4 kreatív módszer az ötletek ötletelésére

Amikor új projektbe kezdesz, gyakran olyan kihívásokkal kell szembenézned, amelyek lelassíthatják a motivációdat. Van egy hatékony eszköz, amely segíthet újjáéleszteni kreativitását ilyen esetekben: az ötletbörze.

Az ötletbörze nagyszerű módja annak, hogy könnyedén és maximális kreativitással indítsa el következő projektjét. Ha gyors és hatékony módszerre van szüksége új ötletek generálására, támaszkodhat a Notionra.

Nincs egyetlen helyes módja az ötletelésnek; kísérleteznie kell, és meg kell találnia, melyik módszer működik a legjobban az Ön számára. Kezdésként íme négy kreatív módszer az ötletelésre a Notionban.

1. Hozzon létre egy Ötletek mappát

Az ötletmappa létrehozása praktikus megközelítés az ötletei rendszerezéséhez és a jegyzetek elérhetővé tételéhez a Notionon belül. A Notion egyszerű fájlszerkezetének köszönhetően néhány egyszerű lépésben létrehozhat egy ötletek mappát:

 • Nyissa meg az oldalsávot, és kattintson az Oldal hozzáadása elemre.
 • Adjon az oldalnak címet, majd kattintson az Üres oldal gombra, vagy nyomja meg az Enter billentyűt.
 • Az új sorba írja be a /page parancsot, és nyomja meg az Enter billentyűt új ötletoldal hozzáadásához.
 • Idővel folyamatosan hozzáadhat oldalakat a parancs használatával, ahogy új ötleteket fedez fel. A személyre szabott megjelenés érdekében ikonokat és hangulatjeleket adhat a Fogalom oldalaihoz. Az ikonok hozzáadásával gyorsabban azonosíthatja az ötleteket, és vizuális töréseket biztosíthat a nagy szövegtömbök között.

    A legjobb adattár kiválasztása következő projektjéhez [2023]

  Az Ötletek mappa létrehozásának előnyei

  Az ötletmappa létrehozásával rugalmasan rendezheti ötleteit, ahogyan szeretné. Egy ötlet átrendezéséhez a listában egyszerűen tartsa lenyomva, és húzza az ötletet bármely új pozícióba. Látnia kell egy kék vízszintes vonalat, amely jelzi, hogy az elem hova kerül.

  A Notion két kedvelt funkciójának – az aloldalaknak és a visszamutató hivatkozásoknak – használatával gyorsan bővítheti az ötleteket, és kapcsolatokat hozhat létre közöttük. Egy oldalon belül írja be a /page parancsot egy aloldal hozzáadásához. Ez segít a kisebb ötletek kibontakoztatásában az ötletelés során. Meglévő Fogalomoldalra is hivatkozhat a @ szimbólum, majd az oldal nevének beírásával.

  Az Ötletmappa létrehozásának hátrányai

  Bár ez egy kiváló módszer a kreatívok számára, ehhez a módszerhez a nulláról kell kezdenie, így nem ez a leggyorsabb megoldás, ha a sebességet optimalizálja. Gyakori használat után az ötletei is zűrzavarossá válhatnak, és nehezebben kezelhetők. Egy lehetséges megoldás erre az, ha almappákat ad hozzá, vagy fejléceket használ az információk felosztására.

  2. Használja az AI fogalmát

  A Notion egyike a sok termelékenységet növelő alkalmazásnak, amely integrálja az AI-t a gyorsabb tartalomkészítés érdekében. Ez a módszer kiválóan alkalmas arra, hogy kezdeti inspirációt szerezzen az ötletelés megkezdésekor.

  A Notion AI aktiválásához használja a Ctrl + J billentyűparancsot egy új sorban. Az ötletgyűjtés egyik legegyszerűbb módja a Notion AI brainstorming sablonjának használata, amelyet az alábbi lépésekkel érhet el:

    Hogyan tegye rendbe a böngészőt a nagyobb online termelékenység érdekében
 • Írja be a Brainstorm szót, és kattintson a megjelenő Ötletek ötlete gombra.
 • Írja be válaszát, és nyomja meg az Enter billentyűt.
 • Ha elkészült, kattintson a Kész gombra, vagy válassza az Írás folytatása lehetőséget további ötletek gyűjtéséhez.
 • A Notion AI előnyei

  Mindegy, hogy a csapatoddal ötletelsz, vagy az írói blokkot próbálod meghódítani, a Notion AI ötletbörze végtelen. A jegyzetkészítő alkalmazásba beépített mesterséges intelligencia eszköz azt jelenti, hogy közvetlenül kérdezhet tőle a jegyzetek tartalma alapján. Ezt nehéz lenne elérni egy külön chatbottal, például a ChatGTP-vel, nem beszélve az időigényesebbről.

  A Notion AI hátrányai

  Sajnos havonta korlátozott számú választ generálhat a Notion ingyenes csomagjával (havonta legfeljebb 20 ingyenes válasz). A korlátok ellenére ez hasznos a funkció alapos megértéséhez, mielőtt fontolóra venné a fizetős Notion csomagra való frissítést.

  3. Használjon fogalmi sablont

  Ha módot keres az ötletek vizuális feltérképezésére, és időt takarít meg, fedezze fel a Notion ingyenes ötletbörze-sablonjait a gyors ötletgeneráláshoz. Az ötletbörze sablonokat fedezheti fel A Notion sablongalériájaahol több tucat ingyenes és fizetős sablon közül választhat.

  Megtekintheti a sablonok előnézetét, mielőtt alkalmazná őket a munkaterületen. Ha elégedett egy sablonnal, kattintson a Másolás gombra a sablon jobb felső sarkában, hogy hozzáadja azt a munkaterületéhez.

  A fogalomsablon használatának előnyei

  A sablonok használatával rengeteg időt takaríthat meg az ötletek gépelésekor. A különféle sablonok segítségével könnyedén megtalálhatja az igényeinek megfelelőt, akár egyedül, akár munkatársaival agyal.

  Sok sablon, köztük A Notion ingyenes távoli ötletbörze sablonja, olyan funkciókat tartalmaz, mint a Notion gombok. Ezzel a funkcióval azonnali műveleteket hajthat végre, például hozzáadhat egy, az Ön nevével ellátott ötletet. Az ehhez hasonló sablonok hasznos utasításokat és kérdéseket is kínálnak az ötletelés elindításához.

    Hogyan lehet pénzt keresni az Instagramon? A 10 legjobb megvitatási mód –

  A fogalomsablon használatának hátrányai

  Sablon használatakor előfordulhat, hogy nem szükséges minden funkciója. Ez a felesleges hely elvonhatja a figyelmet az ötletbörze oldal kritikus összetevőiről. Ennek enyhítésére átrendezheti a blokkokat, vagy törölheti őket a Del gomb megnyomásával.

  4. Hozzon létre egy egyéni sablont

  Egy másik lehetőség, amelyet kipróbálhat, az, hogy saját sablonokat készít. Ez akkor hasznos, ha személyre szabott megközelítést keres kisebb, kis mélységet igénylő ötletbörze során. Egyéni sablont hozhat létre a Notion gombjaival:

 • Írja be a /button parancsot egy új sorba.
 • Adjon nevet a sablonnak, és válassza a Blokkok beszúrása lehetőséget a lehetőségek listájából.
 • Adjon hozzá új tartalmat a sablonhoz a szerkesztőmezőben, vagy húzza be a meglévő blokkokat.
 • Amikor rákattint a gombra, az új sablont generál a benne elhelyezett tartalomból.

  Egyéni sablon létrehozásának előnyei

  Egyéni sablon használata segít elkötelezni magát a saját rutinja mellett anélkül, hogy el kellene távolítania a nem releváns elemeket egy előre elkészített sablonból. A kreatív szabadságot is megadja, hogy tetszés szerint tervezze meg sablonját anélkül, hogy az előre elkészített sablonok stílusára korlátozódna.

  A sablon gombon belüli szerkesztőablak a normál szerkesztőben látható összes funkciót kínálja, beleértve a címsorokat, ellenőrző listákat, táblázatokat és egyebeket.

  Egyéni sablon létrehozásának hátrányai

  A módszer erős testreszabási képességei ellenére nehéz lehet a kezelése. Az oldalsávról elérhető szokásos sablonoktól eltérően manuálisan kell másolnia és beillesztenie a sablon gombot, ha egyéni sablonját különböző helyeken szeretné használni. A Notionnak van egy szép parancsikonja a folyamat egyszerűsítésére: tartsa lenyomva az Alt billentyűt, és húzza a gombot a másolat létrehozásához.

  Emelje az ötletbörzét a következő szintre az ötlettel

  A Notion egy sor hatékony eszközt kínál a gyors és hatékony ötleteléshez. Akár csapattal dolgozik, akár egy személyes projekten gondolkodik, a Notion segítségével egyedi igényeihez igazíthatja ötletbörzei megközelítését.

  Akkor miért nem hívja meg a Notiont a következő ötletbörzére, és engedje szabadjára kreativitását?