21 ötlet a hírlevélhez, hogy ámulatba ejtse olvasóit

A közönséggel való rendszeres kapcsolat szükséges egy tartós kapcsolat kiépítéséhez.

Ha vállalkozást vezet, és valaki megkeresi Önt, hamarosan válaszolnia kell. Ha napok, hetek vagy hónapok után válaszol, biztosan áttérnek egy másik márkára.

Itt támaszkodhat a Hírlevelekre a közönséggel való kapcsolattartásban. Ha valaki megadta az e-mail-címét, és feliratkozott az Ön márkájára, frissítéseket, híreket vagy üzeneteket vár Öntől. Ha e-mailek nélkül lógatja őket, akkor az e-mail marketing erőfeszítései kárba vesznek.

Ezért nagyon fontos, hogy felkeltsük a figyelmüket, és folyamatosan lekötjük őket a márkával. Itt érdemes megfontolni egy Hírlevél mielőbbi elindítását.

Mi az a hírlevél?

A hírleveleket közvetlenül az e-mail listán szereplő potenciális ügyfeleknek küldjük ki. Ez egy módja a közönség bevonásának, akárcsak a blogok használata a webhelyén. Ha egy előfizető személyes érdeklődést mutat az iránt, hogy megadja e-mailjeit, hogy csatlakozhasson az e-mail listához, akkor azt személyessé és a felhasználó alapján testreszabottá kell tennie.

A hírleveleknek az adott előfizető nevével kell kezdődniük, hogy személyessé tegyék. Szöveg hozzáadásával egyszerűvé teheti, vagy fotók, linkek, GIF-ek, hangok és akár videók hozzáadásával élvezetessé teheti. Így kötheti le a közönséget a márkájával úgy, hogy hetente egyszer e-mailt küld nekik.

Most talán azon gondolkodik, miért elengedhetetlen egy hírlevél kampány lebonyolítása.

Találjuk meg a választ erre a kérdésre.

Mi a jelentősége az e-mailes hírleveleknek?

Ha okosan használod az e-mail listát, akkor kapcsolódhatsz ahhoz a mondáshoz, hogy a gazdagság a listában rejlik. Számos tanulmány kimutatta, hogy az e-mail marketing ROI vonzó.

Ha elad egy terméket, akkor azt a hírlevél kampány segítségével elég jól értékesítheti. Amikor az emberek megadják Önnek az e-mailjeit, az azt jelenti, hogy megbíznak benned. Ha most közvetlenül az e-mailben ad el nekik valamit, akkor határozottan hatalmas különbséget láthat az eladásaiban.

Másrészt a blogforgalom terén is kifogástalan eredményeket láthatunk. Ha egyszerűen hozzáad egy linket a blogjához és a közösségi média fogantyúihoz, az e-mailes hírlevélen keresztül különböző helyekre irányíthatja a forgalmat.

Ezek az okok világossá tették volna, hogy egy hírlevél milyen előnyös lehet az Ön és vállalkozása számára.

Azt is láthatta volna, hogy az emberek nagyon keveset nyitják meg az e-maileket. Tehát hogyan készíthet olyan hírleveleket, amelyeket a közönség valóban megnyit és elolvas?

Ez a kihívás.

Bontsuk fel a megnyitott és elolvasható hírlevél létrehozásának folyamatát.

Hogyan készítsünk olyan hírlevelet, amely érdekli az olvasókat?

Nem mindenki fogja elolvasni a hírlevelét, de szilárd stratégiával magasabb nyitási arányt biztosíthat. Kövesse az alábbi tippeket, hogy hatékony legyen.

#1. Kezdje egy érdekes tárgysorral

Mi lenne az első dolog, ami érdekelne egy adott könyv vagy akár egy blogbejegyzés elolvasásakor? Gondolom ez lenne a főcím. Szerint CopyBloggermegjegyezték, hogy az emberek mindössze 20%-a olvassa el a teljes blogbejegyzést, míg 80%-uk csak a címet.

A hírlevél címének figyelemfelkeltőnek és érdekesnek kell lennie, hogy növelje a közönség kíváncsiságát. Így ráveheti őket, hogy nyissa meg az e-mailt, és olvassa el a teljes hírlevelet.

Ha megnézi az e-maileket, látni fogja a karakterek korlátozását, amelyet az előfizetők láthatnak, mielőtt a szöveget csonkolnák. Kijelenthetjük tehát, hogy csak néhány szava van annak bizonyítására, hogy hírlevele méltó és érdekes a közönség számára.

Ezen kívül kerülnie kell bizonyos kifejezéseket és szavakat, amelyek kiválthatják az előfizetők spamszűrőjét. Ha véletlenül hírlevele a spam mappájukba kerül, akkor nem számíthat arra, hogy véletlenül elolvassa. Tehát át kell menned a kerülendő szavak a spam mappába kerül.

  Hogyan lehet visszaállítani a törölt elemeket az Outlookból

#2. Írjon kreatív e-mail másolatot

Egy e-mailnek elég érdekesnek és kreatívnak kell lennie. Arra kell összpontosítania, hogy egyszerű és könnyen érthető legyen a közönség számára. A hírlevélben világosan fel kell tüntetni, hogy milyen műveleteket szeretne az olvasótól megtenni.

Kitűnő szövegírót kell szereznie a valóban konvertáló hírlevelek közzétételéhez. Tartsa meg a közönségről szóló hírleveleket, mert tudni akarják, hogyan segíthet vagy hasznot húzhat nekik. A hírlevél példányának írásakor mindig szem előtt kell tartania a közönség nézőpontját.

Ha végzett a másolattal, olvassa el újra, és kérdezze meg magától, hogy valóban segíteni fog-e az olvasónak vagy sem. Álljon az ügyfél oldalára, és gondolja át az adott hírlevél használatát.

A legjobb módja annak, hogy közönségét a hírlevéllel és a márkával kapcsolatba hozza, a történetmesélés. Fejlesszen ki érzelmi kapcsolatot, és tegye azt rokoníthatóvá az olvasóval, és látni fogja, hogy minden alkalommal kinyitja az e-mailjét.

Használja ki az AI-t, hogy segítsen a tartalmaival kapcsolatban.

#3. Mobilbarát hírlevél

Azok az idők elmúltak, amikor az emberek bekapcsolták számítógépüket vagy laptopjukat, hogy ellenőrizzék az e-maileket. Manapság az emberek szívesebben nyitják meg az e-maileket közvetlenül az okostelefonjukon. Tehát testre kell szabnia hírlevelét, hogy az emberek könnyen elolvashassák mobiltelefonjukon. Mobilon és táblagépen olvashatónak és működőképesnek kell lennie.

Ez a három legfontosabb tipp, amelyek segítenek létrehozni az emberek által megnyitott és elolvasott hírleveleket.

Most pedig ugorjunk néhány remek hírlevélötletre, amelyeket hasznosíthat.

Útmutató cikkek

Semmi sem lehet jobb, mint egy lépésről lépésre szóló útmutató. A közönség olyan tartalmat igényel, amely releváns és hasznos a számára. Ha egy adott vállalkozást vezet, akkor egy útmutató cikket nyújthat, amely lépésenkénti utasításokat tartalmaz egy adott feladat végrehajtásához.

Csak annyit kell tennie, hogy átgondolja, milyen típusú tartalmat szeretne eljuttatni a közönségéhez az e-mail listán. Lerövidítheti a lépéseket, és megoszthatja közvetlenül e-mailben, vagy akár meg is oszthatja a blogbejegyzés linkjét, ahol a részletes cikket írta. Az útmutató cikkek meglehetősen jól működnek hírleveleknél, és hasznosak a forgalom növelésében.

Ossza meg a YouTube-videókat

Ha van YouTube-csatornád személyes márkádhoz vagy vállalkozásodhoz, ez a lehetőség neked szól. Az emberek szeretnek informatív videókat nézni, és ha közvetlenül az e-mailjükre küldi őket, ez a legjobb dolog számukra.

A videók igazán lekötik a közönséget, és minden bizonnyal több megtekintést fognak hozni. Mivel a videó nem jelenik meg közvetlenül az e-mail ablakban, a YouTube-videó borítóképét kell hozzáadnia. A kép alatt adjon meg egy gombot a videó YouTube-on való megnyitásához. Ez arra készteti a felhasználókat, hogy nyissa meg a YouTube-videót.

Ossza meg blogbejegyzéseit

Nincs is jobb reklám annál, mint ha egy csomó megtekintést kap a legújabb blogbejegyzése. Amikor új blogot tesz közzé, közvetlenül e-mailt küldhet a feliratkozott felhasználóknak, hogy megkönnyítse a blog megtekintését. Ezzel nagyobb forgalmat fog generálni a blogod. A blogbejegyzések e-mailes promóciója elképesztő eredményekkel jár.

További előnye, hogy néhány megosztási lehetőséget közvetlenül a Hírlevélben adhat hozzá, így a megtekintők közvetlenül megoszthatják blogbejegyzését a közösségi médiában.

Listák

Az emberek nagyon könnyen olvassák a listákat. Ez az oka annak, hogy az emberek több listás bejegyzést hoznak létre, mivel azokat is könnyű átugrani. Létrehozhat egy listát néhány értékes cikkből, tippekből, amelyeket meg szeretne osztani egy adott dologgal kapcsolatban, vagy bármit, ami felkelti a közönség érdeklődését.

A tétellistát tartalmazó hírlevél küldése könnyen olvashatóvá és érthetővé teszi az olvasó számára. A lista alatt beillesztheti az eredeti cikk linkjét, vagy akár meg is engedheti, hogy megosszák a közösségi oldalakon.

Rengeteg eszköz áll rendelkezésre minden célra. Mindössze annyit kell tennie, hogy talál egy eszközt, amely az összes többi közül a legjobb egy adott célra, és hozza a közönség elé. Az emberek gyakran nehezen találják meg a céljuknak megfelelő eszközt, és ha minden héten megosztja a megfelelő eszközt, alig várják a hírlevelet.

Ha blogot vezet, az eszközöket közvetlenül összekapcsolhatja blogjaival, hogy forgalmat irányítson webhelyére. Ily módon minden héten hasznos forrásokkal teszi boldoggá az e-mail-feliratkozókat.

  Miért jó még mindig a Jegyzettömb a jegyzetelésre?

Oszd meg az Infografikát

Ahelyett, hogy csak szöveges hírleveleket küldene, határozottan kipróbálhatja a vizuális hírlevelek küldését. An infografika tökéletes módja annak, hogy megragadja a néző figyelmét a hírlevélre. Amit megtehetsz, hogy beküldöd a statisztikákat, év végi eladási számokat, vagy készítesz valami jó grafikont, és elküldöd az infografikát.

Ha egy infografika segítségével elmagyarázza az összes lépést vagy bármilyen információt, az jobb hatást gyakorol a közönségre. Éppen ezért nagyszerű stratégia a látványtervek megtervezése és hírlevelekben való megosztása.

Rendezzen szavazást vagy felmérést

Ha vállalkozást vezet, és szeretne visszajelzést kapni termékéről vagy szolgáltatásáról, akkor inkább küldjön szavazást vagy felmérést a hírlevélen keresztül. A felmérések általában alacsonyabb elkötelezettséget mutatnak, de ez a leghatékonyabb módja az értékes információk gyűjtésének. Másrészt a szavazások valóban interaktívak lehetnek a közönség számára. A szavazások segítségével alapvető információkat és visszajelzéseket gyűjthet.

A felmérések kitöltéséhez egyéni e-mailt kell küldenie, amely teljes mértékben a felmérés részre összpontosít. A hírlevélben elhelyezhet egy linket, amely egy új oldalra irányítja a nézőt a kérdőív kitöltéséhez.

Küldjön néhány ingyenes forrást és ajándékot

Ha készített valamilyen e-könyvet vagy útmutatót, akkor biztosan felhasználhatja a közönséggel való megosztásra. A hírleveled elég jól reklámozhatja. Olvasói értékes tartalmat találhatnak közvetlenül az e-mailjeikben. Csak annyit kell tennie, hogy az Ön által biztosított forrás hasznos legyen a közönség számára.

Az e-könyvhöz hozzáadott tartalmat megfelelően meg kell vizsgálni megfelelő adatokkal. Ekkor tudod igazán bevonni az olvasót ingyenes forrásoddal. Az ingyenes e-könyveken kívül még ezt is megteheti odaadni néhány véletlenszerű előfizetés vagy ajándék akadályozza márkája értékének növelését a piacon.

Blogbejegyzések összefoglalói

A legutóbbi blogbejegyzések megosztása mellett összefoglalót is készíthet blogbejegyzéseiről. Ez az összefoglaló a blogod legjobb cikkeit tartalmazza. Akár kategorizálhatja is a blogokat, és létrehozhatja a legjobb blogok összesítését, amelyet közvetlenül a hírlevélben oszthat meg.

Ez nagyobb forgalmat fog irányítani webhelyére, és a régi bejegyzései is láthatóvá válnak. Ez a legjobb módja annak, hogy minden új feliratkozót megismertessen régi idők legjobb tartalmaival.

Ajánlói program

Az ajánló-barát hírlevél létrehozása a legjobb módja annak, hogy több feliratkozót szerezzen e-mailjeire. Megkérheti hűséges előfizetőit, hogy utalják a márkáját barátaiknak és családtagjaiknak.

Amikor a feliratkozók továbbítják hírlevelét valakinek, és feliratkoznak a hírlevelére, az eredeti feliratkozót valamilyen ajándékkal, ingyenes forrásokkal, vagy akár különleges engedménnyel jutalmazhatja valamilyen termékre vagy szolgáltatásra. Ez a legjobb módja annak, hogy növelje e-mail-feliratkozói számát, és több ember elé vigye márkáját.

Gyakran Ismételt Kérdések (GYIK)

Néha sokszor kaphat kérdéseket. Itt a lehetőség, hogy hírlevelet küldjünk az összes GYIK-ről, hogy az olvasók gyorsan választ kaphassanak. Könnyű megtalálni a GYIK-et, mert csak át kell néznie az e-mail fiókját, a csevegési naplókat, vagy akár beszélnie kell a támogatási csapattal, hogy elkészüljön a GYIK listája.

Ha válaszol az összes GYIK-re, és elküldi a hírlevelet, sok időt takaríthat meg. Többé nem kell gyakran válaszolnia ezekre a kérdésekre.

Szakértői interjúk

Az emberek jobban hisznek, ha hallanak híres személyiségeket ajánlani valamit, vagy valamiről jól beszélni. A szakértői interjúk a legjobb módja annak, hogy márkáját híressé és megbízhatóvá tegye a közönség szemében. Amikor megosztja a szakértői interjúkat e-mail-feliratkozóival, ők is megnézik, és ez fejleszti a márka hitelességét.

Ez egy másik ok, amiért az emberek influencereket alkalmaznak, hogy termékeiket a közösségi médiában értékesítsék. A szakértői interjúk nemcsak promóciós célokat szolgálnak, hanem sok értéket is hozzáadnak a tartalomhoz.

Eseménymeghívók

Ha valamilyen eseményt, akár webináriumot vagy előre rögzített ülést szervez, először meg kell hívnia a hírlevélre feliratkozott személyeket. Ők azok, akik kifejezetten feliratkoztak hírlevelére, hogy mindenről közvetlenül Öntől értesülhessenek. Megérdemlik, hogy először minden eseményről tudjanak.

Amikor hírlevélben reklámoz egy eseményt számukra, akkor valóban népszerűsíti az eseményt. Úgy tartják, hogy ez a legjobb módja annak, hogy közönséget vonzzon rendezvényére.

Különleges kedvezmények és ajánlatok

Azok az emberek, akik megadták e-maileiket és feliratkoztak a hírlevélre, különleges kedvezményekben részesüljenek termékei és szolgáltatásai tekintetében. Ez a legjobb módja annak, hogy különlegesnek érezzék magukat. Használhatja azt a stratégiát is, hogy megjutalmazza azokat az előfizetőket, akik továbbítják a leveleket barátaiknak és családtagjaiknak, és ezzel több értékesítést érnek el.

  Mi a Google Meet időkorlátja egy értekezletre

Ha a tárgysort „exkluzív promóció csak előfizetőknek”-ként tartja meg, akkor a levelei megnyitásának esélye nagymértékben megnő, ez egy másik módja annak, hogyan keltheti fel előfizetőinek figyelmét.

Legújabb frissítések

Ha üzleti hírlevelet vezet, akkor a legjobb módon tudja bemutatni termékét vagy szolgáltatását. Még akkor is, ha a terméken apró változtatásokat vagy frissítéseket hajtanak végre, hírlevelet küldhet a változásokkal, hogy felhívja az előfizetők figyelmét. Mivel feliratkoztak a hírlevelére, először nekik kell értesülniük a frissítésekről.

Megoszthat néhány képet vagy videót a végrehajtott frissítések bemutatására. Ezzel hirdetni fogja termékét, és nagyobb forgalmat hoz vállalata webhelyére és YouTube-csatornájára.

Felhasználó által generált tartalom ábrázolása

Nem szükséges, hogy mindig új tartalommal kelljen előállnia a maga végéről. A legjobb, amit itt tehetsz, ha megosztod a vállalkozásod felhasználói által feltöltött tartalmakat a közösségi médián. Az ő élményeik lehet a legjobb dolog, amit az emberek szívesen olvasnának.

Hírlevele tartalmazhat néhány, a felhasználók által generált tartalmat, amelyben szerepel a márkaneve. Ezen kívül még néhány minőségi tartalmat is küldhet a hírlevélen keresztül, amelyet a felhasználók készítenek.

Kérdezz bármit

Ez egy kiváló ötlet arra, hogy közönsége kapcsolatba lépjen hírlevelével. Akár vállalkozást vezet, akár hírlevelet vezet személyes márkájához, rengeteg embert fog találni, akik válaszolnak erre a hírlevélre néhány értelmes kérdéssel. Ez az interakció segít a láthatóság megszerzésében, és jó marketingstratégiaként is működne az Ön számára.

Ingyenes konzultációs hívások helyett készíthet hírlevelet, ahol minden előfizető kérdésére válaszol. Az eredmények lenyűgözőek lennének, mivel ez a stratégia nagyon népszerűvé teszi hírlevelét.

Vezető iparági hírek

Az emberek különböző platformokat használnak a hírek olvasásához. Amikor a hírlevélen keresztül eljuttatja releváns iparági híreiket, soha nem hagyják abba az olvasást. Valójában azért várnák a hírleveledet, mert értékes tudást adsz, amire nem kell az interneten vadászniuk.

Motivációs történetek

Bárki szeretne egy kis motivációs lökést a napjában. Ha egy érdekes történetet adsz elő motivációval, hogy elindítsd a hetüket, soha nem maradnak le egyetlen hírlevélről sem. A hétfői motivációs hírlevelek kiváló lehetőséget jelentenek arra, hogy láthatóságot szerezzenek, és értéket oszthassanak meg feliratkozóival.

Erőforrások összesítése

Minden héten összeállíthat egy listát a forrásokról különböző célokra, amelyeket elküldhet a közönségnek. Ez az ötlet hasonló a Blogbejegyzés Roundup ötletéhez. Ott csak a legjobb blogbejegyzéseket küldted. Itt össze kell állítania egy szilárd listát azokról az erőforrásokról, amelyek hasznosak lehetnek előfizetői számára.

Valahányszor egy lista tartalmaz néhány nagyon klassz forrást, az emberek szívesen elolvassák.

A hét tippje

A napi tippek küldése nagyon kéretlennek tűnik. Ehelyett küldhet egy tippet a hétre. Megtarthat valamit, ami a hírlevelének réséhez kapcsolódik, vagy akár küldhet néhány általános tippet, amelyet hasznosnak talál. Ez egy kiváló módja annak, hogy kapcsolatot építsen ki e-mail-feliratkozóival, és éreztesse velük, hogy törődik velük.

Következtetés

Ha hírlevél indításán gondolkodik, ez az ideális alkalom ennek megvalósítására. Ez a szilárd ötletek listája meglehetősen egyszerűvé teszi egy hatékony és érdekes hírlevél elindítását. A leglényegesebb dolog egy hírlevél esetében az, hogy következetes maradjon.

A stratégiák megfelelő megvalósításával sikeres hírlevél-kampányt építhet fel, amellyel forgalmat vonzhat webhelyére, sőt potenciális ügyfeleket is a márkája számára.

Ha még nem döntötte el, mivel küldjön hírlevelet, próbálkozzon a BigMailerrel.