5 Heroku alternatíva az ingyenes Full Stack tárhelyhez

A Heroku egy olyan platform, mint szolgáltatás (PaaS), amely lehetővé teszi alkalmazások létrehozását, futtatását és üzemeltetését teljes egészében a felhőben. Népszerű egyszerűsége, használhatósága és ingyenes szintje miatt, amely hozzáférést biztosít a Heroku ökoszisztéma felhőszolgáltatásainak széles skálájához.

2022-ben a Heroku bejelentette, hogy felhagy néhány ingyenes csomaggal. Szerencsére van néhány kiváló ingyenes Heroku alternatíva.

A Render egy egységes felhő az összes alkalmazás és webhely létrehozásához és futtatásához. Ingyenes TLS-tanúsítványokkal, globális CDN-nel, DDoS-védelemmel, magánhálózatokkal és a Gitből származó automatikus telepítésekkel rendelkezik.

A Heroku megszűnt ingyenes szintjéhez hasonlóan a Render ingyenes szintje a következő szolgáltatásokat kínálja:

  • Statikus helyek: A Render statikus webhelyekre vonatkozó ingyenes terve gyors CDN-t és korlátlan számú együttműködőt tartalmaz. Az egyéb funkciók közé tartozik a folyamatos üzembe helyezés a Gitből, a 100 GB/hó sávszélesség és az egyéni tartományok teljesen felügyelt TLS-szel.
  • Webszolgáltatások: A Render ingyenes szolgáltatáscsomagja támogatja a webszolgáltatásokat HTTP/2-vel és teljes TLS-sel. A render támogatja az egyéni docker-tárolókat és a háttérmunkásokat. Használhatja webalkalmazások tárolására a Node.js-ben, a szerveroldali JavaScript-környezetben. Más nyelveket is támogat, beleértve a Python, Golang, Rust, Ruby és Elixir nyelveket.
  • Adatbázisok: A Render ingyenes csomagja teljesen felügyelt PostgreSQL adatbázisokat tartalmaz 90 napos lejárati idővel. Ezenkívül ingyenes Redis példányokat is tartalmaz. Ezeket a példányokat azonban nem támogatja lemez, és újraindításkor minden adat elveszik.
  10 legjobb AVAX pénztárca Avalanche kriptotartóknak

A Render ingyenes csomagjaival nulla költséggel hozhat létre webszolgáltatásokat és adatbázisokat. Ezeknek a terveknek azonban vannak bizonyos használati korlátai, és célja, hogy segítsenek személyes projektek felépítésében és új technológiák felfedezésében.

A Cyclic jó ingyenes alternatívája a Herokunak, köszönhetően a modern felhőarchitektúrának, kiszolgáló nélküli tárhelyszolgáltatással, egyszerű beépítési tapasztalattal és meglévő ingyenes szinttel.

A Cyclic ideális full-stack MERN-alkalmazások tárolására. Ingyenes szintje akár 10 000 API kérést is tartalmaz, gyors felépítéssel és 1 GB futásidejű memóriával. A szolgáltatás 1 GB objektumtárhelyet is tartalmaz az Amazon S3-mal, három cron feladatot alkalmazásonként és hétnapos naplómegőrzést.

A Cyclic ingyenes rétegének használata előnyt jelent a versenytársakkal szemben, ha inaktivitási késésről van szó. Az olyan platformokon, mint a Heroku és a Render, körülbelül 30 másodpercet vesz igénybe a szolgáltatás újraindítása egy bizonyos tétlenség után. Ezzel szemben ez a szolgáltatás körülbelül 200 ms-t vesz igénybe A ciklikus referenciaértékei.

  A 7 legjobb Firefox alapú webböngésző

A Railway egy olyan platform, amellyel infrastruktúrát biztosíthat, helyileg fejleszthet vele, majd telepítheti a felhőbe.

A Railway lehetővé teszi a webalkalmazások egyetlen kattintással történő üzembe helyezését sablonjaik segítségével. Több mint 50-en vannak Vasúti sablonok különböző nyelvekkel és keretrendszerekkel készült webalkalmazásokhoz.

A Railway ingyenes szintet is kínál, mint például a Heroku. Ez a szint azonban csak ellenőrzött fiókkal rendelkező új felhasználók számára érhető el. Ellenőrizetlen fiókkal rendelkező új felhasználóként az ingyenes szint az adatbázisok telepítésére korlátozza.

Az ellenőrzött ingyenes szint hozzáférést biztosít a felhasználók számára elérhető összes szolgáltatáshoz Vasúti Hobbi terv egyszeri 5 dolláros kredit felhasználásával. Ez azonban 500 MB RAM-ra és megosztott (dedikált) vCPU magokra korlátozza.

A Deta Space, korábbi nevén Deta, egy személyes felhőplatform, amely webalkalmazások tárolására szolgál többek között olyan népszerű nyelvekkel, mint a Go, Python, Node.js és Rust. A Deta Space teljesen felügyelt szervereket, adatokat és biztonságot kínál a platformon telepített minden alkalmazáshoz, hasonlóan a többi felhőszolgáltatóhoz.

Más Heroku tárhely-alternatívákkal ellentétben a Deta Space jelenleg nem rendelkezik fizetős szinttel. Platformjuk alapértelmezés szerint ingyenes, és jelenleg nincsenek korlátozások a felhasználási eseteik széles skálájára.

  7 módszer a nem működő Spotify Web Player hibaelhárítására

A Fly.io egy olyan platform, amely lehetővé teszi kisméretű alkalmazások ingyenes hosztolását és futtatását, valamint az igények növekedésével a költségek megfizethetőségét. A Heroku más ingyenes alternatíváival ellentétben a Fly.io-nak nincs „ingyenes szintje”. Ugyanakkor ingyenes erőforrás-juttatásokat kínálnak.

Az „ingyenes szint” akár három megosztott CPU-t, 256 MB-os virtuális gépeket, 3 GB állandó kötettárat és 160 GB kimenő adatátvitelt tartalmaz.

Ha olyan alkalmazást tárol a fly.io webhelyen, amely meghaladja a fentieket, a szolgáltatás a használat alapú árat számlázza ki Önnek.

Egyéb Heroku alternatívák

Más platformok, például a Vercel, a Netlify és a GitHub oldalak ingyenes szinteket kínálnak. Ezek a platformok ideálisak statikus webhelyek tárolására, és korlátozott támogatást kínálnak a full-stack alkalmazások tárolására. Az itt említett platformokat azonban kifejezetten a full-stack alkalmazások tárolására tervezték, és szélesebb körű funkciókkal rendelkeznek.