14 kipróbálható csapatépítő tevékenység a távmunka során

A kis- és középvállalkozások és a nagyvállalatok számára a rugalmas, de hatékony távoli csapatépítés kulcsfontosságú a munka és a magánélet egyensúlyának előmozdítása érdekében.

Miért fontos a távoli csapatépítés?

Általában a hét folyamán napi nyolc órát töltünk irodákban; ezért erős csapat alakul ki. Rendszeresen egymásba botlunk az íróasztaluknál beszélgetésekre, szünetekre, sőt esetenként formális megbeszélésekre is, mert jól ismerjük egymás személyiségét.

Ezért ezek az emberi érintések olyan szilárd kapcsolatot létesítenek, amely könnyű együttműködéshez vezet, hogy izgalmasabb eredményeket érjenek el a szervezetekben.

Ha azonban a csapat távolról dolgozik, a tagok közötti fizikai távolság gyorsan a teljes elkülönülés érzését eredményezheti, amitől a távoli dolgozók elszakadhatnak a munkatársaktól, és nem kapnak támogatást.

Végső soron ez a munkavállalók nagyobb lemorzsolódásához és az alkalmazottak alacsonyabb jólétéhez vezethet.

Pszichológiai szempontból a távmunka és az egyedül élés függetlenséget és rugalmasságot biztosíthat. De ennek ellenére kiégéshez, magányhoz, hosszabb órákhoz és más olyan problémákhoz is vezethet, amelyek egészségügyi problémákhoz, depresszióhoz és stresszhez vezethetnek.

Így az emberi érintkezés, a kommunikáció és a munkatársakkal való kapcsolat csökkentené a befolyást, és segítene egy kiegyensúlyozott és egészséges életet.

A legegyszerűbb formában a távoli csapatépítés fizikai csapatokhoz hasonló kapcsolatokat hoz létre a távoli alkalmazottak között. Ennek eredményeként az általános eredmények, a termelékenység, az elkötelezettség és a morál egyaránt emelkedni fognak.

A munka és a magánélet megfelelő egyensúlyának elősegítése érdekében az alábbi bejegyzésben megvizsgáljuk a távoli csapatokkal vagy alkalmazottakkal való kapcsolattartás legvonzóbb módjait.

Virtuális csevegőszobák

Noha a kommunikáció az alkalmazottak kapcsolatának kulcsfontosságú eleme, és természetesen az irodában is előfordul, a távoli csapatok kissé magányosnak érezhetik magukat.

Az akadály megkerüléséhez létre kell hozni egy virtuális csevegőszobát, ahová a személyzet tagjai bármikor beléphetnek, és folytathatják a beszélgetést, különösen a szünetekben vagy az ebédben.

A menedzser feladata, hogy ösztönözze a személyzetet, hogy vegyenek részt ebben az online chat-közösségben, és mindennapos szokássá tegye a használatát.

Az olyan platformok, mint a Slack, Asana, Flock, Zoho Cliq, Microsoft Teams, Discord, Skype stb. megkönnyítik a virtuális csevegőszobák alkalmazását.

Kezdeményezz egy virtuális egészséges életmódot

A vállalkozásoknak soha nem volt nagyobb szükségük arra, hogy támogassák az alkalmazottak jólétét, mint a távmunka korában. Vezessen be egy egészségügyi kihívás programot, ha olyan csapatépítő tevékenységekre vágyik, amelyek a távoli alkalmazottak jólétét is magukban foglalják.

Az ilyen programok segítenek nekik leküzdeni elszigeteltségüket és a hosszú munkanapok miatti kimerültségüket, miközben sikeres csapatépítő stratégiát alakítanak ki.

Az online csoportos edzések, a napi lépések kihívásai, a táplálkozási tanácsok, az egészséges főzőtanfolyamok, a csoportterápia, az életvezetési tanácsadás és a mentálhigiénés workshopok mind kiváló kiindulópontok.

A Spiro légzőalkalmazás jó lenne a program elindításához.

Virtuális céges rendezvények

A szervezetek vagy érdekelt felek gyakorlatilag úgy tervezhetik meg a céges rendezvényeket, ahogyan azt az irodaszinten tartják. Az lenne a legjobb, ha a virtuális üzleti eseményeket ugyanúgy kezelné, mint egy tényleges eseményt. Tartalmazzon napirendet, műsorvezetőt, egy sor előadót, némi szórakozást, részvételi lehetőséget stb.

Az egész csapat jelentős mértékben profitál ebből, elégedettnek és lelkesnek érzi magát. Különféle videomegbeszélő-alkalmazásokat használhat, köztük a Zoom, a Webex, a Google Meet, a Microsoft Teams és a Zoho Meeting alkalmazásokat.

  Miért érdemes frissítenie az összes szoftvert

Virtuális játék

Az egyedül végzett munka stresszes lehet, ami fárasztóvá és demotiválóvá teheti a feladatokat. De a játékok és az élvezet még szórakoztatóbbá teheti ezt. A szórakozás kevésbé stresszessé, kreatívabbá és elkötelezettebbé teszi a személyzetet.

Az alábbiakban bemutatunk néhány szórakoztató és izgalmas játékot, amelyekkel elindíthatja csapatát;

 • Alice Escapes Wonderland: A rejtvényeken, labirintusokon és egyéb feladatokon való közös munka összehozza távoli csapatának különböző tagjait.
 • Kiváló gyakorlat lehet távoli csapatának egy virtuális dögvadászat.
 • Használjon online szabadulószobát, hogy kihívást jelentsen csapata korlátainak megoldása érdekében egy rejtélyt.
 • A virtuális bingó egy egyszerű és élvezetes játék, amely az egész csapatot leköti, összpontosítást és figyelmet igényel.
 • A kiváltó rejtély megfejtésére törekvő Murder Mysteries egy kedvelt szerepjáték.
 • A War of the Wizards egy zseniális és magával ragadó online csapatépítő játék távoli dolgozók számára.
 • A Gingerbread Wars fantasztikus alternatíva, ha virtuális csapatépítő tevékenységet szervez az ünnepekre.

Ösztönözze az elismerést

A jutalmak és elismerések platformja nagyszerű megközelítés lehet annak biztosítására, hogy a megbecsülés beépüljön a mindennapi életbe, amikor nem vagyunk jelen fizikailag.

Az alkalmazottak megbecsülése értékes eszköz lehet a csapatfejlesztésben és a kommunikációban, amikor mindenki földrajzilag elkülönül, és távoli helyekről dolgozik.

A csapat bátorítása és az elért eredmények ünneplése az elismerés egyik fő előnye. A Perkbox ebben az esetben jutalomrendszerként biztosítja a platformot.

Beszéljétek meg a személyiségteszteket

A személyiségtesztek felállítása és az eredmények megvitatása az egyik módszer a távoli alkalmazott erősségei, gyengeségei és munkastílusának meghatározására.

Minden csapattag más-más személyiségjegyet, képességet, munkastílust és gondolkodásmódot hoz magával. A személyiségértékelések távoli csapatépítő tevékenységek során történő alkalmazása segíthet egy jobb teljesítményű csapat létrehozásában.

A csapattársak közötti egyéni különbségek mindegyike okot ad az ünneplésre, mert pontosan segítik az eredetiség megőrzését és az eredmények elérését.

Néhány személyiségteszt, amely segíthet ebben a forgatókönyvben: Karaktererősség-felmérés, Az Enneagram, Myers-Briggs, DiSC 5 perces személyiségteszt és még sok más.

Remote Friday Feeling

Pénteken az irodában mindenki a hétvégére tervez, de a távoli csapatokat általában elzárják az ilyen tevékenységektől. A Virtual Fun Friday tevékenységei lehetővé teszik a társaknak, hogy távolról kommunikáljanak és pihenjenek.

Az a politika, miszerint pénteken nem tartanak üléseket, kétségtelenül enyhítené az alkalmazottak terheit.

Ebédet bármikor rendelhetünk a közeli éttermekből, házhoz szállítjuk az alkalmazottaknak, majd a csapattal együtt étkezhetünk.

Így a közös ebédelés és a jó hangulatú beszélgetés teljesen elképzelhető. A csapat ebéd után kapcsolódhat a kocsmai apróságokhoz. Mindannyian élvezhetik gyakorlatilag anélkül, hogy kimennének.

Egy virtuális edzés nyújtás vagy aerobik feldobja a hangulatot pénteken. A pénteki hangulat enyhíti a heti dolgos munkával járó stresszt, és feldobja a légkört.

Ön távolról dolgozik, és időnként úgy érzi, hogy elszigetelődik, és nincs lehetősége arra, hogy bármit is kommunikáljon a munkaköréből? Előfordulhat, hogy a távoli csapatok olyan munkamenetet indítanak, amely nem a munkaprofiljukról vagy a kommunikációjukról szólt, teljesen kívülálló a munkakörükön.

A munkával nem összefüggő konverzió kétségtelenül felfrissítené a távmunkások mindennapjait. Még egy ilyen műhely is segítené a személyzetet abban, hogy megosszák a velük eszükbe jutott fantasztikus híreket.

Bármi legyen is az, a pozitív információk bejelentése nagyszerű módja annak, hogy beszélgetést indítsunk, és összehozzuk a csapatokat, miközben gratulálnak egymásnak az apró győzelmekhez.

Amikor mindenki fizikailag jelen van az irodában, betoppanunk egy kolléga asztalához beszélgetni, ha szünetre van szükségünk. De ha távolról dolgozunk, akkor több SaaS-t kell használnunk az irodáiban, mint például a Slack, a Zoho Cliq, a Discord, a Flock, a Fleep, az Asana és még sok más, hogy ezt elérjük.

  10 játékhoz használható fülhallgató a zökkenőmentes teljesítményért

Az ilyen, nem munkával kapcsolatos chat-ek csökkentik az alkalmazottak szorongását, és segítenek a leglenyűgözőbb távoli csapatépítésben, mert az emberek elfáradnak a rutintevékenységekben, elsősorban ha távolról dolgozunk.

Állítson be barátságos kihívásokat

Időnként a kihívást jelentő tevékenységek megzavarják a rutinmunka gondolkodásmódját. A barátságos virtuális kihívások nagyszerű lehetőséget nyújtanak a távoli alkalmazottak kapcsolattartására és gondolataik felfrissítésére.

Kiváló módszer az induláshoz a fitnesz kihívás. Az ilyen tevékenységek nemcsak szórakoztató versenyt hoznak létre, hanem javítják a közérzetet is. Kezdje az olyan alkalmazásokkal, mint a MapMRun, a Stridekick, a MoveSpring és a MyVirtualMission.

Ebben a tekintetben a virtuális játék kihívásai is előnyösek lennének, és a ClasofClans fantasztikus kiindulópont lenne.

További online kihívások, amelyek feldobják a távoli csapatokat:

Bekötött szemű rajz kihívás, Próbálj meg ne nevetni kihívás, Ábécé kihívás, Ice Bucket Challenge, Találd ki a dalszöveg kihívását stb.

Az alkalmazottak és a munkaadók profitálnának a tanulási kihívásokból; például a bizonyítvány megszerzését költségtérítéssel vagy egyéb elismeréssel lehet jutalmazni.

Távoli workshopok és órák házigazdája

Ha mulatságos virtuális szemináriumokat, virtuális stand-up comedy-t és távoli történetmesélési workshopokat szerveznének, a távmunkában dolgozó csapatok lelkesebbé válnának.

Jó lenne lebilincselő és nem professzionális domain online workshopokat biztosítani, amelyek élénkítenék és megszólítanák a távoli csapatokat.

Bérelhet virtuális stand-up komikust a Kabloom eseményekről, hogy szórakoztassa távoli dolgozóit.

Még a vállalatok is rendezhetnek versenyeket házi készítésű ételekért, ahol az alkalmazottak részt vehetnek és bemutathatják tudásukat.

Egy robusztus távoli csapat kialakítása, amely elősegíti az együttműködést és javítja az alkalmazottak morálját, megköveteli az ilyen nem munkahelyi eseményeket.

Ha szeretné létrehozni a műhelyt, a SessionLab platform kiválóan alkalmas az előre elkészített sablonok hasznosítására.

A távoli csapatok elérhetősége alapján a vállalati virtuális vígjátékok a LaughterLounge-on keresztül foglalhatók. Ha zenés vígjátékokat keres, a nevetőesemények használata a legjobb megoldás.

Közös meditációs foglalkozások házigazdája

Mivel az emberek távolról dolgoznak, és így választják meg az időbeosztásukat, nehéz megállni és szünetet tartani, ami hosszú távon hátrányosan érinti az alkalmazottakat.

A távoli alkalmazottak között fennálló akadályok leküzdése érdekében távoli csapatok közös meditációs alkalmakat szervezhetnek az alkalmazottak fiatalítása érdekében.

Ha azt szeretné, hogy munkatársai rendszeresen szünetet tartsanak az igényes időbeosztásból, bátorítsa őket meditációs foglalkozásokkal, amelyeken mindenki egyszerre részt vehet.

Az Udemy meditációs kurzusok elérhetők azok számára, akik néha magánúton szeretnének meditálni.

Az éber légzés vagy a meditáció mellett további témák, amelyek megvitatásra kerülhetnek ezen a foglalkozáson, többek között jó egészségügyi és étrendi tanácsok, általános életmódbeli tanácsok stb.

A vállalati közvetítői üléseket számos platformon tartják, köztük a Mindfulleaderen, a Headspace-en, a Mindful-on és másokon.

Virtuális viták

Különböző szakértelemmel rendelkező virtuális vitaülések lehetővé teszik a távoli csapatok számára, hogy létfontosságú interperszonális és kommunikációs készségeket építsenek ki.

A virtuális viták olyan lebilincselő ülések, amelyek friss ötleteket, témákat és vitákat mutatnak be, amelyek szórakoztathatják az alkalmazottakat, és jobban érezhetik magukat egy távoli csapathoz.

Még a mini viták is segítenék az egymástól távol ülő csapatokat a jó kommunikáció kialakításában.

A virtuális vita lebonyolítható csapatok vagy munkavállalói csoportok között a legkiemelkedőbb eredmények érdekében.

A virtuális viták bármilyen témában kezdődhetnek, például a legjobb pizza, koktél, koktél, játék vagy olvasás, valós problémák, technológia, óceánok vagy erdők stb.

Ugyanakkor az újoncok vagy gyakornokok közötti virtuális beszélgetések technológiai kérdésekről, projekt részleteiről stb. fejlesztik képességeiket.

Slack Extensions

Kiváló ötlet, hogy időt találjon arra, hogy megosszon rólunk, amikor éppen nem dolgozunk, mert távolról kapcsolatban vagyunk, és ez egy nagyszerű lehetőség arra, hogy megismerjük egymás érdeklődési körét.

  8 legjobb telefontisztító alkalmazás Androidra

Ezek a laza szórakoztató csatornák néha a legjobb csapatépítő ötletek, és a legkönnyebben kezelhetők, mert a távoli munkatársaknak lehetőségük van arra, hogy lazán beszéljenek az asztaloknál, átjárókban vagy kávézókban.

Ezek a csatornák kellemes módot jelenthetnek a távolról dolgozó kollégákkal való kapcsolattartásra, a közös érdeklődési körök és időtöltések megismerésére, valamint a családtagokról, házi kedvencekről és házi ételekről készült aranyos fényképek megosztására.

Az alábbiakban jó néhány érdekes alkalmazás található, amelyek könnyen integrálhatók a Slackbe:

 • GIPHY: A legjobb online forrás a legújabb és legjobban animált matricákhoz és GIF-ekhez.
 • Egyszerű szavazás: A felhasználók létrehozhatnak egyszerű szavazást, és részt vehetnek azokban.
 • Foursquare: Találja meg a leghihetetlenebb helyeket, ahol gyorsan étkezhet, ihat vagy lóghat a Foursquare segítségével, mindezt a Slacken belülről.
 • Tic-Tac-Toe: Ha rövid szünetet szeretne tartani és játszani szeretne, a Tic-Tac-Toe a legjobb megoldás.
 • Rock-Paper-Scissors: egyszerűvé és gyorssá teszi a játékot a Slack-en.
 • Digg: Elegendő, ha naprakész marad a helyi eseményekkel, ha jól megválasztott tartalmat kínál az Ön által preferált médiaforrásból.
 • Donut: A Donut egy Slack-bővítmény, amely automatikusan illeszkedik a munkatársaihoz, így 30 perces videohívást ütemezhetnek.

Lazítsa meg testét a jógával

Egy másik tevékenység, amely egyesítheti a különböző távoli csapatokat, és elősegítheti az elme és a test harmóniáját, a jóga. Semmi sem hozza össze a stresszes, magányos szakembereket, akik távoli helyeken ülnek, mint egy jóga.

Egy kicsit megkülönböztethetőbbé teheti ezt, ha olyan alkalmazottakkal tárgyal, akik nem dolgoznak együtt, vagy csak ritkán keresztezik egymást.

Más tevékenységek, mint például a tánc és az aerobik kombinálhatók, hogy a személyzet jól érezze magát, és teljesen felfrissüljön.

Számos virtuális jógaplatform vagy alkalmazás érhető el, mint például a Gaiam, a Dailyyoga (amelyet emberek milliói élveznek), a GloYoga, az 5MinuteYoga stb.

A Sosparty heti rendszerességgel kínál virtuális jógaórákat a céges ügyfeleknek.

A távoli csapatépítés előnyei

Íme néhány előnye a távoli csapatépítésnek:

Amikor egy ügyes csapat vesz körül egy alkalmazottat, egy támogató rendszer jön létre. Ha tisztában vannak azzal, hogy ki hallgat, magabiztosabbnak érzik magukat, és jobban fel vannak készülve arra, hogy kifejezzék gondolataikat.

Mivel a távmunka néha elszigetelt és magányos lehet, a közösség érzésének elősegítése javíthatja a hangulatot, és boldogabbá teheti az embereket a nehéz helyzetekben.

Az alkalmazottak hatékonyabban tudnak együttműködni a látványos eredmények érdekében, ha valóban megértik társaikat és képességeiket.

Az erős vállalati kultúra nagyrészt csapatépítéssel alakítható ki. A belső és külső kommunikációt üzleti kultúra kialakításával erősítheti, elsősorban ha távolról dolgozik.

Végső szavak

Hiába próbálkozunk, nem tudunk robotként működni; egy idő után kísérteni fog minket, hiszen emberek vagyunk. Számos tanulmány során erre a következtetésre jutottak. Nagyon sok vállalkozás – a kis startupoktól a nagyvállalatokig – keresi a módját, hogyan szórakoztassa távoli alkalmazottait.

A távoli csapat fejlesztéséhez szükséges tevékenységek listája végtelen. A kulcs az, hogy friss, kreatív módokat keress a távoli személyzet összekapcsolására, a kapcsolattartásra és a pozitív munkahelyi légkör kialakítására.

Ezután megtekintheti azokat az alkalmazásokat, amelyek megkönnyítik az otthoni munkát.