5 nélkülözhetetlen és ingyenes versenyképes intelligencia eszköz

Minden vállalkozásnak vannak versenytársai, és a tevékenységük nyomon követése kritikus fontosságú, és nem kell költségesnek vagy időigényesnek lennie.

Az alábbi bejegyzés azt az 5 lépést mutatja be, amellyel egy robusztus, versenyképes intelligenciafigyelést kevesebb mint 5 perc alatt fel lehet állítani.

Bármely vállalkozás számára az egyik legnagyobb fenyegetés az iparágon belüli verseny. Az új belépőktől a már bejáratott játékosokig az Ön versenye lehet az egyetlen dolog, amely megakadályozza vállalkozását abban, hogy megtegye a következő nagy lépést, vagy egyszerűen feledésbe merüljön (Yahoo!, MySpace, rád gondolva!).

Az üzletvezetők mindig a versenyre gondolnak, és természetesen ingerültek, ha egy versenytárs új kiadást, promóciót jelent be, vagy ha olyan kiváló menedzsert alkalmaznak, akire Ön is figyelt.

Mint ilyen, elengedhetetlen egy alapos versenyfelderítési stratégia kialakítása, de ez általában fárasztó, költséges és időigényes. De ennek nem kell így lennie, ha ügyes automatizálást használ.

Kinek érdemes a versenyképes intelligencia eszközeit használni?

Mindenkinek versenyképes intelligenciát kell végeznie!

Ha a versenyelemzésre gondolunk, az első dolog, ami általában eszünkbe jut, az a nagy ellenfelek. Ilyen például a Coca-Cola vs Pepsi vagy az Apple vs Samsung közötti legendás rivalizálás. Ezek a cégek rendszeresen újítanak és új marketinganyagokat adnak ki, hogy piaci részesedést szerezzenek egymással szemben. Ez pedig nem lenne lehetséges nagy versenyelemző csapatok nélkül.

Mindazonáltal, függetlenül attól, hogy milyen méretű vállalatnál dolgozik, kulcsfontosságú a versenyképes intelligenciafolyamat. A jó hír az, hogy manapság nagy erőfeszítés és befektetés nélkül automatizálható a versenyképes intelligencia. Mostantól nyomon követheti versenytársai árait, új termékkiadásait, felvett személyzetét és promócióit, a webforgalom változásait, a közösségi média fiókjait és bármit, amit közelről figyelni szeretne.

  Hogyan lehet letiltani a címsor színét a Firefoxban

Az alábbiakban öt lépést gyűjtöttünk össze, amelyeket követve 15 percnél rövidebb idő alatt kihasználhatja a könnyen használható online eszközöket a versenyképes intelligencia automatizálásához. Az összes eszköz ingyenes (prémium előfizetéssel), és a legtöbb esetben nem kell fiókot létrehoznia a kísérletezéshez.

# 1. A Visualping segítségével figyelje versenytársai webhelyeit

Vizualizálás egy online szolgáltatás bármely webhely változásainak nyomon követésére, és e-mailben értesítést kap a követett oldal képernyőképével, a változás kiemelésével.

Weboldala szerint több mint 1,5 millió felhasználó és 250 000 cég használja, köztük a Fortune 500 83%-a különböző felhasználási célokra, beleértve a versenyfigyelést is.

Nem kell mást tennie, mint beírni a nyomon követni kívánt oldal URL-jét, kiválasztani az Önt érdeklő oldal területét, és tudatni a rendszerrel, hogy melyik e-mail címre szeretne értesítést kapni. A rendszer az Ön által választott gyakorisággal ellenőrzi a céloldalakat: ötpercenként (amikor az idő kritikus fontosságú), óránként, naponta vagy hetente.

A Visualping segítségével nyomon követheti a versenytársak változásait. A fontos oldalak, amelyeket érdemes figyelemmel kísérni, a főoldal, ahol a fő jellemzők szokásosan megjelennek, az árképzési oldal, a termék(ek) oldala(i) és a csapat oldala. A YouTube, Twitter és Facebook oldalakat is figyelemmel kísérheti a Visualping segítségével, valamint az alábbiakban ismertetett egyéb eszközök változásait.

Az alábbi példa a DropBox figyelő Box árképzési oldalát mutatja be. Csak a figyelni kívánt oldal URL-jét és azt az e-mailt kell megadnia, amelyre a változásértesítést küldeni szeretné.

Beállítási idő: 10 mp. Költség: Ingyenes.

# 2. Használja a Hasonló Webet a versenytárs forgalmában bekövetkezett változások nyomon követésére

Hasonló Web lehetővé teszi webhelye forgalmának elemzését és összehasonlítását versenytársaival.

Ez az eszköz sokféle információt biztosít a különböző forgalmi forrásoktól és a feltörekvő versenytársaktól kezdve a hely- és elköteleződési mutatókig.

A szolgáltatásnak van egy nagyon jó funkciója, amely lehetővé teszi, hogy két webhelyet válasszon ki, hogy közvetlenül összehasonlítsa egymással, és összehasonlítsa forgalmát a versenytársakkal és annak alakulásával. Ha a versenytársa forgalomnövekedését tapasztalja, érdemes megnéznie, honnan érkezik ez a forgalom, és hogy az Ön költségére érkezik-e. A tipikus forgalmi kiugrás származhat a Google jobb helyezéséből (általában az Ön költségére, ha néhány kritikus kulcsszó rangsorolása csökken), a média említése vagy egy marketingkampány.

  Samsung Galaxy S20: Hogyan lehet teljesen letiltani a Bixbyt

A HasonlóWeb minden hónap első hetében frissül, ezért érdemes lehet a Visualping segítségével automatizálni annak ellenőrzését, hogy megjelentek-e új forgalmi adatok a versenytársáról.

Az alábbiakban egy példa látható a DropBox és Box közötti forgalom változásaira, a havi összes látogatásra, a látogatások átlagos időtartamára, a látogatásonkénti oldalakra és a visszafordulási arányra. Az előző eszközhöz hasonlóan itt is csak a nyomon követni kívánt webhely URL-címére van szüksége.

Beállítási idő: 5 mp. Fiók létrehozása: Nem. Költség: Ingyenes.

# 3. Az Ahrefs segítségével észlelheti a versenytárs domain jogosultságában bekövetkezett változásokat

Vállalkozásától függően a forgalom nagy része a Google-tól érkezik, a keresési pozíció pedig egy kulcsfontosságú mérőszámtól függ Domain Authority. Minél magasabb a Domain Authority pontszáma, annál nagyobb az esélye, hogy webhelye előrébb kerül a keresési eredmények között. Ha a keresés végén a rangsort kapja, vagy a második oldalon jelenik meg, akkor valószínű, hogy csökkenni fog a forgalom.

Minden vállalat megpróbálja maximalizálni az Ön SEO pontszámát, de mivel a Google rangsorolja az Ön webhelyét a versenytársakhoz képest, Önnek is figyelnie kell a versenytársak domain jogosultságát, hogy figyelmeztesse az Önéhez képest bekövetkező változásokat, így a Domain Authority egy másik kulcsfontosságú nyomon követendő változó.

Az eszköz használatához először írja be a követni kívánt webhely URL-címét, majd nyomja meg a Check gombot a Domain Authority Score megtekintéséhez. Ez a megközelítés hasznos lehet a tartalomstratégia megtervezésekor, hogy biztosan olyan tartalmat keressen, amely pozitív eredményeket hoz.

Az alábbiakban bemutatunk egy példát a DropBox vs Box domain jogosultságra, valamint az egyes webhelyekre mutató tartományok és visszamutató hivatkozások számára, amelyek a tartományjogosultság kiszámításának fő kritériumai. Az előző eszközhöz hasonlóan itt is csak az ellenőrizni kívánt webhely URL-címére van szüksége.

Beállítási idő: 10 mp. Fiók létrehozása: Nem. Költség: Ingyenes.

# 4. A Moat segítségével figyelje versenytársai szalaghirdetéseit

Várárok egy digitális marketingelemző eszköz, amely lehetővé teszi bármely vállalat szalaghirdetéseinek, elhelyezéseinek, megjelenítési dátumainak stb. keresését. Ez az eszköz praktikus, mivel lehetővé teszi, hogy nyomon kövesse, milyen típusú üzeneteket és kreatívokat ad ki a versenyen.

  Az fd parancs használata Linuxon

A Moat fantasztikusan alkalmas arra, hogy ihletet merítsen versenytársaitól arról, hogy milyen kreatív irányok működnének az Ön márkájában, és mi nem, és ennek megfelelően módosíthatja stratégiáját. A szalaghirdetések könyvtára folyamatosan frissül, így amikor versenytársai új hirdetéseket adnak ki, azok azonnal elérhetőek lesznek a Moaton.

Az alábbiakban egy példa látható a DropBox hirdetésekre. Az előző eszközhöz hasonlóan itt is csak az ellenőrizni kívánt versenyző nevére van szüksége.

Beállítási idő: 5 mp. Fiók létrehozása: Nem. Költség: Ingyenes.

# 5. Használja a Megemlítést a saját (és versenytársa) médiaemlítéseinek nyomon követésére

A közönséggel való kapcsolattartás kulcsfontosságú a jelenlegi és potenciális ügyfeleivel való szilárd kapcsolat kialakításában. A Mention segítségével értesítéseket kaphat márkája új említéseiről a közösségi médián, blogokon, fórumokon és híreken keresztül. Ez lehetővé teszi a márkaismertség bővítését és a közönség jelentőségteljesebb bevonását.

Te tudod használni Említés versenyhírszerzéshez is, és figyelemmel kísérheti, hogy mit mondanak a versenytársairól, mérje teljesítményét hozzájuk képest, és határozza meg a hangjuk arányát. Ez a stratégia lehetővé teszi annak hatékony felfedezését, hogy közönsége mit szeret és mit nem szeret versenytársaiban, és megalapozottabb üzleti döntéseket hozhat.

Beállítási idő: 10 mp. Fiók létrehozása: Igen. Költség: Ingyenes.

Következtetés

Míg a nagyvállalatok külön csapatokkal rendelkeznek a versenyképes intelligencia feladatok elvégzésére, ezek az eszközök értékes információkat kínálhatnak, amelyekkel kevesebb, mint 15 perc alatt ingyenesen nyomon követheti versenytársait. Az összes bemutatott eszköz ingyenes előfizetéssel rendelkezik különféle fizetős csomagokkal, hogy megfeleljen üzleti igényeinek.