13 platform tudásbázis és GYIK létrehozásához vállalkozása számára

Hozzon létre tudásbázist (KB) a GYIK-ből (gyakran ismételt kérdések) vállalkozása számára

Jól! Az a pontosság, amellyel könnyedén megoldhatja az ügyfél fájdalmát megoldásokkal, mind a jó ügyfélélmény része. A jól megtervezett „Tudásbázis vagy GYIK rovat” az egyik önkiszolgáló eszköz, amelyet kínálhat ügyfeleinek, hogy kiváló megoldásokat találjanak maguknak.

Ezen túlmenően ez egy másik módja annak, hogy időt takaríthassanak meg, hogy magabiztosak legyenek a szükséges intézkedések megtételében. A tudásbázis egy motivációs, oktatási és szervezett útmutató, amely lefedi az Ön termékeinek és szolgáltatásainak minden vonatkozását, amelyet az ügyfél kikérdezhet a döntés meghozatala vagy a probléma hibaelhárítása érdekében.

Jó tudásbázis kialakítása

Mielőtt platformot választana a Tudásbázis és a GYIK számára, érdemes megfontolni néhány lényeges pontot.

 • A Tudásbázis cikkformátuma – Jó felhasználói élmény, tervezés és architektúra
 • A dokumentáció olvashatósága
 • A kiemelt cikkek navigációja és felfedezhetősége
 • Jó keresési funkciók
 • Link a hasznos forrásokhoz
 • A GYIK a leglényegesebb kérdésekhez a support-ticket rendszerben
 • Átvezető videók, amelyek elmagyarázzák a termék vagy szolgáltatás funkcióit.

A KB témák kiválasztása

Hogyan bonyolítasz témákat a tudásbázisodhoz?

Kezdje el az adatbázisba vagy a CRM-be való betekintést. Van egy csomó olyan kérdés, amelyre választ kapsz? Valószínűleg ez a tudásbázis fő témája.

Ezenkívül elképzelheti magát, vagy kitölthet egy felmérést, hogy relevánsabb kérdéseket kapjon az alapvető témával kapcsolatban, és így kibővítse a súgóútmutatót.

Más szemszögből, érdemes lehet a marketingcsatorna-konverzió segítségét igénybe venni az elemzésben, és azonosítani néhány szűk keresztmetszetet a felhasználói élményben, és ennek megfelelően megoldásokat kidolgozni a tudásbázisban vagy a GYIK szakaszban.

Általánosságban elmondható, hogy bármilyen megközelítést is alkalmaz, arra kell törekednie, hogy a látogatók számára megkönnyítse a valódi érdeklődés felkeltését. Azáltal, hogy üzleti modelljében bevezeti a tudásbázist és a GYIK részt, utat nyit a felhasználók számára, hogy bemerészkedjenek webhelye mélyebb gyökereibe. És ez minden bizonnyal bevételtermelés formájában megtérül.

Fedezze fel a következő platformokat, hogy önkiszolgáló tudásbázisokat hozzon létre, amelyek lehetővé teszik az ügyfelek számára, hogy hatékonyan találják meg a választ a kérdéseikre (a leggyorsabb és legköltséghatékonyabb ügyfélszolgálati módszer).

360. dokumentum

Az tudásbázis szoftver lehetővé teszi, hogy jól szervezett önkiszolgáló tudásbázist hozzon létre (nyilvánosan vagy privát módon) hatékony AI-alapú valós idejű kereséssel. Ez segít ügyfelei számára, hogy azonnal megoldást találjanak problémáikra az AI-alapú keresés segítségével. A tudásbázisban található cikkek mennyisége ellenére az AI keresőmotor ezredmásodpercek töredéke alatt képes lesz lekérni a releváns találatokat.

A keresési elemzés egy másik fontos funkció ebben a tudásbázisban. Megjeleníti a felhasználók által gyakran keresett kulcsszavakat, milyen gyakran használnak bizonyos “keresési kulcsszavakat”, és hogy megtalálják-e a cikkeket a tudásbázisában stb.

Egy másik kiemelkedő funkció: – nagyon egyszerű felhasználói felület a dokumentumok kezelésére és rendszerezésére.

 • Támogatja a Markdown szerkesztőt a hatékony és strukturált írás érdekében.
 • A SEO funkciói elősegítik, hogy termékismereti bázisa előrébb kerüljön a keresőmotorokban.
 • Mentés és visszaállítás
 • Cikk verziószámítás
 • Szabja személyre úgy, hogy az összhangban legyen a márka irányelveivel

Ezenkívül ez a hihetetlen platform testreszabott tartományokat biztosít, és értesítést kap arról, hogy pontosan mi változott a tudásbázisában és még sok más. Próbáld ki!

  A szótár használata a Microsoft Edge-ben

Freshdesk

Freshdesk lehetővé teszi egy önkiszolgáló élményportál létrehozását az ügyfelek elégedettségének javítása érdekében. A felhőalapú helpdesk szoftverükben megtalálható, amely egyetlen ablakból támogatja az összes támogatási csatorna együttműködését. A csomag olyan intuitív funkciók kifogástalan gyülekezetét tartalmazza, amelyek a termelékenységre és az együttműködésre összpontosítanak; megkönnyíti a különböző méretű csapatok számára, hogy nagyszerű támogatási élményt biztosítsanak az ügyfelek számára.

Kétféle megoldást kínálnak – vállalati és kis- és középvállalkozásokat. A vállalati csomagmegoldás minden életképes funkciót kínál a világszínvonalú ügyfélszolgálathoz – Beállítás és megvalósítás, önkiszolgálás és globális támogatás. Ezen túlmenően elismerést szereztek azzal a képességükkel, hogy adaptálható szolgáltatásokat nyújtanak a teljesítmény mérőszámokkal történő nyomon követésére.

Ezenkívül a kis- és középvállalkozások elkötelezettek amellett, hogy egyetlen megoldást nyújtsanak minden problémájára – vigye fel az összes támogatási kérelmét a Freshdeskre – legyen szó e-mailről, csevegésről, telefonról vagy közösségi médiáról. A jegyek automatikus rangsorolása, kategorizálása és hozzárendelése.

További kiemelések a következők:

 • SaaS és webes telepítés
 • Oktatás dokumentációval, webináriummal
 • 24 órás támogatás
 • KB lehetőségek hálózatfigyeléssel
 • Prediktív támogatás

A jó rész azonban az, hogy a teljes csomag megfizethető, és a „Sprout Plan”-jukkal INGYENESEN indulhat.

ProProfs Tudásbázis

ProProfs Tudásbázis egy könnyen használható eszköz, amely tele van testreszabott funkciókkal, amelyek örömet okoznak Önnek a munka minden lépésében tudásbázis létrehozási folyamat. Intelligensen tervezték, hogy segítsen létrehozni lenyűgöző nyilvános vagy magán önkiszolgáló tudásbázist és GYIK-ot ügyfelei és alkalmazottai számára.

A tudásbázisszoftver legjobb része az, hogy hihetetlenül könnyen beállítható. Csak internetkapcsolatra és eszközre van szüksége az induláshoz. Ami ezt az eszközt előnyben részesíti az iparág többi szereplőjével szemben, az a professzionálisan megtervezett sablonok, a mesterséges intelligencia által generált jelentések és a lenyűgöző integráció olyan népszerű eszközökkel, mint a Zendesk, a Google Analytics, a Jira és még sok más.

Főbb jellemzők:

 • Google-szerű keresés
 • Munkafolyamatok a cikkek alapos áttekintésének biztosítására
 • Felhasználókezelési és együttműködési rendszer
 • Több eszközzel is kompatibilis
 • Verzióelőzmények és verziókezelés
 • Feltételes tartalomszabályok a tartalom láthatóságának szabályozására
 • Egyszeri bejelentkezés a felhasználói hitelesítéshez
 • SEO funkciók a keresőmotorok tudásbázisának optimalizálásához
 • Több márkajelzés

Ezt a tudásbázis-szoftvert egy teljes körű ügyfélszolgálati eszközzé is alakíthatja, ha a ProProfs Help Desk és az élő chat szolgáltatással kombinálja. Adjon ügyfeleinek 360 fokos támogatási élményt, amelyben önkiszolgálást, ügynökeivel cseveghet és jegyeket emelhetnek – mindezt az Ön tudásbázisán belül.

Kezdheti egy ingyenes csomaggal.

KBase

kBase egy tudásbázis WordPress téma Wikivel, Helpdeskkel, ügyfélszolgálati rendszerrel, súgóközponttal vagy közösségi témával. Ennek fő előnye a hihetetlen felfedezhetőség. Mivel élő Ajax keresést használ, gyorsan szűrheti a keresési eredményeket kategóriákkal és egyéni értékekkel.

Más kiemelkedő funkciók közé tartozik a GYIK, a Tudásbázis és a támogatási fórumok. Több mint 20 skinnel többféle tudásbázis közül választhat. Az egyéb integráció magában foglalja a BBpress és a BuddyPress integrációt, hogy zökkenőmentes vitafórumot hozzon létre.

A tartalomformázásokhoz három típusú cikk létezik – alapértelmezett, előrehaladott és modern. A különböző cikkkereső-funkciók használatával a webhely rendkívül gyors lesz a fájlok vagy cikkek keresésében és megtalálásában.

Kiemelések

 • Reakciókészség minden eszközre
 • Egyedi elemek a jobb felhasználói élmény érdekében
 • Telepítés egy kattintással
 • SEO barát
 • Az e-kereskedelem integrált funkcionalitása

Zoho íróasztal

Zoho íróasztal a Zoho többcsatornás help desk megoldása. Bármilyen méretű vállalkozás számára alkalmas. A platform fő reflektorfénye mindenekelőtt az ügyfélszolgálati jegyek hibátlansága, az ügyfélszolgálati portál, a szerződéskezelés és a jelentéskészítés.

  Az alapértelmezett betűtípus megváltoztatása az Outlookban

Az élen a különféle médiákból, például e-mailből, telefonból, chatből, közösségi médiából, fórumokból és űrlapokból származó interakciókat gyűjt össze, és egy helyen mutatja be.

A háttérben az olyan feladatok, mint a jegy hozzárendelés, a szolgáltatás eszkalációja, az értesítési szabályok és az időalapú műveletek automatizálhatók munkafolyamat-szabályok beállításával. A teljesítmény mérése során a csomag testreszabható és ütemezett jelentéseket, boldogságértékeléseket és grafikus műszerfalat biztosít az ügyfelek elégedettségének elemzéséhez.

Az ügyfelek viselkedésének mélyreható áttekintése érdekében ezt a platformot integrálhatja az ügyfelek házon belüli rendszereivel is, így az ügyféladatokat a Zoho Deskben bejelentkezett jegyekbe lehet betáplálni, ami lehetővé teszi a szolgáltatók számára, hogy többet tudjanak meg az ügyfelekről.

Ezen kívül van még néhány érdekesség:

 • Zia – Mesterséges intelligencia az ügyfélszolgálati csapatok számára
 • Önkiszolgáló – Lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy maguk találjanak választ a kérdésekre
 • Lehetőségek automatizálással a munkafolyamatokhoz és a testreszabáshoz
 • Harmadik féltől származó integrációk
 • GDPR-kompatibilis és teljesen biztonságos – egyensúly megteremtése az ügyféladatok védelme és a csapata kellő rugalmasságának biztosítása között.

Support Hero

Egyenesen előre, ahogy a webhely beszél – „Szerezzen kevesebb támogatási jegyet.” Support Hero az alkalmazáson belüli tudásbázis, amely segít csökkenteni a naponta kezelt támogatási jegyek számát. Emellett a KB-kezelési funkció támogatja a teljes szöveges keresést.

Az oktatóanyagok és a GYIK kulcsfontosságúak abban, hogy a felhasználók felfedezzék az alkalmazás funkcióit. De ez csak akkor igaz, ha könnyen megtalálhatóak! Ezért nem szeretné kihagyni ezt a platformot, ha speciális funkciókat keres az önsegítő támogatáshoz. Például az eredmények alapján új cikkeket hoz létre, és módosítja/frissíti a meglévőket, vagy akár frissíti alkalmazásaink funkcióit.

További kiemelések a következők:

 • Speciális statisztikák az ügyfelek mélyreható kutatásához
 • A felhasználói szándék nyomon követhetősége
 • Nagy teljesítményű irányítópult az eredmények áttekintéséhez
 • A SaaS-alapítók kedvence

Ezen túlmenően, amint azt garantálják, ez egy nagyszerű platform a jövedelmező befektetésekhez. Tehát utolérje őket az Ön számára megfelelő terveikkel.

KnowAll

KnowAll egy modern, rendkívül érzékeny és SEO-barát, hihetetlen navigációs rendszerrel. Ennek eredményeként a felfedezhetőség jól fejlett, hogy az ügyfelek minimális támogatási jegy generálással találják meg a választ.

Sőt, a bővítmény azonnali válaszokat biztosít, és könnyen testreszabható. Végül, az összes alapvető funkcióval együtt, ez a WordPress beépülő modul bemutatja a használható elemzéseket. Tartalmi hiányosságokat is találhat.

További kiemelések a következők:

 • A kapcsolódó tartalom azt sugallja
 • Nagyszerű testreszabás a vállalati márkaépítéshez
 • Cselekvő betekintések cikkekre vonatkozó visszajelzésekkel a jobb megértés érdekében

Ezenkívül ez a hihetetlen platform rövid kódokat használ, például kapcsolókat, harmonikákat, füleket és értesítéseket a jobb ügyfélélmény érdekében.

Haash

Van eladó webalkalmazásod? Megvan Haash neked.

És akkor ez egy felhasználó-központú KB, amely kitalálja a GYIK-ből. Így megkímélheti a felhasználókat attól, hogy kilépjenek webhelyéről, és a böngésző lapjai között zsonglőrködjenek, hogy segítséget találjanak ezzel az intelligens modullal. Ezenkívül minden dokumentumuk megvan az oldalon installációk a widgetek közül.

További kiemelések a következők:

 • Intuitív keresés
 • A domain testreszabása
 • Quora-szerű Q&A motor az azonnali válaszokhoz
 • Drag and Drop felületkészítő

Röviden, hamarosan szerezze meg ezt az alap ingyenes csomaggal.

TypeForm

Szeretnél információkat űrlapokon keresztül megosztani, vagy szeretnéd, hogy a felmérések egyszerűek, szórakoztatóak és hibátlanok legyenek bármilyen eszközön? -Akkor TypeForm a csali.

Ezenkívül ez a hihetetlen dolog több mint 500 kedvenc alkalmazásoddal integrálható. Legyen szó tehát adatok küldéséről a MailChimpnek a lista összeállításához, a Google Táblázatoknak az elemzéshez, vagy a Salesforce-nak az ügyfélélmény személyre szabásához – a TypeForm mindennel rendelkezik.

  A Mac frissítése és az alkalmazások naprakészen tartása

Ezenkívül rengeteg sablont használhat különböző célokra, például felmérésekre és kérdőívekre, leadek generálására vagy bármi kreatív célra.

A piacelemzés különösen nélkülözhetetlen az adatgyűjtéshez, így nem akarja kihagyni a termékek kipróbálását. Részletesen, lehetővé teszik az olyan webhelyekkel való integrációt, mint a MailChimp vagy a HubSpot, és ez több értéket fog hozzáadni az e-mail marketinghez és a lead generálási stratégiákhoz.

A TypeForm egy nagyszerű, egyablakos megoldás a technikusok számára.

HelpSite

HelpSite egy egyszerű szolgáltatás, amely segít a tökéletes támogatási központ vagy „súgóoldal” létrehozásában. Három fő dologra összpontosít – a GYIK-re és tudásbázisra, egy intelligens kapcsolatfelvételi űrlapra és egy gyors keresőmezőre.

Természetesen a weboldalon útmutató dokumentumok gyülekezete is található. Nyilvánvalóan, véleményük szerint, az USP-jük az, hogy lehetőséget kínálnak egyéni tartomány használatára.

Emellett hihetetlen jegykezelő rendszerük van a gördülékeny munkafolyamat érdekében.

HelpJuice

Nincs jobb megoldás, ha kifejezetten a „tudásbázis szoftverre” összpontosít –HelpJuice sőt személyre szabja a tudásbázisát. Alkalmas bármilyen méretű és bármely iparági szegmensben működő vállalkozás számára. Ezen túlmenően mind belső, mind külső tudásbázisok létrehozására és kezelésére szolgáló alkalmazásokat tartalmaz.

A címkézési funkció lehetővé teszi, hogy kérdéseket jelöljön meg több releváns kategóriában. A rendszer a keresési lekérdezés alapján elkezdi keresni a legnépszerűbb témákat és cikkeket.

Ezt követően ez a szoftvercsomag megkönnyíti a „How-to-do” dolog megértését különböző erőforrásokon és példák az oldalon edzés eszközeként.

Flowlu

Flowlu megkönnyíti a műszaki és nem műszaki felhasználók számára bármilyen típusú adat vagy információ kezelését egy összevont tudásbázisban, összekapcsolva az embereket a belső erőforrásokkal.

A program további beépített eszközökkel rendelkezik – például mentális térképekkel és agilis modullal.

További kiemelések a következők:

 • Online pénzügyi menedzsment rendszer – javíthatja Cash Flow-ját hatékony jelentéskészítéssel.
 • Kifogástalan együttműködési eszközök – A beszélgetés a legjobb módja az együttműködés megkezdésének egy feladaton vagy dokumentumon.
 • Harmadik féltől származó integrációk – ZenDesk, Google Drive, Online fizetés integráció.

Happyfox

Happyfox help desk- és jegyértékesítési megoldásokat kínál a különböző iparágakban működő vállalkozások számára, beleértve a számítógépeket és szoftvereket, az oktatást, az utazást és a szabadidőt, a médiát és a kiadókat, az energiát, a kiskereskedelmet stb.

A Happyfox különféle help desk integrációkkal érkezik. Például, ahogy beírja a apps könyvtárfelfedezheti a harmadik féltől származó integrációkat, mint például a Zapier a feladatok automatizálásához, vagy a Shopify – ha e-kereskedelemről van szó.

Következtetés

Remélem, hogy a fent felsorolt ​​eszközök segítenek abban, hogy fantasztikus tudásbázist vagy gyakori kérdéseket hozzon létre vállalkozása számára. Legtöbbjük ingyenes csomagot vagy próbaverziót kínál, ezért próbálja ki őket, és nézze meg, mi felel meg leginkább az Ön igényeinek.