5 ok, amiért a ChatGPT minden idők leggyorsabban növekvő alkalmazásává vált

Kulcs elvitelek

  • A ChatGPT időzítése tökéletesen illeszkedik a mesterséges intelligencia iránti növekvő érdeklődés és lelkesedés hullámához 2022-ben, megragadva az emberek fantáziáját a technológiai környezetben.
  • A ChatGPT sokoldalúsága és hasznossága kulcsfontosságú tényező volt a robbanásszerű növekedésében, amely a felhasználók széles körét vonzza a különböző iparágakban és szakmákban.
  • A ChatGPT ingyenes hozzáférése és egyszerű használhatósága, valamint a közösség által vezérelt növekedése milliók számára tette elérhetővé, és elősegítette, hogy AI chatbotként gyorsan elterjedjen.

Az OpenAI mesterséges intelligencia chatbotja, a ChatGPT 2022 novemberi indulása óta soha nem látott és meteorológiai emelkedésnek örvend.

Bár a chatbot akkor került nyilvánosságra, amikor más mesterséges intelligencia eszközök, például a DALL-E és a Midjourney jól működtek, a ChatGPT valahogy sikerült magára vonnia a figyelem nagy részét a mesterséges intelligencia terén.

De hogyan tudott a ChatGPT ilyen sok felhasználót és nyilvánosságot felhalmozni nagyon rövid idő alatt?

A ChatGPT minden idők leggyorsabban növekvő alkalmazása?

A kutatás szerint UBS elemzők, a ChatGPT valószínűleg a leggyorsabban növekvő alkalmazás az internet történetében. Az UBS kutatása az elmúlt 20 évben elindított alkalmazások webalkalmazás-forgalmi adatait hasonlította össze a ChatGPT hivatalos webcímének forgalmával. chat.openai.com. Az adatok azt mutatták, hogy a ChatGPT-nek körülbelül 25 millió napi látogatása volt, ebből 13 millió egyedi volt (azaz különböző látogatóktól).

Összességében a kutatás rámutat arra, hogy a ChatGPT-nek körülbelül 100 millió felhasználója van mindössze 2,5 hónappal az indulás után. Ahhoz, hogy megértsük, milyen lenyűgözőek ezek a számok, a Facebooknak 4,5 év, a WhatsApp 3,5 év, az Instagram 2,5 év, a Google pedig csaknem egy évbe telt, hogy elérje a 100 millió felhasználót. Ráadásul mindössze öt nappal az indulás után a ChatGPT-nek megvolt az első egymillió felhasználója, ami mérföldkőnek számít, aminek eléréséhez a Twitternek közel két évbe telt.

  Prisma szűrők alkalmazása az asztali fényképekre

A Meta tulajdonában lévő Threads mikroblog platform megjelenése és hirtelen felemelkedése azonban megkérdőjelezi ezt a narratívát. A Meta szálai kevesebb mint egy hét alatt körülbelül 100 millió felhasználót szereztek. Ilyen számra még nem volt példa az internet történetében, még a ChatGPT-ét is felülmúlja. De van egy érdekes figyelmeztetés.

Míg a Threads meghaladta a ChatGPT-t a nyers felhasználói növekedési számok tekintetében, a ChatGPT növekedése lenyűgözőbb és tisztán organikus. A ChatGPT-nek a nulláról kellett vonzania a felhasználókat, és tudatosságot kell teremtenie anélkül, hogy létezett volna platform. A Threads viszont azonnali lendületet kapott azáltal, hogy azonnal integrálódott az Instagrammal, hozzáférést biztosítva az Instagram hatalmas meglévő felhasználói bázisához, amely több mint egymilliárd havi aktív felhasználót számlál.

Bár mindkét növekedési pálya kétségtelenül lenyűgöző, a ChatGPT felkeltette a közvélemény figyelmét, és rövid időn belül 100 millió regisztrációra kényszerített, teljesen saját érdemei alapján, mint egy újszerű AI chatbot. Ezzel szemben a Threads az első naptól kezdve képes volt visszaszorítani az Instagram domináns platformját és a felhasználókat, mesterséges előnyt adva ezzel a ChatGPT organikusabb vírussikeréhez képest.

Tehát pontosan hogyan ért el a ChatGPT ilyen hatalmas bravúrt?

A 3 ok a ChatGPT robbanásszerű növekedése mögött

Kíváncsi vagy, mi segítette a ChatGPT-t ilyen páratlan növekedés elérésében?

1. Az AI hullám időzítése

Bár semmit nem von le a ChatGPT termékként való találékonyságából, bevezetése éppen a megfelelő időben történt, hogy meglovagolja a mesterséges intelligencia iránti növekvő érdeklődés és lelkesedés hullámát. A mesterséges intelligencia mindig is a jövőbe szorult – az internethez értő közönség nagy része találgatások tárgya volt. 2022-ban a mesterséges intelligencia korábban soha nem látott módon vált általánossá, olyan fejlesztésekkel, mint a DALL-E 2, a Midjourney és más generatív AI-eszközök. Az emberek lelkesek és izgatottak voltak a mesterséges intelligencia iránt, így amikor a ChatGPT megjelent egy barátságos felülettel, amelyet bárki használhat, az tökéletesen megragadta az emberek fantáziáját. Az időzítés a műszaki klímához igazította.

  A 134-es WOW-hiba végzetes állapotának javítása

2. A ChatGPT sokoldalú és hihetetlenül hasznos

A ChatGPT robbanásszerű növekedése mögött a két legfontosabb tényező a hasznosság és a sokoldalúság. Az OpenAI nemcsak olyan technológiát tudott létrehozni, amelyet az emberek használni akartak; alkottak valamit, amit szinte mindenki hasznosnak találhat.

Gondolj bele. A Facebook indulásakor elsősorban az egyetemistáknak szólt, különösen azoknak, akik szerettek volna ismerkedni. Az egyetemen azonban nem mindenki akarja tudni, ki lakik a szomszédban. Következésképpen ez korlátozott felhasználói bázist és korlátozott hasznosságot jelentett abban az időben. Hasonlóképpen, amikor megjelent a Spotify, azokat az embereket célozta meg, akik online akartak streamelni zenét. Korlátozás? Nos, nem mindenki akar zenét streamelni.

Másrészt a ChatGPT egy általános célú chatbot, amely senkit sem céloz meg. Tehát, függetlenül attól, hogy mit csinál, a ChatGPT-nek különféle felhasználási lehetőségei vannak a mindennapi életben. Tanárok, diákok, mérnökök, gyakorló jogászok, programozók, írók, vezérigazgatók – mindenki. Az, hogy mindenki számára hasznos, óriási előny, amivel nagyon kevés alkalmazás büszkélkedhet, még évek óta.

3. A ChatGPT ingyenes és könnyen használható

Valami, ami akadályozza az embereket az online szolgáltatások használatában, az a könnyű használat és a költségek. A ChatGPT-nek ezeken a területeken nincs problémája.

Bár sokan nem tudják, a ChatGPT nem az első a maga nemében, és nem a legkifinomultabb AI szöveggenerátor. Az OpenAI másik mesterséges intelligencia-szöveggeneráló eszköze, amely a GPT Playgroundon érhető el, sokkal erősebb, és jóval azelőtt létezett, hogy a ChatGPT elterjedt volna.

  A némítás letiltása a Discordban

Ami azonban különbözteti meg a ChatGPT-t a többitől, az az egyszerű használat, a hozzáférhetőség és a felhasználó számára nulla költség. Bár a ChatGPT Plus, a ChatGPT fizetős változata 2023. február 3-án megjelent, a ChatGPT ingyenes hozzáférési modellje néhány nap alatt milliókra növelte a ChatGPT-t.

Ezen felül a ChatGPT hihetetlenül könnyen elérhető. Telefonszámmal és e-mail-címmel bárki regisztrálhat fiókot a böngészőjéből, és ez csak az, amire szüksége van a ChatGPT használatának megkezdéséhez. Más cégek hasonló AI-eszközei vagy nagyon kiválasztott közönség számára érhetők el, vagy hosszú várólistát igényelnek.

A ChatGPT egyik titkos növekedési fegyvere az a tény, hogy erősen közösségvezérelt. A legtöbb manapság népszerű webes alkalmazás növekedése a kiterjedt hirdetési kampányoknak tudható be. Éppen ellenkezőleg, a ChatGPT növekedését leginkább a mindennapi felhasználók segítették, akik megosztják tapasztalataikat közösségükkel.

A közösségi média platformoktól, például a Twittertől, a Facebooktól és a Reddittől kezdve a ChatGPT-tapasztalatukat személyes blogokon megosztó emberekig, a ChatGPT növekedését elsősorban az AI chatbotot használó emberek beszámolói segítették elő. A hirdetési kampányok hatékonyak lehetnek, ha megfelelően végzik őket, de semmi sem éri el a megbízható emberek ajánlásainak és ajánlásainak hatékonyságát.

5. Az emberi képzelet felhívása

A ChatGPT megragadta az emberek képzeletét azzal kapcsolatban, hogy mi lehetséges az AI-val. Hozzáférhető bepillantást engedett a mesterséges intelligencia által vezérelt jövőbe. Az ötlet, hogy legyen egy mesterséges intelligencia-asszisztens, akivel természetesen cseveghet, azonnal izgalmas volt, és olyan módon ragadta meg a képzeletet, ahogyan korábban egyetlen más fogyasztói AI-alkalmazás sem érte el. Ez a jövőkép vonzotta az embereket.

Van helye a ChatGPT-nek a gyorsabb növekedésnek?

Bár a ChatGPT meteorikus növekedése a közelmúltban lassulni kezdett, a termék még mindig óriási lehetőséget rejt magában a további alkalmazásra. Bár a ChatGPT már nem emelkedik a nyaktörő korai ütemben, a ChatGPT készen áll a folyamatos, folyamatos növekedésre, ahogy képességei bővülnek.

Mivel az OpenAI folyamatosan a chatbot-élmény fokozatos javítására összpontosít, a ChatGPT minden bizonnyal még hasznosabb és kívánatosabb eszközzé válik, amely idővel folyamatosan növeli a felhasználók regisztrációját.