16 bevált e-mail marketing gyakorlat, amely az előfizetőket eladásokká alakítja

Sikeres e-mail marketing kampányok lebonyolítása művészet. Egyszerű, mégis csak kevesen ismerik ezt a művészeti formát.

Még mindig az e-mailek biztosítják a befektetés legmagasabb megtérülését. Szinte ingyenes, vagy minimális marketingkiadási áron elérhető.

Néhány e-mail-hackelés azonban tapasztalt marketingesek beleolvadnak a marketing ellenőrzőlistába, és kampányaikat pénzkereseti eszközzé alakítják át.

Ebben a cikkben bemutatunk néhány leggyakoribb, de legjobb e-mailes marketing gyakorlatot, amelyek segítenek az előfizetőket ügyfelekké alakítani.

Az e-mail marketing bevált gyakorlatai

Az e-mail marketing egy hatékony marketingstratégia egy vállalkozás vagy termék nagy közönség számára történő népszerűsítésére. Ez az egyik legolcsóbb módja a szolgáltatások digitális marketingjének.

Noha nincsenek szilárd szabályok, van néhány stratégia és bevált gyakorlat, amelyeket követhet, hogy megbizonyosodjon arról, hogy e-mail marketingje sikeres lesz.

A következő stratégiák és taktikák segíthetnek abban, hogy e-mail marketingje gyümölcsöző és sikeres legyen.

Üdvözlő e-mailek küldése

Az üdvözlő e-mailek automatikus e-mailek, amelyeket az új előfizetőknek küldenek ki. Ezek az emberek a vásárlás után feliratkoznak az Ön e-mail listájára, vagy hallani szeretnének Önről. Ez a tökéletes alkalom arra, hogy lenyűgözze előfizetőit, és olyan barátságos hangot adjon, amely felhívja a figyelmet a márkájára.

Az üdvözlő e-mailek a legegyszerűbb módja annak, hogy megköszönjük a felhasználóknak, hogy feliratkoztak az e-mailes hírlevelekre. És mivel feliratkoztak az Ön előfizetéseire, nem hagyhatja őket függőben.

A név szerint az üdvözlő e-mailek jégtörőként működnek, és magas a nyitási arányuk. Az üdvözlő e-mail nem feltétlenül az első e-mail, amelyet az ügyfél kap, hanem egy lehetőség arra, hogy hosszú távú kapcsolatot építsen ki termékével.

Használjon kettős feliratkozású e-mail-regisztrációt

Rákattint a feliratkozást megerősítő e-mailekre, amikor beérkezett a postaládájába? Ezek a megerősítő e-mailek kettős feliratkozású e-mailek. Segítenek ellenőrizni, hogy érdeklődik-e az e-mailek iránt, vagy csak véletlenül iratkozott fel.

A kettős jelentkezési folyamat során a felhasználó regisztrál az e-mail marketingre, majd egy külön e-mailben vagy egy céloldalon megerősíti az előfizetést. A további megerősítő hozzájárulás csökkenti a spam kockázatát és növeli a felhasználók érdeklődését.

Ha gyorsan szeretné bővíteni e-mail-feliratkozói listáját, választhat az egyszeri feliratkozási lehetőség közül. Ez azonban helyet nyit a rosszul beírt e-mail címek számára, amelyek kitölthetik az e-mail-feliratkozói listáját. Ha ez folyamatosan megtörténik, ne lepődjön meg az alacsonyabb e-mail-konverziós arányon és a rossz kézbesítésen.

A kettős feliratkozás biztosítja, hogy az előfizető érdeklődjön az e-mailek fogadása iránt, és ügyfélvé váljon. Emiatt a konverziós arány magasabb dupla feliratkozás esetén, mint egyszeri jelentkezés esetén.

Kerülje a válasz nélküli e-mail cím használatát

A válasz nélküli e-mail-cím egy olyan e-mail-cím, amelyet a domainjében állít be, de a legfontosabb különbség az, hogy nem képes üzeneteket fogadni. Ha egy ügyfél válasz nélküli e-mailben próbál válaszolni, akkor a „nem sikerült elküldeni” üzenetet fog látni.

Ezek egyirányú kommunikációs e-mailek, amelyekben az ügyfél nem tud választ küldeni a postaládájába érkezett e-mailekre. Ezek az e-mailek általában megtöltik a beérkező leveleket, ami rossz felhasználói élményhez vezet, és befolyásolja az ügyfélkapcsolatokat.

  Harmadik féltől származó parancsikonok keresése és telepítése iPhone és iPad készüléken

A felhasználók letilthatják a válasz nélküli e-maileket, vagy beállíthatnak egy szűrőt, amely automatikusan spamként jelöli meg az e-maileket. Ez a negatív kézbesítés az oka annak, hogy a vállalkozásoknak kerülniük kell a válasz nélküli e-mailek küldését.

E-mailek kézbesítése a megfelelő időben

Valljuk be, még a mai marketing trendekben is; az e-mail marketing felülmúlja a többi marketingkampányt a ROI szempontjából.

Ez egy gondtalan marketingtevékenység, és mindenki csinálta már valamikor. Az eredmények azonban a végrehajtástól függően jelentősen eltérnek. Ez nem csak a marketing diplomásokra korlátozódik; még a tapasztalt marketingszakembereknek is ki kell javítaniuk az e-mail marketingkampányok hibáit.

Nézzünk egy tipikus e-mail kampányfolyamatot:

Ha megkérdez egy profi marketingszakembert, azt fogja tapasztalni, hogy idejük nagy részét az e-mail témája kutatásával, érdemi e-mail írásával, tárgysorok ötletelésével és e-mailek küldésével tölti.

És ez tévedés.

A marketingszakembereknek idejük nagy részét a Google Analytics szolgáltatással kell tölteniük, hogy ellenőrizhessék közönségük legvonzóbb óráit. A végrehajtásnak ilyennek kell lennie – adatokkal alátámasztva és pontosan elemezve.

Az e-mailek legmegbízhatóbb időpontra történő ütemezése drasztikusan javítja az e-mailek megnyitási mutatóit és a konverziós arányokat.

Használjon vonzó tárgysorokat

A nagyszerű tárgysorok kitalálása már önmagában is munka. Hasonlóak a YouTube indexképeihez. Senki sem fogja megnyitni az e-mailjeit, ha nem tudja elérni, hogy érdemes legyen rájuk kattintani a tárgysoraival.

Forrás: grammarly.com

Még ha a legjobb e-mailt készítette is, de a tárgysor nem kényszeríti az embereket arra, hogy rákattintsanak, az e-mailjei a beérkező levelek közé temetik.

Néhány a legjobb gyakorlatok közül:

✅ Tegye fel kérdéseit a tárgysorban

✅ A tárgysor legyen rövid

✅ Tedd kattinthatóvá a szöveget

✅ Folyamatosan A/B teszt tárgysorai

Az utolsó pont az egyik leginkább kihasználatlan gyakorlat. Az A/B tesztelés mély betekintést nyújt az e-mailek megnyitási arányába, az átkattintási arányokba és az adatokba annak elemzéséhez, hogy mi működik a közönség számára.

Írjon lebilincselő e-mail másolatokat

Az e-mailek létrehozása egyszerű, és a legtöbben meg is tudjuk csinálni. De nehéz olyan e-mail-másolatot írni, amely konvertál.

A konverzióra optimalizált e-mail-másolatok írása megterhelőnek tűnik a marketingszakemberek számára anélkül, hogy már létezne egy sor irányító ellenőrző lista.

Íme néhány tippírás, amit érdemes követni:

 • Koncentrálj jobban a tárgysorra
 • Meséljen el egy történetet az e-mailekben
 • Írjon iparághoz kapcsolódó tartalmat
 • Legyen közvetlen üzenete
 • Válassza ki a megfelelő szavakat a másolathoz
 • Állítson be egy olvasási hangot
 • Vezesse az olvasókat a cselekvésre való felhívás felé

Ha egy egyszerű mondatban összefoglaljuk a szövegírási részt, akkor egy dologra jutunk: írjunk olyat, amit az emberek el akarnak olvasni. Személyes, személyes beszélgetésnek kell lennie, amely rövid, tömör, és kiemeli az olvasók számára nyújtott előnyöket.

Ne vásároljon e-mail listákat

A sikeres e-mail stratégiák közé tartozik az e-mail lista létrehozása a semmiből, ami sok türelmet és kemény munkát igényel. E-mail listák vásárlása a Google-on csak egy hitelkártyaszámlanyira van, de nem éri meg.

Az emberek többsége nem akar üzletet kötni olyan cégekkel, amelyek e-mail listákat vásárolnak, és engedély nélkül küldenek nekik e-maileket. Ezek a fizetett e-mail listatagok soha nem iratkoznak fel arra, hogy e-maileket kapjanak az Ön vállalkozásától, ami sérti az Általános Adatvédelmi Rendelet (GDPR) törvényét.

  A tapasztalati marketing magyarázata 5 percben (példákkal)

Hosszú távú üzleti stratégiaként ne legyen kétségbeesett, és e-maileket küldjön bérelt vagy vásárolt listákon. Ez hatással lesz hírnevére, és e-mailjei a spam mappába kerülnek.

A/B tesztelje e-mail kampányait

Nem támaszkodhat azonos típusú üzenetekre, és eltérő eredményekre számíthat. Ne feledje, hogy a legjobb e-mail kampányok a folyamatos tesztelés eredménye.

Kezdje el kampányai A/B tesztelését az e-mailek különböző verzióinak elküldésével ugyanannak a célközönségnek. Rögzítse az adatokat, és elemezze azokat, hogy megtudja, melyik kampány eredményez jobb konverziót.

Az e-mail kampányok A/B tesztelése egyszerű. Számos ingyenes e-mailes marketingeszköz kínál olyan funkciókat, mint az A/B tesztelés, az e-mailek optimalizálása és az adatelemzési irányítópult a nyomon követett adatok elemzéséhez.

Optimalizálja az előnézeti tesztet

Az e-mail előnézeti tesztek segítségével ellenőrizheti e-mailjei megjelenését a különböző eszközökön. Átlagosan minden ember naponta néhányszor ellenőrzi az e-mail-fiókját, ezért célszerű tesztelni az e-maileket, mielőtt elküldené őket.

Jó esély van arra, hogy az e-mailek tisztának tűnnek az eszközön, de más rendszereken, táblagépeken és népszerű okostelefonokon hiányzik az alapvető higiénia. Elveszíti hitelességét, ha az e-mailjei mindig problémásak, vagy a címzettjei nem látják őket, és arra is számíthat, hogy az e-mailjei nem úgy teljesítenek, ahogyan azt várta.

Néhány e-mail marketingeszköz, amely segíthet az előnézeti tesztekben: Hubspot, SendX, Litmus, GetResponse, Email on Acid és még sok más.

Tartalmazza a CTA-kat

A CTA gombok bizonyos műveletekre ösztönzik a felhasználókat az e-mailek elolvasása után. Erre azért van szükség, mert az ügyfeleknek szükségük van valakire, aki a helyes irányba tereli őket.

Az egyik leggyakoribb CTA-gyakorlat az, hogy a felhasználókat egy ároldalra irányítja, ha cége valamilyen terméket vagy szolgáltatást értékesít. Egy másik gyakori művelet a közelmúltban hozzáadott funkció vagy nemrég közzétett tartalom figyelése.

Íme néhány dolog, amire használhatja a CTA-t:

 • Megkéri az ügyfeleket, hogy kövessék a közösségi média profiljait
 • Feliratkozás terméke ingyenes próbaverzióira
 • Használja ki kedvezményes ajánlatait
 • Függőben lévő műveletek végrehajtása a webhelyen

és még sok más.

Az e-mail kampányok és a céloldalak kéz a kézben járnak.

Az eladás előtt ápolnia kell a felhasználókat. A folyamat akkor kezdődik, amikor először megérkeznek a webhelyére. A felhasználóknak értékelve kell érezniük magukat, amikor elolvassák a webhely oldalain található tartalmat.

Miután elnyerte a bizalmukat, megosztják az e-mail-címeiket, hogy milyen értéket kapnak az Ön termékeiből vagy szolgáltatásaiból. Éppen ezért a céloldalak tökéletesen alkalmasak arra, hogy a felhasználókat arra ösztönözze, hogy feliratkozzanak hírlevelére, regisztráljanak webináriumokra, és rávegyék őket, hogy kattintsanak a cselekvésre ösztönzésre.

Optimalizálás mobilra

Míg sok ember nézi meg az e-maileket asztali számítógépen, a mobilfelhasználók száma napról napra növekszik. Ez a trendváltás arra készteti, hogy e-mailjeit reszponzívvá tegye, hogy minden eszközön jól nézzen ki.

Számos e-mail marketingeszköz lehetőséget biztosít az üzenetek reakciókészségének előnézetére. Ezenkívül itt van néhány dolog, amelyet be kell tartania annak érdekében, hogy e-mailjeit a mobiltelefonokhoz optimalizálja.

1. Használjon kis méretű képeket, hogy gyorsabban töltsenek be.

2. Hagyjon elegendő helyet a gombok körül.

3. A tartalom legyen rövid és pontos.

4. Igazítsa középre a CTA-kat, például a gombokat és hivatkozásokat.

5. Tesztelje az e-maileket sok mobileszközön, mielőtt kiküldi őket.

Használja a közönségszegmentálást

Még ha hosszú is az e-mail feliratkozói listája, a valódi potenciált akkor is kihasználhatja, ha a megcélzott közönséget tartalommal, hírekkel, ajánlatokkal és kedvezményekkel szolgálja ki, amelyek hozzáadott értéket jelentenek.

  Hogyan kereshet több hashtagot az Instagramon

A marketingszakemberek gyakran ugyanazt az e-mail-címet használják minden előfizető számára, és magas elvárásokat támasztanak. Az e-mail-konverziók optimalizálása érdekében szegmentálnia kell közönségét a kedvelések és a korábbi vásárlások alapján.

A közönség szegmentálásához kérdőíveket küldhet, és válaszaik alapján könnyen beazonosíthatja, hogy milyen tartalom iránt érdeklődnek.

Tisztítsa meg a nem aktív e-mail címeket a listáról

Az e-mailek tisztítása vagy e-mail-tisztítása az e-mail lista rendszeres tisztításának és a nem elkötelezett feliratkozók eltávolításának folyamata. Hatékonyabb interakciót biztosít az előfizetőkkel, akiknek értékesítheti termékét.

Az e-mail feliratkozók listájának tisztítása számos előnnyel jár. Segít például javítani az elköteleződési arányt és az e-mailek megnyitásának arányát, és jobb kapcsolatokat épít ki az ügyfelekkel. Mivel ezek érdeklődő előfizetők, automatikusan növeli a konverziós arányt és csökkenti a leiratkozási arányokat.

Az érdektelen feliratkozók eltávolításához használhat dupla feliratkozási folyamatot, eltávolíthatja a visszapattanó e-mail címeket, hozzáadhat egy leiratkozási gombot, eltávolíthatja az ismétlődő e-maileket stb. Az előfizetői visszajelzések lebonyolítása szintén jó ötlet a találgatások megszüntetésére, és megkérdezi az előfizetőket, hogy meg akarják-e kapni az Ön e-mailjeit.

A marketingesek az e-mail marketinget a közösségi média ellentéteként kezelik. Ha két különböző csapat kezeli ezeket a marketingcsatornákat, akkor több időt töltenek ugyanazokkal a dolgokkal.

Például a különböző marketingcsapatok közösségimédia-naptárakat és e-mailes marketingnaptárakat hoznak létre. Ehelyett rendelkezhet egy integrált közösségi média és e-mail kampánynaptárral, amelyek kiegészítik egymást. Tegyük fel, hogy az ügyfelekkel a közösségi médiában ünnepnapokon és hétvégén, amikor senki sem ellenőrzi az e-maileiket.

Még az is előfordulhat, hogy e-mailben reklámozza cége közösségi média profiljait, és ösztönözheti az embereket a közösségi oldalak e-mailjeire való feliratkozásra.

Egyszerű leiratkozási lehetőség biztosítása

Bár tudjuk, hogy mindenki utálja elveszíteni az előfizetőit, és nem szeretne leiratkozási gombot hozzáadni, ha választhatna. A levélszemét-ellenes jogszabályok azonban előírják, hogy minden e-mail tartalmazzon leiratkozási linket.

A leiratkozás gomb hozzáadása az e-mailekhez előnyösebb, mint a közhiedelem, hogy kihagynád. Ha nem ad hozzá leiratkozási gombot, az ügyfelek csalódottságuk miatt spamként jelölhetnek meg. Jobb, ha a beérkező levelek között landol, mint közvetlenül a spam mappában.

Valójában egy leiratkozási hivatkozás hozzáadása betekintést nyújt a felhasználói interakcióba. Például pontosan megmondja, hogy a címzettek milyen típusú üzeneteket nem szeretnek, és nem szeretnének hasonló e-maileket kapni. Ez a visszajelzés tájékoztatja Önt arról, hogyan módosíthatja stratégiáját úgy, hogy az a legjobban megfeleljen a közönség igényeinek.

Becsomagolás

Tehát ebben a cikkben röviden megvitattunk néhány bevált gyakorlatot, amelyeket érdemes bevezetni az előfizetők értékesítése során történő átalakítására.

Ha kipróbálja ezeket a trükköket és tippeket, nagy utat jár be, és sikeressé teheti e-mail marketing kampányait.

Szeretne többet megtudni az e-mail marketing témáiról? Tekintse meg részletes útmutatónkat az e-mail marketing személyre szabásáról, amely segít magasabb átkattintási arány elérésében.