13 legjobb videóháttér-eltávolító eszköz a hibátlan felvételekhez

Nem elégedett a videó hátterével, amelyet többórás erőfeszítés után rögzített? Használjon videó háttér-eltávolító alkalmazásokat lenyűgöző videó létrehozásához.

Ez a közösségi média korszaka, ahol nagy a videotartalom iránti igény. 2023-ban az emberek átlagosan 17 órányi videótartalmat fogyasztanak el hetente. Az emberek figyelmének csökkenésével olyan videókat kell megosztania, amelyek azonnal felkeltik a közönség figyelmét.

Ezenkívül a videóknak kivételesnek kell lenniük ahhoz, hogy vírusossá váljanak. Nem kell mindig zöld képernyő háttérrel rögzíteni a videóidat. Ehelyett használhatja a rendelkezésre álló eszközöket a videó hátterének eltávolítására.

Mi az a videó háttér eltávolító?

Ez egy szoftver vagy eszköz, amely eltávolítja a videó hátterét. Feladata a videó tárgyának azonosítása és a hátterének törlése. Néha a videó háttér-eltávolítója a nem kívánt embereket, állatokat vagy bármely más elemet is eltávolíthatja a videóból.

Egyes mesterséges intelligenciával működő BG-eltávolító eszközök automatikusan felismerik és eltávolítják a hátteret. Más alkalmazásoknak azonban manuálisan kell kiválasztania a képpontokat vagy színeket a téma elfedéséhez.

A Video Background Remover használatának előnyei

  • Ha van nálad videóháttér-eltávolító, akkor nem kell zöld képernyő előtt fényképezni.
  • Lehetőséget biztosít arra, hogy bárhol rögzítse a videót, és eltávolítson belőle minden nem kívánt tárgyat.
  • Az eszköz lehetővé teszi a tartalomkészítők számára, hogy kreatívak legyenek a videókkal azáltal, hogy szabadon választott hátteret adhatnak hozzá.
  • Segít csökkenteni a stúdió felállításának, valamint a személyzet és a felszerelés gyártási költségeit.
  • Az alkalmazás akkor is hasznos, ha ugyanazt a videoklipet más háttérrel kívánja újra felhasználni.

Ha Önt is érdekli a szoftver használata, itt talál egy listát a nagyszerű funkciókkal rendelkező videó háttér-eltávolító eszközökről:

Oldja ki a képernyőt

Ha továbbra is olyan összetett technikákat használ, mint a zöld képernyő és a chroma keying, ideje váltani az Unscreenre. Mostantól bárhol rögzítheti videóit, és ezzel az eszközzel automatikusan megszabadulhat a háttértől.

Nincs szükség képpontok vagy színek kiválasztására, mivel az Unscreen elemzi a teljes videót a háttér eltávolításához. Feltöltheti a videót a számítógépéről, vagy beillesztheti a videó URL-jét. Az online eszköz támogatja az MP4, WEBM, OGG, OGV, MOV és GIF fájlformátumokat.

Filmora

A Filmora AI Smart Cutout technológiával érkezik, amely lehetővé teszi a videoklip hátterének kiválasztását és eltávolítását. Legyen szó személyről, tételről, ikonról vagy áruról, ez az eszköz nagy pontossággal tudja eltávolítani ezeket.

Ha nagyobb pontosságot szeretne, manuálisan finomíthatja a kivágást képkockánként. A Filmora haladó üzemmódja a követési irányt is beállíthatja. Négy előnézeti módot kínál annak ellenőrzésére, hogy a kiválasztott területeken szükség van-e további módosításra.

Kifutópálya

Akár filmes, akár közösségi média befolyásoló, egyedi tartalmat hozhat létre a Runway kreatív eszközeivel, például a háttér eltávolításával. A videofájlt áthúzhatja a szoftver felületére, vagy feltöltheti a helyi rendszer helyéről. Lehetővé teszi a maszk és a pásztázás funkció használatát a háttér eltávolításához.

A nagyítás, kicsinyítés, visszavonás és újrakészítés opciók mellett a szoftver támogatja a fájl megosztását munkatársaival. A Runway egyéb háttérrel kapcsolatos funkciókat is kínál, például a háttér elmosását, a háttér cseréjét és a zöld háttér hozzáadását.

VEED

A VEED használatával mindössze egy kattintás szükséges a videó hátterének eltávolításához. Ezután használhatja a kívánt színt és képet háttérként. A virtuális háttér létrehozása mellett lehetővé teszi egy másik videó klip háttereként való használatát is.

A VEED webkamera-felvevő funkciót is kínál, amellyel zöld képernyős videókat rögzíthet böngészőjéből. Ezen túlmenően ezzel az eszközzel animációt és effektusokat is hozzáadhat videójához.

Depositphotos

A Depositphotos mesterséges intelligenciával hajtott eszközt használ a hátterek eltávolítására. Bármilyen típusú videón működik, és sikeresen eltávolítja az embereket, állatokat, tárgyakat és grafikákat. A felhasználók ezt a platformot személyes és kereskedelmi célokra egyaránt használhatják.

Ez az online eszköz 2 GB méretű és 60 másodperces videókat támogat. Nem csak a pénzét, hanem az értékes idejét is megtakarítja, hiszen néhány másodpercen belül átlátszó hátterű videót jelenít meg.

A Media.io lehetővé teszi, hogy elszigetelje az embereket azon videók hátterétől, amelyekben jelen vannak. Ez az eszköz megkönnyíti a folyamatot kezdő és tapasztalt felhasználók számára egyaránt. Még csak szoftvert sem kell letöltenie, mivel ez egy web alapú alkalmazás.

Míg a BG eltávolítása csak néhány kattintás, a feldolgozás után sem kell aggódnia a videó minősége miatt. A platform mentes a hirdetésektől és a spamektől, és lehetővé teszi a mesterséges intelligencia elvégzését az Ön helyett.

Keevi

A Keevi segít abban, hogy tartós benyomást keltsen közönségében azáltal, hogy eltávolítja a tompa BG-t a videóiról. A videó hátterének megváltoztatásával a videók egyedivé és professzionálissá válnak.

A videó zavaró tényezőit fontos elemekkel helyettesítve a Keevi lehetővé teszi az üzeneted hangsúlyozását. Lehetőség van vizuális effektusok hozzáadására és szűrők használatára is, hogy tökéletes környezetet hozzon létre a videó tárgyának megfelelően.

A szoftver számos fájlformátumot támogat, beleértve az MP4, MOV, AVI, WEBM és FLV fájlokat. A BG eltávolítása után a videó közvetlenül megosztható a közösségi médiában, vagy letölthető a helyi rendszerre.

Canva Pro

Ha a Canva Pro használata mellett dönt, akkor nem kell aggódnia, hogy a zöld képernyő előtt rögzíti a videókat. Ez a szoftver lehetővé teszi, hogy egyetlen kattintással megszabaduljon bármely videó hátterétől. Kiváló minőségű eredményeket garantál kézi erőfeszítés nélkül.

Még akkor is, ha először használja ezt a szoftvert, ez az eszköz lehetővé teszi a háttér egyszerű megváltoztatását professzionális videó létrehozásához. Dolgozhat az üres vászonnal, vagy használhatja a Canva több ezer videosablonjának bármelyikét.

AVCLabs

Az AVCLabs mesterséges intelligenciával működő eszközök széles skáláját kínálja, beleértve a videó hátterének eltávolítására szolgáló eszközt is. Megkíméli Önt a nehéz alkalmazások letöltésétől a számítógépére, mivel lehetővé teszi a teljes eltávolítási folyamat elvégzését az interneten.

Videó klipeket tölthet fel MP4, WEBM, MOV és OGG formátumban, és ennek a platformnak az AI technológiája automatikusan felismeri a hátteret, hogy precízen eltávolítsa azt.

Vakago

A Vakago mesterséges intelligencia-háttér-eltávolító bővítményt kínál az Adobe Premiere Pro számára. AI technológiát használ, hogy automatikusan felismerje az embereket a videóban, és elrejtse őket. A bővítmény mesterséges neurális hálózatokat is használ a videó elemzéséhez, és egy kattintással megváltoztatja a hátterét.

Miközben szerkeszt egy videót az Adobe Premier Pro alkalmazásban, ez a bővítmény lehetővé teszi a háttér elmosását és az előtér kiemelését is.

Wideo

A Wideo egy ingyenes online eszköz a videók hátterének eltávolítására, amely minimális felülettel rendelkezik. Csak egy kattintás szükséges a videó feltöltéséhez ezen a szoftveren. Lehetővé teszi MP4, MOV, WEBM, M4V és 3gp formátumú videók feltöltését.

Az eltávolítás után még az előnézetben is megnézheti, hogyan működött az eszköz. Végül letöltheti a videót MP4 formátumban a számítógépére, és bárhol felhasználhatja.

Cutout.Pro

A Cutout.Pro egy 100%-ban automatikus online eszköz, amellyel egyetlen kattintással eltávolíthatja a videók hátterét. Ezen a platformon zökkenőmentesen feltölthet bármilyen videót a számítógépéről, és eltávolíthatja a valós jelenetű videóháttereket. A feldolgozás után egy öt másodperces ingyenes előnézet látható 360p felbontásban.

A Cutout.Pro-ra 2 GB-os MP4-, WEBM-, MOV- és GIF-fájlokat tölthet fel. Ezenkívül támogatja a 4K maximális videófelbontást. A szerkesztett videókat azonnal megoszthatja a YouTube-on, a TikTokon és a Vimeo-n.

Szerkesztés-Videók-Online

Az Edit-Videos-Online egy másik webalapú platform, ahol eltávolíthatja a videó aktuális hátterét. Még ha a videónak nincs is zöld képernyője, a szoftveres mesterséges intelligencia észleli a hátteret és eltávolítja azt.

Videófeltöltés esetén támogatja az MP4, AVI, MOV, WMV és FLV fájlokat. Az eltávolítás után kiválaszthatja a célformátumot és a felbontást a videofájl exportálásához.

Becsomagolás

Nem számít, mi az oka a videó létrehozásának, azt szeretné, hogy vonzónak és lenyűgözőnek tűnjön. Egy zsúfolt vagy zavarba ejtő videóháttér elég ahhoz, hogy tönkretegye erőfeszítéseit.

Ezekkel a videóháttér-eltávolító eszközökkel könnyedén megszabadulhat a meglévő háttértől, és újat adhat hozzá videójához. Érdemes lehet olvasni a videóvágó eszközökről és a nyílt forráskódú videószerkesztőkről is.