5 Chrome New Tab Wellness-bővítmény a mentális egészség javítására és a stressz enyhítésére

Amikor egy stresszes munkanap kellős közepén vagy, könnyen megfeledkezhetsz néhány apró gyakorlatról, amelyek segíthetnek az egészséges mentális állapot elérésében. De mi van akkor, ha legközelebb, amikor új lapot nyit meg, emlékeztetőt kap erre?

Ezek a Chrome-bővítmények felváltják az alapértelmezett Új lap oldalt wellness-eszközökkel a meditációhoz, a légzéshez, a naplóíráshoz, a hangulatkövetéshez, a nyújtáshoz és a megerősítésekhez. Nem kell ezt minden alkalommal használnia, amikor új lapot nyit meg, de időnként csak erre a gyengéd lökésre lesz szüksége, hogy megszabaduljon a negatív gondolkodásmódtól.

Az Oasis egy minden az egyben bővítmény, amellyel több wellness gyakorlathoz és eszközhöz férhet hozzá, amikor új lapot nyit meg. Egy klasszikus festményt jelenít meg az aktuális dátummal és idővel együtt. Fő három elemét egy kattintással érheti el:

  • Napló, amelyben megírhatja gondolatait és érzéseit, amelyet a nap folyamán többször is szerkeszthet. Megjelenik egy naptár is arról, hogy mikor írt a naplóba, és mikor nem.
  • Vezetett meditációs és légzési ülések a stressz és a szorongás csökkentésére, valamint az elme kitisztítására. Az animált légzőgyakorlatok különösen hasznosak abban, hogy ne felejtsen el egy kis szünetet tartani és összeszedni magát egy stresszes munkanap alatt.
  • Hangulatnapló, hogy ellenőrizze, hogyan érzi magát, és miért érzi magát így pillanatnyilag.

Az Oasis nyomon követi bemeneteit, és amikor csak akarja, statisztikákat kínál. Nem ez a legjobb alkalmazás a tervezés és a használat szempontjából, de ha egy teljes körű megoldást keres a különböző wellness gyakorlatokhoz, akkor ez a bővítmény jól teszi a dolgát. Az Oasis prémium verziója több elemet is tartalmaz, mint például a stresszt okozó és enyhítők, az irányított vizionáló gyakorlatok stb.

Letöltés: Oasis for Króm (Ingyenes)

2. Latolgat (Chrome): Gyorsan írhat különböző naplóbejegyzéseket egy új lapon

Tudod, hogy a napi naplóírás jó szokás, de valójában az életed részévé tenni a nehéz rész. A Ponder igyekszik megkönnyíteni ezt azáltal, hogy minden új lap megnyitásakor felkéri Önt, hogy írjon naplóbejegyzést. Valójában ez az egyik legmenőbb mikronapló-alkalmazás a gyakorlat ápolására.

A Pondernek két fő módja van a bejegyzések írásához: rövid válaszok a napi felszólításokra és hosszú naplózási terület. Bármikor könnyedén válthat közöttük. Például a rövid válaszok a napi termelékenység, a napi listák és a napi elmélkedés kategóriáit tartalmazzák, ahol a Ponder feltesz egy kérdést, hogy választ kapjon az adott témáról. De ha van kedved hosszabb naplóbejegyzést írni, válts a kreatív, az önreflexió vagy a szabad írás kategóriáira. Ezek mindegyike tartalmazni fog egy felszólítást, amelyre válaszolhat, így nem kell nehezen kitalálnia, mit írjon.

Ha túl sok lesz, megakadályozhatja, hogy a Ponder minden új lapon bejegyzés írására szólítson fel. A korábbi bejegyzéseket bármikor újra megtekintheti, és naptári dátumok szerint tekintheti meg őket. A Ponder emellett elemzéseket is gyűjt a naplóírásról, például a következetességről, a felírt szavak teljes számáról stb.

Letöltés: Gondolkodj el Króm (Ingyenes)

3. NimbusMind (Chrome, Firefox, Android, iOS): 5 perces irányított meditációk az új lapon

A NimbusMind 5 perces irányított meditációk sorozatát kínálja az új lapon, amelyek segíthetnek a jelenleg felmerülő problémák vagy helyzetek kezelésében. A jelenlegi lista rövid útmutatókat tartalmaz a szorongásos eseményekhez, az általános szorongáshoz, a testvizsgálathoz, a vészhelyzethez, a fókuszhoz, a boldogsághoz, a pihenéshez, a reggelhez, az elengedéshez, az alváshoz, a sétához, a depresszióhoz, az önbizalomhoz, az egészséges öregedéshez, a kapcsolatokhoz, az érzékiséghez és az élet változásaihoz. Ez a tökéletes típusú gyors és minimalista meditáció az éberség és a stresszoldás érdekében.

A meditációk időtartama 5 percre korlátozódik az ingyenes verzióban, de a NimbusMind Premium 2, 3, 10 és 20 perces verzióit évente 9,99 dollárért nyithatja meg. A Chrome-bővítmény két meditációs sorozatát (a meditáció alapjai és a meditáció első lépései) is ingyenesen kínálja, míg a többi sorozat az előfizetők számára elérhető.

Ezeken a meditációkon kívül a NimbusMind nyugtató háttérhangokat is kínál, hogy segítsen ellazulni vagy összpontosítani. Van néhány háttérzene is. Az ingyenes verzióban csak folyó vagy erdőben lévő madarak hangjait és aláfestő zenét választhatsz meditációhoz, de a fizetős verzióban számos más környezeti hangot és zeneszámot is feloldhatsz.

Letöltés: NimbusMind for Króm | Firefox (Ingyenes)

Letöltés: NimbusMind for Android | iOS (Ingyenes)

4. Zen Mind (Chrome): Emlékeztetők és útmutatók a nyújtáshoz és az egészséges szokásokhoz

A Zen Mind számos eszközt ad, hogy ne csak a mentális, hanem a fizikai egészségedet is javítsd. Több más kiegészítőhöz hasonlóan ez is tartalmaz egy 5, 10 vagy 15 perces meditációs zónát, ahol megnyugtató háttérhangokkal gyakorolhatod a tudatos légzést. Lejátszhatja bármelyik környezeti nyugtató hangot anélkül, hogy belépne a meditációs zónába.

Más alkalmazásokhoz hasonlóan irányított meditációkat, a Zen Mind irányított nyújtásokat is kínál. Fontos, hogy nyújtó gyakorlatokat végezzen a testtartás javítása és a hangulat javítása érdekében, különösen azok számára, akik több órát töltenek számítógéppel. A Zen Mind azt is ajánlja, hogy emlékeztetőket adjon (30 perc, egy óra vagy két óra), hogy igyon vizet, korrigálja a testtartását, nyújtson nyújtást, egyen gyümölcsöt vagy meditáljon.

Az alkalmazás irányítópultja arra kér, hogy írjon egy olyan feladatot, amelyre most összpontosítani szeretne. A „Fókusz módba” is beléphet egy mély munkamenethez.

Letöltés: Zen Mind for Króm (Ingyenes)

5. Megerősítések Flow (Chrome): pozitív megerősítések minden új lapon

Elterjedt az a gondolati irányzat, amely szerint az elménk túl gyakran vonz bennünket önbizalomhiányba és pesszimista nézetekre, és időnként gyengéd lökésre van szükségünk a negativitás elől. A pozitív megerősítések fokozhatják a motivációdat, segíthetnek nyugodtabbnak érezni magad, és átrendezik az elméd, hogy ismerd a céljaidat, és elvesse a tolakodó gondolatokat.

Az Affirmations Flow egy egyszerű Chrome-bővítmény, amelyet Geeta Pandey pozitivitástudós készített, hogy segítsen bárkinek megérinteni ezt a gyengéd lökést, valahányszor új lapot nyit meg a böngészőjében. A képernyőn táncoló színes buborékok hátterében minden újonnan megnyitott lapnál egy véletlenszerű pozitív megerősítést fog látni.

A bővítmény néhány beépített pozitív megerősítést tartalmaz, de arra ösztönzi Önt, hogy adjon hozzá saját egyéni megerősítéseket, amelyek fontosak az Ön számára. Segítségével importálhat megerősítéseket tartalmazó táblázatot (vagy exportálhatja az alkalmazásban létrehozott egyéni megerősítéseket egyéni táblázatként). Rengeteg ingyenes megerősítési sablont talál az interneten, hogy elkezdhesse ezt a gyakorlatot.

Letöltés: Affirmations Flow for Króm (Ingyenes)

Lépjen el a képernyőtől

Bármennyire is jót tesz ezek a wellness-orientált bővítmények a mentális egészségének, nem említik a legjobb dolgot, amit tehet, ha túlterhelt: lépjen el a képernyőtől. Kelj fel, mozogj, szívj egy kis friss levegőt, és pihentesd a szemed és az agyad. Nincs olyan helyreállító hatás, mint a mozgás.