5 tárhely-ellenőrző eszköz a webhelyek tárhelyének ellenőrzésére

Szerette volna tudni, hogy ki üzemeltet egy adott webhelyet? Gondolkozott már azon, hogy versenytársai melyik hosting szolgáltatást használják?

Vagy ha olyan webhelyre bukkan, amely gyorsan betöltődik, nem kíváncsi az azt üzemeltető tárhelyszolgáltatóra?

Mindig hasznos az ilyen jellegű információkhoz való hozzáférés.

Ez az információ nyilvánosan elérhető. És nagyon sok eszköz van annak ellenőrzésére, hogy melyik szolgáltatás tárolja a webhelyet.

De előtte

Mi az a webtárhely?

A webtárhely egy olyan szolgáltatás, amely lehetővé teszi webhely létrehozását és közzétételét az interneten. A weboldal fejlesztéséhez szükséges összes adatot a webtárhely-szolgáltató által kezelt szervereken tároljuk.

Miért fontos tudni, hogy ki üzemeltet egy webhelyet?

Olyan webhelyre bukkant, amely gyorsan betöltődik és csodálatosan működik. Szeretné tudni, hogy ki a házigazda, hogy az ő szolgáltatásaikat is igénybe vehesse, mert az ideális és legkiválóbb webtárhely-szolgáltatás kiválasztása elengedhetetlen lépés az egyén vagy egy vállalkozás erős online jelenlétének megteremtésében.

  Két AirPod készlet párosítása ugyanazzal az iPhone készülékkel

Vagy benyújthat egy DMCA szerinti eltávolítási értesítést egy másik webhely gazdájának, amely ellopja az Ön tartalmát. Mindezekben a különböző forgatókönyvekben először tudnia kell, hogy ki üzemelteti a webhelyet. Csak akkor mehet tovább.

Összefoglaltunk néhány tárhely-ellenőrző eszközt.

Menjünk gurulni.

SiteChecker

SiteChecker egy hatékony eszköz, amely segíthet kideríteni, ki üzemeltet egy adott webhelyet. Egyszerűen írja be az URL-címét a szövegmezőbe, és kattintson az “Ellenőrzés” gombra. Néhány pillanat múlva megkapja a tárhely-ellenőrző jelentést, amely olyan információkat tartalmaz, mint a webtárhely-szolgáltató, a névszerver és a DNS-szolgáltató adatai.

HostAdvice

HostAdvice egy webalapú szolgáltatás, amely lehetővé teszi, hogy gyorsan meghatározza, ki üzemelteti a webhelyet. Ha meg szeretné tudni, hogy ki üzemeltet egy webhelyet, egyszerűen írja be a domain nevet, és kattintson a keresés gombra.

Rishavapps

Rishavapps hosting-ellenőrző egy újabb fantasztikus eszköz annak meghatározására, hogy ki üzemeltet egy webhelyet. Ha meg szeretné tudni, hogy ki üzemelteti a webhelyet vagy weboldalt, egyszerűen írja be a domain nevet, és kattintson a „Gazdagép ellenőrzése” gombra.

etoppc.com

A etoppc.com Tárhelyellenőrző eszköz egy praktikus és kiváló webszolgáltatás, amely segíthet meghatározni, hogy ki üzemeltet egy adott webhelyet. Írja be a kívánt webcímet, és a folytatáshoz kattintson a „Host keresése” gombra.

  Több kép mentése egy iMessage szálba

Néhány másodpercen belül információkat fog látni a hosting cégről. Olyan részleteket is tartalmaz, mint annak a szervernek az IP-címe, ahol a tartomány jelenleg található, valamint a földrajzi hely.

Digital Host Checker

Az Digital Host Checker eszköz egy nagyon egyszerűen használható eszköz. Írja be a webhely URL-címét a beviteli mezőbe, hogy megtudja, ki a tulajdonosa és ki tárolja. Megadja az összes részletet, például a tárhelyszolgáltatót, az IP-címet, a tulajdonos adatait és a névszervereket.

Whois Lookup

Alternatív megoldásként megtalálhatja a whois paranccsal a parancssorban, anélkül, hogy tárhely-ellenőrző eszközöket használna.

Csak írja be a következő parancsot a terminálba.

whois website.com

Itt bármilyen webcímet megadhat. Például,

C:Usersetoppc.com>whois etoppc.com.com

Whois v1.21 - Domain information lookup
Copyright (C) 2005-2019 Mark Russinovich
Sysinternals - www.sysinternals.com

Connecting to COM.whois-servers.net...

WHOIS Server: whois.cloudflare.com
  Registrar URL: http://www.cloudflare.com
  Updated Date: 2019-11-15T19:48:21Z
  Creation Date: 2015-01-07T14:14:12Z
  Registry Expiry Date: 2025-01-07T14:14:12Z
  Registrar: CloudFlare, Inc.
  Registrar IANA ID: 1910
  Registrar Abuse Contact Email:
  Registrar Abuse Contact Phone:
  Domain Status: clientTransferProhibited https://icann.org/epp#clientTransferProhibited
  Name Server: OLGA.NS.CLOUDFLARE.COM
  Name Server: TODD.NS.CLOUDFLARE.COM
  DNSSEC: signedDelegation
  DNSSEC DS Data: 2371 13 2 CBAA2018F41B29985DAEDE7F127D4F9626ADA609665CEBAB0011903B7C639254
  URL of the ICANN Whois Inaccuracy Complaint Form: https://www.icann.org/wicf/
>>> Last update of whois database: 2021-11-18T07:56:10Z <<<

Láthatja, hogy a whois parancs minden részletet megad, például a névszervereket, a domain lejárati adatait, beleértve a web hosting szolgáltatás nevét.

  Az összes oldal letiltása a Star Wars segítségével

Befejezés 👩‍💻

Remélem, hasznosnak találja ezeket az eszközöket a webhelyek üzemeltetőjének meghatározásában. Ha segítségre van szüksége a webtárhely-tárhely legjobb vezérlőpult-kezelőszoftverének megtalálásához, akkor tekintse meg útmutatónkat a webtárhely-vezérlőpult és a szerverkezelő szoftver kiválasztásáról.

Élvezettel olvasta a cikket? Mit szólnál a világgal való megosztáshoz?