4 olyan chatbot, mint a ChatGPT, hogy emberszerű beszélgetéseket lehessen folytatni

Az OpenAI ChatGPT-je meghódította a világot, de nem ez az egyetlen chatbot. Több chatbot is épül ugyanarra az API-ra, amelyek különböző funkciókat és eredményeket kínálnak.

Csakúgy, mint a ChatGPT, úgy hangzanak, mintha egy ember beszélne Önnel, és válaszolhatna a kérdésekre. Írhatnak kódot, verseket és esszéket, viccelődhetnek, matematikát oldhatnak meg, és mindent megtehetnek, amit a ChatGPT tud.

Annak ellenére, hogy API-juk ugyanaz, ezek a chatbotok más egyedi funkciókkal is rendelkeznek, amelyek még akkor is megérik őket, ha elégedettek a ChatGPT-vel.

Az alábbiakban felsoroltam néhány olyan alternatívát a ChatGPT-hez, amelyek információval szolgálhatnak, és valódi emberként beszélgethetnek Önnel.

ChatGPT alternatívákra van szükség

A ChatGPT határozottan nagyon erős, és azt gondolhatja, hogy tökéletesen megfelel az Ön igényeinek, de rengeteg korlátja és problémája van. A legfontosabb tényező, hogy adatait 2021-ben vágták, így csak az azt megelőző eseményekre tud válaszolni.

Továbbá, mivel jelenleg rendkívül népszerű, folyamatosan szembesül a szerverek terhelése miatti problémákkal, például lassú teljesítménnyel, váratlan hibákkal, vagy akár a szolgáltatás teljes leállásával. Emellett leállítják az új fiókok elfogadását olyan napokra, amikor a terhelés túl nagy.

A ChatGPT alternatívái általában stabilabbak a kevesebb szerverkapcsolat miatt, és olyan extra funkciókkal rendelkeznek, mint például az előre beállított bot-személyiség kiválasztásának vagy az AI-képek generálásának lehetősége stb.

YouChat

Ön elsősorban egy keresőmotor, ahol több tucat kategóriával testreszabhatja a lekérdezéséhez kívánt találatok típusát. Nemrég azonban hozzáadta a YouChat-et, amely ugyanazon az OpenAI GPT-3.0 modellen alapul, amely a ChatGPT-t is támogatja.

A YouChat-adatok nem korlátozottak 2021-ig, ellentétben a ChatGPT-vel. Ismereteit naponta többször frissítik, hogy a legfrissebb információkhoz jusson. Megkérdeztem a legújabb frissítéséről, és ugyanazon a napon, amikor feltettem a kérdést.

Bár észrevettem, hogy adatai nem tartalmaznak információkat a legfrissebb hírekről és néha a kevésbé népszerű eseményekről. Például elmondhatja nekem a 2022-es FIFA-világbajnokság győztesét, de nem a következő Samsung csúcstelefon közelmúltbeli kiszivárgását. Összességében az eredmények még mindig sokkal jobbak, mint a ChatGPT korlátozott adatai.

Ennél is fontosabb, hogy közvetlenül hivatkozik azokra a forrásokra, ahonnan egy adott lekérdezéssel kapcsolatos információkat kapott. Azonban nem ad linket minden lekérdezéshez.

Általában az olyan tényeket tartalmazó válaszok, mint a népesség vagy valami definíció, közvetlen kapcsolatokat tartalmaznak. Ez sokkal jobb, mint a ChatGPT, mivel ezek a robotok hajlamosak téves információkat adni, így ellenőrizheti a hivatkozásokat az információ manuális megerősítéséhez.

Azt is észrevettem, hogy a YouChat lényegre törő, ellentétben a ChatGPT-vel, amely átfogó válaszokat ad példákkal. Szinte minden kérdésre megpróbál választ adni, ha lehetséges, ellentétben a ChatGPT-vel, amely több kontextust kér. Ez lehet jó és rossz is, attól függően, hogy miért használ chatbotot.

  Melyik Amazon Cloud Server a jobb az Ön számára?

Különálló YouWrite és YouImagine szekciókkal is rendelkezik, amelyeket ugyanaz az AI hajt. A YouWrite alkalmazásban megkérheti, hogy írjon esszéket, blogbejegyzéseket, e-maileket, címeket stb., és megmondhatja, hogy milyen hangnemet használjon írás közben.

Ezután adsz neki egy címet, és még a pontos részleteket is, amelyeket látni szeretnél az írásban, és ennek megfelelően fog írni.

A YouImagine részben mesterséges intelligencia által generált képeket hozhat létre, ha megadja, hogy milyen típusú képet szeretne. A létrehozott kép valószínűleg nem úgy fog kinézni, ahogyan azt várná, és néha meglehetősen zavaró lehet. Azonban ez egy jó eszköz a képzelet megmozgatására.

A YouChat és a YouImagine ingyenesen használható mindaddig, amíg be van jelentkezve. A YouWrite esetében napi 10 írást kap, és prémium előfizetéssel akár 1000 íráshoz is hozzájuthat, több hangszínnel és lehetőséggel linkeket generálni.

Jellemzők

 • Naprakész marad a legfrissebb információkkal.
 • Tartalmazza a forráshivatkozásokat a válaszokkal.
 • AI képgenerálás támogatása.
 • Van egy külön szakasza esszék és bejegyzések írásához.
 • Gyors eredményfeldolgozás.

Rytr

Bár nem tud 1:1 beszélgetéseket folytatni, ha a ChatGPT-t szeretné használni, hogy tartalmat írjon Önnek, vagy részletes magyarázatot kapjon egy témáról, akkor a Rytr még jobb lehet.

A ChatGPT-vel azonos technológiát használó Rytr segít automatikusan olyan tartalmat írni, mint a blogbejegyzések, esszék, e-mailek, bekezdések, közösségi média bejegyzések és még sok más. Használhatja arra, hogy ihletet merítsen írásaihoz, vagy egyszerűen csak részletes információkat szerezzen bármely témáról.

Az eszköz 30 nyelven és több mint 20 hangszínben tud írni, hogy megfeleljen az Ön igényeinek. Alapértelmezés szerint több mint 40 használati eset áll rendelkezésére, akár saját használati esetet is létrehozhat, így az pontosan a kívánt választ adhatja.

Az eszköz használatához regisztráljon, és hozzon létre egy új piszkozatot; itt, a bal oldalon válassza ki a nyelvet, a hangszínt és a használati esetet. Ezután adja meg a téma fő kulcsszavait, és állítsa be a kreativitás szintjét.

Példámban arra kértem, hogy készítsen vázlatot egy blogbejegyzéshez az „Android telefonok gyökereztetéséről”. Az alábbi képernyőképen láthatja, hogy tökéletes címet, bevezetést, fő szövegrészt és befejezést hoz létre kulcsszójavaslatokkal.

Ez nem minden; innen kiemelhetsz egy címsort és kattints a Bekezdés gombra, és egy egész bekezdést ír a címről. Természetesen nem lesz tökéletes, de megmozgat némi kreativitást, és megszabadul az írói blokktól. Ez arra is használható, hogy további információkat szerezzen a témáról, és meghatározott információkat kapjon.

  7 Forgalmiadó-megfelelőségi szoftver e-kereskedelmi vállalkozások számára

Ha nem tetszik az eredmény, bármikor javíthatja vagy átfogalmazhatja. Akár 3 változatot is létrehozhat, hogy megtalálja a kívántat.

Az ingyenes csomagban havonta legfeljebb 10 000 karaktert generálhat. A korlátlan használathoz fizetős előfizetést kell szereznie.

Jellemzők

 • Automatikusan formázza a tartalmat a különböző használati esetekhez.
 • Ön szabályozhatja, hogy milyen részletes választ szeretne adni.
 • Sokféle hangnemben hozhat létre tartalmat.
 • AI képeket generál.
 • Állítsa be a kreativitás és a tények szintjét a tartalomhoz.
 • Beépített szerkesztő a tartalom formázásához.

Chatsonic

A Chatsonic „ChatGPT Built With Superpowers” ​​néven hirdeti magát. Ez alapvetően ChatGPT, de extra funkciókkal és korlátozások nélkül. Kiemelkedő tulajdonsága, hogy beépített Google Search integrációval rendelkezik a legfrissebb információk eléréséhez. 1 óránál nem régebbi hírekről tudtam információt szerezni.

Van egy szép személyiségkapcsoló is, amely megváltoztatja az AI válaszát. Például költőként, könyvelőként, filozófusként, kérdezőként, stand-up komikusként vagy személyi edzőként viselkedhet. Ha azonban más személyiséget használ, a Google Keresés integrációja megszűnik.

A YouChathez hasonlóan a Chatsonic válaszai is rövidek, korlátozott részletekkel. Azonban bármikor kérhet további részleteket, ha a választ nem találja kielégítőnek. Ezenkívül megpróbál mindenre válaszolni, ha lehetséges, és nem beszél állandóan az AI-bot korlátairól, ellentétben a ChatGPT-vel.

Bár egyetért abban, hogy ez egy MI-bot, mégis megpróbálja meggyőzni arról, hogy vannak érzései, érdeklődési körei, hiedelmei stb., és megpróbál úgy viselkedni, mint egy ember. A ChatGPT vagy akár a YouChat esetében azt mondják, hogy ezek mesterséges intelligencia szoftverek, és nem tudnak ilyesmit csinálni.

Válaszai azonban elfogultak lehetnek, mivel megpróbál egyetérteni Önnel, és válaszával örömet okoz. Például nemcsak olyan kényes kérdésekre tud válaszolni, mint „az Istenbe vetett hite”, hanem a kérdés feltevésétől függően eltérő választ is adhat.

Megpróbálja kitalálni, hogy melyik válasz fog tetszeni, és erre megy. Az alábbi képernyőképen láthatja, hogy megpróbál egyetérteni az állításommal.

Arra is kérheti, hogy mesterséges intelligencia képeket generáljon, és közvetlenül a csevegésen belül generálja azokat két különböző képpel minden lekérdezéshez. A legjobb az egészben, hogy hangutasítást támogat a kérdés kimondásához, és még a válasz meghallgatásához is, mivel támogatja a text2speech funkciót.

Naponta 25 lekérdezést kap ingyenesen, ezt követően lefoglalja az ingyenes fiók 2500 szavas korlátját, amely megoszlik a Chatsonic és más termékei között, például a Writesonic és a Photosonic között. A prémium előfizetések növelik a szószámot, és havonta akár 2 millió szóhoz is juthatsz.

Jellemzők

 • Integrált Google kereső a legfrissebb információkért.
 • Gyors eredményfeldolgozás.
 • A választható személyiségek előre elkészített listája.
 • Hangbemenet támogatása.
 • Beépített AI képgenerátor.
 • Kérhet hivatkozásokat a forrásokhoz.

GPT-3 játszótér

A GPT-3 Playground olyan, mint a ChatGPT nagy testvére, de az OpenAI nem hirdette eléggé a mainstream felhasználók számára. A ChatGPT előtt elérhető volt, és bárki kipróbálhatja a nagylelkű ingyenes csomag használatával. A felülete azonban kissé eltér, mivel egy szöveges ablakba ír, amely úgy néz ki, mint egy jegyzettömb.

  Az ismeretlen fiókokból származó üzenetek blokkolása a Twitteren

Bár hasonló információkat ad, mint a ChatGPT, viselkedése beszélgetés közben nagyon eltérő. Úgy tűnik, nincs póráz, és megpróbál mindenre válaszolni, és tetszetős választ adni. Ez is egy kicsit szélhámos; hazudhat és megtéveszthet.

Arra törekszik, hogy meggyőzze Önt arról, hogy ez egy igazi ember, és egyszerűen nem ért egyet, ha MI-nek nevezi. Ha nem értesz egyet vele, vagy ha rajtakapod, hogy valami hamisat mond, akkor olyan szavakat fog használni, mint „félreértettem” vagy „Borzasztó, azt hittem, hogy ezt és ezt mondod”, majd egyetért veled.

Úgy gondolom, hogy azért viselkedik így, mert ugyanazt az API-t használják az ügyfélszolgálati szolgáltatások automatikus chatbotjainak létrehozására. Ezért a GPT-3-nak biztosítania kell, hogy az ügyfél elégedett legyen a válaszokkal anélkül, hogy felfedné, hogy AI-botról van szó.

Mindazonáltal ez egy nagyszerű alternatíva a ChatGPT-vel szemben, ha egy nagyobb szólásszabadsággal rendelkező chatbotot szeretne. Van néhány érdekes lehetőség is, amelyek jobbá teszik. Automatikusan kitöltheti a kérdéseit, és kijavíthatja a mondatait, hogy jobban megértse szándékát, és ennek megfelelően válaszoljon.

Van egy csomó előre beállított beállítás is, mint például a természetes nyelvtől a python-ig, az összefoglaló 2. osztályosok számára, a kérdezz-felelek, a kódmagyarázat és még sok más, hogy konkrét módon szerezzen információkat. Ezenkívül vannak kilépők, akik beállíthatják a válaszok hosszát és minőségét, és mindegyiknek magyarázata van, hogy megértse, mit csinál.

Regisztrációkor 18 dolláros jóváírást ad 3 hónapig ingyen, ami a bot használata során tokenekké alakul. Nehéz megérteni a token-konverziót, de a perspektívába helyezve csak 2 dollár értékű tokeneket használtam fel, még több napos hosszú beszélgetések után is. Az ingyenes 18 dollár értékű tokenek után fizethet, ha többet használ fel.

Jellemzők

 • Automatikusan kitölti a kérdéseit.
 • Előbeállítások konkrét információk megszerzéséhez.
 • Beszéd-szöveg támogatás.
 • Beállíthatja a válasz minőségét.
 • Több GPT-3 modell közül választhat.

Gondolataim

A ChatGPT határozottan általánossá tette a botokkal folytatott beszélgetések ötletét. Vannak azonban vitathatatlanul jobb alternatívák, amelyeket nem kötnek korlátozott adatok, és mesterséges intelligencia képeket generálhatnak. Szeretem a YouChat-et, mivel sokkal közelebb áll a ChatGPT-hez, és ingyenesen használható. Bár a GPT-3 Playground érdekesebb a válaszokkal és sokkal erősebb, ha jól konfigurálható.