4 módszer az alkalmazáskövetés azonosítására és blokkolására Androidon

A nap folyamán az alkalmazások nyomon követik, hogy mit csinálunk az eszközeinkkel, és elküldik ezeket az információkat távoli szerverekre. Tudjuk, hogy ez megtörténik, de nincs egyszerű módja annak, hogy megállítsuk. Szerencsére a megfelelő alkalmazásokkal a követés nagy része véget vethet.

1. Ellenőrizze az alkalmazás Play Áruház leírását

Az évek során a Google jobban megmondta, hogy egy alkalmazás megoszt-e adatokat harmadik felekkel, és milyen információkat gyűjt. Megtekintheti, hogy az alkalmazásfejlesztők tesznek-e lépéseket az Ön adatainak védelme érdekében, például titkosítják-e a továbbítás alatt álló információkat, vagy lehetővé teszik-e a fiók törlését.

Ezt az információt úgy találja meg, ha felkeresi egy alkalmazás Play Áruház oldalát, és lefelé görget az „Adatbiztonság” részhez. A Google adatai segíthetnek felmérni, hogy egy alkalmazás követi-e, de nem árulják el, hogyan állítsa le. Tehát, ha aktívan meg szeretné akadályozni, hogy egy alkalmazás nyomon kövesse Önt, akkor harmadik féltől származó eszközökre kell támaszkodnia, amelyeket alább tárgyalunk.

  Hová mennek a letöltések iPhone-on?

2. Aurora Store

Az Aurora egy alternatív módja a Play Áruház-alkalmazások elérésének és letöltésének. Az Aurora segítségével névtelenül tölthet le alkalmazásokat Google-fiók létrehozása nélkül. Ez már plusz az adatvédelem szempontjából, mivel senki sem kap naplót az összes telepített alkalmazásról. A nyomon követést azonban tovább korlátozhatja az alkalmazásokról feltárt extra információk segítségével.

Amikor egy alkalmazás oldalát tekinti meg az Aurorán belül, megjelenik egy „Adatvédelem” rész, amely felsorolja az alkalmazásban található ismert nyomkövetőket. Ha tovább görget, megjelenik egy „Engedély” szakasz is, amely pontosan felsorolja az alkalmazás által kért engedélyeket.

Az Aurora használatával nem blokkolhatja a követést, de segíthet felmérni, mely alkalmazásokat kerülje el. És megtudhatja, mely nyomkövetőket kell más módon blokkolni, és milyen engedélyeket kell visszavonni.

Letöltés: Aurora üzlet (Ingyenes)

3. NetGuard

Most, hogy készen áll arra, hogy a saját kezébe lépjen, itt az ideje letölteni a NetGuard-ot. Ez egy tűzfalalkalmazás, amelyhez nem szükséges rootolni az eszközt. A NetGuard segítségével figyelemmel kísérheti az eszközén be- és kiáramló összes forgalmat, és elzárhatja a csapot.

  Elad a Walgreens Polaroid filmet?

Alapértelmezés szerint a NetGuard lehetővé teszi a forgalom blokkolását az alkalmazás szintjén. Ez nagyszerű lehet olyan alkalmazások számára, amelyeket offline is használhat, de hajlamos lehet adatok kiszivárogtatására Önről, például olyan vázlatos képszerkesztő alkalmazásoknál, amelyek hasznos funkciókat biztosítanak, de titokban követik Önt. De ha valóban meg akarja akadályozni, hogy mások betekintést nyerjenek a telefon használatába, a NetGuard lehetővé teszi a rendszerszintű szolgáltatások blokkolását is. Ez magában foglalja a Google Play-szolgáltatásokat.

A Google Play-szolgáltatások blokkolásával bizonyos értelemben eltávolíthatja a Google-t az eszközéről, anélkül, hogy az egyéni ROM telepítésével kellene foglalkoznia. Csak tudja, hogy ezzel megszakíthat néhány váratlan funkciót, például a push értesítések fogadását bizonyos alkalmazásoktól.

A NetGuard részletesebbé is válhat, lehetővé téve bizonyos kapcsolatok blokkolását. Ez akkor hasznos, ha használni szeretne egy alkalmazást, de csak a háttérben történő nyomon követését szeretné leállítani.

Letöltés: NetGuard (Ingyenes, alkalmazáson belüli vásárlás lehetséges)

4. DuckDuckGo privát böngésző

A NetGuard bonyolult és félelmetes lehet. Ha szeretné letiltani a harmadik felek nyomon követését anélkül, hogy ilyen gyakorlatias lenne, nézze meg a DuckDuckGo alkalmazáskövetési védelmét. Bekapcsolhatja ezt a funkciót, és bízhat benne, hogy megvédi Önt a harmadik féltől származó nagy mennyiségű követéstől.

  A Google Drive csatlakoztatása a Slackhez

A DuckDuckGo böngészőként való használata blokkolja az internetes böngészés során tapasztalt nyomkövetést is. Ez nem egy vaskalapos biztonság, de ez a legegyszerűbb lépés, amellyel csökkentheti a követést anélkül, hogy az összes forgalmat VPN-en keresztül irányítaná.

Letöltés: DuckDuckGo privát böngésző (Ingyenes)

Állítsa le az alkalmazások nyomon követését

Ha arról olvasunk, hogy mekkora mennyiségű online nyomon követésnek vagyunk kitéve, könnyen lehet, hogy túlterheltnek érezzük magunkat, és leállunk. De ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy nem tehetünk ellene.

Míg a SIM-kártyával sétálva valaki mindig képes figyelni minket, ez nem jelenti azt, hogy ki kell nyitnunk a zsilipeket, és több száz cégnek kell megadnunk ezt a lehetőséget. Lehetőséged van megállítani őket, miközben telefonját továbbra is arra használja, amit szeret.