16 Elképesztő Netflix statisztikák és adatok [2023]

A Netflix már egy ideje az OTT királya, így érdemes mélyen elmerülni a statisztikákban és az adatokban.

Semmi sem olyan, mint egy hosszú nap után lerúgni a cipőt, megtölteni a pattogatott kukorica kádat, és valami menőt nézni a Netflixen.

Az egészséges katalógusnak köszönhetően a Netflix minden hangulathoz vonzó tartalmat kínál. Nem csoda, hogy az egyik legnagyobb streaming oldal lett az egész világon, és uralja az OTT-ipart. De elgondolkozott már azon, hogy ez a cég mennyit keres évente? Vagy hányan kapcsolódnak be a Netflixre naponta? Vagy a streaming platform címeinek száma?

Fogadok, hogy sok mindent nem tudsz a Netflixről. Készülj fel a megvilágosodásra. Ebben a bejegyzésben felfedek néhány elmeblog-statisztikát és adatot a Netflixről, bizonyítva, hogy a Netflix a legnagyobb streaming cég a világon.

Netflix – Nézz többet, nézz jobban

Biztos vagyok benne, hogy a Netflixet nem kell bemutatni, de nem árt néhány alapvető tényt ecsetelni. Maradj velem.

A Netflix egy igény szerinti, átfogó streaming szolgáltatás, amely a Netflix Inc. által készített filmeket és TV-műsorokat streameli. Az eredeti tartalom streamelése mellett díjnyertes műsorokat, animéket, filmeket, dokumentumfilmeket és egyebeket is streamel. alacsony havi ár.

Megnézheti kedvenc ikonikus műsorait, például a Friends, a Big Bang Theory és a That 70s Show-t, miközben végignézheti néhány klasszikus eredetijét, mint például a The Crown, a Bridegerton stb. De ez csak néhány cím.

A platform hatalmas 17 300 címet tartalmaz különböző műfajokban, nyelveken, célközönségekben és helyszíneken. Nem meglepő, hogy a Netflix a világ legnagyobb produkciós nevei közé tartozik, köztük a Warner Bros, a Disney és a Paramount.

Olvassa el még: Hogyan lehet megváltoztatni a Netflix régiót VPN-sel vagy anélkül

Ezenkívül a Netflix néhány interaktív játékot is elkezdett kiadni. Ezek a játékok lehetővé teszik, hogy kiválassza a végét, így a történet rendkívül személyre szabható és interaktív. A Netflix volt az első, aki átvette az ötletet, így nyugodtan kijelenthetjük, hogy a streaming platform tudja, hogyan kell túlélni a versenyt, és mindig valami egyedit és mást szállítani, hogy a közönsége lekötve maradjon.

Lássunk néhány megdöbbentő statisztikát, amely azt bizonyítja, hogy a Netflix OTT-óriásként működik, és az is marad, bármi is legyen, legalábbis a következő évtizedben.

Netflix előfizetők

A Netflix egy fizetős streaming webhely, így nincs ingyenes verzió. A platform bármely tartalmának eléréséhez választania kell a terveik közül, az alap havi 6,99 dollárba kerül.

  Az amplitúdó digitális analitikai platform, a Remotebase távmunkások bérléséhez

2023 második negyedévétől a Netflix kb 238,39 millió fizetett előfizető világszerte. Körülbelül 5,89 millió előfizetővel nőtt az előző negyedévhez képest.

Forrás: Statista

Ezen előfizetők többsége az EMEA régióban (Európa, Közel-Kelet és Afrika) koncentrálódik, és a Netflix teljes globális előfizetői bázisának közel 80 millióan ezekben a régiókban élnek.

Az előfizetők száma innentől kezdve csak emelkedni fog. Biztos vagyok benne, hogy felvet egy ötletet, hogy a meglévő ügyfelek elégedettek maradjanak, miközben továbbiakat is hozzáadunk a listához.

Globális bevétel

A Netflix a világ legnagyobb tévé- és filmslágereit közvetíti. Az olyan címek, mint a Black Mirror, a House of Cards és a legújabb műsorok, mint például a Bridgerton és a Stranger Things, rengeteg pénzt segítettek a streaming webhelyen verni.

Arról nem is beszélve, hogy más bevételi forrásaik is vannak, például hirdetések, licencelés és árusítás. Mindez a Netflixnél halmozódott fel, és összesen 1000 bevételt generált 8,19 milliárd dollár 2023 második negyedévében, ami a 2022-es megfelelő negyedévi 7,97 milliárdhoz képest növekedést jelent.

2022-ben mintegy 31,6 milliárd dollár éves bevételre tett szert. Lássuk, mit tartogat számukra 2023 éves bevétel tekintetében.

Eredeti tartalomra fordított kiadás

Míg a Netflix éves bevétele és fizetős előfizetőinek száma új magasságokba emelkedik, ez nem mondható el az eredeti tartalomra fordított kiadásaikról.

2022-ben a streaming platform jelentése szerint költött 16,7 milliárd dollár tartalomra, míg 2021-ben a lekérhető videoszolgáltatás több mint 17 milliárd dollárt költött. Az olyan eredetik, mint a Stranger Things és a The Crown nagy sikersorozat, a Netflix költségvetésének nagy részét elfoglalták, de nem panaszkodunk. A műsor igazolta az erre költött pénzt.

Bár a 2023-as tartalomra fordított kiadásokat még nem hozták nyilvánosságra, az előrejelzések szerint körülbelül 7 milliárd dollárt költhet az eredeti tartalomra, amivel az 5. helyet foglalná el a globális médiavállalatok között, mint például a Paramount, a Disney, a Warner Bros. Discovery, és a Comcast. Jó utat, Netflix!

Globális piaci részesedés

A Netflix a verseny beáramlásával néz szembe a piacon. Egyre több OTT platform jelenik meg, versengve a felhasználók figyelméért, és néhány régi fegyver, például a Disney+ is egyre nagyobb teret hódít.

A Netflix azonban őrzi nevét az Egyesült Államok vezető streaming platformjaként, mivel 2023 első negyedévében a platform egy piaci részesedése 44,21%5,56%-os csökkenés 2022 első negyedévéhez képest.

Forrás: Hasonlóweb

Igen, van visszaesés, de így is sikerült a vásárlók előtt maradnia. És mivel a Netflix slágereket ad ki slágerek után, nyugodtan feltételezhető, hogy még néhány évig élvezheti az első számú OTT platformot, annak ellenére, hogy az exkluzív tartalmak, az árazási stratégia, a megfizethetőség és egyebek terén meg kell vívnia a csatákat.

Tartalomkönyvtár mérete

A Netflix kiterjedt könyvtármérettel büszkélkedhet, több mint 1500 eredetivel, köztük néhány olyan legnagyobb műsorral, mint a Money Heist (kedvencem), a Queen’s Gambit és a Stranger Things. Nem szabad elfelejteni a Netflix eddigi legnépszerűbb eredetijét, a Squid Game-t.

  A Babbel vagy a Duolingo jobb nyelvtanuláshoz?

Legalább van 2022 októberéig 17 300 cím volt az összes nemzetközi könyvtárában. Katalógusában az eredetieken kívül különféle régi és új klasszikusok találhatók, amelyek órákon át a képernyőnkre ragadnak minket.

A TV-műsorok és filmek mellett a Netflix anime és interaktív játékokkal is rendelkezik. Ha van valami új OTT-trend, a Netflixnek biztosan van.

Előfizetők számának növekedése a COVID-19 világjárvány idején

A COVID-19 világjárvány a zárt ajtók mögé taszított bennünket, távol a külső élettől. Abban az időben, amikor sok iparágban leállások voltak, az olyan OTT platformok, mint a Netflix, megtalálták a pillanatot, hogy ragyogjanak.

Azok az emberek, akik egykor gyűlölték azt az ötletet, hogy tétlenül üljenek, és Netflix-címeket görgessenek, pontosan ezt csinálták, mert mi mást tehetnének?

Ról ről 26 millió hasonlóan unatkozó ember talált utat a Netflixhez amikor 2020 1-jén további felhasználókat gyűjtött. Ezt a számot a Wall Street és a belső előrejelzések is megadták.

Átlagos streamelési óra előfizetőnként

Személy szerint könnyen megcsinálok 12 órát a Netflixen, ha ajánlasz egy jó műsort. A Netflix-előfizetők azonban átlagosan kb Napi 3,2 óra tartalomnézés az OTT platformon.

Forrás: Backlinko

Ez havonta 6 milliárd órát jelent! És nem hibáztatom ezeket az embereket; A Netflix nagyon klassz dolgokat mutat be.

Oscar-jelölések

Az Oscar vagy Oscar-díj a szórakoztató- és filmipar legrangosabb díja, amelyet művészi és technikai érdemekért adnak át.

Aki Oscar-díjat nyert, az életében nyert. Ez a végső díj, ha alkottál, rendeztél, színészkedtél vagy bármilyen módon dolgoztál a mozgóképiparban, így nem csoda, hogy a Netflix is ​​kiáll az érvényesítésért. És meg is kapja.

A Netflix kb 35 jelölés 2021-ig, ezt követően csökkenés következett be. 2023-ban 15 jelölést szerzett. De ezek a számok sokat beszélnek a platform által biztosított tartalom minőségéről.

Emmy-díjak

Az Oscar-díjátadó után az Emmy-díjak a legrangosabb színészi elismerések. A színészet hármas koronájának részei, valamiért.

2022-ben a Netflixet óriási díjra jelölték 105 Emmy-díjat, ebből 26 díjat nyertek. De ez nem semmi. Az előző években sokkal jobban teljesítettek, 129 jelölést szereztek és 44 Emmy-díjat nyertek.

Bár lehet, hogy csökkenés következett be, a Netflix minden bizonnyal arra törekszik, hogy fellendüljön a legutóbbi izgalmas tartalomkínálatával.

A Netflix adóssága

A Netflixen azonban nem mindig minden jó. A megdöbbentő éves bevétel, a lenyűgöző tartalomkínálat, a szárnyaló havi előfizetések és a növekvő díjak ellenére térdig eladósodott.

Forrás: Companiesmarketcap

A cég legfrissebb pénzügyi jelentései szerint a A teljes adósság a jelentések szerint 14,46 milliárd dollár. Az adósság 2020 óta folyamatosan csökkent, és a tendenciák azt mutatják, hogy jó úton járnak az adósság törlése felé. De mivel 7,83 milliárd dollár készpénztartalékkal rendelkeznek, a nettó adóssága kevesebb, körülbelül 6,61 milliárd dollár.

  Hogyan tisztítsa meg biztonságosan iPhone-ját fertőtlenítő kendőkkel

Tartalomhonosítás

A Netflix uralja a globális OTT-piacot, tartalma körülbelül 190 országban érhető el. Ez szinte a világ összes országa! Ezen országok többsége élvezi a tartalmat az anyanyelvén, mert A Netflix a világ 62 kiemelkedő nyelvén közvetíti a tartalmat.

Míg egyes nyelvek olyan gyakoriak, mint a japán, francia, spanyol és hindi, mások olyan ritkák, mint a kecsua, szanszkrit, nepáli, cseh, perzsa, jiddis, asszámi és wolof.

A fordítók világszerte különféle fordításokat tudnak biztosítani, ahol néhány kattintással válthat nyelvet. Ez a Netflixet elérhetővé és élvezetessé teszi a különböző országokból, nyelveken és etnikumokból származó emberek számára.

Globális terjeszkedés

Mint korábban említettük, A Netflix 190 országban érhető el, a világ szinte minden országában. Mindazonáltal a tartalomkönyvtár ezekben az országokban különböző tényezőktől függően változik, beleértve e régiók cenzúrapolitikáját.

A Netflix USA külseje jelentősen eltér a Netflix India vagy a Netflix Thailand kínálatától. Lehetnek változatok, de az exkluzív eredeti példányok szinte minden országban elérhetőek, kivéve néhányat.

Az OTT platform sajnos nem érhető el Kínában, a Krím-félszigeten, Észak-Koreában, Oroszországban és Szíriában. Azt hiszem, nem kell említenem az okokat, így inkább hagynám.

Előfizetői Földrajz

Míg a Netflix a világ legtöbb országában elérhető, előfizetőinek többsége az EMEA régióból (Európa, Közel-Kelet és Afrika) érkezik. 79,81 millió előfizető ezen a területen 2023 második negyedévében.

Forrás: Statista

A sorban az USA és Kanada következik, amelyek mintegy 75,57 millió előfizetővel rendelkeznek, majd Latin-Amerika és az ázsiai csendes-óceáni térség következik 42,47, illetve 40,55 millióval.

Netflix nemek közötti egyenlőség

Az OTT platform megelőzi a nőjogi görbét. Az elmúlt években a Netflix egyre inkább a női művészekre kezdett összpontosítani, így a női színészek és rendezők kiemelkedhetnek. Olyannyira, hogy 2018 és 2021 között a filmek és sorozatok több mint felében (ez 55%) lány vagy nő szerepel mint a vezető vagy a társvezető.

Sok ilyen nő alulreprezentált faji/etnikai csoportból származik. Tehát a Netflix nemcsak a nők támogatásához járul hozzá, hanem a marginalizált közösségeket is képviseli.

Női rendezők

A nőket támogató Netflixről beszélve, 2021-ben a Netflix-filmek rendezőinek 26,9%-a nő voltmíg a platformon szereplő sorozatok több mint felében, körülbelül 54,75%-ban színes bőrű nők voltak a fő- vagy társszerepekben.

Ráadásul a színes bőrű nők száma sorozatrendezőként a 2018-as 5,6%-ról 2021-re 11,8%-ra nőtt. Ez azt bizonyítja, hogy a nők színészként, alkotóként és rendezőként virágoznak.

A Netflix felhasználónkénti bevétele

Valamikor a Netflix luxus előfizetés volt, de ma már háztartási cikk, és különböző otthonoknak van legalább egy fiókja.

Forrás: Demandsage

Átlagban, egy felhasználó körülbelül 11,76 dollárt fizet havonta világszerte. 2016 óta 26,13%-kal nőtt. Míg 2017-ben az egy fizető felhasználóra jutó havi átlagjövedelem globálisan 9,43 dollár volt, ez folyamatosan nőtt, és minden egymást követő évben megugrott.

Záró gondolatok

A Netflix okkal a vezető OTT platform az egész világon. Csodálatos címgyűjtemény, exkluzív tartalom és versenyképes ár. Ezek a statisztikák azt bizonyítják, hogy bár a platform az elmúlt években erősödő versenyt élt át, még mindig a görbe előtt jár, és mindig vannak ötletei, hogy megelőzze a versenytársakat.

Ezután tekintse meg ezeket a közösségi média statisztikákat és trendeket.