sok máshoz

A felhőalapú sebezhetőségek keresése elengedhetetlen kiberbiztonsági gyakorlat a technológiai világban.

A hálózatüzemeltetők alapvető biztonsági intézkedéseket alkalmaznak a hálózatok kezelése során, de néhány rejtett sérülékenységet nehéz észlelni. Ezért szükség van az automatikus felhőalapú biztonsági vizsgálatokra.

A technológia iránt érdeklődők várhatóan képesek lesznek elvégezni a felhőkörnyezet alapvető sebezhetőségi vizsgálatát. Ez a folyamat a felhőalapú biztonsági ellenőrzési eszközök megismerésével kezdődik, amelyek segíthetnek automatizálni a felhő sérülékenységeinek észlelését a hálózaton. Számos sebezhetőség-ellenőrző elérhető kis költséggel, de elengedhetetlen a leghatékonyabbak ismerete.

Mi az a sebezhetőség-ellenőrző?

A Vulnerability Scanner egy szoftvereszköz, amelyet arra terveztek, hogy automatikusan megvizsgálja az alkalmazásokat és a hálózatokat hibás konfiguráció és biztonsági hibák keresésére. Ezek a vizsgálóeszközök automatizált biztonsági teszteket hajtanak végre a felhőhálózat biztonsági fenyegetéseinek azonosítására. Ezen kívül folyamatosan frissített adatbázisuk van a felhő sérülékenységeiről, amely lehetővé teszi számukra a hatékony biztonsági ellenőrzést.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő sebezhetőség-ellenőrzőt

A felhőalapú biztonság érdekében elengedhetetlen egy megfelelő sebezhetőség-ellenőrző használata. Számos sebezhetőség-ellenőrző eszköz elérhető az interneten, de nem mindegyik kínálja azt, amit a felhőalapú biztonsági tesztelők az automatizált sebezhetőség-ellenőrzőkben keresnek. Íme néhány tényező, amelyekre figyelni kell a sebezhetőség-ellenőrző eszköz kiválasztásakor.

Válasszon egy sebezhetőség-ellenőrzőt, amely:

  • bonyolult webalkalmazásokat vizsgál
  • figyeli a kritikus rendszereket és védelmet
  • a sebezhetőségek orvoslását javasolja
  • megfelel az előírásoknak és az ipari szabványoknak
  • intuitív irányítópulttal rendelkezik, amely megjeleníti a kockázati pontszámokat

Elengedhetetlen a felhő sérülékenységeinek vizsgálatához és teszteléséhez használt eszközök összehasonlítása és áttekintése. Egyedülálló előnyöket kínálnak, amelyek biztosítják a rendszerhálózatok és webalkalmazások zökkenőmentes működését, valamint biztonságosan használhatók szervezetekben és magánvállalkozásokban.

A sebezhetőség-ellenőrző eszközök felhőfigyelési és biztonsági védelmi előnyöket kínálnak, például:

  • Rendszerek és hálózatok vizsgálata biztonsági réseket keresve
  • Ad-hoc biztonsági tesztek végrehajtása, amikor csak szükség van rájuk
  • Felhőbeli biztonsági rések nyomon követése, diagnosztizálása és javítása
  • Hibás konfigurációk azonosítása és megoldása a hálózatokban

Íme az 5 legnépszerűbb sebezhetőség-ellenőrző a felhőalapú biztonság érdekében:

Intruder Cloud Security

Betolakodó egy Cloud Vulnerability Scanning Tool, amelyet kifejezetten az AWS, az Azure és a Google Cloud vizsgálatára terveztek. Ez egy rendkívül proaktív felhőalapú sebezhetőség-ellenőrző, amely észleli a digitális infrastruktúrák kiberbiztonsági gyengeségeinek minden formáját. Az Intruder rendkívül hatékony, mert kiberbiztonsági hiányosságokat talál a kitett rendszerekben, hogy elkerülje a költséges adatszivárgást.

  A Wifi Collector megkeresi és összegyűjti a vezeték nélküli hálózati információkat

A felhőalapú rendszerek számára készült sebezhetőség-ellenőrző erőssége a kerület-ellenőrzési képességeiben rejlik. Úgy tervezték, hogy új sebezhetőségeket fedezzen fel, így biztosítva, hogy a kerületet ne lehessen könnyen áttörni vagy feltörni. Ezen túlmenően egyszerűsített megközelítést alkalmaz a hibák és a kockázatok észlelésére.

A hackerek nagyon nehezen tudják feltörni a hálózatot, ha Intruder Cloud Security Scannert használnak. Felismeri a felhőhálózat összes gyengeségét, hogy megakadályozza, hogy a hackerek megtalálják ezeket a gyengeségeket. A behatoló egyedi fenyegetésértelmezési rendszert is kínál, amely a sebezhetőségek azonosításának és kezelésének folyamatát könnyen feltörhető dióvá teszi. Ez erősen ajánlott.

Aqua Cloud Security

Aqua Cloud Security egy biztonsági rés-ellenőrző, amelyet a nyilvános felhőalapú fiókok konfigurációs problémáinak vizsgálatára, figyelésére és orvoslására terveztek a legjobb gyakorlatok és a megfelelőségi szabványok szerint a felhőalapú platformokon, például az AWS-en, az Azure-on, az Oracle Cloudon és a Google Cloudon. Teljes Cloud-Native Application Protection Platformot kínál.

Ez az egyik legjobb sebezhetőség-ellenőrző, amelyet a felhőalapú natív biztonsághoz használnak a szervezetekben. A hálózatbiztonsági szolgáltatók ezt a sebezhetőség-ellenőrzőt használják sebezhetőségi vizsgálatra, felhőalapú biztonsági helyzetkezelésre, dinamikus fenyegetéselemzésre, Kubernetes biztonságra, kiszolgáló nélküli biztonságra, konténerek biztonságára, virtuális gépek biztonságára és felhőalapú platform-integrációkra.

Az Aqua Cloud Security Scanner különböző CSPM-kiadásokat kínál a felhasználóknak, amelyek tartalmazzák a SaaS-t és a nyílt forráskódú biztonságot. Segíti az egyes nyilvános felhőszolgáltatások konfigurációjának biztonságát a CloudSploit segítségével, és átfogó megoldásokat kínál a többfelhős biztonsági helyzetkezeléshez. A hibák szinte elkerülhetetlenek egy bonyolult felhőkörnyezetben, és ha nem ellenőrzik megfelelően, hibás konfigurációhoz vezethetnek, amely súlyos biztonsági problémákhoz vezethet.

Ezért az Aqua Cloud Security átfogó megközelítést dolgozott ki az adatszivárgások megelőzésére.

Qualys Cloud Security

Qualys Cloud Security egy kiváló számítási felhő platform, amely a felhő sérülékenységeinek azonosítására, osztályozására és megfigyelésére szolgál, miközben biztosítja a belső és külső szabályzatoknak való megfelelést. Ez a sebezhetőség-ellenőrző előnyben részesíti a vizsgálatot és a helyreállítást azáltal, hogy automatikusan megtalálja és felszámolja a rosszindulatú programok fertőzéseit a webalkalmazásokon és a rendszer webhelyein.

A Qualy nyilvános felhőintegrációkat biztosít, amelyek lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy teljes mértékben áttekinthessék a nyilvános felhőbevezetéseket. A legtöbb nyilvános felhőplatform „megosztott biztonsági felelősség” modell szerint működik, ami azt jelenti, hogy a felhasználóktól elvárják, hogy védjék a felhőben végzett munkaterhelésüket. Ez ijesztő feladat lehet, ha kézzel hajtják végre, ezért a legtöbb felhasználó inkább sebezhetőség-ellenőrzőket alkalmaz.

  A középső kattintás konfigurálása az érintőpadon

A Qualy teljes láthatóságot biztosít a végpontok közötti informatikai biztonság és a hibrid IT- és AWS-telepítéseknek való megfelelés révén. Folyamatosan figyeli és értékeli az AWS eszközöket és erőforrásokat biztonsági problémák, hibás konfigurációk és nem szabványos telepítések miatt. Tökéletes sebezhetőség-ellenőrző a felhőkörnyezetek vizsgálatához és az összetett belső hálózatok sebezhetőségeinek észleléséhez. Központi, egy üvegtáblás felülettel és CloudView irányítópulttal rendelkezik, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy egy központi felhasználói felületen keresztül megtekintsék a megfigyelt webalkalmazásokat és az összes AWS-eszközt több fiókban.

Rapid7 Insight Cloud Security

Rapid7 InsightCloudSec platform az egyik legjobb sebezhetőségi szkenner a felhőbiztonság terén. Ez a sebezhetőség-ellenőrző célja a felhőszolgáltatások biztonságának megőrzése. Tartalmaz egy betekintési platformot, amely webalkalmazás-biztonságot, sebezhetőség-kezelést, fenyegetés-parancsot, hibaészlelést és válaszadást biztosít, beleértve a felhőbiztonsági szakértői felügyeleti és tanácsadói szolgáltatásokat.

A Rapid7 InsightCloudSec által biztosított biztonságos felhőszolgáltatások a lehető legjobb módon segítik előmozdítani az üzletet. Ezenkívül lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a folyamatos biztonság és megfelelőség révén innovációt hajtsanak végre. Ez a felhőalapú biztonsági platform kiváló előnyöket kínál, beleértve a felhőalapú munkaterhelés-védelmet, a biztonsági helyzetkezelést, valamint az identitás- és hozzáférés-kezelést.

A Rapid7 egy teljesen integrált felhőalapú natív platform, amely olyan funkciókat kínál, mint pl. kockázatértékelés és auditálás, egységes láthatóság és felügyelet, automatizálás és valós idejű helyreállítás, felhőalapú identitás és hozzáférés-kezelés irányítása, fenyegetésvédelem, bővíthető platform és infrastruktúra kódbiztonságként, Kubernetes biztonsági védőkorlátok és testtartáskezelés. A lista végtelen.

CrowdStrike Cloud Security

CrowdStrike Cloud Security a felhőalapú biztonsági szolgáltatásokhoz tervezett legjobb sebezhetőségi szkenner. Egységes felhőalapú biztonsági helyzetkezeléssel állítja meg a felhőbe való behatolást, és a többfelhős és hibrid környezetekben az incidensek megelőzését teszi lehetővé egyetlen platformon. Ez a platform átalakította a felhőalapú biztonsági automatizálás módját a webes alkalmazások és hálózatok számára.

A CrowdStrike teljes felhőalapú natív biztonságot kínál, és védi a munkaterheléseket, a gazdagépeket és a tárolókat. Lehetővé teszi a DevOps számára, hogy észlelje és kijavítsa a problémákat, mielőtt azok negatívan befolyásolnák a rendszert. Ezen túlmenően a biztonsági csapatok ezt a felhőalapú biztonsági szkennert használhatják a felhőalapú adatsértések elleni védekezésre felhőméretű adatok és elemzések segítségével. Ez a sérülékenység-ellenőrző kevesebb munkát fog okozni a felhőbiztonsággal és a DevOps-csapatokkal, mivel a felhőalapú telepítések automatikusan optimalizálva vannak egységes védelemmel.

Funkciói közé tartozik az automatikus felhősérülékenység-felderítés, a fenyegetések észlelése és megelőzése, a folyamatos futásidejű védelem, beleértve az EDR-t felhőalapú munkaterhelésekhez és tárolókhoz. Ezenkívül lehetővé teszi a webfejlesztők számára, hogy webalkalmazásokat készítsenek és futtassanak annak tudatában, hogy teljes mértékben védettek az adatszivárgás ellen. Ennek eredményeként, ha a fenyegetésekre vadászik és felszámolják, a felhőalkalmazások zökkenőmentesen és gyorsabban fognak futni, miközben a lehető legnagyobb hatékonysággal dolgoznak.

  Hogyan mondhatja le CBS All Access előfizetését

Következtetés 👩‍💻

A sebezhetőség-ellenőrzők elengedhetetlenek a felhőalapú biztonsághoz, mivel könnyen észlelik a rendszer gyengeségeit, és fontossági sorrendbe állítják a hatékony javításokat. Ez segít csökkenteni a biztonsági csapatok munkaterhelését a szervezetekben. Az ebben az útmutatóban ismertetett biztonsági rés-ellenőrzők mindegyike kiváló előnyökkel jár.

Ezek a sebezhetőség-ellenőrzők lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy ellenőrzéseket hajtsanak végre úgy, hogy jogosult felhasználóként jelentkeznek be a webhelyre. Amikor ez megtörténik, automatikusan figyeli és ellenőrzi a rendszerek gyenge pontjait. Ezenkívül azonosítja a hálózati csomagkonfiguráció bármilyen anomáliáját, hogy megakadályozza, hogy a hackerek kihasználják a rendszerprogramokat. Az automatizált sebezhetőség-értékelés nagyon fontos a felhőalapú biztonsági szolgáltatások számára.

Így a sebezhetőség-ellenőrzők több ezer sebezhetőséget képesek észlelni, és érvényesítésükkel azonosítani a sérülékenységek tényleges kockázatát. Miután ezeket elérték, a sebezhetőségek kockázati szintje alapján prioritásként kezelik a helyreállítást. Mind az öt felülvizsgált sebezhetőség-ellenőrző tesztelt és megbízható, így a felhasználóknak nem kell aggódniuk semmilyen hiányosság miatt.

Végül fontos megjegyezni, hogy a sebezhetőség-ellenőrzés eltér a penetrációs teszteléstől.

A sebezhetőség-ellenőrzők felfedezik a sebezhetőségeket, és a fenyegetettség szintje alapján osztályozzák azokat. Összekapcsolják azokat szoftverekkel, eszközökkel és operációs rendszerekkel, amelyek felhőalapú hálózaton csatlakoznak. A hálózaton is hibás konfigurációk észlelhetők.

A penetrációs tesztelés azonban egy másik módszert alkalmaz, amely magában foglalja az észlelt sebezhetőségek kihasználását egy felhőalapú hálózaton. Tehát a behatolási tesztet közvetlenül a sebezhetőségi vizsgálat után hajtják végre. Mindkét felhőbiztonsági folyamat hasonló, és a webalkalmazások és hálózatok biztonságának és fenyegetésekkel szembeni védelmének biztosítására összpontosít.