4 ok, amiért ne vegye meg az iPhone 15 Pro-t

Kulcs elvitelek

  • Az iPhone 15 Pro 128 GB-os alaptárhelye nem biztos, hogy elegendő azoknak a szakembereknek, akik szeretnék kihasználni a kamera lehetőségeit, mivel gyorsan megtelik nagy felbontású ProRAW képekkel és 4K-s videókkal.
  • Az iPhone 15 Pro színválasztéka korlátozott, és nem olyan élénk, mint a korábbi modelleknél, valószínűleg a titán vázra való váltás miatt, amelyet nehezebb festeni.
  • A szabványos iPhone 15 jó ár-érték arányt kínál jelentős fejlesztésekkel, például 48 MP-es fő kamerával és továbbfejlesztett kijelzővel, így lenyűgöző választássá teszi az iPhone 15 Pro-val szemben, különösen az alacsonyabb árat tekintve.
  • Ha már van egy friss iPhone-ja, előfordulhat, hogy nem kell frissítenie az iPhone 15 Pro-ra, mivel az iPhone készülékek tartósak és hosszú szoftvertámogatást kapnak. Az iPhone akkumulátorának cseréje költséghatékonyabb megoldás lehet.
  9 legjobb vadászalkalmazás, amelyek segítenek okosabb vadászatban

Az Apple 2023 szeptemberében a „Wonderlust” rendezvényén bemutatta a régóta várt iPhone 15 Pro és iPhone 15 Pro Max készülékeket. Ezek a zászlóshajó iPhone-ok titán vázzal, A17 Pro chippel, Action gombbal és még sok mással rendelkeznek.

Bár az új funkciók izgalmasak, van néhány oka annak, hogy miért nem szeretné megvásárolni az iPhone 15 Pro-t.

1. Az alaptárhely továbbra is 128 GB

https://www.apple.com/shop/buy-iphone/iphone-15-pro

Az iPhone 15 Pro 48 MP-es fő kamerája ProRAW képeket és 4K/60FPS ProRes videót tud rögzíteni, ami sok helyet foglalhat el. A telefon azonban továbbra is 128 GB-os tárhellyel indul, ami nem elég azoknak a szakembereknek, akik szeretnék kihasználni a kamera lehetőségeit.

Figyelembe véve, hogy az iPhone 15 Pro a korábbinál négyszer nagyobb felbontásban is tud képeket készíteni HEIF-ben, kiábrándító látni, hogy az Apple nem kínál magasabb alapszintű tárolási konfigurációt az iPhone 15 Pro-hoz, mint profik, akik a telefon kameráját a lehető legteljesebb mértékben szeretnék használni. a potenciálisoknak külön kell fizetniük a több tárhelyért.

2. A színválaszték nem túl jó

Kép jóváírása: Apple/Youtube

  OysterVPN áttekintés: Gyors, biztonságos és költségkímélő

Az iPhone 15 Pro termékcsalád négy unalmas színben kapható: Natural Titanium, Blue Titanium, White Titanium és Black Titanium. Szinte az összes színválaszték meglehetősen visszafogott és tompított az élénkebb Sierra Blue iPhone 13 Pro és a Deep Purple Phone 14 Pro telefonokhoz képest.

Iparági szakértők szerint úgy tűnik, az Apple titán vázra váltása okozza a nyájas színeket. Bár a titán tartósabb és könnyebb anyag, mint a rozsdamentes acél, festése is nehezebb, ami korlátozhatja az Apple színválasztékát.

3. A szabványos iPhone 15 jó ár-érték arányt kínál

Kép jóváírása: Apple/Youtube

A szabványos iPhone 15 jelentős fejlesztéseket kapott, így jó ár-érték arányt kapott. Kezdetnek egy 48 MP-es főkamerát és a Dynamic Island kivágást kap, amely az iPhone 14 Pro-n debütált. A kijelzője is továbbfejlesztett, immár akár 2000 nit fényerőt is képes leadni a szabadban.

Ezek a jelentős fejlesztések az iPhone 15-öt lenyűgöző választássá teszik az iPhone 15 Pro-val szemben, mivel jóval alacsonyabb, 799 dollártól kezdődő ára miatt csak néhány funkciót veszít el, mint például a ProMotion és az 5-szörös teleobjektív kamerarendszer.

  7 legjobb és leghatékonyabb vezeték nélküli hozzáférési pont (WAP) 2022-re

4. A jelenlegi telefon valószínűleg még mindig elég jó

Az iPhone-ok általában évekig kitartanak, és még a leghosszabb szoftvertámogatást is megkapják a teljes okostelefon-piacon. Ez azt jelenti, hogy az Apple legalább öt évig teljes mértékben támogatni fogja iPhone-ját a jelentős iOS szoftverfrissítésekkel.

Ha meglehetősen friss iPhone-ja van, például az iPhone 13 Pro vagy akár az iPhone 12 Pro, akkor nem kell frissítenie az iPhone 15 Pro-ra. Jelenlegi telefonja továbbra is tökéletesen megfelel az Ön igényeinek. Megtakaríthatja nehezen megkeresett pénzét, és megvárhatja, amíg az Apple kiad egy iPhone-t jelentősebb frissítésekkel.

2023-ban továbbra is iPhone 11-et használok, és továbbra is jól megfelel az igényeimnek, kivéve az akkumulátor állapotát, amely az évek során romlott, és nem tervezem a frissítést, amíg az Apple meg nem szünteti az eszköz szoftveres támogatását. A legtöbb esetben az iPhone akkumulátorának cseréje megoldja a legtöbb problémát.

A legújabb iPhone-ra frissítés nem mindig jó ötlet

Bár az iPhone 15 Pro vadonatúj titán vázzal, Action gombbal, nagy sebességű USB-C-vel és továbbfejlesztett kamerarendszerrel rendelkezik, a legtöbb kiegészítés inkább luxus, mintsem szükséglet – különösen, ha már van egy modern iPhone. Végső soron az iPhone 15 Pro vásárlása vagy frissítése személyes döntés, és az Ön igényeitől és költségvetésétől függ.