4 ok, amiért érdemes a Microsoft másodpilótát használni a ChatGPT helyett

Kulcs elvitelek

  • A Copilot ingyenesen kínálja a GPT-4-et, amely teljesítményében és mélységében felülmúlja a ChatGPT GPT-3.5-ét.
  • A Copilot kiváló internet-hozzáféréssel és szintézissel rendelkezik, és ingyenesen kínálja a naprakész információkat.
  • A Copilot ingyenesen biztosítja a DALL-E 3 képgenerálást, felülmúlva a ChatGPT-t a képalkotási képességek terén.

A ChatGPT uralta a mesterséges intelligencia chatbotok terét, és jogosan. De az olyan konkurens termékek, mint a Microsoft Copilot, csábító funkciókkal kezdik a küzdelmet, és van néhány ok, amiért érdemes a Copilotot kipróbálni a ChatGPT felett.

1. A másodpilóta ingyen kínálja a GPT-4-et

A kép forrása: Tada Images/Shutterstock

A ChatGPT a régebbi, kevésbé képes GPT-3.5 AI modellt kínálja ingyenes szintjén. A fejlettebb GPT-4 modell a havi 20 dolláros ChatGPT Plus előfizetés mögé került. Noha a GPT-3.5 önmagában is egy erőteljes mesterséges intelligencia modell, nem hasonlítható össze a GPT-4-gyel elért erővel és mélységgel.

A Microsoft Copilot ingyenesen kínálja a GPT-4-et, olyan egyéb funkciók mellett, mint az egyéni GPT-k és bővítmények (utóbbiak a ChatGPT-n 2024 áprilisában megszűnnek). Ha nincs igazán szüksége ChatGPT-specifikus funkcióra, a választás egyszerű. Tagadhatatlanul ingyenesen hozzáférhet az egyik legfejlettebb mesterséges intelligencia modellhez a Copiloton, vagy fizethet 20 dollárt, hogy ugyanazt a modellt használja a ChatGPT platformon.

  8 Legjobb FTP-kiszolgáló szoftver Windowshoz a biztonságos átvitelhez

Az egyértelműség kedvéért a Copilot és a ChatGPT is hozzáférhet az internethez. Ezt azonban csak ChatGPT prémium csomaggal teheti meg. Ha ChatGPT-t használ, legalább havi 20 dollárt kell fizetnie az élő internetes adatok eléréséhez. A Copilot segítségével viszont ingyenes fiókkal érheti el az internetet – még csak fiókra sincs szüksége a Copilot internet eléréséhez. Azonban nem csak az számít, hogy bármelyik modell hozzáfér-e az internethez; fontos tényező, hogy hogyan használják az internet-hozzáférést.

Mint valaki, aki széles körben használta a ChatGPT-t és a Copilotot, elmondhatom, hogy a Copilot megközelítése az internetes adatok szintetizálására sokkal jobb, mint a ChatGPT. A Copilot jobban tudja eldönteni, hogy mikor használja a képzési adatait egy kérdés megválaszolásához, és mikor fér hozzá az internethez, hogy megkapja a választ. Ez triviálisnak tűnhet, de ez lehet a különbség a naprakész és az elavult válasz között.

  Az Apple HomeKit teljes győztese

Érdemes megjegyezni, hogy a Copilot, amely eredetileg Bing AI néven jelent meg, keresőmotorként készült. Ez alapértelmezés szerint azt jelenti, hogy az AI chatbot a nagyobb internetet keresi információkért. A ChatGPT viszont nagymértékben támaszkodik a képzési adatokra. Ennek eredményeként a Copilot a jobb választás naprakész információkat igénylő vagy forrásokra hivatkozó feladatok elvégzésére.

3. A másodpilóta ingyenesen kínálja a DALL-E képgenerálást

Felvetted már a mintát? Ha nem, hadd fogalmazzam meg. Úgy tűnik, hogy a Microsoft azon a küldetésen van, hogy minden lépésben egy OpenAI-t hozzon létre. Használják azokat a prémium funkciókat, amelyek annyira csábítóvá teszik a ChatGPT-t, és saját magukkal ruházzák fel őket, és ingyenesen kínálják őket a Copilot szolgáltatásukon keresztül. A DALL-E képgenerátorhoz való hozzáférés csak egy ilyen szolgáltatás.

A ChatGPT használatával fizetnie kell az egyik prémium szintért a DALL-E képgenerátor eléréséhez. A másodpilótával azonban a Microsoft megnyitja a kapukat, lehetővé téve a felhasználóknak, hogy lenyűgöző AI-képeket készítsenek ugyanazzal a DALL-E modellel, fizetés nélkül.

  A Steam webböngésző gyorsítótárának törlése

Természetesen ott van a probléma a ChatGPT GPT-4 használati korlátaival is, amely korlátozza, hogy hányszor kérheti a modellt szöveg- és képgenerálásra. A Copilot ezen a téren liberálisabb, és lehetőséget kínál a felhasználóknak, hogy lényegesen több képet generáljanak a DALL-E képgenerátorral, mint a ChatGPT-vel.

4. A másodpilóta integrálva van a nagyobb Microsoft ökoszisztémába

Ugyanilyen fontos előnye a Copilotnak a ChatGPT-vel szemben, hogy mennyire szorosan beépült a Microsoft nagyobb ökoszisztémájába. Ez segít egy zökkenőmentes és összefüggő élmény létrehozásában, amely előnyt jelent az önálló mesterséges intelligencia chatbotokkal, például a ChatGPT-vel szemben. Azon felhasználók számára, akik már hozzászoktak a Microsoft hatékonyságnövelő eszközeihez és szolgáltatásaihoz, a Copilot mély integrációja azt jelenti, hogy az eszközt a Microsoft ökoszisztémájában használják a már jól ismert munkafolyamat természetes kiterjesztésének.

Végső soron a Copilot és a ChatGPT közötti választás az Ön egyedi igényeitől és preferenciáitól függ. Ha elsősorban mesterséges intelligencia chatbotot keres olyan nehéz feladatok elvégzésére, mint az adatelemzés, képmanipuláció vagy részletes kreatív írás, és hajlandó fizetni érte, a ChatGPT továbbra is a jobb megoldás lehet. Ha azonban élvezi a ChatChatGPT néhány funkcióját, a naprakész információkat és a Microsoft ökoszisztémájába szorosan integrált élményt – anélkül, hogy feltétlenül fizetnie kellene érte –, akkor a Copilot lehet a megfelelő út.