15 világtérkép kvíz [Free Geoguessr Alternatives] hogy tesztelje a földrajzát

A GeoGuessr egy népszerű oktató jellegű játék, amely 2013-ban indult, és lehetővé teszi a játékosok számára, hogy próbára tegyék földrajzi szakértelmüket.

Valószínűleg már mindent tud róla, amit tudni kell róla, ha az oktató játékok szerelmese. Régebben ingyenesen kínálták. 2019-től ez már fizetős szolgáltatás, mivel a Google úgy döntött, hogy növeli a Maps API díjait.

Az áremelést követően több fejlesztő is a Google Maps alternatívái, például az OpenStreetMap felé fordult. A GeoGuessr azonban úgy döntött, hogy továbbra is használja a Google térképészeti szolgáltatásait.

A költséges díj miatt azonban a GeoGuessr sok játékosa a legjobb ingyenes alternatívákat keresi. Ha Ön is közéjük tartozik, összeállítottunk egy listát a 15 legjobb, a GeoGuessr-hez hasonló földrajzi alapú triviajátékról, amellyel most is játszhat.

A Geoguessr egy földrajzi alapú játék, amint azt már korábban említettük, és a Google Street View segítségével teszteli majd, hogy a játékosok képesek-e azonosítani a környezetüket a világ különböző részein.

A játékosok kapnak egy térképet, amelyet megnézhetnek. A játékosok a játék során számos játéklehetőséghez férhetnek hozzá.

Trevor Rainbolt, gyakran Rainbolt néven is ismert, egy amerikai játékos, aki a GeoGuessr versenyen vesz részt. A Rainbolt olyan videókat tesz közzé, amelyek rámutatnak a népszerű zenei és vírusvideók helyszínére.

A TikTokon Rainbolt videóit és rövid videótartalmát „Georainbolt” álnéven teszi közzé. Ezen kívül videókat tölt fel a YouTube-ra.

A járvány idején Rainbolt elkezdte csiszolni GeoGuessr képességeit úgy, hogy minden nap négy-öt órát figyelt, és figyelmét a felismerhető tereptárgyakra, például táblákra és telefonoszlopokra összpontosította, és megfigyelte a többi játékos élő közvetítését.

Mik a Geoguessr céljai?

A GeoGuessr értékes eszköz lehet a tanárok számára abban, hogy ösztönözzék a diákokat, hogy érdeklődjenek más régiók kultúrája és országai iránt, valamint a földrajzi és kulturális tájak elemzéséhez szükséges kritikai gondolkodási készségeket.

A játékosok természetesen arra késztetik, hogy visszaszerezzék múltbeli tudásukat a földrajzi különbségekről, az ökoszisztémákról, a lakóikról és más témákról, miközben megpróbálnak megoldani egy problémát, vagy felülmúlni egy barátjuk legmagasabb pontszámát a játékban.

Például a játékosok kezdhetik a találgatást annak meghatározásával, hogy melyik féltekét nézik. A játékosok a déli féltekén vannak, amikor a nap a kamerától délre van.

Előrejelzéseiket a környezet földrajza által adott tippekre is alapozhatják, például a talajra, a növényekre vagy az időjárásra.

A GeoGuessr oldalon a játékosoknak lehetőségük van térképeik létrehozására is. Ez lehetővé teszi a tanulók számára, hogy fejlesszék alapvető földrajzi ismereteiket, és megismerkedjenek új helyszínekkel.

Ezenkívül a tanárok arra ösztönözhetik a tanulókat, hogy készítsenek olyan térképeket, amelyek valamilyen személyes jelentőséggel bírnak számukra. A játék során a tanulók értékes, átadható készségekre tesznek szert, mint például a vizuális elemzés, a bizonyítékok helyének meghatározása és értelmezése, valamint a kutatási készségek.

Hogyan lehet jól csinálni a GeoGuessr-ben?

A GeoGuessr alábbi tippjeivel és trükkjeivel jól teljesíthet.

Távolítsd el az országokat

Az első dolog, amit meg kell tennie, hogy meghatározza, mely országok nem rendelkeznek a Google Street View lefedettséggel. Mivel a GeoGuessr a Google Street View-t használja, annak alapvető ismerete, hogy a Google Street View mely országokra és helyekre nem terjed ki, lehetővé teszi, hogy a képességei javítása érdekében az eltávolítási folyamatot alkalmazza.

Ha egy tipikus játékot játszik, az idő nagy részében olyan hatalmas országokban köt ki, mint az Amerikai Egyesült Államok, Oroszország vagy Ausztrália. A kisebb léptékű országok kisebb valószínűséggel jönnek létre.

  A „Látott” jelentés engedélyezése és letiltása a Google Hangoutsban

Tanulja meg a helyeket árnyékok segítségével megtalálni

Vizsgálja meg a körülötte lévő árnyékokat, hogy megállapítsa, a világ melyik régiójában tartózkodik. Ez egy ügyes lépés. Ellenőrizze az iránytűt a GeoGuessr képernyőjén, hogy meghatározza az északi irányt (a piros pont északra mutat). Vizsgáld meg, hová hullanak az árnyékaid, és cselekedj ennek megfelelően.

Ha az árnyék pontja északra néz, akkor a nap délről süt, ami azt jelzi, hogy valószínűleg az északi féltekén található.

Használjon szkripteket és nyelveket

A szkriptek és nyelvek, amelyekkel találkozik, a világ legmeghatározóbb mutatói lehetnek. Például arra következtethet, hogy jelenleg Oroszországban tartózkodik, ha azt látja, hogy az emberek cirill írást használnak.

Számos nyelv, például a bolgár, a kazah, az ukrán, a macedón, a fehérorosz és több tucat másik nyelv is használja a cirill ábécét az ábécé írásához.

Vessen egy pillantást az autókra

Hozzászokjon ahhoz a gondolathoz, hogy a forgalom másként fog megjelenni az egyes országokban, ahol meglátogat. Nyugodtan arra a következtetésre juthat, hogy nem az Amerikai Egyesült Államokban tartózkodik, ha túlnyomórészt motorokat vagy robogókat lát. Ha csak néhány robogó van szétszórva, akkor lehet, hogy egy európai nemzethez tartozol.

Ha Ön Kelet- vagy Délkelet-Ázsiában tartózkodik, nagy valószínűséggel sok robogó vesz körül. Ha viszont túlnyomórészt kisebb lökettérfogatú (100-150 köbcentiméteres) motorokat lát, akkor Dél-Amerikában járhat.

Hely kitalálása kép alapján

Ez a módszer kissé hasonlít a GeoGuessr-hez, de egy kis csavarral. Itt meg kell találnia a hely helyét a kép alapján. Számos ingyenes geoguessr alternatíva létezik, amelyek megfelelnek ennek a célnak.

City Guesser

A City Guesser egy olyan webhely, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy felfedezzék azokat a videókat, amelyeket sétálás, vezetés vagy repülés közben készítettek a világ minden tájáról. Ez egy földrajzi alapú böngészős játék, amelynek célja, hogy a játékosok egyedülálló utazási és találgatási élményt nyújtsanak világszerte.

Először 2020. augusztus 13-án emelkedett, és azóta naponta több száz földrajzrajongót vonz.

A City Guesser városi környezetei és mozgó klipjei sokkal több információval szolgálnak, mint a GeoGuessr, amely gyakran egy vidéki úton helyezi el, ahol csak a környező növényzet és az időjárás irányítja.

Menj a francba

A Get Lost egy földrajzi felfedezés játéka eljárásilag generált utcatérképek segítségével. Ha játszani szeretne ezzel a játékkal, a többi alternatívával ellentétben először regisztrálnia kell egy fiókot. Ez a játék nem egy nyitott játék. Elemezze az utcasarkok fényképeit, hogy találjon olyan tippeket, amelyek segíthetnek a helyzet pontos meghatározásában.

Ha megalapozott becslést szeretne készíteni, kattintson a térképre bárhol, ahol úgy gondolja. Összesen öt forduló lesz.

A játékban elért pontszámát az határozza meg, hogy az előrejelzés milyen közel áll az utcanézetben látható tényleges helyhez. A pontszámok meghatározásának technikája viszonylag egyszerű, és az egyes fordulókban elérhető maximális pontszám jelenleg 5000.

Geosztatikus

Dióhéjban a Geostatic egy online földrajzi kvízjáték, amely ingyenesen játszható, és számos játéklehetőséget kínál. A Geotasticot egyedül vagy másokkal online játszhatja.

A különféle játéktípusokhoz rendelkezésre álló számos testreszabási lehetőségnek köszönhetően saját igényei szerint személyre szabhatja élményét.

Ezen kívül további magas pontszámú vadászatok, kihívások és szezonális rangsorolási módok állnak rendelkezésre.

Ezenkívül a hónap utolsó napjára eső hétvégén élő közösségi eseményt rendeznek a Twitchen. A pontos napot és órát előzetesen nyilvánosságra hozzuk, és a honlapon, az eseménynézőben, a közösségi oldalakon, vagy akár a hivatalos Discord szerveren is meg lehet majd találni.

Bújócska

A Hide and Seek World (HaSW) szórakoztatóbb felhasználói élményt nyújt, mint mások, mivel más online játékosok ellen versenyez azért, hogy a lehető legközelebb kerüljön az Utcakép képéhez.

Készíthet saját játékot magának és barátainak, hogy részt vegyen benne, vagy csatlakozzon egy nyilvános játékhoz, amelyet már játszanak a Find Wolly oldalon. Wolly a HaSW mesterséges intelligencia kabalája.

Ne feledje azonban, hogy az ingyenes kiadás csak napi két nyilvános játékban való részvételt engedélyezi, de a privát játékokra nincs ilyen korlátozás.

  Az iCloud elérése számítógépen

GuessWhere Challenge

A GuessWhere Challenge egy hihetetlen (földrajzi kihívás) kvízjáték, amely véletlenszerű helyek kitalálásával jár. Elviszi Önt egy ismeretlen helyre, bárhol a világon.

A játék panorámát mutat, majd meg kell találnia a térképen. Minél közelebb jut a tényleges válaszhoz a tippelésével, annál több pontot kap.

Vegyen részt öt fordulóban, öt különböző helyszínen. Be tudod fejezni a földrajzi küldetést, feljutni a csúcslista élére, és megszerezni az összes eredményt?

Gyakorold földrajzi ismereteidet, indulj el egy virtuális utazásra, ismerkedj meg új helyszínekkel, és nézz szembe különféle izgalmas földrajzi kihívásokkal!

Hol vagyok

A Where Am I egy másik játék, ahol ki kell találnod, hol vagy. A játékot egy teljesen véletlenszerű helyen fogod elindítani bárhol a világon, és ez egy viszonylag egyszerű játék összességében. Itt csak a Google Street View pillanatképe áll rendelkezésére, amelyet módosíthat, hogy meghatározza, hol tartózkodik.

A globális térképet kibonthatja, ha az egérmutatót a betétbe viszi. Később rákattinthat arra a térképterületre, amely megfelel annak, ahol Ön szerint a panorámaképet készítette. Az alkalmazás azonnal tájékoztatja Önt arról, hogy az Ön feltételezése milyen mértékben tér el a fénykép tényleges beállításától.

Nyissa meg az URL-t a böngésző asztali verziójában, és tesztelje saját maga. A játékhoz mobil böngészőket is használhat. A nagyobb képernyő azonban ideális a hely meghatározásához.

Földrajzi Világjátékok

A World Geography Games különféle szórakoztató és informatív vetélkedőket kínál, amelyeket a gyerekek játszhatnak. Diákok, felnőttek, sőt idős polgárok is játszhatnak velük, hogy teszteljék és bővítsék földrajzi ismereteiket.

Online vetélkedőik próbára teszik kognitív képességeit azáltal, hogy kérdéseket tesznek fel a világ számos országában.

Egy helyen megtalálja az összes szükséges információt. Legyen szó vizsgára való tanulásról, ingyenes forrás kereséséről egy interaktív táblán, vagy a következő nyaralóhely kereséséről.

Ez a webhely számos ingyenes oktatási eszközt kínál, amelyek hasznosak lehetnek az általános iskolai, középiskolai, otthoni oktatásban, házi feladatban segítő és oktatói helyzetekben oktatók számára.

Sheppard szoftver

Ha a Sheppard Software által fejlesztett földrajzi játékokkal játszol, mentális térképet készíthetsz a világ kontinenseiről, nemzeteiről, városairól és tájairól.

Ez a weboldal a világ számos országáról és kontinenséről szóló vetélkedőket fedi le. Magában foglalja Európát, Afrikát, az Amerikai Egyesült Államokat, az Egyesült Államok különböző régióit, Afrika, Mexikó, a Karib-térség, a Közel-Kelet, Közép- és Dél-Amerika fővárosait, valamint sok más országot és kontinenst.

A játékok gyakran szintekre vannak felosztva, és a következő szintekre való továbblépéshez először az aktuálisan aktív pályát kell teljesítened.

Seterra

A Seterra alkalmazás segítségével földrajzi ismereteket szerezhet szórakozás közben. Vannak feleletválasztós kérdések, amelyek globálisan minden nemzet és kontinens földrajzi területére vonatkoznak.

Ezen a platformon számos témát ismerhet meg, például a nemzeti fővárosokról, városokról, folyókról és tavakról. A különféle vetélkedőkön kívül a Seterra néhány nyomtatható földrajzot is kínál különböző nemzetek és városok PDF-térképei formájában.

A Seterra többféle játékmódhoz biztosít hozzáférést, mint a GeoGuessr. A Seterra összesen kilenc különböző játékmódot kínál. Tartalmazza a tanulást, az összes megjelenítését, a többszöröst, a választást, a tűt, a kemény tűket, a gépelést, az egyszerű gépelést és a gépelést automatikus kiegészítéssel. Emiatt a Seterra a GeoGuessr továbbfejlesztett alternatívája.

játék Földrajz

A playGeography számos érdekes térképet tartalmaz a világ földrajzáról. A TeachMe a platform tulajdonosa.

A TeachMe egy egyedülálló platform, amely oktatási játékokat és alkalmazásokat kínál több millió felhasználóval. A playGeography akár 92 különböző földrajzi térképet és több mint 12 000 különböző kérdést kínál.

A GeoGuessr-hez nagyon hasonló playGeography oldalon öt különböző játékstílus közül választhatsz. Az egyes platformokon elérhető játéktípusok azonban némileg eltérnek egymástól.

Testreszabhatja az egyes játékmódokhoz tartozó kihívások szintjét. Arról nem is beszélve, hogy minden játéknak van időkorlátja, és minél nagyobb lesz az összesített pontod, annál gyorsabban tudsz válaszolni az egyes kérdésekre.

Ducksters

A Ducksters egy trivia és kvízjáték, amelynek középpontjában a földrajz áll. Számos helyet foglal magában a világ minden tájáról, beleértve többek között az összes kontinenst, fővárosokat és nemzeti zászlókat. Ezenkívül lefedi az Egyesült Államok összes államát, minden államhoz tartozó térképekkel, fővárosokkal és zászlókkal.

  Jegyzetek áthelyezése iPhone-ról iCloudba

Ez a webhely számos tevékenységet kínál, beleértve a szókeresést, a térképes szókeresést, a keresztrejtvényeket és egyebeket.

Aktív módban online játszhatja a rejtvényeket, vagy letöltheti a nyomtatott változatot, amelyet iskolákban vagy fiataloknak szóló bulikon használhat. A Duckstersben földrajzi szókeresés is található.

Kihívja a játékosokat, hogy megtalálják az összes földrajzi kifejezést egy adott helyen a szókeresőn belül. Van egy játékverzió, amellyel online is játszhatsz. Ebben összehasonlíthatja eredményeit más játékosok eredményeivel.

GeoPuzzle

A GeoPuzzle játék közben jól érezheti magát, miközben egyidejűleg megtanulja az országok és államok nevét, valamint ezen országok és államok helyét. A regisztráció után több mint 100 000 különböző területhez férhet hozzá, ahonnan dönthet a rejtvények megfejtéséhez.

A játék indításához válasszon egy régiót a térképről vagy a listáról, és vizsgálja meg annak zászlóját, címerét, és talán még több információt, amely segít a földrajz tanulmányozásában.

Világtérkép kvíz

A World Map Quiz letölthető Android és Windows rendszereken, és 16 különböző nyelvre lett adaptálva.

Az alkalmazás letöltését a legkevésbé sem szabad késleltetni, ha érdekli egy kiváló oktatási forrás, vagy csak egy térképre pillanthat, és pontosan tudni szeretné, hol találhatók a dolgok.

Különféle játékmódok segíthetnek a nemzetek elhelyezkedésének, valamint az országok zászlóinak és fővárosainak megismerésében. Mintha ez még nem lenne elég, van egy mód is, ahol városokkal és óceánokkal játszhatsz.

A Világtérkép kvízben a következő módok állnak rendelkezésre: Ország neve, Felszámolás, Fővárosi mód, Zászló mód, Találd ki a nevet, Város neve és Óceánok és tengerek.

Térképes doboz

A Map Box egy alapvető földrajzi kitaláló webhely, amely a Mapbox, az OpenStreetMap, a Wikidata és a Svelte együttműködésével készült. Amikor megnyitja ezt a webhelyet, egy egyszerű felhasználói felületet fog látni egy gombbal, amelyen az „Kezdjük el” felirat van írva.

Ha rákattint, egy térképet jelenítenek meg a jobb oldalon, négy lehetőséget adva. Tehát ez egy egyszerű MCQ kvíz a földrajzi térképekről. Kiválasztás után megjelenik, hogy helyes-e vagy sem. Ennek a webhelynek a megkülönböztető jellemzője az adott országra vonatkozó információk az eredmények után.

Zoomtasztikus

A Zoomtastic a GeoGuessr egyszerű alternatívája, amely hihetetlenül informatív. A regisztráció vagy a fiók létrehozása nem előfeltétele a használatnak. Véletlenszerűen megjelenik egy nemzet képe. Ezután már csak harminc másodperce van az ország nevének meghatározására.

A GeoGuessr-rel ellentétben, amely körülbelül négy különböző játéktípust tartalmaz, a Zoomtastic csak egyetlen játéklehetőséget kínál.

A térkép fokozatosan kicsinyül, ahogy az időzítő visszaszámlál, és további nyomokat ad a segítségedre. A teszt utolsó húsz másodpercében a megadott négy lehetőség közül választhatja ki a megfelelő opciót.

Szabadon játszhatsz időbeli korlátozás nélkül. Ha magas pontszámot ér el, akkor a játék egyik legnagyobb játékosának számít. Ezenkívül az Ön neve is szerepelni fog a webhelyen található 100 legjobb játékos listáján.

Bottom Line

Az imént említett játékok mindegyike összehasonlítható a GeoGuessr-rel, bár néhány simább, mint mások. Mindazonáltal mindannyian próbára teszik a nemzetközi földrajz tudását. Ez az egyetlen dolog, ami közös ezekben az alkalmazásokban. Ezért próbálja meg ezeket a legjobb ingyenes alternatívákat a GeoGuessr számára.

Ezután a Google Térkép legjobb alternatíváiról olvashat.