14 legjobb javítás a WhatsApp webes QR-kód nem működő problémájára

A WhatsApp világszerte összekapcsolta az embereket az interneten. A WhatsApp-on történő kommunikáció rendkívül egyszerű. Nem is beszélve a videó- ​​és hanghívás lehetőségéről a platformon. Bár létezik egy dedikált alkalmazás a WhatsApp számára Androidon vagy iOS-en, az asztali számítógépek felhasználói a WhatsApp web segítségével is cseveghetnek rendszerükön. A WhatsApp web lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy közvetlenül a számítógépükről küldjenek üzeneteket és kezdeményezzenek hívásokat. Ez egy nemzetközileg elérhető ingyenes alkalmazás, amelynek működéséhez internet szükséges. A WhatsApp web használata olyan egyszerű, mint az alkalmazás használata. Bár ez egy nagyszerű eszköz, néha a webes platform szolgáltatásai problémákat okozhatnak, például a WhatsApp webes QR-kódja nem működik Windows PC-n. Ha Ön is ugyanazzal a hibával néz szembe az asztalán, akkor jó helyen jár. Mai dokumentumunkban különböző módszereket ismertetünk, amelyek segíthetnek megoldani a WhatsApp webes QR-kód betöltési problémáját. Előzetesen megvitatjuk azokat az okokat is, amelyek ehhez a hibához vezetnek. Kezdjük tehát azonnal útmutatónkkal, és találjunk tökéletes megoldást a WhatsApp web QR-kóddal kapcsolatos problémájának megoldására.

A WhatsApp web QR-kód nem működő Windows PC-n javítása

A WhatsApp weben gyakran előfordul QR-kód hiba. Több oka is van ennek az ismerős problémának:

 • Hardverproblémák az eszközzel.
 • WhatsApp szerver problémák.
 • Internet csatlakozási probléma.
 • Sérült az eszköz böngésző gyorsítótára.
 • Engedélyezett VPN vagy proxy kapcsolatok.
 • A böngésző elavult verziója.
 • Engedélyezett hirdetésblokkolók az eszközön.
 • Összekapcsolt eszközök WhatsApp-fiókkal.
 • Víruskereső és böngészőbővítmények az eszközön.

Most, hogy tisztában van azokkal a problémákkal, amelyek miatt a QR-kód nem működik a WhatsApp weben, itt az ideje, hogy megoldja ezeket a problémákat az alábbi hatékony javítások segítségével:

1. módszer: Hardverproblémák megoldása

Ha QR-kóddal kapcsolatos problémák merülnek fel a WhatsApp webben, először ellenőriznie kell eszköze hardverét. Ha az eszköz kamerája valamelyest nem működik, akkor nem olvassa be a QR-kód fekete-fehér négyzeteit. Ezért a probléma megoldásához kövesse az alábbi utasításokat:

 • Tisztítsa meg készüléke monitor képernyőjét, hogy ne legyenek rajta porrészecskék.
 • A hiba megoldásához győződjön meg arról is, hogy az egérkurzor nem a QR-kódon van.
 • Törölje le a telefon kamera lencséjét is, hogy megszakítás nélkül lehessen szkennelni.
  A 11 legjobb biztonságos WhatsApp csevegési alternatíva 2022-ben

2. módszer: Figyelje meg a WhatsApp szerver leállását

Ezenkívül ellenőriznie kell a WhatsApp szerver állapotát, és meg kell várnia, ha kimaradás történik, hogy megoldja, hogy a WhatsApp szkenner nem működik. A WhatsApp legtöbbször technikai problémákkal szembesül, amelyek miatt az alkalmazás egyes funkciói leállnak. Ha igen, meg kell várnia, amíg a szakemberek megoldják a technikai problémát, majd próbálkozzon újra a QR-kód használatával a WhatsApp weben. A szoftver szerverének ellenőrzéséhez látogasson el olyan oldalakra, mint pl Downdetektor amely 24 órán belül biztosítja Önnek az alkalmazással jelentett kimaradásokat.

3. módszer: Oldja meg az internetkapcsolattal kapcsolatos problémákat

A WhatsApp web használatához jó internetkapcsolat szükséges. Mind a mobiltelefonnak, mind a számítógépnek erős internetkapcsolattal kell rendelkeznie. Ha egy eszköz nem csatlakozik az internethez, vagy gyenge a kapcsolata, azonnal meg kell oldania a problémát. Ha problémába ütközik a rendszerén lévő internettel kapcsolatban, segítségül hívhatja a Nem tud csatlakozni az internethez? Javítsa meg internetkapcsolatát! A cikk jó útmutatást ad, és segít azonnal megoldani az internetes problémákat.

Megjegyzés: Az alábbi módszerekben példaként mutattuk be a Google Chrome böngészőt.

4. módszer: Indítsa újra a WhatsApp Webet

Ha a WhatsApp web QR-kódja nem működik a Windows PC-n, a probléma továbbra is fennáll, újra kell indítania a WhatsApp webet a rendszeren. Ez a módszer kizárja a WhatsApp webes hibáinak lehetőségét. Kiküszöböli annak lehetőségét is, hogy valami baj legyen a WhatsApp webes szoftverrel. Tehát ezt egyszerűen megteheti böngészőjében az URL hivatkozás mellett található újratöltés ikonra kattintva.

5. módszer: Törölje a böngésző gyorsítótárát

A következő módszer a QR-kód hibájának megoldására a WhatsApp weben a böngésző gyorsítótárának törlése. A WhatsApp web betöltéséhez használt böngésző hibás lehet, mert a gyorsítótár felhalmozódott benne. Ez a gyorsítótár alapvetően tárolt adatok, amelyeket a böngésző a teljesítményének javítására használ. Idővel azonban megsérülhet, és megakadályozhatja bizonyos alkalmazások megfelelő működését, mint például a WhatsApp web QR-kódja. Tehát törölnie kell böngészője gyorsítótárát, amelyet a gyorsítótár és a cookie-k törlése a Google Chrome-ban című útmutatónkon keresztül megkísérelhet.

6. módszer: A böngészőbővítmények letiltása

A böngészőbővítményekből arra is lehet következtetni, hogy a WhatsApp QR-kód nem működik, ezért le kell tiltania a bővítményeket a böngészőben. Számos olyan bővítmény van, amely megakadályozza a QR működését. Tehát le kell tiltania őket az alábbi lépésekkel:

Megjegyzés: Az Eltávolítás gombra kattintva törölheti is a kiterjesztéseket, ha azok nem fontosak.

1. Nyissa meg a Google Chrome böngészőt, és kattintson a hárompontos ikonra a képernyő tetején.

  A WhatsApp használata Fire Tableten

2. Most válassza a További eszközök lehetőséget a legördülő menüből, és kattintson a Bővítmények elemre.

3. Most kapcsolja ki a meglévő bővítményeket, ebben az esetben a Google Meet Grid View ki van kapcsolva.

7. módszer: Frissítse a böngészőt

A WhatsApp szkenner nem működő problémája a használt böngésző frissítésével is megoldható. Fennáll annak lehetősége, hogy egy elavult illesztőprogram megzavarja a WhatsApp web QR-kódját. Ezért azonnal frissítenie kell böngészőjét, hogy kizárja ezt a lehetőséget. A böngésző frissítése segít a hibák és egyéb kisebb hibák kijavításában is, amelyek megszakíthatják a WhatsApp webes működését. Tehát frissítheti Google Chrome böngészőjét az alábbi lépésekkel:

1. Nyissa meg a Google Chrome-ot egy új lapon.

2. Válassza ki a felül található hárompontos ikont, és bontsa ki a Beállítások menüt.

3. Kattintson az A Chrome névjegye elemre az oldalsó panelen. Ha van függőben lévő frissítés, az automatikusan elindul. Ha majdnem naprakész, kattintson az Újraindítás gombra a végrehajtáshoz.

8. módszer: Tiltsa le a VPN- vagy proxykapcsolatokat

Egy másik dolog, amelyet szem előtt kell tartania, a VPN vagy proxy kapcsolatok az eszközön. A WhatsApp web nincs optimalizálva ezekre a kapcsolatokra, és zavarhatják a működését, ami azt eredményezheti, hogy a WhatsApp web QR-kódja nem töltődik be. Ezért le kell tiltania őket, és ehhez tekintse meg a VPN vagy a proxy letiltása Windows 10 rendszeren című útmutatónkat.

9. módszer: Az Adblocker letiltása

Ha engedélyezte a hirdetésblokkolást a számítógépén, az megzavarhatja a QR-kódot, és leállíthatja a működését a WhatsApp weben. Ezért le kell tiltania a rendszerére telepített hirdetéseket blokkoló böngészőbővítményeket vagy alkalmazásokat, majd újra kell töltenie az oldalt.

1. Nyomja meg a Windows billentyűt, keresse meg a böngészőjét (pl. Chrome), majd kattintson a Megnyitás gombra.

2. Jelöljön ki három függőleges pontot a képernyő tetején a További eszközök, majd a Bővítmények menüpont kiválasztásához.

3. Most kapcsolja ki az AdBlock bővítmény váltógombját.

4. Végül töltse be újra az oldalt, amelyen a WhatsApp webet használja, és ellenőrizze, hogy a QR-kód hiba megoldódott-e.

10. módszer: Váltson másik böngészőre

Ha a böngészővel kapcsolatos probléma továbbra is fennáll, és továbbra is azt tapasztalja, hogy a WhatsApp webes QR-kódja nem működik a Windows hibáján, akkor próbáljon meg egy teljesen másik böngészőre váltani. A böngésző megváltoztatása sok szempontból segíthet, és minden bizonnyal a QR-kód hiba megoldásában. Tehát, ha a Google Chrome-ot használta a WhatsApp web elindításához, válthat erre Opera vagy Firefox.

11. módszer: A hardveres gyorsítás letiltása

A számítógép hardveres gyorsítása a rendszer GPU-ját használja a grafika futtatásához a Google Chrome böngészőben. Tehát, ha a WhatsApp QR-kód nem működő problémája továbbra sem szűnik meg, próbálja meg letiltani a hardveres gyorsítást az eszközön az alábbi lépésekkel:

  Hogyan küldhet üzenetet valakinek, aki nem szerepel a WhatsApp névjegyei között iPhone-on

1. A Start menüből indítsa el a Google Chrome-ot.

2. A menü megnyitásához kattintson a hárompontos ikonra.

3. Indítsa el a Beállítások elemet a megjelenő menüből.

4. Válassza a Rendszer elemet a bal oldali panelen található menüből.

5. Most kapcsolja ki a Hardveres gyorsítás használata, ha elérhető opciót.

12. módszer: Szüntesse meg a többi eszköz összekapcsolását

A WhatsApp szkenner nem működő problémájával is találkozhat, ha összekapcsolta WhatsApp-fiókját más saját eszközeivel vagy böngészőivel. Ezért az alábbi lépések végrehajtásával le kell választania ezeket az eszközöket a WhatsApp-fiókjáról:

Megjegyzés: A következő lépéseket az iPhone készüléken hajtották végre.

1. Indítsa el a WhatsApp alkalmazást eszközén.

2. Érintse meg a Beállítások elemet alul.

3. Most lépjen a Kapcsolt eszközök elemre, és érintse meg azt.

4. Ezután érintse meg azt a böngészőt vagy eszközt, amelyről le szeretné választani a kapcsolatot, és nyomja meg a LOG OUT gombot.

5. Ha elkészült, próbálja meg a QR-kódot használni a WhatsApp webhez.

13. módszer: Töltse le a WhatsApp for Desktop alkalmazást

Ha a WhatsApp web használata nem működik az Ön számára, akkor megpróbálhatja letölteni a WhatsApp alkalmazást az asztali számítógépére. A hivatalos WhatsApp web szoftver segít megkerülni a QR-kóddal kapcsolatos problémát, amellyel a szoftver böngészőjében való használata közben szembesül.

14. módszer: Lépjen kapcsolatba a WhatsApp ügyfélszolgálatával

Ha úgy tűnik, hogy egyik módszer sem működik az Ön számára, és továbbra is problémái vannak a QR-kód használatával a WhatsApp webhez. Ezután lépjen kapcsolatba a WhatsApp ügyfélszolgálatával, és továbbítsa a problémát egy szakembernek. Felveheti a kapcsolatot WhatsApp Messenger támogatásírja le nekik a problémát, amellyel szembesül, és várja meg a technikus professzionális megoldását.

***

Reméljük, hogy a Windows PC-n nem működő WhatsApp webes QR-kóddal kapcsolatos útmutatónk segített az Ön számára, és sikerült kijavítania a problémát a fent részletesen ismertetett különböző módszerekkel. Értesítsen értékes javaslatait, és küldje el nekünk kérdéseit úgy, hogy hagyja azokat az alábbi megjegyzések részben.