17 legjobb kurzus/forrás a Kotlin programozás elsajátításához

Szeretné megtanulni Kotlint, és gyorsan, költséghatékony módon Android/Java fejlesztővé válni? Íme az online tanfolyamok, YouTube-videók és Amazon-könyvek végső listája, amelyek segítenek abban, hogy a Kotlin programozás mesterévé váljon.

A Kotlin egy modern programozási nyelv. Sokkal könnyebbé teszi az Android és Java kódolást, mint a meglévő programozási nyelvek. A Google emellett a Kotlint is jóváhagyta az Android operációs rendszer hivatalos alkalmazásfejlesztési nyelveként.

Ezért most sok fejlesztő versenyzik Kotlin megtanulásáért. Olvasson tovább, és találjon néhány igazán hasznos, megfizethető és jó minőségű forrást a Kotlin-tanulmányozáshoz.

Kotlin és előnyei

A Kotlin egy modern, ingyenes, nyílt forráskódú, általános célú és intuitív programozási nyelv. A Jet Brains ezt a kódolási nyelvet először Android és Java Virtual Machine (JVM) számára fejlesztette ki. Később létrehozták a Kotlin Alapítványt, és a nyelv többplatformos funkciókat kapott, mint például:

 • A Native Code esetében Kotlin/Native
 • JS Code esetén Kotlin/JS
 • A JVM Code esetében Kotlin/JVM

A fejlesztők mostantól használhatják a Kotlint többplatformos mobilalkalmazásokhoz, webes frontendet mobilalkalmazásokhoz, Android-fejlesztéshez és szerveroldali megoldásokhoz.

A Kotlin fő előnyei a következők:

#1. Biztonságos, tömör és modern kódolási nyelv, amelyet a fejlesztők néhány óra alatt felvehetnek, és azonnal kiváló alkalmazásokat fejleszthetnek.

#2. Ez az egyik legtermékenyebb programozási nyelv a szerveroldali kódoló programok számára.

#3. A fejlesztők egyetlen alkalmazáslogikát használhatnak számos platformon, például Androidon, weben, iOS-en és számítógépeken, amikor Kotlinban kódolnak.

#4. A sok platformon megosztható alkalmazáskód nem zavarja az alkalmazások natív kódját és felhasználói felületét.

#5. A Java és a Kotlin egymás mellett működik. Ezért a fejlesztők a Kotlin használata közben hasznosíthatják Java programozási tudásukat.

Kotlin vs. Java, mint Android fejlesztői eszköz

A Google a Kotlin és a Java programozási nyelveket egyaránt elfogadja Android-alkalmazások fejlesztéséhez. Bár a Google azt javasolja, a fejlesztők a Kotlint használják a programozási nyelv legnagyobb részéhez. A Java azonban szükség esetén 100%-ban támogatott.

Az olvashatóság kulcsfontosságú szempont a mobilalkalmazások fejlesztése során. A Kotlin nagyon jól olvasható Java megfelelőjéhez képest. Nézze meg a Kotlin vs. Java részletes információit.

Nézzünk most néhány jó kurzust a Kotlin megtanulásához.

Kotlin kezdőknek: Udemy

A Kotlin szilárd alapjainak kialakításához regisztrálnia kell erre az Udemy tanfolyamra. Körülbelül négy óra alatt átmegy Kotlin alapvető tanulságain, például:

 • Kotlin bemutatása
 • A Kotlin telepítése a számítógépére
 • Programok és változók
 • Hurkolás
 • Tartományok
 • Funkciók
 • Objektumorientált Kotlin

Az előadásvideók és a gyakorlati Kotlin-kódolás megértéséhez olyan hátteret kell kialakítania, ahol megtanulta a számítógépes programozás alapjait. Miután megvásárolta a tanfolyamot, életre szóló hozzáférést kap az Udemy-fiókjából.

Az oktatási tartalmat reszponzív fejlesztést követően tervezték, hogy támogassa az okostévéket, mobilokat, táblagépeket és számítógépeket.

  Hogyan gyorsíthatja fel internetkapcsolatát

Ingyenes Kotlin bemutató: Udemy

Nem biztos benne, hogy Kotlin az Ön számára? Egyáltalán nem probléma! Megtekintheti ezt az egyórás Kotlin-útmutatót az Udemy-től, hogy megtudja, valóban megéri-e a kódolási nyelv pénz- és időbefektetést. Ez egy igény szerinti videolecke, amelyet kényelmesen elérhet mobiltelefonjáról utazás közben, vagy ha egy kis szünetet szeretne csinálni, amit csinál.

Ez a videó sok bevezető részt tartalmaz azok számára, akik szeretnék megtanulni Kotlint. Például:

 • Alapvető programozás Kotlinnal
 • Objektum-orientált programozás Kotlinnal
 • Alkalmazáscsomag és Kotlinra épülő szerkezet
 • Kotlin programozási elemek, például változók, adattípusok, függvények stb.

Kotlin Bootcamp programozóknak: Google Developers Training Team

Egy másik kiváló minőségű és ingyenes forrás a Kotlin programozás elsajátításához a Kotlin Bootcamp programozóknak a Google-tól. A kurzus hat kódlaboratóriumból áll, amelyek teljes megértést és gyakorlati tapasztalatot biztosítanak a Kotlin-alapú alkalmazásfejlesztéshez.

A következő leckéken fogsz átmenni:

 • Kezdje el Kotlinnal
 • Kotlin alapjai
 • Funkciók
 • Osztályok és objektumok
 • Kiterjesztések
 • Generikus
 • Funkcionális manipuláció

A Google azt javasolja, hogy a leckéket a megjelenés sorrendjében fejezze be. Ha azonban tapasztalt fejlesztő vagy, és szeretnéd felfedezni Kotlin fejlett koncepcióit, tetszőleges sorrendben elindíthatja a szakaszokat.

Kotlin Bootcamp programozóknak: Udacity

Ez az Udacity Kotlin-tanfolyam segít megtanulni a Kotlin programozást a Google szakértőitől. Készüljön fel egy intenzív és haladó képzésre a Kotlin kódolási nyelvről, amikor megjelenik ezen az ingyenes tanfolyamon.

A Bootcamp legfontosabb jellemzői a következők:

 • Gazdag tanulási tartalom a Kotlinról
 • Menj, ahogy tanulsz, mivel az teljesen saját tempójú
 • Útvonal az Android Kotlin Developer nano fokozatú programhoz
 • Interaktív tesztek és vetélkedők
 • Tanuljon gyakorlati gyakorlatok segítségével
 • Ingyenes oktatóvideók

Mielőtt regisztrál a Bootcampre, győződjön meg arról, hogy ismeri az objektumorientált, modern és statikusan beírt kódolási nyelveket, például a C++-t, a Java-t vagy a Python-t. A Google egyéves kódolási tapasztalatot is javasol az Android Studio vagy az IntelliJ gyakorlati használatához.

Teljesítsd a Kotlin fejlesztési mesterkurzust 2022: Udemy

Ez az Udemy által készített Kotlin mesterkurzus azt állítja, hogy kezdőből szakértő programozóvá válik azáltal, hogy megtanítja Kotlin alapjait és haladó témáit. A résztvevők itt lehetőséget kapnak, hogy különböző gyakorlatokon, projekteken és kihívásokon dolgozzanak minden koncepció után.

Ez a kurzus 381 letölthető forrást, 30,5 óra igény szerinti videót és 71 cikket tartalmaz. Tartalmazza a nyelvi alapokat, a hibakezelést, a kivételeket, a függvényeket, a csomagokat, a gyűjteményeket, az objektumorientált programozást, a fejlesztési elveket, az osztályokat, a korutinokat és a bővítményeket.

A teljes Android 12 és Kotlin fejlesztési mesterkurzus: Udemy

Szeretne olyan alkalmazásokat fejleszteni, mint a Trello és a 7Min Workout a Kotlin segítségével? Próbáld ki az Udemy Kotlin fejlesztői tanfolyamát, hogy könnyedén tanulj.

Akár kezdő, akár profi vagy, ez a kurzus segít elsajátítani az Android 12-es alkalmazásfejlesztést. 47 órányi igény szerinti videóból és 35 cikkből áll. Ezenkívül élethosszig tartó hozzáférést kap 110 letölthető forráshoz, amelyeket bármikor használhat.

A tanfolyam elvégzése után a résztvevők:

 • Hozzon létre egy Android-alkalmazást Kotlin segítségével
 • Tegyen közzé alkalmazásokat a Google Playen, és kezdjen el keresni
 • Használja a Google Firebase-t felhőalkalmazások fejlesztésére
 • Legyen magabiztos programozó

Tanuljon objektum-orientált programozást Kotlin: Coursera segítségével

Azok, akik tudást és gyakorlati tapasztalatot szeretnének gyűjteni az objektum-orientált programozásról és Kotlinról, hasznosnak találják a Coursera tanfolyamát. Ez a kezdőbarát tanfolyam időtartama 1,5 óra, és alapismeretekkel kell rendelkezned a Kotlin és az Android Kotlin vagy Java használatával történő fejlesztéséről.

  Hozzon létre albumokat a Kamera alkalmazásból, és mentse el a fényképeket [Jailbreak]

Megtanítja Önnek az objektum-orientált programozás különböző pilléreit és azt, hogyan valósítsa meg azt Kotlinnal. A tananyag azonban csak asztali számítógépeken érhető el.

Kotlin Java fejlesztőknek: Coursera

A Coursera Kotlin for Java Developers kurzus áttekinti a Kotlint, és más témákat is megvitat, például a Java interoperabilitását. Mivel a Java-val kapcsolatos tapasztalatain alapul, könnyen megértheti a Kotlin és a Java közötti hasonlóságokat és különbségeket. Körülbelül 25 órát kell fordítania ennek a középszintű kurzusnak a teljesítésére.

Bár a kurzus nem tanítja meg a programozás alapjait, lefedi az alapvető szintaxist, a nullálhatóságot, a funkcionális programozást, az objektum-orientált programozást és a Kotlin szabványkönyvtárat. A tananyag angol nyelven érhető el, de bármikor bekapcsolhatja a feliratot arab, francia, spanyol, német, orosz, portugál (európai), olasz, vietnami és angol nyelven.

Online Kotlin-tanfolyam: Pluralsight

Ennek a Pluralsight-tanfolyamnak az a célja, hogy bemutassa a Kotlint, így azonnal elkezdheti az alkalmazás létrehozását. Megtanítja a Kotlin eszköz telepítését és az IDE beállítását projektjeihez. Ezenkívül megtanulja az alapvető nyelvi szintaxist és a nyelv objektumorientált szolgáltatásainak használatának módjait.

Ez egy középszintű kurzus, amely megköveteli néhány alapvető programozási ismeretet. Olyan témákat fed le, mint a programozási funkciók, a kódok írása a Kotlin nyelven és az alkalmazások tesztelése. A tanfolyam elvégzése után a résztvevők erős alapokkal rendelkeznek Kotlinban, és képesek lesznek alkalmazások fejlesztésére.

Kotlin-tanfolyam: freeCodeCamp.org

Ez a Kotlin-tanfolyam bemutatja a felkapott programozási nyelvet. Ez a kurzus alapvető Kotlin-függvényeket, függvényparamétereket, listákat, térképeket, tömböket, osztálymetódusokat, interfészeket, objektumokat, adatosztályokat és Kotlin szabványkönyvtárat tárgyal.

Kotlin oktatóanyag kezdőknek: Donn Felker

Ha kezdő vagy, aki teljes hosszúságú tanfolyamot keres a Kotlin programozás elsajátításához, választhatja a Kotlin oktatóprogramot kezdőknek. A több mint 9 órás videó elkészítése után még egy kezdő is képes lesz Kotlin-kódokat írni, hogy hozzájáruljon a Kotlin-projektekhez. A videó tanfolyam néhány témája a feltételes feltételek, a függvények, az objektumok, az adatosztályok, a sorozatok, a térképek és a Kotlin REPL.

Kotlin programozás: Amazon

Ez a forrás az Ön számára megfelelő, ha szeretné megtanulni a Kotlin-t egy olyan könyvből, amely teljes útmutatót nyújt a Kotlin programozási nyelvhez. Megtanítja a Kotlinnal való hatékony munkamódszereket, világos magyarázatokat és gyakorlati példákat adva a főbb Kotlin-összetevőkre és alapozó API-kra vonatkozóan.

Ezenkívül megismerheti a JetBrains IntelliJ IDEA fejlesztői környezetét. A könyv befejezése után az olvasók hatékony alkalmazásokat hozhatnak létre a Kotlin segítségével. Kezdőként vagy tapasztalt fejlesztőként elolvashatja ezt, hogy megtanulja a Kotlin elsődleges és haladó használatát.

Kotlin részletesen: Amazon

Ez a könyv a Kotlin összes fő összetevőjét tárgyalja, hogy az olvasók sikeresen alkalmazhassák ezt a nyelvet alkalmazások fejlesztéséhez különböző platformokra. Elolvasva Java kódbázisokat is exportálhat Kotlinba.

Ez az erőforrás felkészít arra, hogy a Kotlin ökoszisztéma speciálisabb területein dolgozzon, beleértve az Android-alkalmazásokat, a natív programozást, a szerveroldali fejlesztést és a kódmegosztást a különböző platformokon.

A könyv más témákkal is foglalkozik, mint például a Kotlin szabványkönyvtár használata, a Kotlin coroutines csomag alkalmazása, az objektum-orientált és funkcionális képességek, a különböző fejlesztői eszközök és platformok alapjai stb.

Java Kotlinnak: Amazon

Ha Ön Java programozó, aki meg akarja tanulni Kotlint, ez a könyv neked szól. Ebből az erőforrásból megismerheti a Kotlin kulcsfogalmait, és megtanulhatja, hogyan írjon kódot a semmiből a Kotlin használatával.

  Az xargs parancs használata Linuxon

Android programozása Kotlinnal: Amazon

Ha szeretne Android-alkalmazásokat fejleszteni a Kotlin tanulásával, próbálja ki ezt a szemléletes forrást. Megtanítja, hogyan léphet át Java-ról Kotlinra, és hogyan adhat jobb irányítást az aszinkron számítások felett a Kotlin segítségével.

A fent említett könyvből a következőket is megtudhatja:

 • Az Android alapjai, például az operációs rendszer, az alkalmazástároló és annak elemei
 • A Kotlin lényeges elemei és gyűjteményei
 • Teljesítményoptimalizálás az erőforrás-felhasználás csökkentése érdekében
 • Szálbiztonság és egyidejűség kezelése
 • Csatornák használata a korutinok közötti kommunikációhoz
 • Strukturált párhuzamossági vizsgálat korutinokkal

Funkcionális programozás Kotlinban: Amazon

Ez a Kotlinról szóló könyv hasznos forrás a Kotlin-alkalmazások tervezéséhez és írásához. Világos példákat, részletes magyarázatokat és gyakorlatokat tartalmaz, hogy jól ismerhesse tárgyát. A könyvben tárgyalt témák az alapoktól, például a típusoktól és adatstruktúráktól a haladókig, például az adatfolyam-feldolgozásig terjednek.

Ezenkívül a funkcionális programozás különböző megközelítéseit tanítja meg, amelyeket a valós világban is megvalósíthat. Ezenkívül megtanulhat belőle kombinátorkönyvtárakat írni. Bármely Kotlin fejlesztő elolvashatja ezt a könyvet, hogy a legtöbbet hozza ki belőle. Nem szükséges funkcionális programozási tapasztalat.

Android-alkalmazások létrehozása a Kotlin segítségével: Amazon

Ez a könyv átfogó útmutatóként szolgál az Android fejlesztési projektek beindításához. A fejlesztők gyakran szeretnének Android 11-alkalmazásokat készíteni, de fogalmuk sincs, hogyan tanulják meg Kotlint. Ez a könyv az alkalmazásfejlesztés alapjait tárgyalja, amelyek az Android-alkalmazás létrehozásához szükséges önbizalommal és készségekkel gazdagítják.

Ebből a könyvből világos képet kaphat az Android fejlesztési folyamatának életciklusáról. A Kotlin segítségével méretezhető alkalmazások létrehozása mellett megtanítja, hogyan teheti közzé azokat a Google Play Áruházban.

A könyv elolvasása után a fejlesztők képesek lesznek szabványos könyvtárak használatára adatelemzéshez és függőségi beillesztéshez. Ezenkívül megtanítja az alkalmazások egyszerű fejlesztését a Google architektúra összetevőivel.

Ez az erőforrás a külső adatok importálásakor és a lerakatminta alkalmazásakor is hasznos lesz. A könyvben tárgyalt fogalmak megfelelő megértéséhez az olvasóknak alapvető ismeretekkel kell rendelkezniük a Kotlin nyelvről, vagy tapasztalattal kell rendelkezniük egy másik, a Kotlinhoz hasonló programozási nyelvben.

Következtetés

A Kotlin az Android-eszközöket célzó alkalmazások felkapott kódolási nyelve. A StatCounter szerint a világon a mobileszközök 71,54%-a Android. A szakértők szerint a szám az elkövetkező években meredeken növekedni fog.

Ezért érdemes megtanulnia Kotlint, hogy boldoguljon az Android-alkalmazások fejlesztéséért folytatott versenyben. Tekintse meg ezt a cikket, hogy megtudjon néhány hasznos online tanulási tanfolyamot, könyvet és videót, amelyek segíthetnek abban, hogy Kotlin fejlesztővé váljon.

Érdekelheti az alacsony kódú vagy kód nélküli platformok üzleti vagy személyes használatra szánt mobilalkalmazások készítéséhez.