14 legjobb URL-rövidítő a márkamarketinghez

A hosszú URL-ek több szempontból is óriási fájdalmat okozhatnak, és ezek egyike a kezelésük.

Ha az URL-címeket valahol hivatkozásként tárolja, akkor a hosszú és nehéz karakterek kezelése néha ijesztő feladat lehet. Nem csak ez, ha hosszú linkeket oszt meg a közösségi médiában, de az is kissé spamnak tűnhet.

Ennek leküzdésére számos URL-rövidítő létezik, amelyek a hosszú URL-eket rövidek, emlékezetesekké alakítják. Használatuk megkönnyíti a közönség számára, hogy habozás nélkül megosszák.

Ezenkívül a legtöbb URL-rövidítő lehetővé teszi a megtekintések/kattintások és egyéb adatok nyomon követését. Ez egy nagyszerű elem marketing célokra.

Ebben a cikkben felsoroltam néhányat a legjobb URL-rövidítők közül. Ugorjunk egyből a listába. 🙂

Bitly

Hacsak nem éltél egy szikla alatt, tudod mit Bitly van. Valószínűleg ez a leghíresebb URL-rövidítő, és ennél többet tesz. Olyan adatokat kaphat, mint például, hogy ki kattintott a hivatkozásaira, milyen demográfiai adatokról származik, és azt is, hogy melyik webhelyről/forrásról kattintottak rá.

Testreszabhatja linkjeit úgy, hogy a márkájának megfelelő kiválasztott karaktereket tartalmazzanak. A nagy cégek, mint a Disney, az ESPN, az Amazon és a Nike használják ezt a szolgáltatást, így aligha tévedhetsz vele.

A Bitly szolgáltatást ingyenesen elkezdheti, de vannak prémium csomagok is, amelyek havi 29 dollártól kezdődnek.

Rebrandly

Több mint 100 integrációval, Rebrandly egy csomó olyan funkciót tartalmaz, amelyek teljesen kikerültek a dobozból. Elhelyezheti márkanevét a rövidített linkeken, nyomon követheti az egyes kattintásokat és megtekintéseket, optimalizálhatja a linkeket a jobb elérés érdekében, és együttműködhet csapattagjaival.

A Rebrandlynak több mint 250 000 elégedett ügyfele van, akik folyamatosan bővülnek.

Az árazási tervek havi 29 dollártól indulnak, de ingyenesen regisztrálhat, hogy ízelítőt kapjon az ingyenes csomagból.

Clkim

Clkim egy link rövidítő platform sok rugalmas lehetőséggel. Lehetővé teszi, hogy a linkjeiből a lehető legtöbb potenciált kicsikarhassa a következők segítségével:

 • Rövid márkás URL-ek
 • Intelligens átirányítások a felhasználókhoz a kontextuális triggerek alapján
 • Felhasználók újracélzása és egyéni listák készítése
 • Kapcsolja össze a bevételszerzést hirdetéseken keresztül

Ettől eltekintve a Clkim nagymértékben testreszabható, és legfeljebb 2 percet vesz igénybe a beállítás. Részletes elemzéseket kap, hogy naprakész maradhasson kampányaival, valamint egy ragyogó ügyfélszolgálati csapat, amely a hét minden napján, 24 órában elérhető.

  A Sony PlayStation 5 Reveal megtekintése

Választhat egy tervet, amely mindössze havi 10 USD-tól kezdődik, ha évente fizetik. Van azonban egy 14 napos ingyenes próbaverzió, amelyet kihasználhat, mielőtt belevágna.

Kiváló egyéni és csapat számára, Pislogás olyan márkák használják, mint az Airbnb, a Ray-Ban és a Coca Cola. Lehetővé teszi a linkek elemzését és nyomon követését, valamint az API-juk egyszerű integrálását az ökoszisztémába. Rengeteg hasznos forrást is kaphat a dolgok beállításához és a lehető legjobb eredmények eléréséhez.

Könnyen bővíthető az idő múlásával, mivel csak azokért a szolgáltatásokért fizethet, amelyekre jelenleg szüksége van, és később frissítheti. Az egyik csodálatos dolog ebben a platformban, hogy van egy IOS-alkalmazása és egy Google Chrome-bővítménye, így több oldalról is elérheti.

Végül fontos megemlíteni, hogy fenntartják a vállalati szintű biztonságot és megfelelőséget, így minden adata és minden más mindig biztonságban lesz.

TinyURL

Ahogy a név is sugallja, TinyURL ingyenesen rövidebbé és emlékezetessé teszi a linkeket. Azonnal használhatja az URL mezőjüket a hosszú hivatkozások megadásához, és a gomb megnyomásával elvégezheti a dolgokat, regisztráció nélkül.

Böngésző eszköztárral is rendelkezik, így sokkal gyorsabban lerövidítheti a hivatkozásokat, és működik a legtöbb vezető böngészőn.

Ez a szolgáltatás nem a leggazdagabb funkciókban, de alapvető feladatát elég jól ellátja. Ha a követelmény nem több, mint egy maroknyi hivatkozás gyorsabb lerövidítése, akkor a TinyURL erre kiváló. Se több, se kevesebb.

Ow.ly

Ha van Hootsuite, akkor használhatja Ow.ly URL-rövidítő szolgáltatás. Korábban mindenki számára elérhető volt, de biztonsági megfontolások miatt most már csak a Hootsuite műszerfalán találja meg.

Ez azonban nem nehezíti meg a dolgot, mert ingyenesen elkezdheti, és továbbra is ingyenesen használhatja. Segítségével pillanatok alatt lerövidítheti a linkeket, mérheti a forgalmat, és bemutathatja a közösségi megtérülést.

Sokkal több funkciót is elérhet, ha kiválasztja valamelyik fizetős csomagjukat. Biztos lehet benne, hogy az Ow.ly rendkívül felhasználóbarát, és nem okoz nehézséget a dolgok kiderítése.

Tinycc

Ezzel lerövidítheti, nyomon követheti és kezelheti az URL-eket Tinycc. Lehetővé teszi az új és a visszatérő kattintások, a származási ország, a használt böngésző és egyéb statisztikák megtekintését. És mivel regisztrálnia kell és fiókot kell létrehoznia, ellenőrizheti linkelőzményeit, és kezelheti azokat címkékkel, szűrőkkel stb.

  Új funkciók a Firefox 32-ben asztali számítógépre és Androidra

Lehetőséget kap a márkanevét vagy egyéni domainjét tartalmazó linkek lerövidítésére is, ami nagyon klassz és hasznos. Ez a szolgáltatás ingyenes, de van egy prémium csomag is, amelyet érdemes megnézni. Több ráhagyással és funkcióval rendelkezik.

Qti.ai

Qti.ai nem csak egy URL-rövidítő, hanem fenyegetés-intelligenciaként is működik az online integritás javítása érdekében. Miután létrehozza a linkeket ezen a szolgáltatáson keresztül, a rendszer elemzi azokat csalárd hamisítás és rosszindulatú tevékenységek szempontjából, így segít a felhasználóknak megvédeni a fenyegetésektől.

Mivel a hackerek manapság meglehetősen fejlettek, a Qti.ai gondosan irányítja az egyes linkeket, hogy megtudja, nem tartalmaz-e adathalászatot, felnőtteknek szóló tartalmat vagy csalási kockázatot.

Meglehetősen biztonságban tartja magát és a linkekre kattintó embereket. Ez a szolgáltatás ingyenesen használható, ezért nézze meg.

Chl.li

Nagyon egyszerű és egyértelmű szolgáltatás, Chl.li lehetővé teszi az URL-ek gyors és egyszerű zsugorítását. Ingyenes, adatvédelem-barát, és lehetővé teszi saját egyéni URL-végződés beállítását. Kiválaszthat egy lejárati dátumot is, arra az esetre, ha nem szeretné, hogy az URL egy bizonyos idő elteltével működjön.

Apró.ie

Hosszú URL-jeit márkás URL-ekké alakíthatja, és egyszerűen elemezheti őket Apró.ie. Nyomon követési képességgel rendelkezik, amely lehetővé teszi az A/B felosztási tesztet az URL-ek között, hogy megtudja, melyik produkál jobb eredményeket. Ezenkívül egy teljesen biztonságos adattárat is élvezhet, amely megvédi adatait.

Ezen kívül a következőket teheti:

 • Kövesse nyomon a konverziókat
 • Könnyen módosíthatja a cél URL-t, ha először hibázott.
 • Célozzon újra minden egyes kattintást a maximális eredmény érdekében
 • Hozzon létre CTA-kat a világ bármely webhelyéhez

Sokkal több funkció van, és mindegyikhez hozzáférhet a 14 napos ingyenes próbaidőszak segítségével. Ezt követően az árazási tervek mindössze 19 USD/hónaptól indulnak.

Is.gd

Is.gd egy másik nagyon egyszerű szolgáltatás a linkek lerövidítésére. Lehetősége van a linkek statisztikáinak naplózására, kisbetűs + kiejthető szavak használatára, sőt egyéni URL létrehozására is. Ez a webhely teljesen ingyenesen használható, és annyi hivatkozást zsugoríthat, amennyit csak akar.

Ráadásul elég széles körben használják, és eddig több mint egymilliárd linket rövidítettek le.

  Alkalmazások, webhelyek és parancsikonok megnyitása a Keresésből iPhone és iPad készüléken

Kutt

Felhőszolgáltatásként, valamint böngészőbővítményként elérhető a Google Chrome és a Firefox számára, Kutt egy csomó olyan funkcióval rendelkezik, amelyek sokkal kényelmesebbé tehetik az életét, miközben csökkentik a hivatkozásokat. Teljesen ingyenes és nyílt forráskódú, és a következő feladatokat teszi lehetővé:

 • A hivatkozásokat egyetlen, könnyen használható irányítópulton kezelheti
 • Hozzon létre egyéni domaineket a linkekhez
 • Részletes statisztikák megtekintése
 • Az API segítségével bárhonnan hozzáférhet a megoldáshoz

Úgy gondolom, hogy Kutt remek munkát végez egy olyan szolgáltatásnál, amelyhez nincs költség.

Adf.ly

Azt hiszem, sokan ismeritek Adf.ly, mert egy időben ez volt a legtöbbet használt linkrövidítő szolgáltatás. A népszerűség nagy része azért jött, mert fizet a linkek lerövidítéséért. Dehogynem.

Ugyanakkor rengeteg nagyszerű funkcióval is rendelkezik, például részletes elemzések megtekintése, API-juk használata stb. Számos bevételszerzési lehetőség is van, ezért feltétlenül nézze meg, ha ezt keresi.

Short.io

Végül, de nem utolsó sorban, Short.io rugalmas tervekkel és nagyszerű funkciókkal rendelkezik. Több egyéni domaint is használhat, nyomon követhet minden egyes kattintást és annak hollétét, és személyre szabhatja az egyes URL-eket. Ezen kívül lehetővé teszi a csapattagokkal való együttműködést és az API-kulcsuk használatát is.

A csodálatos dolog az, hogy ezt a szolgáltatást néhány alkalmazással integrálhatja a megvalósíthatóság érdekében. A Short.io ingyenes és fizetős csomagokkal is rendelkezik, amelyek havi 20 dollártól kezdődnek.

Regisztrálhat ingyenes csomagjuk használatával, vagy kipróbálhatja valamelyik prémium csomagjukat.

Következtetés

A rövidített URL mindig jobb, mint egy hosszú és spam jellegű, ezért remélem, hogy a fenti megoldások valamelyike ​​könnyedén elvégzi a munkáját.

Vigyük most egy lépéssel tovább ezeket az URL-eket. Olvassa el: A 10 legjobb márkahivatkozás-kezelő eszköz nyomon követésre, álcázásra, elforgatásra és átirányításra.