13 ultraszéles monitort vásárolhat most

Az elmúlt néhány évben a lélegzetelállító ultraszéles számítógép-kijelzők széles választéka elérhető a piacon.

Céljuk, hogy a professzionális irodákban, a videó készítőkben és a játékosokban lévő felhasználók számára kiterjedtebb és magával ragadóbb perspektívát biztosítsanak, ami pofás képeket vagy éppen nagyobb munkateret hozhat.

Az ultraszéles monitorok panelmérete az átlón mérve akár a 49 hüvelyket is elérheti. Az Ultrawide jellemzője a magasságukhoz képest nagyobb szélesség. Ez a további vízszintes képernyőterület különféle helyzetekben hasznos lehet, beleértve a professzionális és a játékvilágot, valamint a termelékenység világát.

Legyen szó játékról, videószerkesztésről vagy termelékenységről, ebben a listában megtalálja a megfelelő ultraszéles monitort.

Mi a célja az ultraszéles monitoroknak?

Az ultraszéles monitorok nagyméretű, szélesvásznú monitorok, amelyek maximális termelékenységet biztosítanak, lehetővé téve, hogy két vagy akár több ablakot egymás mellé helyezzen egy különálló képernyőre, mindössze többmonitoros beállítással.

Magától értetődik, hogy az átlagember naponta 8 órát tölt valamilyen képernyő nézésével. Tehát figyelembe véve, hogy mennyi időt töltünk a kütyüinkkel, logikus, hogy egy csúcsminőségű monitort szeretnénk, hogy társaságunk legyen.

Milyen használati esetei vannak az ultraszéles monitorok használatának?

Sima játék egy ultraszéles monitoron

A legtöbb játékszoftver ultraszéles képernyőn kínál játékot. Ha lövöldözős játékokat, videojátékokat és nagyszerű stratégiai játékokat szeretne játszani, akkor ultraszéles monitor használata esetén jobb áttekintést kap a területről. Ez előnyben részesíti az első személyű lövöldözős játékokat. Ezt a lehetőséget számos perspektíva-beállításban is használhatja, így nagyobb rugalmasságot biztosít a nagy stratégiai játékok során.

Dokumentumelemzés és kutatás

A technológia most lehetővé teszi az írók és kutatók számára, hogy egyszerre több lapot jelenítsenek meg az ultraszéles monitorokon. Ez elősegíti a teljes munkafolyamatot anélkül, hogy időt pazarolna a lapok vagy programok közötti oda-vissza váltásra. Ezt a független gyorsbillentyűk és a képernyő ablakainak húzási lehetősége teszik lehetővé.

Több képernyőterület

A 33-szor nagyobb vagy dupla képernyőterülettel több hely áll rendelkezésre az asztalon vagy a munkaterületen. Nagyon praktikus az irodában, ha munkakörnyezete szöveget, képeket vagy táblázatokat tartalmaz. Az Ultrawide grafikus tervezéshez vagy vizuális szerkesztésekhez is hasznos. Többet láthat azon területből, amelyen dolgozik, több ablakterülete van az íráshoz vagy szerkesztéshez, és még az eszközei is könnyen elérhetőek, de összehajthatja őket, ha nincs a közelben.

Többfeladatos

Sok ultraszéles monitor rendelkezik osztott képernyős szoftverrel vagy olyan alkalmazással, amely lehetővé teszi a képernyő két vagy több részre osztását. Kiválaszthatja, hogy egyszerre vagy a képernyő nagy részein használja-e őket. Néha ettől eltérő nevű program van beépítve, néha pedig külön kell hozzá.

  Az iTunes szinkronizálásának leállítása minden alkalommal, amikor csatlakoztatja iPhone-ját

Automatikus képméretezés és filmnézés

Ha a képernyőt a kívánt módon beállította, azonnal használhatja az összes programot a szoftver méretezése nélkül. Ez azt sugallja, hogy ne állítson be semmit, ami miatt a programoknak az ultraszéles képernyő 21:9-es képarányához kell igazodniuk. A mozifilmek is sokkal jobban néznek ki, mint egy ultraszéles képernyőn. Ez a filmformátum megakadályozza, hogy fekete sávok jelenjenek meg a képernyőn megjelenő videók felett és alatt.

Számítástechnikai programozási funkció

A kódolók és programozók modern generációja általában az ultraszéles monitorokat részesíti előnyben, mivel ezek további kijelzőterületet biztosítanak. Ezenkívül a fejlesztők több feladatot is végezhetnek, ha több ablakot vagy alkalmazást nyitnak meg ultraszéles kijelzőkön.

Mire kell figyelni, ha ultraszéles monitort választ?

  • A képernyő mérete a legfontosabb szempont.
  • Valószínűleg professzionális vagy üzleti jellegű igények esetén a legjobb, ha egy ultraszéles monitort használ.
  • A monitornak rendelkeznie kell falra szerelhető lehetőséggel.
  • Az ultraszéles képernyők vásárlásakor valószínűleg a költségvetés a legfontosabb szempont.

LG 34 hüvelykes ívelt ultraszéles monitor

Ezzel az LG 34WP65C-B 32 hüvelykes játékmonitorral zökkenőmentesen válthat át LG munkatevékenységeiről a játékokra. Ez a monitor az AMD Radeon FreeSync technológiát 160 Hz-es frissítési frekvenciával, 1 ms-os mozgási elmosódás csökkentésével és dinamikus akciószinkronnal kombinálja a gyors játékhoz, szakadás nélkül.

Precíz (3440 × 1440) VA felbontása sRGB 99%-os HDR-rel, 3 oldalas, gyakorlatilag szegély nélküli, és elképesztő, 31,5 hüvelykes (80,1 cm) képernyője kiemelkedő, magával ragadó játékélményt biztosít. Ezenkívül az áramvonalas kijelző három oldalán található ultravékony keret gyakorlatilag szegély nélküli látómezőt biztosít anélkül, hogy elvonná a figyelmet a nagy felbontású képről.

LG 29 hüvelykes ívelt UltraWide monitor

Az LG 29 hüvelykes LED-monitor (2560 x 1080) felbontása első osztályú és strapabíró termék a grafika szerelmeseinek, néhány játékelőnnyel. A monitor IPS (In-Plane Switching) technológiája a folyadékkristályos kijelzők hatékonyságát mutatja. Ennek eredményeként csökkennek a válaszidők, a színek valódinak tűnnek, és a felhasználók mostantól szabadon nézhetik a képernyőt bármilyen szögből.

A LED-monitor képernyőn megjelenő vezérlési funkciója a fontos monitorbeállítások széles skáláját kényelmesen elhelyezi egy kényelmes ablakban a gyors hozzáférés érdekében. A hangerő, a fényerő, a képmód előre beállított beállításai, a képernyő felosztása 2.0, a 75 Hz-es frissítési gyakoriság, stb. mostantól mindössze néhány egérkattintással módosítható.

A kijelző berendezés világítása kevésbé lesz kék, hogy csökkentse a szem fáradását, valamint az optimális árnyalat a visszatekintéshez. Egy gyors gombnyomással könnyebben megtekintheti számítógépe matt képernyőjét.

SAMSUNG 34 hüvelykes ultraszéles monitor

Ha olyan ívelt monitort keres, amely minden szórakozási igényét kielégíti, ez a SAMSUNG WQHD monitor kiváló választás. Ez a széles képernyős hajlított monitor (3440 x 1440p) felbontású magasságállítással, beépített hangszórókkal és falra rögzíthető lehetőséggel rendelkezik. Így könnyen testreszabhatja a monitort a munkaszükségletei szerint.

Az AMD FreeSync szinkronizálja a monitor grafikus frissítési gyakoriságát az ultraszéles játékképernyőkkel, hogy javítsa a játékélményt. A szakemberek gyakran ezt a technológiát részesítik előnyben, ha Ön lelkes játékos. A széles betekintési szögnek köszönhetően kényelmesen használhatja ezt az ívelt képernyőt munka, játék vagy tanulás közben. Ezenkívül a képernyő többfeladatos képességekkel is rendelkezik, ami azt jelenti, hogy ezt az elemet sokféle szervezeti igény kielégítésére használhatja.

  Hogyan lehet megszüntetni a zajt a Twitter listákkal

LG 34 hüvelykes WQHD UltraWide monitor

Ez az LG WQHD ultraszéles monitor 21:9-es ívelt ultraszéles képernyővel rendelkezik. Ezek a különleges kiállítások kiemelik a préselt képernyőket, mint kiváló multitaskereket, beleértve az ultraszéles 34 hüvelykes képernyőt, a 4 képernyős osztott képernyőt, a Mac-hez hasonlóságot, a kettős kapcsolatot és a sokkoló Full HD 1080p IPS képernyőt. A fitogtatás összhangban van az élethangokkal a különféle feladatok elvégzéséhez és az élénk játékhoz olyan fénypontokkal, mint a 75 Hz-es frissítési gyakoriság.

Az íves képernyő lehetővé teszi, hogy egyszerűen használja ezt a munkafelületet irodákban, iskolákban vagy játéktermekben, köszönhetően a nagyszerű funkcióknak. Például ezen az eszközön egyszerre jelenítheti meg laptopja kijelzőjét, táblázatát és egyéb programjait. Tehát határozottan támaszkodhat erre a monitorra a produktív műveletekhez.

SAMSUNG 49 hüvelykes játékmonitor

A monitor ellenkultúra játékképernyőként való megjelölése azt jelzi, hogy a Samsung nem célozta meg ezt a monitort a játékpiacon, hogy kizárjon más vertikumokat. Úgy tűnik, hogy ez a 49 hüvelykes széles képernyős monitor kiválóan megfelel azoknak a szakembereknek, akik gyakran használnak CAD- és renderelőszoftvert.

Válaszideje kevesebb, mint 4 ezredmásodperc, ami gyorsan frissíti a képeket, így remek játékplatform. Élvezze a rángatózó nézési élmény hátralévő részét a (3440 × 1440) felbontású, teljes nagy felbontású képernyő minőségével. A számítógép-monitor kialakítása minden helyiségben jól működik 276 Hz-es frekvencián.

A Samsung képernyőket nagyon jól tervezték, így egyszerűen csatlakoztatható bármilyen eszközhöz. A vékony kereteknek köszönhetően még a kisebb képernyők is tiszták és élesek. Ne felejtse el figyelembe venni a képernyőket mind méretben, mind felbontásban.

ASUS ROG Strix 34 hüvelykes ultraszéles játékmonitor

Az Asus ROG Strix (3440 x 1440) olyan játékmonitorokhoz készült, amelyek gazdag színeket és kontrasztot biztosítanak. Javítja a professzionális játékosok játékélményét. A hidrofób bevonat elnyeli a fényt és megakadályozza a visszaverődést. Az egyedi tervezésű oldalsó zsanérok javítják a képernyő elhelyezését és a felhasználói élményt. Rugalmas csatlakozási lehetőséget is kap a DisplayPort segítségével.

Az USB Type-C csatorna támogatja a DisplayPort videoátvitelt. USB-elosztóként is szolgálhat, lehetővé téve, hogy az eszközt a vezetékes perifériákhoz csatlakoztassa rendetlenségmentesen. Ezenkívül G-SYNC kompatibilitást is kapott, amely zökkenőmentes, szakadásmentes virtuális valóság élményt biztosít a változó frissítési gyakoriság használatával.

Asus ROG Strix XG49VQ 49″ Curved Gaming FreeSync

Az Asus ROG Strix Curved Monitor 400 hitelesített moziszerű színteljesítményt jelenít meg 90 DCI-P3 lefedettséggel, magas színkontrasztot biztosítva. Ezen kívül a monitor készen áll az állítható magasságú funkciókkal, valamint Vesa rögzítővel is rendelkezik, így mindig megtalálhatja az ideális megtekintési pozíciót.

Ráadásul 3840 x 1080-as felbontással érkezik. 1800R ívelt, szuper ultraszéles képernyője 144 Hz-es frissítési gyakorisággal rendelkezik. A FreeSync 2 HDR (globálisan a HDR-tartalom kompatibilis forrás használatával történő lehetővé tételére szolgál) a magával ragadó, kellően sima játékmenet biztosítására szolgál, hogy kiküszöbölje a vibrálást és a szem megerőltetését.

Az Asus Eye Care technológia minimálisra csökkenti a szem fáradását és a szembetegségeket a nagy felbontású tartalmak kiszűrésével és az élénk kék háttérfény elnyomásával.

LG 29 hüvelykes UltraWide

Az UltraWide 29 hüvelykes QHD LG képernyő (2560 x 1080) kiválóan alkalmas bármilyen videó vagy játék megtekintésére. Ez a képernyő lehetővé teszi nagy mennyiségű felvétel figyelését és professzionális filmek készítését. Továbbá, hogy teljes mértékben megfeleljen a tartalomkészítő elképzeléseinek, ez a monitor kompatibilis az ipari szabvány HDR10-gyel.

  Hogyan csatlakozhatunk számítógéphez Bluetooth segítségével

Testreszabhatja a munkaterületet az alapvető monitorbeállítások néhány egérkattintással történő elválasztásával vagy módosításával. Minimalizálja a késleltetést a Dynamic Action Sync segítségével, hogy a játékosok minden pillanatot valós időben rögzíthessenek. Az egykattintásos állvány egyszerűvé teszi a felszerelést minden egyéb felszerelés nélkül, és rugalmasan állítja be a képernyő magasságát és dőlésszögét az optimális pozíció kiválasztásához.

Acer Nitro 34 hüvelykes ívelt WQHD monitor

Az Acer 34 hüvelykes hajlított Full HD LED széles számítógép-monitor képernyője 144 Hz-es frissítési gyakorisággal, modern minőséggel és megfizethető árral, kiváló választás mindenre, amire a felhasználó használja, a játéktól a vállalkozásig. Ezenkívül a monitor AMD FreeSync támogatást is tartalmaz, amely gyorsan szinkronizálja a kijelző frissítési gyakoriságát a videokártya sebességével.

Válaszideje kevesebb, mint 4 milliszekundum. Ez azt jelenti, hogy a monitor gyorsan frissíti a képeket, így kiváló játékplatform. Értékelje a bődületes nézelődés hátralévő részét a képernyő éles fényével, 3440 x 1440 képpontos gondolkodói felbontással és teljes nagy felbontással. Ennek a speciális számítógép-monitornak az egyszerű kialakítása tökéletesen illeszkedik bármilyen irodai légkörbe, és nagyszerű ergonómiája lehetővé teszi, hogy ízlése szerint testreszabhassa.

Dell 34 hüvelykes ultraszéles monitor, WQHD

Extrém mértékben bővítse képességeit ezzel a 34 hüvelykes Dell ultraszéles monitorral. Kényelmesen dolgozhat a benne található döntési, elforgatási és magasságállítási lehetőségekkel. A többfeladatos hatékonyságot két számítógépes forrás használatával érik el, beépített kép-by-képre és billentyűzet, videó és egér (KVM) funkciókkal.

Optimalizálja a szem kényelmét a villogásmentes képernyővel, és konfigurálja a Comfort View funkciót, amely csökkenti a káros kékfény-kibocsátást. A kijelző mérete 3440 × 1440 pixel, és 60 Hz-en frissül.

AOC 34″ UltraWide ívelt játékmonitor

AOC Gaming G2 sorozatú monitor 3440 x 1440 ultraszéles Quad Full HD felbontású VA panellel. A háromoldalas keret nélküli kialakítás 1500R görbülettel a magával ragadó játékhoz és szórakozáshoz. Széles betekintési szögeket és ragyogó színes kijelzőket biztosít több mint 115 hüvelykes 2 sRGB és 98 hüvelykes Adobe RGB színskála lefedettség felett.

A 144 Hz-es frissítési gyakoriság az Adaptive-Sync technológiával az 1500 mm-es versenyképes játékgörbe sugara érdekében az előd.

BenQ EX3501R ultraszéles hajlított játékmonitor

A BenQ EX3501R Ultrawide ívelt játékmonitor lehetővé teszi a C típusú USB-t. Lehetővé teszi a SuperSpeed ​​USB 2.0 videótovábbítást és akár 1000 Mb/s adatátvitelt is egyetlen kábelen, HDMI-n, DisplayPorton és USB 3.1-es billentyűzeten.

Az 1000 Hz-es képfrissítési frekvenciánál gyorsabb monitor teljesítményelőnyt kínál az aszinkron LCD-monitor csatlakozási technológiájával. Ez egy magával ragadó 35 hüvelykes ívelt monitor nagy panorámaképernyővel és 3440 x 1440 felbontással, amely 21:9-es képarányt és ultravékony keretet kínál. Tehát elmondhatjuk, hogy ez egy nagy teljesítményű, ultraszéles monitor, amely sok mindent kínál.

LG 34WN80C-B UltraWide monitor

Az LG 34WN80C-B UltraWide monitor HDR10-kompatibilis C típusú csatlakozással érkezik. Támogatja az sRGB 99 színskálát. A monitor állítható magasságban és dőlésszögben.

Az alapvető beviteli eszköz relatív helyzetét úgy módosíthatja, hogy elválasztja vagy módosítja egyes beállításait, ha kívánja. Maximalizálja a Dynamic Action Sync kényelmét, hogy a játékosok pillanatról pillanatra rögzíthessenek valamit, valós időben. Az egykattintásos állvány segít a megfelelő feltételek megteremtésében további felszerelés nélkül. Beállítja a képernyő magasságát, és a mindennapi használathoz optimális magasságba dönti.

Következtetés

Az ultraszéles monitor kiválasztása nem könnyű feladat. De a fent említett lehetőségek alapján könnyen választhat. Lefedtük az összes legjobb ultraszéles monitort, amelyet a piacon beszerezhet. Tehát, ha azon gondolkodik, hogy vásároljon magának, ne hagyja ki ezt a listát.

Nézze meg a legjobb játékmonitorokat.