3 új funkció, amelyeket érdemes kipróbálni a Logic Pro 10.8-ban

Kulcs elvitelek

  • A Logic Pro legújabb frissítése egy új Mastering Assistant-t tartalmaz, amely képes elemezni és beállítani a mixet, hogy könnyedén elérje a professzionális hangzást.
  • A korábban csak iPad-verzión elérhető Sample Alchemy mostantól elérhető a Logic Pro Mac felhasználók számára, lehetővé téve a hangminták játszható hangszerré alakítását az intuitív vezérlőkkel.
  • Az asztali verzió immár tartalmazza a Beat Breaker-t, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy az ütemeket tempóhoz igazított szakaszokra bontsák, és különféle hangvariációkat alkalmazzanak, vitalitást és dinamizmust adva a zenei elemeknek.

Megérkezett a Logic Pro legújabb verziója Mac-re és iPadre, amely új Mastering Assistant-t, minta- és szintézis-bővítményeket, új hangcsomagokat és működési fejlesztéseket tartalmaz. Áttekintést adunk az új kiegészítésekről, így közvetlenül belemerülhet a legmodernebb technológiába.

Az Apple fontosabb frissítéseket mutat be a Logic Pro for Mac és iPad számára

Kép jóváírása: alma

2023. november 6-án Az Apple bejelentette a Logic Pro legújabb iterációja Macre és iPadre, egy csomó új innovatív funkcióval. Ebbe beletartozik a Mastering Assistant, amelyet arra terveztek, hogy a számot pillanatok alatt készen álljon a kiadásra, valamint egy sor kiegészítést, amelyek új magasságokba emelik hangját.

  Képernyőtükrözés a Fire TV Sticken: Végső útmutató

Ha macOS Ventura 13.5 vagy újabb, valamint iPadOS 17 vagy újabb verziója van, a frissítést most letöltheti az App Store-ból. A frissítés ingyenes a meglévő felhasználók számára, míg az új felhasználók 30 napos ingyenes próbaverziót kaphatnak az iPad Logic Pro készüléken, vagy vásárolhatnak Logic Pro az App Store-ban.

Ne feledje, hogy szoftverkompatibilitási problémák merülhetnek fel, ha azonnal letölti a DAW-k legújabb verzióit; nézze meg, hogyan frissítheti a Logic Pro-t, és mikor kerülje ezt a biztonság érdekében.

1. Mastering Assistant

Az AI keverési és mastering online szolgáltatások és beépülő modulok térnyerésével a Logic Pro saját Mastering Assistant-t biztosított tipikusan elegáns dizájnnal.

Egyszerűségében és sokoldalúságában tündököl. Ha engedélyezve van a sztereó kimeneti csatornasávon, a Mastering Assistant azonnal elemzi a keverési sávot (vagy annak leghangosabb részét), és hangbeállításokat végezhet az EQ, a szín, a hangerő és egyebek terén. Ezután módosíthatja a javasolt változtatásokat, hogy jobban megfeleljenek a kívánt eredményeknek.

Mindezek együttesen gyors és hatékony módot adnak arra, hogy mixét professzionális minőségű, kiadásra kész számmá alakítsa. Ha nem biztos abban, hogy mikor használja ezt az eszközt, tekintse át a zenei produkció egyes szakaszairól szóló áttekintésünket.

2. Alkímia minta

Míg korábban elérhető volt a Logic Pro for iPad-en, a Sample Alchemy-t most már a Logic Pro Mac felhasználói is használhatják.

A Sample Alchemy egy mintahangszer-bővítmény, amely kiváló abban a képességében, hogy egyedi hangmintákat teljesen játszható hangszerekké alakít. Ezt modulációs vezérlőivel és különböző hangszintézis technikák kombinációjával teszi, mint például az additív, granulált és spektrális szintézis.

  Hozzon létre kohorszalapú kurzusokat ezen a 11 platformon

Négy üzemmódja és akár négy hangforrása egyedülálló módot kínál a textúrák kialakítására és a zenei szekvenciák fejlesztésére. Míg a szintetizátorok és eszközeik gyakran félelmetesek lehetnek, a Sample Alchemy egyszerű elrendezése és vezérlői minden eddiginél könnyebbé teszik a kifinomult hangtervezési gyakorlatokat és a kísérletezést.

3. Beat Breaker

A Beat Breaker a Logic Pro asztali verziójához is eljutott, miután 2023-ban debütált az iPad-verzión. A Beat Breaker egy hangeffektus, amely stílusában hasonlít a step szekvenszerekhez. Ahogy a neve is sugallja, az ütemet több tempóhoz igazított részre bontja, ahol különféle hangvariációkat alkalmazhat.

A változtatások ellenőrzésének mértéke kivételes; A módosítható szempontok közé tartozik az időzítés, a sebesség, az irány, a hangerő és a hangmagasság. Mi több, a felület egyszerűen érthető és könnyen használható.

A Beat Breaker mindent megváltoztathat a statikus basszusvonalak és a nyájas zenei elemek terén. Azonnal vitalitást és dinamizmust adhat hozzá, amely az unalmast emlékezetessé alakítja.

Egyéb Logic Pro frissítések

A nagyobb Logic Pro frissítésekhez hasonlóan a hangcsomagok új gyűjteménye is megtalálható a hangkönyvtáron keresztül. Mind az asztali, mind az iPad verzió letöltheti a Hybrid Textures hangcsomagot, míg a Vox Melodics hangcsomag csak Mac felhasználók számára érhető el.

Két új eszköz csatlakozott a Logic eszközkészlethez, a Slip és Rotate eszközök néven. A tartalom mozgatására specializálódtak audio és MIDI régiókon belül anélkül, hogy megváltoztatnák a régió általános helyzetét. Míg a Csúsztatás eszközzel a hangot balról jobbra mozgathatja egy régión belül, a Forgatás eszköz integrált hurkolási funkciót biztosít.

  Tárolók vs. virtuális gépek: A különbségek magyarázata [2023]

Mostantól 32 bites float rögzítési lehetőségeket találhat a Logicban azok számára, akik megfelelő audio interfésszel rendelkeznek. Ez fokozott gyártási rugalmasságot biztosít, és segíthet minimalizálni a digitális kivágást és a zajszintet (hasonlóan a felvételek alapjául szolgáló fehér zajhoz).

A megfelelő hardverrel/szoftverrel rendelkezők számára a MIDI 2.0 kompatibilitást is integrálták. Ha többet szeretne megtudni erről, tekintse meg a MIDI- és MIDI-fájlok áttekintését.

Logic Pro iPadhez

Kép jóváírása: alma

A legújabb, kifejezetten az iPad verzióra vonatkozó változtatások közé tartozik a Split View és a Stage Manager. Ez a két eszköz lehetővé teszi egyszerre több alkalmazás megtekintését, működtetését és méretének beállítását. Ez lehetővé teszi például a Hangjegyzet felvételeinek használatát, és egyszerűen áthúzhat mintákat a Fájlok alkalmazásból a Logicba.

A Quick Sampler beépülő modul mostantól rendelkezik a Recorder móddal, amellyel rekordidő alatt rögzíthet és készíthet mintákat és mintahangszereket.

Miután ellenőrizte, hogy a megfelelő operációs rendszerrel rendelkezik-e, és hogy nem ütközik szoftverkompatibilitási problémákba, frissítse Logic Pro-ját, és merüljön el az új eszközökben.

Használja a Mastering Assistant-t, hogy gyors és kiváló minőségű mestereket készítsen, és fejlessze hangtervezési képességeit a Sample Alchemy és a Beat Breaker segítségével. Ezután próbálja ki az új szerkesztőeszközöket, hangcsomagokat és rögzítési funkciókat, hogy inspirálja és felemelje kreativitását.