15 étkezéstervező alkalmazás, amely megkönnyíti a táplálkozási szakember munkáját

Kimerítőnek tűnik a páciensek személyre szabott egészséges étrendjének irányítása? Íme a legkiválóbb étkezéstervező alkalmazások összefoglalása, amelyek megkönnyítik a táplálkozási szakértő munkáját.

Az egészségtelen táplálkozási életmód számos káros hatással lehet az egészségére, bizonyos betegségeket és hangulatváltozásokat, csökkent energiaszintet és általános jólétet okozhat. Hosszú távon az egészségtelen táplálkozási szokások hatással lehetnek munkaképességünkre, stresszszintünkre és fáradtságunkra.

A táplálkozási szakértők számos taktikát használhatnak az ügyfelek étkezési és wellness-rutinjainak jobb befolyásolására. Az étkezések megtervezése segít elérni étrendi céljait, és időt takarít meg, többek között egyéb előnyök mellett.

Az étkezéstervező alkalmazások használata az egyik legegyszerűbb módja ennek, és ha helyesen végzi el, teljesen megváltoztathatja az étellel és az egészséggel kapcsolatos érzéseit. Összegyűjtöttük az év legjobb étkezéstervező alkalmazásait, hogy időt takarítson meg gyakorló táplálkozási szakértőként.

Miért van szükség étkezési tervezésre?

Az étkezés megtervezése számos különböző stratégiát foglalhat magában, de általában egy tervet kell kidolgozni arra vonatkozóan, hogy az ügyfeleknek mit kell enniük minden étkezéshez és uzsonnához a héten. Az ügyfeleknek mintaételeket kínálhat, de hagyja, hogy ők döntsék el, mit esznek minden nap.

Előfordulhat, hogy az ügyfelek jobban szeretnék, ha minden étkezést pontosan megterveznének, hogy világos tervet kövessenek, és időt takarítsanak meg annak eldöntésére, hogy mit egyenek.

Táplálkozási szakemberként működő wellness-üzlete növekedhet azáltal, hogy megtervezi a páciensei számára az étkezést, így Ön magabiztossá válik abban, hogy elkezdhet összetettebb menük kidolgozásában ügyfélcsoportok számára.

Hogyan működik és hogyan segít egy étkezéstervező alkalmazás?

A táplálkozási szakemberek számára az étkezéstervező alkalmazások értékes eszközt jelenthetnek az étkezés tervezési folyamatának javítására a wellness gyakorlaton belül. Az étkezéstervező alkalmazásban a neves táplálkozási szakértők által összeállított receptek, étkezési tervek és táplálkozási információk adatbázisai kéznél állnak.

Ez kiküszöböli annak szükségességét, hogy annyi időt töltsön az ügyfelek keresésére vagy elkészítésére, mert most valószínűleg hozzáférhet a különféle diétás beavatkozásokhoz szükséges receptekhez.

A modern étkezéstervező alkalmazások segítségével egyszerűen felmérheti, módosíthatja és módosíthatja az aktuális tartalmat – például étkezési terveket, táplálkozási tanácsokat és recepteket –, hogy megfeleljen meglévő ügyfelei igényeinek. Az alkalmazásnak meg kell felelnie az ügyfél makrotápanyag-szükségleteinek és étrendi referenciaértékeinek.

Az étkezéstervező alkalmazás előnyei

Egyszerű azt feltételezni, hogy az étkezés tervezése időt és pénzt takarít meg, de az előnyök jóval túlmutatnak ezen. Milyen előnyökkel jár az étkezés tervezése?

 • Egészséges étrend: Könnyebb táplálóbb étrendet létrehozni, ha kiegyensúlyozott, és több értéket biztosít ügyfelei számára.
 • A célok nyomon követése: Ezek az alkalmazások lehetővé teszik, hogy pontosan nyomon kövessék az egyes kliensek előrehaladását, ami nem biztos, hogy manuálisan lehetséges.
 • Csökkentse a stresszt: Az étkezéstervező alkalmazás használatával kevésbé stresszes a táplálkozási szakértői munka, mivel minden szempont könnyen kezelhető.
 • Változatos ételek: Az étkezéstervező alkalmazások segítenek változatossá tenni ügyfelei étkezési tervét, ami a földrajzi korlátok miatt nem biztos, hogy lehetséges.
  A bérszámfejtés egyszerűbb, mint gondolná a Rippling etoppc.com segítségével

Jellemzők, amelyekre figyelni kell az étkezéstervező alkalmazás kiválasztásakor

Amikor táplálkozási szakértőként kiválasztjuk az ideális konyhai társat, néhány alapvető szempontot figyelembe kell venni:

 • Lehetőség receptek keresésére a böngészőben, importálására vagy megosztására.
 • Offline mód a mentett receptek eléréséhez útközben.
 • Kalóriakövető a napi elfogyasztott kalóriák nyomon követéséhez.
 • Tápérték-kalkulátor az élelmiszerek tápértékének elemzéséhez.
 • Hatalmas adatbázis receptekből, amelyekből választhat az egyhetes étkezési tervhez.
 • Egyes étkezéstervező alkalmazások lehetővé teszik a kamrában lévő tételek beolvasását az egyszerűbb készletkezelés érdekében.

Továbblépve, ezek a legnépszerűbb Android- és iOS-alkalmazások az étkezéstervezéshez.

Mealime

A Mealime egy könnyen használható alkalmazás, amely testreszabható étkezési terveket kínál. Az alkalmazás az Ön számára készült, ha gondosan kiválasztott recepteket keres, ügyfelei ételallergiáit és preferenciáit szem előtt tartva.

Több lehetőség közül is kiválaszthatja a kívánt étrendet, beleértve a vegán, gluténmentes, keto és még sok más lehetőséget.

Az alkalmazás iOS és Android eszközökön érhető el, és a prémium frissítés a legjobb megoldás, ha jobban szeretné ellenőrizni receptjeit és táplálkozási adatait.

Az alkalmazás ennek megfelelően kiszűri a recepteket, ha bejelöli a jelölőnégyzetet az esetleges étrend-allergiákra. A legjobb táplálkozási szakértők által gondosan kiválasztott egészséges ételek hatalmas gyűjteményét tartalmazza. Lehetőség van a receptek szűrésére is az étrendbe felvenni kívánt összetevők alapján.

Paprika

A Paprika egy egyszerű étel- és receptszervező, amely iOS és Android eszközökön is elérhető. Az alkalmazás elhagyása nélkül közvetlenül megkeresheti az étrendjébe felvenni kívánt recepteket, és megtervezheti az étkezést anélkül, hogy elhagyná a szervező beépített böngészőjét.

Lehetőség van receptek letöltésére, az összetevők bevásárlólistára való felvételére, majd a receptek étkezési naptárba való felvételére. Lehetőség van menük készítésére is, ami akkor hasznos, ha egy receptgyűjteményt szeretne megismételni más ügyfelei számára, esetleg hasonló étkezési szokásokkal és táplálkozási igényekkel.

Villák Kések felett

Táplálkozási szakértőként a Forks Over Knives fantasztikus forrás azon ügyfelei számára, akik szigorúan vegán étrendet folytatnak, és kiváló étkezési tervező azok számára, akik több növényi alapú ételt szeretnének enni.

Az Androidon és iOS-en elérhető alkalmazás több száz, képzett szakácsok által készített növényi alapú receptet kínál, amelyek kevesebb mint 30 perc alatt elkészíthetők, valamint a benne található tápanyag-információkat.

Az alkalmazás hetente személyre szabott étkezési tervet és recepteket küld az ügyfél étrendi szükségletei alapján, értesítve őket, hogy vásároljanak, egyenek és főzzenek.

MealPrepPro

A MealPrepPro egy kiváló alkalmazás, amely segít megtervezni a tökéletes étkezési rendszert ügyfelei számára testalkatuk, ütemezésük és költségvetésük alapján, és segít elérni céljaikat.

A több ezer egyszerű receptet kínáló receptek testreszabhatók az ember kalóriaszükséglete szerint. Az alkalmazás heti menütervet készít Önnek a választott étrend típusa alapján, például magas fehérjetartalmú, alacsony szénhidráttartalmú, keto, vegán, vegetáriánus vagy pescatarian.

A MealPrepPro Android és iOS eszközökön érhető el, és lehetővé teszi ügyfelei kalóriafogyasztási tartományának beállítását egészségi céljaik és aktivitási szintjeik alapján, valamint ügyfelei vízfogyasztásának nyomon követését a vízhasználat-követő segítségével.

  Hogyan találhatja meg az Apple Watch sorozatszámát és IMEI-jét

Az alkalmazás lehetőséget kínál az étkezési preferenciák testreszabására is, beleértve az allergiákat és az ellenszenvet.

Étkezési asztal

A csak iOS-eszközökön elérhető Mealboard egy egyablakos ügyintézés, amely külön modulokat kínál az étkezés tervezéséhez, a receptkezeléshez, a kamrakezeléshez és a bevásárlólistákhoz, amelyek egyetlen irányítópultról érhetők el.

Ügyfelei étkezésének megtervezéséhez a Mealboard a következő funkciókkal rendelkezik:

 • Készítsen étkezési terveket, és rendszerezze őket nap és étkezéstípus szerint
 • Használja újra az étkezési terveket sablonok létrehozásával
 • Állítson be értesítéseket a recept előkészítéséről, hogy emlékeztesse Önt a feladatokra
 • Jelölje meg az ételeket maradékként
 • Étkezési tervek exportálása a Naptár alkalmazásba
 • Főzés közben ellenőrizze az összetevőket és az utasításokat
 • A képernyőzár le van tiltva a receptek megtekintése közben

Legyintés

A Mealboardhoz hasonlóan a Whisk egy többfunkciós alkalmazás, amely lehetővé teszi a receptek mentését, az étkezések megtervezését, az élelmiszerek vásárlását és a receptek megosztását barátjával. Az Android és iOS felhasználók számára elérhető alkalmazás a 16 év feletti felhasználókat szólítja meg, akik szeretnék jobban ellenőrizni étkezéseiket és kalóriabevitelüket.

A Whisk tápanyag-kalkulátorral is fel van szerelve, amely segít részletes tápanyag- és kalóriainformációkat elemezni az Önt érdeklő recepttel kapcsolatban. Segít megtervezni ügyfele étkezését az előttünk álló hétre, és motiválja őket, hogy maradjanak a pályán, és ragaszkodjanak a tervhez.

Finom

A legnépszerűbb ingyenes étkezéstervező alkalmazások közül a Yummly biztosan kiemelkedik. Ez az alkalmazás fantasztikus recepteket tartalmaz különféle konyhákhoz és összetevőkhöz, amelyeket más alkalmazásokban nehéz megtalálni, ezért nagyszerűen ajánlhatja ügyfeleinek, ha változatos étkezési tervet keresnek. Finoman megszólítja az igényes ügyfeleket, akik egyedi ízléssel és diétás preferenciákkal rendelkeznek.

A Yummly minden Android- vagy iOS-alapú eszközt használó ügyfél számára elérhető. Az alkalmazás felsorolja az egyes receptek összetevőit, valamint a felhasználói véleményeket, hogy pontos képet adjon az ízéről. A Yummly egyedisége a személyes ételválasztáson alapuló receptajánlások.

PlateJoy

Egyedi étkezési terveket készíthet az Ön számára a PlateJoy prémium étkezéstervező alkalmazás segítségével. Ki kell választania néhány receptet, és válaszolnia kell néhány kérdésre az étkezési preferenciáiról és az allergiájáról.

A PlateJoy-t az különbözteti meg a többi receptgyűjtőtől, hogy figyelembe veszi a rendelkezésre álló konyhai eszközöket is.

Tervez enni

A Plan to Eat egy funky és szórakoztató étkezéstervező a barkácsolás szerelmeseinek, amely Android és iOS eszközökön is elérhető. Nincs étel- és receptadatbázisa, mint más alkalmazásoknak. Ehelyett manuálisan megadhatja a recepteket, közvetlenül böngészhet az interneten, vagy beillesztheti a recept URL-jét a recept tápértékének elemzéséhez.

Elmenthet néhány fantasztikus receptválasztást a receptszervezőben, és áthúzhatja őket az étkezéstervezőbe, hogy megtekinthesse az elkészítéséhez szükséges élelmiszereket.

Cozi

A több mint 20 millió ember által kedvelt Cozi inkább egy étkezés- és vacsoratervező alkalmazás, amelyet az Amazon és a Microsoft korábbi dolgozói alapítottak. Lehetővé teszi a családi étkezés megszervezését, és bevásárlólista funkciókat is tartalmaz.

Az alkalmazás megéri a pénzét, mivel nemcsak a főzési ütemterv megszervezésében segít. A Cozi ismét elérhető Android és iOS eszközökre.

A képernyő bekapcsolva tartása funkció, amely megakadályozza, hogy készüléke képernyője elsötétüljön főzés közben, különösen csodálatra méltó funkció.

  Ismerősök hozzáadása a Nintendo Switchen

Borstábla

A Pepperplate virtuális receptdobozként működik, hogy a kiválasztott recepteket az Ön számára értelmezhető kategóriákba csoportosítsa. Az alkalmazás lehetővé teszi, hogy személyre szabott menüket készítsen, és naptár-stílusú tervezőben tervezze meg az étkezést ügyfelei számára. Emellett egy automatizált élelmiszerbolt-listát jelenít meg, amely azután jön létre, hogy hozzáadta a recepteket.

A Pepperplate tökéletes azoknak az egyéneknek, akik szeretik az ételeket, de egyben kalóriatudatosak is, akik szeretnék tudni az elfogyasztott élelmiszerek tápanyagszükségletét. Az alkalmazás Android és iOS felhasználók számára érhető el, akik szeretnének fogyni és formában maradni.

BigOven

A BigOven lehetővé teszi az ételreceptek rendszerezését, az étkezések megtervezését és az automatikus bevásárlólistához való hozzáférést útközben. Az Android és iOS eszközökön elérhető Bigoven tökéletes társ ügyfelei számára, akik elfoglalt időbeosztásúak, és szeretnék nyomon követni kalóriabevitelüket, és kezelni szeretnék fitneszcéljaikat.

Az alkalmazás receptek gazdag könyvtárát tartalmazza, amelyek gyorsan válogathatók preferenciák, összetevők, költségek és egyéb tényezők szerint. Az izom- és tömegnövekedést elősegítő ételek a sok olyan dolog közé tartoznak, amelyeket a testépítők élvezni fognak ebben az alkalmazásban.

Egyél Ennyit

Számos táplálkozási szakértő használja az Eat This Much (ETM) funkcióban gazdag étkezéstervezőt, hogy érdekes recepteket ajánljon pácienseinek személyes ételválasztásuk alapján.

Az Eat This Much keresztkompatibilis Android és iOS eszközökkel. A szemléltető kalória- és táplálkozáskövető funkciónak köszönhetően a legegészségesebb étkezési lehetőséggel kapcsolatos információk egy karnyújtásnyira elérhetők.

Megadhatja étkezési igényeit, céljait és egyéb információkat, receptek százai között kereshet, és gyorsan elkészítheti a napi étkezési tervet.

Minden recept

Megalapítása óta az AllRecipes egy egyszerű, receptekhez kapcsolódó alkalmazás, amelyet vezető forrásként ismertek el, amely hozzáférést biztosít az összes felhasználó által tesztelt recepthez. Lényegében ez egy közösségi alkalmazás iOS és Android rendszeren.

Minden receptet tömegből finanszíroznak; nagy adatbázissal rendelkezik az otthoni szakácsok közössége által létrehozott és megosztott receptekből.

Böngésszen az intelligens feedben, amely annál okosabb lesz, minél többet használod, és ajánlásokat kínál az Ön által követett szakácsok és az Ön által készített receptek alapján. Ez is egy tisztességes választás a táplálkozási szakemberek számára, hogy érdekes recepteket fedezzenek fel és ajánljanak az ügyfeleknek.

Készítse elő

Zárjuk be a Prepear-t, amely, ahogy a szójáték is sugallja, egy előre beállított receptkönyvet kínál, amely figyelembe veszi az ételválasztást, és otthoni főzési recepteket ajánl. Elkészítheti étkezési tervét, vagy megvásárolhatja az ételbloggerek által kínált számos program egyikét eladásra a webhelyen.

Ezt az alkalmazást egyszerűen beszerezheti a Google Play Áruházból és az App Store-ból.

Ideális, ha családja étkezését tervezi, mert az alkalmazás adatbázisában található receptek közül sok alkalmas a gyermekek számára. Az alkalmazásban pillanatok alatt hozzáadhatja kedvenc ételeit, és egész héten recepteket tervezhet ügyfelei számára.

Írói megjegyzés

Ezek voltak a legjobb étkezéstervező alkalmazások, amelyeket találtunk, hogy leegyszerűsítsék táplálkozási tanácsadói munkáját.

Ezek az alkalmazások érdekes ételajánlatokat kínálnak, figyelembe véve az Ön ételpreferenciáit és allergiáit. A push értesítéseknek, a heti jelentéseknek, a kalóriakövetésnek és a speciális étrendi javaslatoknak köszönhetően az étkezés tervezése többé nem stresszes munka!

Felfedezhet néhány legjobb étrend-tervező alkalmazást is, amelyek segítenek a fogyásban.