13 módszer a Roku TV lefagyásával és újraindításával kapcsolatos probléma megoldására

Sokszor, amikor megnyitja a Roku TV-t, hogy megnézze kedvenc TV-műsorait és filmjeit, azt találja, hogy az egy képernyőn ragad, néha még azt is láthatja, hogy a Roku TV magától újraindul. A Roku TV lefagyása és újraindítása gyakori probléma, amely sok ember szórakoztatási élményét befolyásolja. A Roku TV folyamatos lefagyásának problémáját több tényező is okozhatja, beleértve a helytelen beállításokat és a nem kompatibilis HDMI-kábeleket. Ha azonban a Roku TV lefagy a Netflixen, akkor a probléma alkalmazással kapcsolatos, és nem magával a Roku TV-vel. Ha TCL Roku TV-je folyamatosan újraindul, ez a tökéletes útmutató az Ön számára. Ebben az útmutatóban elmagyarázzuk az okokat, és megvitatjuk a probléma megoldásának módszereit a Roku TV-vel.

A Roku TV lefagyásával és újraindításával kapcsolatos probléma megoldása

Olvassa tovább ezt a cikket, hogy részletesen megismerje a Roku TV folyamatosan fagyás problémájának megoldásait.

Mi az oka a Roku TV lefagyásának és újraindításának?

A Roku eszközök lefagyási problémáinak számos oka lehet. Az alábbiakban felsoroljuk a hiba gyakori okait.

 • A hiba gyakori oka a nem megfelelő HDMI-csatlakozások vagy a hibás HDMI-kábelek.
 • A rossz internetkapcsolat a Roku eszközök lefagyását is okozhatja.
 • A fülhallgatóval vagy fejhallgatóval kapcsolatos kompatibilitási problémák a képernyő lefagyását is okozhatják streamelés közben.
 • A Roku eszköz nem megfelelő betöltése is okozhatja ezt a problémát.

 • A háttérben vagy a képernyővédő beállításaiban végrehajtott módosítások szintén lefagyási problémákat okozhatnak.
 • A sávszélesség-csökkentő funkció a Roku lefagyását is okozhatja.
 • A Roku távirányító helytelen használata is hozzájárulhat a hibához.
 • A frissítési gyakoriság automatikus beállítása sok Roku-eszközön is okozhatja ezt a hibát.
 • A Roku-eszközre telepített különféle alkalmazások hibái lefagyási problémákat okozhatnak a videók streamelése közben.

 • A Roku rendszer elavult verziója is kiválthatja ezt a hibát.
 • A Roku eszközzel kapcsolatos különféle problémák sok hibát okozhatnak, beleértve a képernyő lefagyásának problémáját.

A következő útmutatóban a Roku TV folyamatos lefagyásával és újraindításával kapcsolatos probléma megoldásának módszereit tárgyaljuk.

1. módszer: A HDMI-kapcsolat hibaelhárítása

A Roku TV lefagyásának egyik leggyakoribb oka a Netflixen a nem megfelelő HDMI-kábel csatlakozás. Ha a HDMI-kábelek nincsenek megfelelően csatlakoztatva a Roku-eszközhöz, AV-szinkronizálási problémákat, áramkimaradásokat tapasztalhat, valamint a TCL Roku TV újraindulhat és lefagyhat. Javasoljuk, hogy olyan HDMI-kábelt használjon, amely támogatja a HDCP 2.2 csatlakozást. A HDCP-kapcsolatok lehetővé teszik bizonyos csatornák, például az Amazon Prime és a Netflix streamelését. Ezért, hogy elkerülje a Roku eszköz lefagyását és újraindítását, ellenőrizze a HDMI-kábel csatlakozásait. Ha hibás kábelt talál, a probléma elkerülése érdekében cserélje ki egy új kábelre.

Fotó: Patrick Campanale az Unsplash-en

2. módszer: Az internetkapcsolat hibaelhárítása

Az egyik első dolog, amit megtehet a Roku TV lefagyásával és újraindításával kapcsolatos probléma megoldására, az az, hogy ellenőrizze, hogy a WiFi útválasztó megfelelően csatlakozik-e. A hálózati csatlakozási hibákat általában a nem megfelelő útválasztó csatlakozások okozzák. Ezért, ha a Roku eszköz továbbra is lefagy vagy újraindul, ellenőrizze, hogy megfelelően csatlakoztatta-e a WiFi útválasztót. Ha a WiFi útválasztó nem okozta a Roku-eszköz lefagyását, a probléma az internetszolgáltatóval lehet. Az internetszolgáltatások használatához aktív internet-előfizetéssel kell rendelkeznie a készülékén. Ha az internetszolgáltatás lassú vagy instabil, olvassa el a Lassú internetkapcsolat? 10 módszer az internet felgyorsítására! útmutatót az internet felgyorsítására.

Kép: OpenClipart-Vectors a Pixabay-től

3. módszer: Húzza ki a fejhallgatót vagy a fülhallgatót

Ha a fül- vagy fejhallgatót csatlakoztatta a Roku-eszközhöz, előfordulhat, hogy a Roku TV folyamatosan lefagy az eszközzel. A Roku TV lefagyása a Netflixen a fejhallgatóval kapcsolatos kompatibilitási problémák miatt fordulhat elő. Ezért, ha a TCL Roku TV folyamatosan újraindul és lefagy, fontolja meg a fejhallgató eltávolítását a probléma megoldásához.

4. módszer: Ellenőrizze a lehetséges interferenciákat

Sok felhasználó gyakran panaszkodik, hogy amikor a Nintendo Switch-en játszanak, a Roku TV lefagyásával és újraindításával is szembesülnek. Ez a probléma akkor fordul elő, ha a Nintendo Switch és a WiFi útválasztó közötti vezeték nélküli átvitel zavarja a Roku TV-t, és nem reagál. Ezért, ha már játszott a Nintendo Switch-en, vagy más hasonló konzolt használt, győződjön meg arról, hogy azok nem zavarják a Roku TV-t.

5. módszer: Kapcsolja be a Roku-eszközt

Ha a Roku-eszköz lefagy a kezdőképernyőn, amikor kinyitja, annak oka lehet az eszköz nem megfelelő betöltése. Megpróbálhatja megoldani a lefagyási problémát Roku eszközének bekapcsolásával. A Power Cycle használatához ki kell kapcsolnia a Roku eszközt a konnektorból való kihúzással. Miután kihúzta a készüléket, várjon néhány percet, majd csatlakoztassa újra. Manuálisan is újraindíthatja a Roku eszközt ezekkel az egyszerű módszerekkel.

1. A Roku kezdőlapján lépjen a Beállítások lapra, és válassza a Rendszer lehetőséget.

2. Itt válassza ki a Power opciót.

3. Most válassza a Rendszer újraindítása lehetőséget.

4. Végül válassza az Újraindítás lehetőséget.

6. módszer: A Roku-beállítások módosításainak visszaállítása

Ha a közelmúltban módosította a Roku-eszköz háttér- vagy képernyővédő-beállításait, előfordulhat, hogy a Roku TV folyamatosan lefagy a streamelés közben. Sok felhasználó észrevette, hogy Roku eszköze különféle problémákba ütközhet, például a Roku TV lefagy a Netflixen, amikor a beállításokat módosítják. Ezért, ha bármilyen változtatást hajtott végre az alapértelmezett beállításokon, állítsa vissza azokat a javítás érdekében, a TCL Roku TV folyamatosan újraindul és lefagy.

7. módszer: Kapcsolja ki a Sávszélesség-csökkentőt

Ha több mint 4 órán keresztül felügyelet nélkül hagyja Roku eszközét, a sávszélesség-csökkentő automatikusan alvó módba kapcsolja az eszközt. Amikor azonban felébreszti az eszközt alvó módból, előfordulhat, hogy nem működik megfelelően, és a képernyő lefagyhat. A Roku TV lefagyásával és újraindításával kapcsolatos probléma megoldásához megpróbálhatja kikapcsolni a sávszélesség-csökkentőt Roku eszközén.

1. Roku eszközén lépjen a Beállítások fülre, és nyissa meg a Hálózat elemet.

2. Keresse meg a Sávszélesség-csökkentőt, kattintson rá, majd tiltsa le.

3. Végül indítsa újra a Roku eszközt.

8. módszer: A Roku Remote javítása

Sok felhasználó arról számolt be, hogy a Roku-eszközök lefagyási problémái a Roku távirányító nem megfelelő párosítása miatt fordulhatnak elő. Ezért, ha lefagyási vagy újraindítási problémája van Roku eszközén, megpróbálhatja újra párosítani a távirányítót az eszközzel.

1. Kapcsolja ki a Roku eszközt, és vegye ki az elemeket a Roku távirányítóból.

2. Most várjon néhány percet, majd csatlakoztassa az elemeket, és kapcsolja be a Roku eszközt.

3. Nyomja meg hosszan a párosítás gombot, amíg meg nem jelenik a villogó LED. Meg kell találnia a párosítás gombot a távirányító elemtartója mellett.

4. Kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat a távvezérlő párosításához.

9. módszer: Kapcsolja ki a frissítési gyakoriság automatikus módosítását

A frissítési gyakoriság automatikus beállítása lehetővé teszi, hogy Roku eszköze automatikusan beállítsa az eszköz képkockasebességét. Ez a funkció általában hasznos. Ugyanez a funkció azonban különféle problémákat okozhat a Roku-eszköz kijelzőjén. Sok felhasználó úgy találta, hogy a Roku-eszköz lefagyásának vagy frissítésének elsődleges oka a frissítési gyakoriság automatikus beállítása. Ezért érdemes megfontolni az automatikus frissítési gyakoriság beállításainak kikapcsolását eszközén a Roku TV lefagyásával és újraindításával kapcsolatos probléma megoldása érdekében.

1. Lépjen a Beállítások elemre, majd válassza a Rendszer lehetőséget.

2. Itt válassza a Speciális rendszerbeállítások lehetőséget.

3. Most válassza ki az Advanced Display Settings (Speciális megjelenítési beállítások) lehetőséget, és kapcsolja ki a Képernyő frissítési gyakoriság automatikus beállítása.

4. Végül indítsa újra a Roku eszközt.

10. módszer: Alkalmazás- vagy csatornaproblémák elhárítása

Néha a lefagyási problémát nem a Roku eszköz meghibásodása okozza, hanem a rajta streamelt alkalmazások. A Netflix és a Sling TV hírhedt arról, hogy ezt a problémát okozzák a Roku eszközökkel. Általában, ha egy alkalmazás nem működik megfelelően, vagy hibákat tartalmaz, az az adatfolyam lefagyását okozhatja. Általában ezek a problémák maguktól megoldódnak az alkalmazások frissítésekor. Időnként azonban azonnal meg kell oldania a problémát. A Roku TV folyamatos lefagyásával kapcsolatos probléma megoldásához telepítse újra ezeket a problémás alkalmazásokat Roku eszközére.

1. A Roku kezdőképernyőjén keresse meg a problémás alkalmazást/csatornát, és mutasson rá.

2. Nyomja meg a * gombot a távirányítón a Beállítások megnyitásához.

3. Navigáljon, és válassza ki a Csatorna eltávolítása opciót a listából.

4. Végül válassza az Eltávolítás lehetőséget a folyamat megerősítéséhez.

5. Ezután indítsa újra a Roku eszközt.

6. Telepítse újra az alkalmazást az alkalmazásboltból Roku eszközére.

Ha ez a módszer nem oldja meg a Roku TV lefagyását a Netflix problémájában, lépjen tovább a következő módszerre.

11. módszer: Frissítse a Roku-eszközt

Ha Roku eszköze elavult, és nincsenek telepítve új frissítések, érdemes megfontolni a frissítések kézi keresését a TCL Roku TV újraindításával kapcsolatos probléma megoldása érdekében. Ha az eszközt nem frissítik, akkor megfertőzhetik azokat a hibákat, amelyek a Roku TV lefagyásához és újraindítási problémához vezethetnek.

1. Lépjen a Beállítások elemre.

2. Keresse meg és válassza a Rendszer, majd a Rendszerfrissítés lehetőséget.

3. Végül válassza a Check now lehetőséget.

A Roku megkeresi a legújabb frissítéseket, és telepíti azokat az eszközére.

12. módszer: Állítsa vissza a Roku-eszközt

Ha az előző módszerek nem működnek, és a probléma továbbra is fennáll, ennek oka lehet más mögöttes probléma. A problémák megoldásához gyári alaphelyzetbe állítást hajthat végre Roku eszközén. Kövesse cikkünket a Roku kemény és lágy visszaállításáról.

13. módszer: Lépjen kapcsolatba a Roku ügyfélszolgálatával

Ha a Roku eszköz alapértelmezett beállításainak visszaállítása nem segít, és nem tudja kitalálni, hogyan lehet megoldani a Roku TV lefagyási problémáját. Megpróbálhat kapcsolatba lépni a Roku ügyfélszolgálatával, hogy megoldást találjon a problémára. Meglátogathatja a hivatalos Roku támogatás oldalon találhat megoldást a problémára, vagy forduljon a Roku képviselőjéhez további segítségért.

Gyakran Ismételt Kérdések (GYIK)

Q1. Miért nem működik a Roku TV-m?

Ans. Számos oka lehet annak, ha a Roku TV nem működik, például a rendszerszoftver elavult verziója vagy rossz internetkapcsolat.

Q2. Hogyan javíthatom ki a kezdőlapon elakadt Roku TV-t?

Ans. Megpróbálhatja megoldani ezt a problémát különféle módszerekkel, például a Roku TV újraindításával vagy a fejhallgató eltávolításával.

Q3. Mi okozza a Roku TV lefagyását?

Ans. A telepített alkalmazások hibái miatt a Roku TV lefagy a videó streamelése közben.

Q4. Telepíthetek alkalmazásokat a Roku TV-re?

Ans. Igen, különféle streaming alkalmazások telepíthetők a Roku TV-re. Az olyan alkalmazások, mint a Netflix és a Sling TV, telepíthetők a Roku TV-re.

Q5. A Netflix okozhatja a Roku TV lefagyását?

Ans. Ha a Netflix alkalmazás nem működik megfelelően, vagy hibákat tapasztal, az a képernyő lefagyását okozhatja streamelés közben.

***

Reméljük, hogy ez az útmutató hasznos volt az Ön számára, és sikerült megoldania a Roku TV lefagyásával és újraindításával kapcsolatos problémát. Ossza meg velünk, melyik módszer vált be Önnek. Ha bármilyen javaslata vagy kérdése van számunkra, kérjük, ossza meg velünk a megjegyzés rovatban.

  Javítsa ki a DayZ-t, amely nem találja a Steam futó példányát