13 legjobb értékelésű intelligens szerződés-könyvvizsgáló cég 2023-ban

Fedezzük fel azokat a legjobb intelligens szerződés-könyvvizsgáló cégeket, amelyek segíthetnek kriptoprojektje biztonságában és ügyfelei eszközeinek védelmében.

Az intelligens szerződések egy blokkláncon tárolt kódokban önmegvalósító digitális megállapodások. Ezen túlmenően, amint ezek a szerződések telepítésre kerültek, nem módosíthatók.

Az intelligens szerződések sebezhetősége a különböző kriptoalapú hackelések, csalások és lopások fő oka. Például a hackerek értékes kriptoeszközöket loptak el 480 millió dollár 2023 első felében.

Ezért fontos az intelligens szerződések auditálása a kriptoprojekt elindítása előtt. Kezdjük az alapokkal, maradj velünk!

Mi az a Smart Contract Audit?

Az intelligens szerződés-audit az intelligens szerződésben található kódok részletes elemzését foglalja magában. Ennek eredményeként ez a folyamat segít a lehetséges kockázatok és hibák észlelésében, mielőtt a kódot blokklánc-hálózaton telepítené.

Ezen túlmenően a blokklánc projektek nyílt forráskódú jellege teret enged a különféle sebezhetőségeknek. Az ilyen nem auditált szerződések bevezetése után a hackerek könnyen feltörhetik a biztonsági rendszert, és megúszhatják ügyfele kriptovagyonát.

Emellett egy projekt, amely befejezi az auditálási folyamatot, hajlamos elfogadni a kriptográfiai térben. Sőt, az auditált projektek nagyobb valószínűséggel vonják magukra a befektetők figyelmét.

A blokklánc-biztonság kiemelkedő tényező, amely döntő szerepet játszik egy kriptoprojekt sikerében. Emiatt fontos, hogy intelligens szerződés-auditálást végezzünk neves cégeken keresztül.

Most pedig nézzük meg a legjobb intelligens szerződés könyvvizsgáló cégek listáját.

Hashlock

Hashlock egy ausztrál cég, amely az intelligens szerződések auditjára és a blokklánc-kiberbiztonságra összpontosít. Ezenkívül a FinTech Australia és a Blockchain Australia tagjai.

Ez a cég szigorú auditot végez az intelligens szerződésekkel kapcsolatos biztonsági problémák észlelése és jelentése érdekében. Ennek eredményeként az ellenőrzési folyamatuk a következőket tartalmazza:

  • Sebezhetőség elemzése
  • Kézi kód alapos áttekintése
  • Támadó tesztelés iparági szabványnak megfelelő szoftvereszközkészlettel
  • Fejlesztési felülvizsgálati javaslatok az első felülvizsgálathoz
  • Végső elemzés és annak részletes jelentése

A Hashlock különböző kriptoprojektekkel társult az Ethereum, a BNB Smart Chain (BSC), a Polygon és a Solana intelligens szerződések auditálása érdekében. Például néhány ilyen projekt tartalmaz Őrült kartellekAria Land, BTAF Protocol, Jubi DAO, Verida Token (VDA) stb.

A Hashlock leglenyűgözőbb tulajdonsága az egyszerű és jól definiált auditjelentések. Jelentéseik például minden fontosabb szempontot lefednek, mint például a biztonsági besorolás, a kód minősége, a függőségek, a sebezhetőségek, a megvalósítható javaslatok és még sok más.

Hacken

2017-ben alakult, Hacken intelligens szerződés auditálási szolgáltatásokat kínál több mint 1000 ügyfélnek világszerte. Sőt, eddig több mint 1200 kriptoprojektet auditáltak.

Ezen kívül fő ügyfeleik közé tartozik a Huobi, a Binance, a DAO Maker és az 1inch, hogy csak néhányat említsünk. Emellett auditokat végeznek a blokkláncok széles körében, mint például az Ethereum, a BNB Smart Chain (BSC), a Polygon, a Solana, az Aptos és még sok más.

Az intelligens szerződés-audittal foglalkozó fő csapatuk több mint 60 első osztályú mérnökből áll. Ennek eredményeként a 2022-es pénzügyi évben nem jelentettek visszaéléseket.

A szolgáltatás igénybevételéhez először el kell küldenie egy árajánlat-űrlapot, amely leírja a projektet, a dokumentáció részleteit, az intelligens szerződés forráskódját és egyebeket. A Hacken 5-15 munkanapot vesz igénybe, hogy befejezze az intelligens szerződés-auditát.

QuillAudits

QuillAudits bizonyítottan 850+ kriptoprojekt biztosításáról rendelkezik. Ezen túlmenően könyvvizsgálói szolgáltatásuk több mint 30 milliárd dollár értékben biztosított eszközöket.

  A 10 legjobb Metaverse játék felfedezésre és szórakozásra

Emellett ez a cég több mint 5 éves könyvvizsgálati tapasztalattal is rendelkezik a Web3 területen. Ennek eredményeként több mint 800 000 intelligens szerződési kódsort ellenőriztek.

Ezenkívül a QuillAudits számos blokklánc auditálását biztosítja. A főbb példák közé tartozik például a BNB Smart Chain (BSC), a Solana, az Ethereum, a Polkadot, a Polygon, az Algorand és még sok más.

Auditálási szolgáltatásaik minősége több ügyfelet vonzott a különféle ökoszisztémákból, mint például a DeFi és a kriptojáték, hogy csak néhányat említsünk. Emellett ügyfélkörükben megtalálható a Gameloft, a Nord Finance, a Dfyn, a Polygon DAO stb.

ConsenSys Diligence

ConsenSys Diligence intelligens szerződés-auditokat kínál kifejezetten az Ethereum-alapú projektekhez. Emellett több mint 100 blokklánc-céget auditáltak, és több mint 200 fő problémát fedeztek fel az intelligens szerződési kódokban.

Az Ethereum társalapítója, Joseph Lubin által alapított ConsenSys az egyik legmegbízhatóbb név a kriptográfiai térben. Nevezetesen, ez a cég áll az egyik legjobb kriptopénztárca, a MetaMask fejlesztése mögött.

Ezenkívül a ConsenSys Diligence egy tapasztalt auditorokból, kutatókból és fejlesztőkből álló csapatból áll. Ennek eredményeként olyan kiemelkedő kriptográfiai projekteket auditáltak, mint az Aave, 1inch, 0x, Lybra Finance, Uniswap és még sok más.

Az audit befejezése után ez a cég jelentést készít vezetői összefoglalóval, hatókörrel, megállapításokkal és a rendszer áttekintésével. Ezenkívül ez a jelentés minden probléma súlyosságát és lehetséges fejlesztéseit is tartalmazza.

CertiK

A Yale és a Columbia professzorai alapították. CertiK kétségtelenül az egyik legkedveltebb könyvvizsgáló cég. Ezenkívül mesterséges intelligencia technológiát, iparágvezető audit eszközöket és módszereket tartalmaznak a legjobb ellenőrzési eredmények érdekében.

A cikk írásakor a CertiK több mint 4400 blokklánc-alapú projektet auditált. Ezenkívül több mint 68 000 ellenőrzési megállapításról számoltak be ügyfeleiknek.

Nevezetesen, ez a 2018-ban alapított társaság elnyerte a vezető befektetési cégek elfogadását. Fő befektetőik például a Sequoia Capital, a Tiger Global, a Goldman Sachs, a Binance stb.

Ezenkívül a CertiK az egyik javasolt intelligens szerződés-auditor olyan prominens tőzsdéknél, mint a Huobi, a Binance és az OKEx. Emellett audit szolgáltatásokat kínálnak olyan népszerű blokkláncokhoz, mint az Ethereum, BSC, Polygon, Solana stb.

Halborn

Rob Behnke növekedési hacker és Steven Walbroehl etikus hacker alapította Halborn 2019-ben. Az intelligens szerződés-audit az ügyfeleik számára kínált fő szolgáltatás.

Audit jelentésük alapos elemzést nyújt az intelligens szerződésekről. Ezért segít a kódhibák, a tervezési problémák kijavításában és a biztonsági rések azonosításában. Emellett szakértelemmel rendelkeznek az olyan programozási nyelvek auditálásában, mint a Solidity, a Python és a Rust.

A Halborn fő ügyfelei közé tartozik az ApeCoin, az Avalanche, a Bancor és a BlockFi, hogy csak néhányat említsünk. Ezenkívül ez a könyvvizsgáló cég olyan blokkláncokra specializálódott, mint az Ethereum, Terra, Solana, NEAR stb.

Ezenkívül a Halborn mérete az elmúlt néhány évben nőtt, és több mint 100 legjobb biztonsági mérnökből álló csapattal rendelkezik. Végül, ennek a cégnek 2-4 hétbe telik egy intelligens szerződés-audit elvégzése.

Antier megoldások

Antier megoldások egy olyan cég, amely különféle metaverzum és blokklánc alapú szolgáltatásokat kínál. Nevezetesen, minőségük és hatékonyságuk miatt intelligens szerződés-ellenőrzőként szereztek hírnevet.

A legfontosabb, hogy az Iparágak széles skálája számára kínálják auditálásukat. Például ügyfeleik vannak az ingatlanügy, a biztosítás, az egészségügy, a média és szórakoztatás, a banki és pénzügyek, a szállítás és a logisztika területén.

Ezen felül auditjuk a kripto-ökoszisztéma minden területére kiterjed. A főbb szolgáltatások közé tartozik a decentralizált finanszírozás (DeFi), a decentralizált alkalmazás (DApp), a nem helyettesíthető token (NFT), a kezdeti érmeajánlat (ICO) és a blokklánc-protokoll auditok.

  Tartalomjegyzék létrehozása és kezelése a Microsoft Word programban

Ezen túlmenően ez a cég olyan kiemelkedő blokkláncokat vizsgál, mint az Ethereum, BSC, Cosmos, TRON, Cardano, Solana stb. Emiatt olyan kriptoplatformokkal társultak, mint az Alchemy Pay, fastnode.io, GetBlock, Nownodes, Nexo stb.

Az Antier Solutions nagy ügyfélbázissal is rendelkezik a kriptográfiai térből. Ügyfeleik közé tartozik a CoinTrade, az 5ireChain, a Tarality, a Weownomy Platform és még sok más.

Láncsértő

2017-ben alakult, Láncsértő egy web3 tanácsadó, biztonsági és szoftverfejlesztő cég. Ez a cég több mint 6 éves iparági tapasztalattal rendelkezik, és több mint 420 ügyfélnek kínálta szolgáltatását.

Ez a német székhelyű vállalat intelligens szerződés-auditokat biztosít a legjobb blokkláncokhoz. A támogatott blokkláncok az Ethereum, a Solana, a Hyperledger, az EOS, a Tezoz, a Polygon és a BSC.

Ezen túlmenően a Chainsulting auditjelentése elfogadott és elérhető az egyik legnépszerűbb kriptoplatformon, CoinMarketCap. Ennek eredményeként a jelentésük jó hírnevet szerzett a kriptográfiai közösség tagjai között.

Ezenkívül ez a vállalat követi a német biztonsági szabványokat és technológiát, hogy minőségi ellenőrzési jelentéseket készítsen. Emiatt figyelemre méltó ügyfeleik az 1 inch, ApeCoin, Agave, Apollo Currency stb.

A cikk írásakor a Chainsulting folyamatban van a softstack.io névre való átnevezése.

SlowMist

2018-ban alakult, SlowMist egy neves biztonsági cég, amely blokklánc-biztonságot kínál. Emellett ők az első kínai intelligens szerződésbiztonsági könyvvizsgáló cég, amely felkerült az Etherscan ajánlási listájára.

Nevezetesen, hogy intelligens szerződés-ellenőrzési jelentéseiket több kriptotőzsde, például az OKX is értékelte és elismerte. Emellett csapatuk több mint 10 éves tapasztalattal rendelkezik a hálózatbiztonság területén.

Ennek a cégnek az intelligens szerződés-audit terén szerzett tapasztalata és szakértelme sok partnert szerezhetett. Például olyan neves nevekkel kötöttek partnerséget, mint a Binance, Huobi, Crypto.com, imToken, OKX, PancakeSwap stb.

A SlowMist több mint 1500 ügyféllel végzett intelligens szerződés-auditokat. Ezenkívül szolgáltatásuk olyan legnépszerűbb blokkláncokat is lefed, mint az Ethereum, az Aptos, az EOS, a Klaytn és a Solana.

Quantstamp

Quantstamp egy jól elismert cég, amely szakértelemmel rendelkezik a blokklánc-biztonság területén, több mint 500 intelligens szerződés-audittal. Ezenkívül segítettek ügyfeleiknek 200 milliárd dollár feletti vagyon biztosítását.

Ez a cég auditálta a blokkláncokat, beleértve a Solanát, az Avalanche-t, az Ethereumot, a Flow-t, a BSC-t, a Cardano-t és még sok mást. Ezenkívül az intelligens szerződés-auditálásuk kulcsfontosságú szerepet játszott az olyan DApp-k biztosításában, mint a Curve, az OpenSea és a Maker.

Ezenkívül a Quantstamp auditokat végzett az NFT-tér nagy neveinél is, mint például a Decentraland, a The Sandbox, az Axie Infinity, a SuperRare, a Nifty Island, a Zora, az NBA Top Shot és még sok más.

Emellett a DeFi térből ügyfeleik közé tartozik a Compound, az Arbitrum, a Chainlink, a SushiSwap, a Lido, az xDAI, a BadgerDAO stb.

OpenZeppelin

OpenZeppelin biztonsági szakértőkből álló csapatból áll, amely intelligens szerződés-auditokat végez. Ez a 2015-ben alapított cég több mint 370 kriptoprojektet auditált sikeresen.

Az OpenZeppelin által auditált intelligens szerződések több mint 15 milliárd dollár értékű vagyonnal rendelkeznek. Ezenkívül ez a cég több mint 30 legjobb blokklánc-hálózattal működik együtt a kriptográfiai térből.

Ezenkívül rámutatnak arra, hogy az intelligens szerződések problémái kritikusak, magasak, közepesek vagy alacsonyak. Emellett olyan megjegyzéseket adnak hozzá, amelyek szakértői javaslatokat és ajánlásokat tartalmaznak.

Az OpenZeppelinben a kripto-ökoszisztéma népszerű nevei bíznak. Ügyfélkörük például a Coinbase, az Ethereum Foundation, a Matter Labs, az Aave, az Optimism stb.

  Link hozzáadása a Canvához

ChainSecurity

ChainSecurity egy intelligens szerződéses könyvvizsgáló cég, amely 2017 óta működik a blokklánc szektorban. Ezen kívül Web3 projektekhez és DeFi protokollokhoz is nyújtanak auditálási szolgáltatásokat, hogy csak néhányat említsünk.

Ez a cég hisz a professzionális módszertanban, hogy mélyreható vizsgálatokat és minőségbiztosítást nyújtson ügyfelei számára. Emiatt hatalmas ügyfélbázist adtak hozzá, beleértve a MakerDAO-t, a Compoundot, a Curve Finance-t, a Rarible-t, az Uniswapot stb.

A ChainSecurity a blokklánc biztonsággal foglalkozó szakértői csapatból áll. Például a csapat legtöbb tagja Európa legkiválóbb egyetemének, az ETH Zürichnek a diplomája és doktora.

PeckShield

2018-ban alakult, PeckShield egy blokklánc biztonsági cég vezető kutatókkal és biztonsági szakemberekkel. A csapat például olyan szakértőkből áll, akik tapasztalattal rendelkeznek a Microsoft, a Qihoo 360, az Intel, az Alibaba stb.

Ez a cég a blokklánc-tér számos területén végzett auditot. Ezenkívül számos kriptotőzsdével, pénztárcával, DApp-val, bányászati ​​készletekkel és DeFi-vel társították őket.

A PeckShield kiemelkedő eredményei közé tartozik a BatchOverflow kiskapu észlelése az Ethereum intelligens szerződésen. Nevezetesen, ennek a cégnek hatalmas ügyfelei vannak, köztük a BNB Chain, az Avalanche, a dYdX, a Polygon, a ParaSwap stb.

GYIK

Milyen lépésekből áll az intelligens szerződés-audit?

A főbb lépések a következők:

1) Dokumentumgyűjtés: Az első lépés a fontos projektdokumentumok összegyűjtése, mint például a kódbázis, a fehér könyv, a műszaki dokumentáció stb.
2) Dokumentum áttekintése: Itt a csapattagok áttekintik a benyújtott dokumentumokat, hogy megtalálják a projekt hatókörét és műszaki specifikációit.
3) Intelligens szerződések áttekintése: A blokklánc biztonsági szakértője az intelligens szerződéskód minden sorát áttekinti a biztonsági problémák észlelése érdekében.
4) Ellenőrzési tesztelés: Az intelligens szerződéseket manuálisan és automatikusan tesztelik az iparági szabványos audit eszközök segítségével.
5) Kezdeti jelentés és javaslatok: A tesztelés után a csapat elkészíti a kezdeti jelentést a teszt eredménye alapján. Ezenkívül javaslatokat tesznek a problémák megoldására.
6) Újraértékelés: A könyvvizsgáló cég együttműködik a projekt fejlesztőcsapatával, hogy kijavítsa az első jelentésében észlelt összes biztonsági rést.
7) Végső ellenőrzési jelentés: A meglévő problémák kijavítása után részletes záró könyvvizsgálói jelentést bocsátunk az ügyfelek rendelkezésére.

Milyen biztonsági réseket vizsgálnak az intelligens szerződés-audit során?

Az intelligens szerződés-audit során ellenőrzött fő biztonsági rések a következők:

1) Reentrancy Attack: Ez a támadás akkor fordul elő, amikor az intelligens szerződések hibái külső hívásokat küldenek egy nem megbízható szerződésre, ami az alapok elszívásához vezet.
2) Elöljáró: A rosszul létrehozott kódok segítenek a csalóknak abban, hogy a blokklánc-tranzakciók előtt megismerjék az információkat, és hasznot húzzanak belőle.
3) Logikai hibák: Ezek a hibák a sebezhetőség leggyakoribb formái, beleértve a helyesírási és alapvető kódolási hibákat is.
4) Egész szám túlcsordulás és alulcsordulás: Itt az intelligens szerződés hibásan hajtja végre az aritmetikai műveleteket, ami rossz számításokat eredményez.
5) Időbélyeg-függőség: Azok a szerződések, amelyek nagymértékben támaszkodnak az időbélyegekre, bizonyos mértékig kedvezhetnek a bányászoknak, hogy manipuláljanak.

Elvégezhető saját házon belül az intelligens szerződés audit?

Igen, ez lehetséges, ha a házon belül rendelkezik egy jól tapasztalt blokklánc biztonsági csapattal és a szükséges eszközökkel. Azonban nehéz felmérni a legjobb könyvvizsgáló cégek könyvvizsgálati minőségét, amelyek nagy kriptoprojektekkel dolgoztak.

Végső gondolatok

Összefoglalva, a projekt intelligens szerződésének auditálása kötelező a jövőbeni hackek és támadások elkerülése érdekében. Ezenkívül gondoskodjon arról, hogy a minőségellenőrzést iparági szakértők végezzék.

Az ebben a cikkben felsorolt ​​összes intelligens szerződéses könyvvizsgáló cég iparági szabványnak megfelelő könyvvizsgálati szolgáltatásokat nyújt. Végül Önön múlik, hogy értékelje és válassza ki a kriptoprojektjéhez legmegfelelőbb szolgáltatást.

Ezután fedezze fel a legjobb kriptobefektetési platformokat.