2021 55 legjobb Mac OS X alkalmazása

2013 jó év volt az Apple asztali operációs rendszere és felhasználói számára. A 9. nagyobb iteráció októberi kiadásával az OS X mindenki számára ingyenesen letölthetővé vált. Bár a 10.9 Mavericks nem jelentett változást az új funkciók tekintetében, a cupertinói óriás döntése, hogy ingyenessé tette, mindössze egy hónap alatt megnövelte piaci részesedését az összes régebbi OS X iteráció mellett. Az ilyen növekedési ráták jó hírt jelentenek a fejlesztők és a végfelhasználók számára. Minél gyorsabban növekszik egy platform minden frissítéssel, annál gazdagabb lesz a szoftvertár. Az elmúlt évet a Mac App Store-ból és harmadik felek adattáraiból származó hasznos alkalmazások lenyűgöző gyűjteményével zártuk, és a szokásos módon úgy döntöttünk, hogy összeállítjuk a legjobbak listáját nagyszerű olvasóink számára.

Vegye figyelembe, hogy ez a lista azokat az alkalmazásokat tartalmazza, amelyekről itt volt szó az AddicitveTips-en 2013-ban, és figyelembe véve a tételek számát, nincsenek elrendezve semmilyen meghatározott sorrendben. Ezenkívül az itt található alkalmazások közül sok több platformon is elérhető, így jó néhány nem OS X képernyőképet is találhat.

1. Airmail (E-mail kliens csodálatos felülettel, amely több Gmail-, Yahoo-, AOL- és iCloud-fiókot is támogat, szinkronizálja a mellékleteket a Dropbox-fiókjával, és kiváló e-mail-szűrési funkcióval rendelkezik)

2. Mac-alkalmazások beszerzése (Lehetővé teszi a népszerű OS X-alkalmazások kötegelt letöltését és telepítését, mint például a Ninite a Windows rendszerhez; különösen hasznos új Mac-ek vagy friss OS X-telepítések esetén)

3. BitTorrent szinkronizálás (Korlátlan és biztonságos kétirányú P2P fájlszinkronizálás a BitTorrent mögött álló munkatársaktól)

4. FileDesk (Fájlkezelő lapos böngészéssel és könyvjelzők támogatásával; ingyenes és fizetős verziója is van)

5. HyperSwitch (Windows-szerű előnézet-központú alkalmazásváltási élményt hoz az OS X rendszerbe)

6. Reditr (Funkciókban gazdag Reddit kliens, fantasztikus TweetDeck-szerű felhasználói felülettel és platformok közötti szinkronizálással Mac, Windows és web között)

7. Screenhero (Lehetővé teszi, hogy a képernyőn megjelenő tartalmat megosszák egy másik Mac géppel valós időben több felhasználóval, és az azonnali üzenetküldés révén egymás mellett működjenek együtt)

8. OnAir Player (Lehetővé teszi, hogy távolról streameljen zenét web, Windows, Mac, Linux, Android, Amazon Kindle, Google TV és akár OUYA között)

  A Defense Driving úttervező eszköze lejátszási listákat, alkalmazásokat és egyebeket tartalmaz

9. X-Mirage (fizetős alkalmazás; tükrözze és rögzítse iPhone, iPod touch vagy iPad képernyőjét Mac számítógépén)

10. Autotracker (Automatikusan rögzíti a Mac számítógépen végrehajtott összes művelet előzményét)

11. WidgetRunner (Lehetővé teszi az OS X Dashboard widgetek használatát az asztalon)

12. iBrowse (Lehetővé teszi az iPhone, iPad és iPod touch biztonsági másolatainak böngészését, az alkalmazásadatok és a média egyszerű kezelését Mac számítógépéről)

13. SelfCloud (Lehetővé teszi, hogy saját felhőalapú tárhelyét tárolja közvetlenül Mac-en, Windows PC-n, Android- vagy iOS-eszközön; nincs feltöltés az érintett online szerverekre)

14. Tálca (egy többfeladatos tálcát ad a képernyő alsó széléhez, amely lehetővé teszi az alkalmazások közötti váltást és leállítást pontosan úgy, mint az iOS 6 és régebbi verzióiban található klasszikus App Switcher tálcát)

15. AppsBar (Fizetős alkalmazás; Nemrég bezárt alkalmazások által feltöltött többfeladatos tálca, amely a menüsor fölött csúszik le)

16. Quicksand (Automatikusan szinkronizálja a nemrégiben megnyitott fájlokat egy mappába a Mac számítógépen, a Google Drive-on vagy a Dropboxon)

17. Plain Cloud (Lehetővé teszi az iCloud-fájlok böngészését és kezelését Mac számítógépéről)

18. Tonido (Lehetővé teszi a távoli fájlhozzáférést, a média streaminget és a 2 GB felhőtárhely szinkronizálását a főbb platformok között)

19. Genymotion (Gyors, gördülékeny, VirtualBox-alapú Android-emulátor ADB-hozzáféréssel és különféle hardveres érzékelők támogatásával)

20. F-Secure Key (Biztonságos jelszókezelő népszerű biztonsági szoftvergyártó, F-Secure; szinkronizálja a jelszótárolót Mac, Windows, Android és iOS között)

21. FastToggles (az iOS 7 Vezérlőközponthoz hasonló rendszerkapcsolókat és egyéb parancsikonokat ad az OS X Dockhoz)

22. MediaFire (hivatalos asztali kliens a híres fájltárhely szolgáltatáshoz, 50 GB felhőtárhellyel, valamint Dropbox-szerű szinkronizálási és megosztási funkciókkal)

23. Gyorsbillentyűk (Billentyűzetté változtatja iPadjét az OS X billentyűparancsaihoz; előre definiált gyorsbillentyű-csomagokkal érkezik az OS X és Photoshop gyakori funkcióihoz, és lehetővé teszi saját definícióját)

24. Screenbird (Java-alapú képernyőrögzítő alkalmazás Mac-re, Windowsra és Linuxra, online megosztással és menet közbeni „áttegye” funkcióval)

25. Polkast (Személyes felhőtárhely a Mac és Windows fájlok távoli eléréséhez Kindle, iOS és Android eszközökről)

26. PixelPumper (OS X Live Writer alternatíva új cikkek közzétételére vagy a meglévők szerkesztésére a WordPress-alapú webhelyén)

  Mi az a Spotify Kids? (és hogyan kell használni a szülői felügyeletet)

27. jMovieManager (Rendkívül gazdag funkciókban és meglepően jól kidolgozott Java-alapú katalógus a filmgyűjteményhez)

28. Arranger (Lehetővé teszi a megnyitott alkalmazás- és keresőablakok gyors elrendezését több előre meghatározott módon a gyorsbillentyűk vagy a menüsor elemének használatával; beállíthatja, hogy az alkalmazás figyelmen kívül hagyjon bizonyos alkalmazásokat az ablakok elrendezése során)

29. RSS Master (Fizetős alkalmazás; Nagyszerű RSS-hírcsatorna-olvasó, amely beépített böngészővel rendelkezik, füles felülettel több cikk egy menetben történő elolvasásához; ha alternatívákat keres, tudnia kell, hogy a népszerű OS X-hírek olvasó, a „Reeder” tavaly teljesen ingyenes volt)

30. PDFNut (Remek, ingyenes PDF-olvasó Google Chrome-hoz hasonló füles felülettel, könyvjelzőkkel és megjegyzésekkel)

31. CloudPull (Automatikusan biztonsági mentést készít a Google-fiókjából a Mac számítógépére; ide tartoznak a Gmail-üzenetek, a Google Drive-fájlok, a névjegyek és a naptáresemények)

32. Fotor (Az Android, iOS és Windows változataihoz hasonlóan a Fotor for Mac is egy sor szűrőszűrőt, effektust és jelenetet, hagyományos képbeállítási lehetőségeket és rugalmas kivágási funkciót kínál)

33. Böngészés (Chrome és Firefox könyvjelzőket ad a Spotlight keresési indexéhez, hogy felgyorsítsa a böngészést)

34. Filedrop (Lehetővé teszi az AirDrop-szerű fájlmegosztást Windows és Mac között)

35. Screenink (Fizetős alkalmazás; Képernyőkép eszköz hatékony, Photoshop-szerű réteges megjegyzésekkel és szabadkézi felvételek kiválasztásával)

36. ClawMenu (fizetős alkalmazás; remek, kombinált alternatívája a Findernek és a Launchpadnek)

37. Glui (Fizetős alkalmazás; A Skitch alternatívája, amely szinkronizálódik a Dropboxszal; lehetővé teszi képernyőképek rögzítését, megjegyzésekkel ellátva, és a Dropboxba való feltöltését a gyors megosztás érdekében)

38. Screenstagram (Instagram-fotók dinamikus rácsából készült képernyővédő)

39. Remind Me (Lehetővé teszi, hogy gyorsan új bejegyzéseket adjon az Emlékeztetők alkalmazáshoz a menüsorról)

40. USB-képernyőzár (fizetős alkalmazás; bármely USB-meghajtót kulccsá változtat a Mac képernyőjének lezárásához vagy feloldásához)

41. Másolás (a Barracuda Network fájlmegosztó, felhőalapú tárolási és szinkronizálási platformja több mint 12 GB szabad tárhellyel és alkalmazásokkal Mac-re, Windowsra, Linuxra, Androidra, iOS-re és az internetre)

42. Vecte (Gyorsabb, kevésbé tolakodó alkalmazásváltót kínál, amely a képernyő bal oldalán jelenik meg a középső helyett)

43. Bubble Browser (Evernote böngésző gyönyörű, vizuálisan magával ragadó felülettel, amely mindent egy képernyőn tartalmaz, amit látni kell)

  Fordítsa le az orvosi szakzsargont egyszerű angolra egy Chrome-kiterjesztéssel

44. Flash meghajtó biztonsági mentése (fizetős alkalmazás; rendszeres időközönként automatikusan biztonsági másolatot készít több USB-meghajtóról)

45. BeamApp (Lehetővé teszi a vágólap tartalmának és zenelejátszási pozíciójának átvitelét Mac és iOS eszköz között az interneten keresztül)

46. ​​BirdFont (Lehetővé teszi saját betűtípusok tervezését, vagy meglévők importálását és szerkesztését; vektoros körvonalak létrehozását minden karakterhez)

47. Incinerator (Fájlok gyors biztonságos törlése fogd és vidd módszerrel, hogy megakadályozza a helyreállítást)

48. VineGifR (Lehetővé teszi, hogy bármilyen Vine-videót GIF-animációvá konvertáljon egyszerűen az URL-cím megadásával)

49. Epic Browser (Chromium-alapú webböngésző, amely a böngészési munkamenetek privát megőrzésére összpontosít, mivel megakadályozza, hogy a webhelyek nyomon kövessék tevékenységeit)

50. Kiwix (Erőteljes, hordozható offline Wiki-olvasó beépített webszerverrel; lehetővé teszi a Wikipédia, a Wikileaks és egyebek teljes letöltését offline olvasáshoz Macen, Windowson, Linuxon vagy Androidon, valamint lehetővé teszi a letöltött tartalom megosztását LAN-on vagy a web)

51. Cloudup (Lehetővé teszi a fájlok online „adatfolyamként” való megosztását, miközben feltölti őket; 1000 fájl feltöltését teszi lehetővé, egyenként legfeljebb 200 MB-ig ingyenesen)

52. Wedge (App.net kliens testreszabható gyorsbillentyűkkel és értesítésekkel)

53. Adobe Presenter Video Express (Az Adobe viszonylag egyszerű eszköze, amely lehetővé teszi képernyőképek rögzítését, szerkesztését és más videókkal való kombinálását, valamint a YouTube-ra vagy a Dropboxra való feltöltését)

54. Nekoze (Egészségügyi és fitnesz-alkalmazás, amely a Mac gép webkameráján keresztül figyeli a testtartását, és figyelmezteti Önt, ha lanyhulni kezd)

55. Cupcloud (Lehetővé teszi az asztal aktuális állapotának szinkronizálását – a megnyitott mappákkal, dokumentumokkal és böngészőlapokkal – minden számítógépén, így ott folytathatja, ahol abbahagyta, amikor egyikről a másikra vált)

Hiányzott valamelyik kedvenced az elmúlt évből? A felsoroltak közül melyik került fel a listára? Hallgassa meg az alábbi megjegyzésekben!

A 2013-as év 150 legjobb Windows szoftvere

2013 172 legjobb Android-alkalmazása

2013 100 legjobb iPhone- és iPad-alkalmazása

2013 40 legjobb Windows Phone-alkalmazása

2013 100 legjobb Google Chrome-bővítménye

2013 50 legjobb Firefox-kiegészítése