5 legjobb rendszerleíró adatbázis tisztító a Windows 10 rendszerhez (INGYENES eszközök)

A számítógép idővel lelassul, attól függően, hogy milyen jól bánik vele. Például, ha Ön az a típusú felhasználó, aki gyakran tölt le fájlokat és telepít programokat, akkor a merevlemez végül zsúfolttá válik.

Természetesen eltávolíthatja ezeket az alkalmazásokat, és eltávolíthatja a fájlokat, de a rendszer továbbra is érintett marad. Az egyik ok a hibás beállításjegyzék-bejegyzések, amelyeket könnyen kijavíthat egy ingyenes rendszerleíró adatbázis-tisztítóval a Windows 10 rendszerhez.

A Windows rendszerleíró adatbázisa tartalmazza az operációs rendszer és a szoftverek beállításait, ami azt jelenti, hogy megfelelő gondozást igényel.

Más szavakkal, használjon rendszerleíró adatbázis tisztítónak nevezett speciális eszközt a számítógép rendszerleíró adatbázisának rendszeres átvizsgálásához, a törött vagy érvénytelen bejegyzések azonosításához és azok javításához. Végül észreveszi a számítógép teljesítményének javulását.

A legjobb rendszerleíró adatbázis tisztító a Windows 10 rendszerhez

Mielőtt visszaszámlálnánk a Windows 10 rendszert futtató számítógépéhez használható legfontosabb rendszerleíró adatbázis-tisztító eszközöket, szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy nem kell fizetnie egy ilyen termékért. Számos ingyenes alkalmazás létezik, amelyek ugyanúgy működnek.

Ha olyan prémium programmal találkozik, amely azt állítja, hogy a rendszerleíró adatbázis tisztítására specializálódott, csak akkor éri meg a fáradságot, ha több, a számítógépek optimalizálására és karbantartására szolgáló funkcióval rendelkezik.

1. CCleaner

A CCleaner főként a kéretlen fájlok, a bloatware, a fel nem használt böngészőkiegészítők és más, a számítógépét akadályozó, szükségtelen elemek megtalálására és eltávolítására összpontosít.

A CCleaner azonban beépített támogatással is rendelkezik egy ingyenes rendszerleíró adatbázis-tisztítóhoz, amely hibátlanul működik Windows 10 rendszerű számítógépekkel.

A hiányzó megosztott DLL-ek, a nem használt fájlkiterjesztések, az ActiveX- és osztályproblémák, a típuskönyvtárak, a betűtípusok, az elavult szoftverek, az indítási elemek és más rendszerleíró adatbázis-problémák körül forog, amelyek megakadályozzák a rendszer megfelelő működését.

A CCleaner telepítő és hordozható verziói minden kulcsfontosságú funkcióval feloldva vannak, beleértve az ingyenes rendszerleíró adatbázis tisztítót is, amelyet korlátlan ideig használhat otthon Windows 10 rendszerű számítógépén.

Csak figyeljen a CCleaner beállításakor, mert felajánlhatja egy további szoftver telepítését, ha még nem rendelkezik vele. Ennek elkerülése érdekében biztonságosabb a CCleaner Slim vagy a CCleaner Portable használata.

2. Auslogics Registry Cleaner

A CCleanerrel ellentétben az Auslogics Registry Cleaner kizárólag a beállításjegyzék-hibákat kezeli. Hihetetlenül könnyen használható, és képes a Windows rendszerleíró adatbázisának különféle problémáinak elhárítására, beleértve a Start menü hibás parancsikonjait, a gyorsindítást, a legutóbbi dokumentumokat és az asztali elemeket.

Megkérheti az Auslogics Registry Cleanert, hogy csak egy vizsgálatot futtasson, így megtekintheti a rendszerleíró adatbázissal kapcsolatos problémákat, és kizárhatja azokat, amelyeket nem szeretne javítani. Sőt, automatikusan biztonsági mentéseket készít a rendszerleíró adatbázisból, hogy segítsen visszaállítani a korábbi beállításokat, ha a Windows 10 rendszerű számítógépe viccesen viselkedik az ingyenes rendszerleíró adatbázis tisztító használata után.

Az Auslogics Registry Cleaner legnagyobb problémája az, hogy nem vizsgálja meg a rendszerleíró adatbázis összes támogatott területét, hacsak nem vásárol professzionális licencet. Ráadásul a grafikus felülete kissé elsöprő, ha az Auslogics egyéb termékeiről van szó.

A telepítési folyamat egy kicsit bonyolult is, mivel az Auslogics Registry Cleaner más programok telepítését is kínálja (amit elutasíthat).

3. Wise Registry Cleaner

A Wise Registry Cleaner egy ingyenes rendszerleíró adatbázis tisztító Windows 10 rendszerhez tiszta felülettel és intuitív lehetőségekkel. Kidolgozottabb megközelítést igényel, mint a listánkon szereplő előző két alkalmazás.

A program háromféle tisztítást kínál: Fast Scan, amely csak a biztonságos beállításjegyzék-bejegyzéseket vizsgálja, Deep Scan, amely mindent figyelembe vesz, és Egyéni terület, amely lehetővé teszi a rendszerleíró adatbázis bármely részének kiválasztását a vizsgálathoz, és a többi kizárását.

A Wise Registry Cleaner ellenőrzi az érvénytelen beállításjegyzék-bejegyzéseket, ha ActiveX- és COM-összetevőkről, szoftverútvonalakról, fájltípusokról, tűzfalbeállításokról, betűtípusokról, megosztott DLL-ek eltávolításáról és egyebekről van szó. Azt is ütemezheti, hogy a rendszerleíró adatbázis-tisztítási feladatok automatikusan fussanak.

Ezenkívül az apró eszköz támogatja a rendszerleíró adatbázis töredezettség-mentesítő funkcióját, amellyel csökkentheti a méretét, és gyorsabbá teheti számítógépét. Néhány rendszerbeállítási funkció is rendelkezésre áll, amelyek felgyorsítják a számítógép indítását és leállítását, optimalizálják az SSD-t és a hálózati beállításokat, és így tovább.

A Wise Registry Cleaner prémium verziója lehetővé teszi több felhasználói profil beállításjegyzékének megtisztítását, de a legtöbb felhasználónak nincs rá szüksége. A termék nem tartalmaz hirdetéseket, és hordozható megfelelőt tartalmaz.

4. Glarysoft Registry Repair

A Glarysoft Registry Repair egy egyszerű rendszerleíró adatbázis-tisztító Windows 10 rendszerhez, amelyet ingyenesen használhat. Valószínűleg ez a legegyszerűbb alkalmazás ezen a listán, mivel elindítja a rendszerleíró adatbázis vizsgálatát, amint elindítja.

Ez a program sok hibára lefedi, beleértve a rendszerleíró adatbázis integritásával kapcsolatos problémákat, a reklám- és kémprogramokat, az elavult szoftvereket, az egyéni vezérlőket, a fájlkiterjesztéseket és így tovább.

Az összes problémát egyetlen kattintással kijavíthatja, vagy átnézheti az egyes problémákat. A Glarysoft Registry Repair törölheti a bejegyzéseket, a jelenlegi állapotukban hagyhatja őket, vagy hozzáadhatja őket egy kizárási listához, hogy figyelmen kívül hagyja őket a jövőbeni vizsgálat során. A biztonsági másolatok automatikusan létrejönnek, mielőtt bármilyen változtatást hajtanak végre.

A rendszerleíró adatbázis tisztító segédprogram teljesen ingyenes, így nincsenek rejtett opciók és konfigurációs beállítások. Sajnos nincs hordozható kiadása.

Az egyetlen probléma az, hogy óvatosnak kell lennie a Glarysoft Registry Repair beállításakor, mivel felajánlja az ugyanazon fejlesztő által készített másik alkalmazás letöltését és telepítését.

5. Ingyenes Registry Cleaner használata

A listánk utolsó programja az Eusing Free Registry Cleaner. Bár még mindig gyakran kap frissítéseket, elavult felülete mintha egy korábbi régi Windows-korszakhoz tartozna, akár az alkalmazás főablakáról, akár a telepítőről beszélünk.

Mindazonáltal az Eusing Free Registry Cleaner egy praktikus rendszerleíró adatbázis-tisztító, amely rendkívül jól teszi a dolgát, és ez az oka annak. Ellenőrzi a rendszerleíró adatbázis több részét, beleértve a fájlokat és mappákat, a szoftverek helyét, a betűtípusokat, az érvénytelen súgófájlokat, a megosztott DLL-eket és az indítóprogramokat.

Néhány kattintással megtalálhatja és kijavíthatja az összes beállításjegyzék-problémát. Az eszköz biztonsági másolatot készít, mielőtt bármilyen módosítást hajtana végre a számítógépen, így könnyen visszaállíthatja a korábbi beállításjegyzék-beállításokat, ha bármi rossz történne.

Ezenkívül rendelkezik egy indításkezelővel is, amely lehetővé teszi a Windows rendszerindítási sorrendjének felgyorsítását az automatikus futtató alkalmazások letiltásával. A Free Registry Cleaner használata probléma nélkül működik Windows 10 rendszeren. Kár, hogy nincs hordozható megfelelője.

Registry Cleaners: Következtetés

Mindent figyelembe véve a rendszerleíró adatbázis tisztító segít javítani a Windows 10 rendszerű számítógépet azáltal, hogy csökkenti a rendszer zsúfoltságát és javítja a teljesítményét.

Számos prémium rendszerleíró adatbázis található a piacon. De úgy gondoljuk, hogy nem kell fizetnie egyért, mivel számos ingyenes szolgáltatás is van, amelyek ugyanolyan jól végzik a munkát.

Hiányzott valamelyik kedvenc rendszerleíró adatbázis tisztítója? Mi a tapasztalatod egy ilyen szoftverrel? Tudassa velünk az alábbi megjegyzés szakaszban.