5 forrás a Pine Script megtanulásához és a Tradingview indikátorok létrehozásához

A Pine Script célja, hogy feltöltse a Tradingview élményét. Maradjon nyugodtan, és nézze meg a forrásokat, hogy megtanulja.

TradingView egy prémium cross-platform chart-platform, amely számos piachoz és tőzsdéhez fér hozzá.

Ez mind az újoncoknak, mind a profiknak megfelel, hogy megkönnyítsék az életüket a kereskedéssel. A kiváló brókerek elérhetősége révén a TradingView a piaci trendek technikai elemzése felé hajlik.

A kereskedés azonban kihívást jelenthet analitikai eszközök nélkül. És pontosan itt jönnek a képbe az egyéni mutatók. A TradingView támogatja az indikátorok létrehozását a saját gyártású PineScript segítségével.

A Pine Script egy könnyű, Tradingview-exkluzív programozási nyelv. A Pine Scriptet kódolási tapasztalat nélkül is megtanulhatja. Ez azonban segít az egekbe szökni a (Python) programozással való korábbi kitettség esetén.

A Pine Script célja egyéni mutatók, stratégiák és kereskedési figyelmeztetések létrehozása, hogy megőrizze előnyét más befektetőkkel szemben.

Számos kereskedési nézet mutatót talál, amelyeket más felhasználók fejlesztettek ki a Pine Script-ben.

Például ez a felhasználó által meghatározott időintervallum csúcsairól és mélypontjairól tájékoztat:

Némelyikük nyílt forráskódú szkript, amelynek kódja minden ilyen szkripthez elérhető a Tradingview-ban.

Az egyik összetettebb mutató, a VADER, a piac vételi és eladási trendjeiről árul el:

  A 12 legjobb képtárhely személyes és üzleti célra

Noha a TradingView-n rengeteg egyéni indikátor található, a leghasznosabbat saját maga fejlesztheti a Pine Script segítségével.

Mivel a nyelv egyszerűsített tanulási görbét ígér, kezdésként vessünk egy pillantást néhány forrásra.

TradingView PineScript programozás

Ez Pine Script tanfolyam az Udemyről abszolút kezdőknek való.

Az alapoktól kezdve a kurzus továbbhalad az egyéni indikátorok kidolgozásáig, több mutató kombinálásához, és megtanítja a TradingView prémium előfizetések elkerülésére.

Ezenkívül ez segít a kereskedési logika automatizálásában és a kereskedési riasztások beállításában, hogy minimalizálja a képernyő előtt töltött időt.

Ezt a tanfolyamot ingyenes TradingView számlával veheti igénybe. Élethosszig tartó hozzáférést is kap ehhez a kurzushoz, a végén pedig egy bizonyítványt a teljesítésről.

Pine Script kezdőknek szóló útmutató

Pine Script kezdőknek szóló útmutató egy ingyenes Pine tanulási forrás az Art of Trading-től. Áttérhet azonban a fizetős verzióikra is.

Ahogy a névből is kitűnik, az alapoktól kezdve fejlesztheti Pine képességeit. Ezenkívül az első modul a programozást mutatja be a belépő szintű jelölteknek, majd a Pine alapjait.

  A letiltott Skout fiók visszaszerzése

Ez az alaptanfolyam egy egyedi Pine Script elkészítésével zárul.

Végül megtekintheti ennek az ingyenes kurzusnak a rövid változatát is a YouTube-on.

PineScript programozás

Ezt a prémiumot PineScript programozás A kurzus több mint 5 órányi videóanyagot tartalmaz, több mint 50 kódpéldával, hogy a TradingView pályára állítsa.

Ez a rendszeresen frissített modul ismét hasznosnak bizonyul a nem kódolók számára, akik saját szkripteket próbálnak fejleszteni.

A puszta alapok után a kurzus a beépített függvények, változók és a kereskedési riasztások létrehozásával foglalkozik. Később a PineScript-ben stratégiákat készít és rajzol.

És ha elég szerencséd van, ingyenesen beszerezheted a tanfolyamot, mivel a szerző havi egy előfizetést ingyen ad.

Pine Script tanfolyam

Ez egy ingyenes, részletes szöveg alapú PineScript tanfolyam a TradingCode.net-ről.

A Pine alapjaitól kezdve ez kiterjed a TradingView stratégiákra, a különféle típusú bemenetekre, indikátorokra, stratégiákra és szkriptbeállításokra, diagramokra, rajzolásra stb.

A modul szerves részét képezi a technikai elemzés, a stratégiai utólagos teszteléssel együtt. Végül a tanfolyam pénzkezelési leckékkel zárul.

Jelen pillanatban 25 fejezet volt, amelyek 211 leckét tartalmaztak, több mint 500 képpel, hogy pótolják a videó hiányát.

Pine Script (TradingView)

Ez egy másik nehéz szöveg PineScript tanfolyam egyetlen cikk formájában. A tanfolyam a Pine Script bemutatásával, előnyeivel és alternatíváival kezdődik.

  Miért nem engedi a GroupMe bejelentkezni?

Ezt követően a tartalom magában foglalja a stratégiai utólagos tesztelést, a kereskedési figyelmeztetések beállítását, a szkript módosítását és az egyéni indikátorok létrehozását.

Végül, ez egy bevezető modul, amelyet kódolási know-how nélkül is elvégezhet.

Következtetés

A PineScript tanulása a legjobb módja a maximum elérésének. Ezenkívül a Pine-t úgy fejlesztették ki, hogy kevesebb alatt többet érjen el, így minden kezdő elkezdhet, fejlődhet, és segíthet másoknak értékes betekintést nyerni.

De nem csak ez, összefoglaltunk néhány kriptokereskedési botot, amelyek segítségével felerősítheti és automatizálhatja kriptobefektetéseit.