17 Adatok és e-kereskedelmi adatok és statisztikák 2023-ban

Napjainkban szinte lehetetlennek tűnik vállalkozást alapítani online jelenlét nélkül.

Az internet forradalmasította életünket, beleértve a kereskedelmet is, és úgy tűnik, nincs visszaút.

Ez felkeltette az érdeklődésemet, hogy megvizsgáljam, hogyan teljesít pontosan az e-kereskedelmi ágazat, különösen, ha figyelembe vesszük, hogy a hagyományos kereskedési formákat megelőzi. Némi kutatás után sikerült összeállítani egy listát az e-kereskedelmi trendekről és statisztikákról, amelyeket érdemes figyelembe venni minden egyén számára, aki megpróbálja megérteni a globális e-kereskedelem jelenlegi helyzetét.

Globális e-kereskedelmi értékesítés

Az e-kereskedelem egyből kiütötte a parkból a hagyományos értékesítést elképesztő eladási adat körülbelül 6,31 billió dollár, ami várhatóan csak növekedni fog a következő években. A szakértők szerint 2026-ra a növekedési előrejelzés 24% lesz, ami azt jelenti, hogy az eladások ezen százaléka várhatóan online lesz, ami körülbelül 8148 billió dollárt hoz.

Forrás: insiderintelligence

Úgy tűnik, hogy az e-kereskedelmi értékesítés a világ minden részén gyümölcsöző, de úgy tűnik, az Egyesült Államok rátette a pedált és elérte a leggyorsabban növekvő e-kereskedelmi iparági platformokat, és 50%-os növekedésre számít, 907,9 milliárd dollárról 2022-ben 1,4 billió dollárra 2025-ben.

Kína, amely a bolygó legnagyobb e-kereskedelmi piacával rendelkezik, várhatóan 15%-kal fog növekedni ugyanebben az időszakban, ami az Egyesült Államok mögött a második helyen áll a növekedésben.

Már nem választás az online vállalkozás, hanem inkább szükségszerűség. Figyelembe véve az e-kereskedelem pályáját és az internettől való függőségünk egyre növekvő valószínűségét, a vállalkozások számára jelentős előnyök származnak abból, ha online vállalkozássá válnak, és jelentős lépcsőfokként szolgálnak a növekedéshez.

Olvassa el még: Az e-kereskedelem teljes útmutatója

E-kereskedelmi piaci részesedés

Nem lep meg, hogy az Amazon ismét uralja az e-kereskedelmi piacot. Végtére is, már-már ösztönszerűvé vált, hogy az Amazonon keressen bármit, amit vásárolni szeretne, mielőtt bárhol máshol.

Számvitel a Az összes e-kereskedelmi értékesítés 37,8%-a az Egyesült Államokban Andy Jassy vezérigazgató figyelemre méltó munkát végzett az üzlet virágzásának megőrzésében, miután az alapító és korábbi vezérigazgató, Jeff Bezos 2021-ben lemondott vezérigazgatói posztjáról.

Úgy tűnik, hogy az Amazon a legjövedelmezőbb hazájában, az Egyesült Államokban, 2022-ben több mint 356 milliárd USA-dollárt értékesített.

A második és harmadik helyet a Walmart és az Apple 6,3%-os, illetve 3,9%-os piaci részesedésével az e-kereskedelmi szektorban szerezte meg. A Walmart azonban a domb tetején áll a legtöbb forgalom tekintetében, bár 2022 decemberében őrült 854,9 millió havi látogatással büszkélkedhet.

Mobil e-kereskedelem

A mobil e-kereskedelem vagy m-kereskedelem lényegében áruk és szolgáltatások vásárlása és eladása kézi eszközökön, például okostelefonokon és táblagépeken keresztül.

Napjainkban a legtöbb embernek van hozzáférése mobilhoz és internethez, tekintve, hogy mindkettő széles körben elérhetővé és megfizethetővé vált. Tehát nem meglepő, hogy 2023-ban Az összes e-kereskedelmi értékesítés 60%-a a világon mobil használatával történik, és elképesztő 2,2 billió dollárt értek el.

Tekintettel arra, hogy a fogyasztók többsége ember (természetesen), és az emberek egyre több időt töltenek mobileszközeiken, az m-kereskedelem piaci részesedése várhatóan csak növekedni fog a következő években. Az utolsó pillanatban történt vásárlások és az ágyban töltött vásárlások után az egész kényelmi tényezője túl jó ahhoz, hogy ellenálljon.

Érdemes megfontolni azt is, hogy az e-kereskedelem fő hajtóereje a millenniálisok és a Z generáció, amelyek még nem érik el a legmagasabb bevételi potenciált, és mindkét kategória túlnyomórészt az online vásárlást választja egy platformról, ahelyett, hogy felkeresne egy boltot.

A becslések szerint 2027-re az m-kereskedelmi eladások elérhetik a 2,4 billió dollárt, 62%-os piaci részesedéssel.

A 90-es években nőtt fel, ritka volt, hogy a fogyasztók megtöltsék bevásárlókocsijukat, körbevonszolják őket a bevásárlóközpontban, majd később elhagyják őket. Azonban az online vásárlás által kínált, nem kell nyomkodni, és minden egy érintéssel elérhető luxussal megfigyelhető, hogy a a kosarak elhagyási aránya 79,54% volt 2022-ben 80,68%-os növekedés az előző évihez képest.

  Mi az a Microsoft Edge Secure Network és hogyan kell használni

Ez azonban egy érdekes kérdést vet fel: miért hagyjuk el ezeket a kocsikat?

Egy cégtulajdonos számára frusztráló, ha a potenciális ügyfeleit az értékesítési csatornán keresztül csak az út végén hagyja fel. Nézzük meg, miért teszi ezt a fogyasztó:

Forrás: Salecycle

➡️ Váratlan költségek: Egy 2021-es tanulmány, amelyet a Baymard Intézet azt mondja, hogy az elhagyott kocsik körülbelül 49%-át a termék magas, váratlan végső ára okozza. Egy olyan üzlet, amely elsőre túl jónak tűnik ahhoz, hogy pontos legyen, túl szép ahhoz, hogy igaz legyen. Sóhajtok!😔

➡️ A komoly vásárlási szándék hiánya: Mindannyian vétkesek voltunk abban, hogy olyan webhelyeken tettünk kosarunkba termékeket, amelyeket véletlenszerűen egy hirdetésen keresztül fedeztünk fel. Az internetes vásárlás könnyedségével a „Window Shopping” jelenségei ezeknek az elhagyott kocsiknak a formájában az online szférába is átterjedtek.

➡️ Fiók létrehozása: Képzeld el, hogy egy olyan weboldalra bukkansz, ahol olyan termékek találhatók, amelyek felkeltik az érdeklődésedet. Találsz egy lámpát, amely elméletileg tetszik, és csak akkor teszi a kosarába, amikor a rettegett „Fiók létrehozása” felszólítja.

Nos, hacsak nem akarja megvenni azt a lámpát, egy hétköznapi fogyasztó egyszerűen abbahagyja. Az eladó részéről érthető, hogy miért akarják, hogy a fogyasztó fiókot hozzon létre; érthető, hogy a fogyasztó miért nem dönt.

➡️ Nincs elég fizetési lehetőség: A korlátozott fizetési lehetőségek soha nem jó jel a fogyasztók szemében. Sok fogyasztó óvadékot adna, ha nem találna egy preferált fizetési portált/módot vagy a kiszállításkor történő fizetési lehetőséget, különösen akkor, ha először vásárol a weboldalról.

Vannak módok a bevásárlókosár-elhagyási arány csökkentésére, például különféle fizetési lehetőségek felkínálása, egyszerűbb fizetés, a termék tényleges költségének megtekintése az induláskor, valamint pénzvisszafizetési garancia.

A Covid-19 világjárvány idején az internetes élelmiszer-vásárlások rohamosan emelkedtek. Bár ezt a növekedést kizárólag a világjárvány okozta, a szakértők arra számítanak, hogy az online élelmiszervásárlások száma idővel csak növekedni fog. A Mercatus szerint 2025-re Az összes élelmiszer-eladás 21,5%-a online történik majd, ami az 1,16 billió dolláros teljes élelmiszer-eladásból mintegy 250 milliárd dollárt tesz ki.

Az Egyesült Államokban a Walmart a legnagyobb online élelmiszer-kiskereskedő, mintegy 38,7 milliárd dolláros árbevételével.

A kezdeti vásárlók tétovázhatnak, de ha a fogyasztó az online élelmiszer-vásárlás útjára lép, gyakran visszatérő vásárlókká válik, és beszámolnak a hagyományos élelmiszer-vásárlás számos észrevehető előnyéről, nevezetesen, hogy nincs sorrend:

  • Időt takarított meg
  • Nem okoz gondot a közelben boltot találni
  • Biztonság (figyelembe véve a járvány utóhatásait, ez jelentős előnynek számít)
  • Jobb döntések meghozatala/az impulzusvásárlások elkerülése

Nem beszélve persze a kényelem legnyilvánvalóbb eleméről, valamint a nagyobb változatosságról.

A közösségi média megjelenése valóban megváltoztatta a világ helyzetét, és tökéletes platformot biztosít bármely feltörekvő vagy bejáratott márka értékesítésének fellendítéséhez. Azok az idők, amikor kizárólag a szórólapokra és a televízióban megjelenő hirdetésekre hagyatkoztunk, a távoli múltnak tűnnek.

Bár továbbra is értékes marketingtaktika, az új gyerek a blokkon, a közösségi média befolyása meglehetősen jelentős ütést tartogat.

Az olyan márkák túlzott sikere, mint a Prime Hydration Energy Drink, tökéletes példája a közösségi média befolyásának. A 2 mega YouTuberral való kapcsolat és alapítása óriási mértékben hozzájárult a népszerűségéhez, és a számok magukért beszélnek, hiszen az első évben 250 millió dolláros kiskereskedelmi árbevételt realizáltak.

A 2021-es ünnepi szezonban arról számoltak be A fogyasztók vásárlási döntéseinek 58%-a a közösségi média befolyásolta őket, és az olyan platformok, mint a YouTube, a Facebook, az Instagram és a TikTok voltak az élen.

Az előnyben részesített platform generációról a másikra változik, például a Gen-Z az Instagramot és a TikTokot részesíti előnyben a Facebookkal szemben; tény, hogy a legtöbb vásárló azt állítja, hogy a közösségi média befolyásolja vásárlási döntéseit. Az elfogyasztott tartalom gyakran tükröződik a vásárlási döntéseiben és a fizetési hajlandóságában.

Hangkereskedelem

Mi értelme van a technológiának, ha nem az emberiség könnyedségét szolgálja? A hangasszisztens pontosan ez: kényelem és bizonyos esetekben szükségszerűség. Csinálhatsz, és megkérheted Alexát, a hangasszisztensek vitatható királynőjét, hogy vásároljon. Ha látássérült, megteheti ugyanezt.

  Hogyan kell végrehajtani a Redis Benchmarkot?

Ezeket a tényezőket figyelembe véve a becslések szerint 2023-ra a globális érték hangasszisztens e-kereskedelmi tranzakciók várhatóan eléri a 20 milliárd dolláros (USA) határt.

Egyetlen hangasszisztensnél több van. Alexához hasonlóan nekünk is van Siri. Siri ellen a Google Asszisztensünk van. Mindkét utóbbi a telefonon vagy táblagépen lévő hangasszisztensek tekintetében felülmúlja az Alexa mobil hangasszisztens verzióját. Alexa azonban megnyeri az intelligens hangszórók háborúját.

Határokon átnyúló e-kereskedelem

A határokon átnyúló e-kereskedelem lényegében a termékek vagy szolgáltatások értékesítése a tengerentúli vásárlóknak e-kereskedelmi webhely használatával. Megkaptuk? Édes.

A becslések szerint a határokon átnyúló e-kereskedelem tette ki a részét Az e-kereskedelmi szállítmányok 22%-a az összes fizikai termékből 2022-ben.

Forrás: Statista

Bár ez a piac nagyon csábító, „majdnem” kizárólag az internetnek köszönhetően nem megy kihívások nélkül. Időt kell szánni a helyi törvények, szokások, kultúra, vámszabályok és szabványok megismerésére, valamint megbízható logisztikai és szállítási rendszerre.

Személyre szabás és ügyfélélmény

Az internet játszóteret biztosított a vásárlók számára, hogy személyre szabhassák a vásárlók vásárlási élményét. Orientálja kedvük szerint, és ami megfelel az igényeiknek.

Tanulmányok azt mutatják a vásárlók 80%-a szívesebben vásároljon olyan cégtől, amely személyre szabott élményt kínál számukra.

Meg kell érteni a célpiacukat, és azt, hogy hogyan kínálják fel azokat az árukat és szolgáltatásokat, amelyeket a legnagyobb valószínűséggel fogyasztanak, például a Metalhead jegyeket Gojira, nem pedig Ed Sheeran számára.

Az Amazon jó példa erre azzal a stratégiájával, hogy a vásárlóknak a gyakran vásárolt termékeket az éppen vásárolt termékkel együtt mutatják meg. Ha veszel egy gitárt🎸, felajánlanak egy válogatást.

Ami azonban ilyen vezető szerepet tölt be az e-kereskedelmi piacon, az a személyre szabottság és az ügyfélélmény. Az Amazon Prime lehetővé teszi a Prime-tagok számára, hogy kitöltsenek egy kérdőívet, és olyan információkat nyújtsanak, mint az általuk preferált stílus és illeszkedés.

A jobb öltözködés érdekében felkért emberekből álló csapat elemzését követően személyre szabott ajánlásokat fog kapni.

E-kereskedelmi fizetési beállítások

A látszólagos meggyőződés ellenére, hogy az emberi szokások nem változnak, úgy tűnik Az összes e-kereskedelem 49%-a a tranzakciók digitális pénztárcán keresztül történtek, legyen az Apple Pay, Google Pay, Paypal vagy a tétel többi része.

Annak ellenére, hogy a digitális pénztárca viszonylag új tranzakciós módszer, egyetlen ponttal legyőzték a jó öreg hitelkártyát a zsűri pontozólapján!

A kutatások szerint az összes digitális tranzakció/online fizetés 32%-a digitális pénztárcával történt, 31%-a pedig hitelkártyával történt, a bronzérmet pedig 19%-kal a betéti kártyák kapták.

És úgy tűnik, hogy a visszatérés nem várható, mivel a digitális pénztárcák várhatóan nagyobb részesedést fognak szerezni, akár 41%-kal is nőhetnek a tranzakciók értékében. A hitel- és betéti kártyák aránya várhatóan 23, illetve 19 százalékra csökken.

E-kereskedelmi piacterek

A piacok csataterek, legyen az online vagy offline. Az e-kereskedelmi piacterek bőségesek, tekintve, hogy 2023-ban 6,3 billió dollárra becsülték a jutalmukat. Természetesen sok harcosunk van ezen a területen.

Legfőbb fegyverünk az Amazon, becslések szerint havi 4,79 milliárd látogatással világszerte, a 2. helyen pedig egy másik amerikai e-kereskedelmi platform, az eBay áll, 2022-ben körülbelül 1,21 milliárd látogatással havonta.

Tanulmányok szerint az eBay 2023 második negyedévében felhalmozott egy becslések szerint 132 millió aktív vásárlók világszerte.

E-kereskedelem és COVID-19

A COVID-19 világjárvány hatalmas hatással volt mindenki életstílusára, aki átélte, különösen a fiatalabb generációt; bizonyára hullámzó hatást váltott ki a piacon.

Forrás: Népszámlálás

Az e-kereskedelem növekedésben volt, de a 2020-as járvány a tragédia ellenére megrázta az e-kereskedelmi piacot. Az Egyesült Államok Népszámlálási Hivatalának éves kiskereskedelmi felmérése (ARTS) 1998-ban gyűjtött adatok szerint az online eladások mindössze 5,0 milliárd dollárt tettek ki a 2020-as járvány utáni időszakhoz képest, amikor az eladások 815,4 dollárra nőttek.

Elképesztő, 43%-os növekedés a 2019-es 571,2 milliárd dollárhoz képest. A számítás befejezéséhez 244,2 milliárd dollár felár.

  Hogyan készítsünk bevezetés előtti termék céloldalát?

E-kereskedelem felhasználói élmény

Egy kiskereskedelmi üzletben néhány nyilvánvaló dolog feltűnhet számodra, ha arra gondolsz, hogy jobbá tedd a vásárló élményét, mint például a kellemes vezetés, egy üzlet a helyük közelében, bemutatók kínálata, kellemes légkör építése, rendezvények szervezése és sok más . A dolgok nincsenek messze a webhelyet felkereső felhasználók számára.

Egy jól megtervezett e-kereskedelmi webhely, amely gyönyörű dizájnt, vonzó tartalmat, élő chat támogatást és letisztult elrendezést kínál, határozottan javítja a felhasználói élményt, de… az idő értékes. A kutatások azt mutatják, hogy az oldal válaszidejének mindössze 1 másodperces késleltetése a 7%-os konverziócsökkenés.

A vevő az értékesítési tölcséren keresztül szerzi meg potenciális vásárlóját, csak egy lassan betöltődő weboldal tönkreteszi azt. Egy felmérés azt mutatja, hogy a résztvevők hajlandóak voltak várni körülbelül 6-10 másodpercet, mielőtt felmondják a telefont.

Fontos megjegyezni azt is, hogy a vevő milyen módszerrel látogat meg egy webhelyet. A jelentések szerint a mobilfelhasználók átlagosan lassabb betöltési idővel szembesülnek, mint az asztali/számítógépes felhasználók.

Előfizetés E-kereskedelem

Az emberek a megszokás lényei, és az előfizetésen alapuló e-kereskedelem természetünkhöz igazodik azáltal, hogy havi vagy éves díj ellenében rendszeresen kínál szolgáltatást vagy árut.

A cégtulajdonosok javát szolgálja azáltal, hogy stabil cash flow-t hoz létre, megkönnyítve a stratégiák bővítését és az ügyfelek megtartását. A vásárlók is profitálnak abból, ha nem kell emlékezniük egy általuk rendszeresen használt áru vagy szolgáltatás megvásárlására. Egyszerűen választhatnak egy előfizetést, és azt a meghatározott időben és helyen kézbesíthetik.

A világjárvány és az Oroszország és Ukrajna között jelenleg dúló háború ellenére a becslések szerint a globális e-kereskedelmi előfizetési piac mérete 2023-ban várhatóan 119,4 milliárd dollárról 196,3 milliárd dollárra fog növekedni 64,4%-os összetett éves növekedési ráta (CAGR) mellett.

2027-re várhatóan 1482,11 milliárd dollárra emelkedik a 65,8% CAGR.

Befolyásoló marketing az e-kereskedelemben

Az Influencer Marketing egy olyan stratégia, amelyet a vállalkozások alkalmaznak, hogy szolgáltatásaikat vagy termékeiket a figyelem középpontjába tegyék egy jelentős társadalmi befolyással rendelkező szervezettel vagy egyénnel együttműködve. Például a bolygó egyik legnagyobb befolyásolója Dwyane Johnson, más néven The Rock.

Forrás: Statista

Az e-kereskedelemben a marketing gyakran kulcsa lehet a globális sikernek. Egy 2023-ban világszerte végzett felmérés arról számolt be marketing költségvetésük 10-20%-át marketing ügynökségek és márkák az influencer marketingbe fektetett.

E-kereskedelem kiberbiztonság

Ahogy az e-kereskedelem piaci részesedése folyamatosan növekszik, a kiberbiztonsággal és a számítógépes bűnözéssel kapcsolatos aggodalmak is folyamatosan nőnek. Az e-kereskedelmi webhelyek számára kiemelten fontos, hogy ügyfelei biztonságban legyenek az online csalásoktól és csalásoktól, és adataik biztonságban legyenek a kiszivárgásokkal szemben.

Becslések szerint az e-kereskedelem az online fizetési csalások miatti veszteségek 2022-ben elképesztő 41 milliárd dollár, ami várhatóan csak 2023-ra emelkedik, és eléri a 48 milliárd dolláros szintet.

Személyes adatokkal kapcsolatos aggályok

Minél többet vásárolunk online, annál inkább úgy tűnik, hogy adataink veszélyben vannak. Egy felmérés azt mutatja A fogyasztók 79%-a aggódik hogy adataikat online vásárlás közben ellopják.

A fogyasztók számára komoly aggodalomra ad okot, hogy hogyan használják fel azokat az adatokat, amelyekben elfogadjuk, hogy platformot adjunk. Végül is milyen adatok kerülnek mentésre? Hogyan használják? Jól védett?

Forrás: Norton LifeLock

A cégek sokkal nagyobb átláthatóságot kínálnak, és megválaszolják a fenti kérdéseket, hogy megnyugtassák ügyfeleik elméjét. Jobb biztonsági rendszerek bevezetése folyamatban van, és csak az eladó termékeire/szolgáltatásaira és azok fogyasztására vonatkozó adatok gyűjtése történik meg.

Ez az adatgyűjtés segít az eladóknak abban, hogy nagyobb betekintést nyerjenek ügyfeleik vásárlási szokásaiba, jobb termékeket, célzott hirdetéseket és személyre szabott ajánlatokat kínálva.

Ez az oka annak, hogy az aggodalmak és a lehetséges kockázati tényezők ellenére a 10 országban megkérdezett 10 000 felnőtt 64%-a számolt be arról, hogy hajlandó vállalni a kockázatokat, mivel így sokkal kényelmesebbé válik a vásárlás.

Záró gondolatok

Az e-kereskedelem jelentős piac, növekedése és potenciálja tagadhatatlan. Egy vállalkozásnak, amelynek fel kell lépnie, be kell ruháznia egy e-kereskedelmi platformba, a megfelelő stratégiákat alkalmazva, és a kínált statisztikák és adatok elemzésével elkerülheti a hátrányokat.

Remélem, az ebben a bejegyzésben tárgyalt adatok és statisztikák segítettek jobban megérteni az e-kereskedelmi teret.

Ezután szívesen megnézné ezeket az elképesztő Netflix statisztikákat és adatokat.