13 legjobb adománykezelő szoftver adománygyűjtők számára

Minden év májusában hírességek, kezdő művészek és iparági vezetők gyűlnek össze világszerte a Met Gálára. De tudtad, hogy ez egy adománygyűjtő jótékonysági rendezvény?

Több ezer ember és több száz híresség vesz részt az eseményen. Szóval szerinted hogyan kezelik? A legjobb tippem az adománykezelő szoftver lenne.

A legtöbb jótékonysági vagy non-profit szervezet, mint például a Save the Children és a Rotary Alapítvány, nagymértékben támaszkodik az adományozók nagylelkűségére, hogy finanszírozza küldetését és pozitív hatást gyakoroljon a közösségre. De ahogy ezek a szervezetek növekednek, és egyre több adományozót vonzanak, egyre nehezebbé válik minden olyan információ nyomon követése, amelyre szükségük van az adományozókkal való hatékony együttműködéshez és gondozáshoz. Itt jön be a donorkezelési szoftver.

Ebben a cikkben megvizsgáljuk a donorkezelési szoftverek jelentőségét, a rendelkezésre álló különböző típusokat, a keresendő kulcsfontosságú funkciókat és a mai piacon elérhető legjobb szoftvermegoldásokat.

Mi az a donorkezelő szoftver?

Az adománykezelő szoftver egy speciális eszköz, amely segít a nonprofit szervezeteknek, valamint az adománygyűjtő vagy jótékonysági rendezvények szervezőinek könnyedén kezelni adományozói kapcsolataikat és erőfeszítéseiket.

Képzelje el úgy, mint egy virtuális központot, ahol egy kényelmes helyen nyomon követhetik az összes donoradatukat, kommunikációs történetüket és adományozási nyilvántartásukat.

Az adományozó-menedzsment rendszer az ilyen események gerinceként szolgál, segítve a non-profit szervezeteket támogatóik hatékony nyomon követésében és kapcsolattartásában. Lehetővé teszi a szervezők számára, hogy minden adományozóról átfogó nyilvántartást vezetjenek, beleértve a kapcsolattartási adatokat, az adományozási előzményeket és a preferenciákat.

Ezen információk központosításával könnyebben nyomon követhető, hogy ki, mikor és hogyan járult hozzá, értékes alapot teremtve az értelmes interakciókhoz és a jövőbeli adománygyűjtéshez.

Hogyan működik?

Képzeljük el, hogy egy jótékonysági szervezet adománygyűjtést szervez küldetésének előmozdítása érdekében. Létrehozhatnak egy eseményoldalt az adománykezelő szoftveren belül, és információkat tartalmazhatnak az eseményről, például a dátumot, a helyet és a célt. A szoftvernek köszönhetően gyorsan terjeszthetik az esemény oldalát e-mailben, közösségi médián és webhelyükön.

Amint a potenciális adományozók érdeklődésüket fejezik ki vagy válaszolnak az eseményre, a szoftver automatikusan rögzíti adataikat, és donorprofilokat hoz létre. Ezek a profilok tartalmazzák az elérhetőségeket, az adományozási előzményeket, a kommunikációs beállításokat, valamint az eseménnyel kapcsolatos megjegyzéseket vagy interakciókat. Ez a központosított adatbázis lehetővé teszi a szervezet számára, hogy nyomon kövesse és hatékonyan kezelje az adományozói elkötelezettséget.

A szoftver kommunikációs eszközeivel a szervezet személyre szabott meghívókat, frissítéseket és emlékeztetőket küldhet a rendezvény résztvevőinek. A célzott üzenetek küldése és az elköteleződés maximalizálása érdekében különféle kritériumok alapján is szegmentálhatják adományozóik listáját, például az adomány összege vagy az eseményen való korábbi részvétel alapján.

Az esemény során a szervezet a szoftver segítségével nyomon követheti a résztvevőket, adományokat gyűjthet és kifizetéseket dolgozhat fel. A szoftver mobil- vagy táblagép-integrációt kínálhat, megkönnyítve az adományozói információk bevitelét és a tranzakciók helyszíni feldolgozását.

Az esemény után az adománykezelő szoftver átfogó jelentési és elemzési funkciókat biztosít. A szervezet felmérheti a rendezvény sikerét, nyomon követheti a beérkezett adományokat és elemzi az adományozói magatartást. Ezek az adatok segítenek nekik azonosítani a leginkább elkötelezett adományozóikat, mérni az esemény hatását, és stratégiát alkotni a jövőbeli adománygyűjtési erőfeszítésekhez.

Különböző típusú donorkezelési szoftverek

Számos különböző típusú donorkezelési szoftver áll rendelkezésre, amelyek mindegyike saját jellemzőkkel és előnyökkel rendelkezik. Egyes szoftverlehetőségek kifejezetten kis non-profit szervezetek számára készültek, míg mások jobban megfelelnek a bonyolultabb igényekkel rendelkező nagyobb szervezeteknek. Íme néhány a donorkezelési szoftverek leggyakoribb típusai közül:

 • A helyszíni donorkezelési szoftver közvetlenül a szervezet számítógépein kerül beállításra. Bár általában nagyobb kezdeti ráfordítást igényel, ez a fajta szoftver jobban konfigurálható, és nagyobb ellenőrzést biztosíthat az adatvédelem felett.
 • A felhőalapú donorkezelési szoftver egy távoli szerveren található, és az interneten keresztül érhető el. Az ilyen típusú szoftverek általában megfizethetőbbek és könnyebben megvalósíthatók, mint a helyszíni lehetőségek, és bárhonnan elérhetők internetkapcsolattal.
 • Az all-in-one donorkezelési szoftver számos szolgáltatást tartalmaz, például adományfeldolgozást, eseménykezelést és kommunikációs eszközöket. Ideális azoknak a szervezeteknek, amelyek átfogó megoldást szeretnének minden donorkezelési igényükre.
 • Az adománygyűjtő-specifikus adománykezelő szoftver, ahogy a neve is sugallja, kifejezetten adománygyűjtő kampányok kezelésére készült. Olyan funkciókat tartalmaz, mint az online adományfeldolgozás, a peer-to-peer adománygyűjtés és az e-mailes marketingeszközök.

A donorkezelés előnyei

Most, hogy megértjük, hogyan segít az adományozó-menedzsment rendszer az adományozók nyomon követésében, vizsgáljuk meg, milyen előnyökkel jár a non-profit szervezetek számára:

  9 legjobb SEO bővítmény a WordPresshez

✅ Továbbfejlesztett adományozói elkötelezettség: A non-profit szervezetek az adományozók preferenciáitól és korábbi adományozási szokásaitól függően testre szabhatják interakcióikat az erős donorkezelési rendszernek köszönhetően. Ezen információk felhasználásával a szervezetek személyre szabhatják kommunikációjukat és kifejezhetik őszinte hálájukat, erősítve a kötelékeket és további támogatást csábíthatnak.

✅ Egyszerűsített adománygyűjtési erőfeszítések: A hatékony donorkezelés lehetővé teszi a civil szervezetek számára, hogy nyomon kövessék az adományozás trendjét, felismerjék a legjobb adományozókat, és különböző tényezők alapján kategorizálják az adományozókat. Ezen éleslátó információk segítségével a szervezetek maximalizálhatják hatásukat célzottabb kampányok tervezésével, az erőforrások elosztásának javításával és az adománygyűjtési taktikáik optimalizálásával.

✅ Továbbfejlesztett kommunikáció: A táblázatokon keresztül történő vándorlás és az adományozói információk visszahívásának napjai rég elmúltak. A donormenedzsment rendszer segítségével a civil szervezetek egyszerűen személyre szabott üzeneteket, híreket és rendezvényekre szóló meghívókat juttathatnak el bizonyos adományozói szegmensekhez. A gyors és megfelelő kommunikáció hosszú távú elkötelezettségre ösztönöz, bizalmat épít, és elmélyíti a kapcsolatokat.

✅ Hatékony jelentéskészítés és elemzés: A donorkezelési rendszer leegyszerűsíti az átfogó jelentések készítését az adománygyűjtés előrehaladásáról, az adományozók megtartásának arányáról és a kampány sikeréről. A karnyújtásnyira lévő valós idejű adatokkal a szervezetek megalapozott döntéseket hozhatnak, meghatározhatják a fejlesztendő területeket, és átláthatóan bemutathatják az adományozók hozzájárulásának hatását.

✅ Fokozott donormegtartás: Az adományozói hűség fenntartása kulcsfontosságú a non-profit fenntarthatóság szempontjából. A donorkezelési rendszer segít azonosítani a veszélyeztetett donorokat, és személyre szabott stratégiákat dolgoz ki folyamatos részvételük elősegítésére. A támogatókkal való proaktív együttműködéssel és hatásuk elismerésével a non-profit szervezetek tartós kapcsolatokat ápolhatnak, és folyamatos nagylelkűséget inspirálhatnak.

A donorkezelő szoftver legfontosabb jellemzői

A donorkezelési szoftver kiválasztásakor több kulcsfontosságú funkciót is figyelembe kell venni. Íme néhány a legfontosabbak közül:

 • Donor profilok: A donorprofilokat úgy alakítottuk ki, hogy minden egyes donorra vonatkozó lényeges információt tartalmazzanak. Ez magában foglalja elérhetőségeiket, adományozási előzményeiket és kommunikációs preferenciáikat, biztosítva az adományozók átfogó megértését.
 • Adományok feldolgozása: Az adományozási folyamat egyszerűsítése és biztonságosabbá tétele érdekében az adományozóknak lehetőséget kell biztosítani arra, hogy online vagy offline adományokat adjanak, ismétlődő ajándékokat állítsanak be, és problémamentesen kapjanak adóbevételeket.
 • Kommunikációs eszközök: A platformnak hatékony kommunikációs eszközökkel kell felszerelnie a jótékonysági szervezeteket. A célzott üzenetek, például hírlevelek, rendezvénymeghívók és adománygyűjtő felhívások küldésétől kezdve hatékony együttműködést tesznek lehetővé adományozóival, és tájékoztatják őket a civil szervezet küldetéséről.
 • Jelentéskészítés és elemzés: A szoftvernek értékes betekintést kell nyújtania az adományozók viselkedésébe és kampányteljesítményébe robusztus jelentéskészítési és elemzési funkciók révén. Ezek az eszközök lehetővé teszik a szervezetek számára, hogy adatvezérelt döntéseket hozzanak, és szükség szerint módosítsák a stratégiákat a maximális hatás érdekében.
 • Integráció más eszközökkel: A rendszernek zökkenőmentesen integrálódnia kell a különböző eszközökkel és platformokkal a műveletek egyszerűsítése érdekében. A belső csapatoknak könnyedén kapcsolódniuk kell az e-mail marketingszoftverekhez, a közösségi média platformokhoz és a számviteli szoftverekhez, biztosítva a zökkenőmentes koordinációt minden szempontból.

Most megvizsgáljuk a legjobb adománykezelő szoftvert adománygyűjtők számára.

Network For Good

Hálózat a jóért hatékony donorkezelési szoftvert kínál, amely lehetővé teszi a szervezetek számára, hogy nyomon kövessék és megtekintsék az egyes donorokról szóló részletes információkat.

Jellemzők:

 • Beépített szűrők a támogatók csoportosításához az előzmények, a demográfiai adatok és a kommunikációs beállítások alapján.
 • Lehetővé teszi a személyre szabott kommunikációt és az adományozói trendek mélyebb megértését.
 • Automatikusan eltávolítja az elavult és ismétlődő kapcsolatfelvételi rekordokat, így értékes időt takarít meg.
 • A bevezető szakértők további költségek nélkül segítenek a régi donoradatok tisztításában és importálásában.
 • Az ajánlások kiemelik a szoftver hatékonyságát az adománygyűjtés növelésében, az adományozók szervezésében és az adminisztrációs folyamatok egyszerűsítésében.
 • Segít a nonprofit szervezeteknek optimalizálni adománygyűjtési erőfeszítéseiket, és erősebb kapcsolatokat épít ki a támogatókkal.

Bloománg

Bloománg egy kiváló adománykezelő szoftver, amelyet kifejezetten non-profit szervezetek számára fejlesztettek ki. Célja, hogy fokozza az adományozási élményt, miközben segíti a szervezetek boldogulását.

Jellemzők:

 • Átfogó funkciók és felhasználóbarát felület
 • Zökkenőmentes élmény adománygyűjtők és adományozók számára
 • Nyomon követi és kezeli az adományozók adatait az erősebb kapcsolatok érdekében
 • Robusztus e-mail marketing képességek a hatékony kommunikáció érdekében
 • Különféle árképzési tervek a különböző igények és költségvetések kielégítésére
 • A hivatalos webhely árképzési lehetőségeket és költség-összehasonlításokat kínál
 • A korlátozott erőforrásokkal rendelkező kisebb szervezetek számára ingyenes lehetőségek állnak rendelkezésre.

Zeffy

Zeffy egy 100%-ban ingyenes online adománygyűjtő platform, amely több mint 10 000 non-profit szervezet bizalmát nyerte el Észak-Amerikában.

Jellemzők:

 • Egyedülálló kifizetési mód jelentős adományok esetén, ami több mint 100 000 dollár bevételt eredményez egy év alatt
 • Felhasználóbarát felület és testreszabható lehetőségek az adományozáshoz és a kedvezményes rendezvényeken történő jegyértékesítéshez
 • Nincsenek tranzakciós díjak, így a szervezetek prioritást adhatnak küldetésüknek
 • Az ingyenes donorkezelési rendszer egy helyen gyűjti össze az összes donor információt
 • A megfelelő időben lépjen kapcsolatba a támogatókkal a zökkenőmentes adományozási élmény érdekében
 • Erősítsen kapcsolatokat, és növelje a donormegtartási arányt
  Az Always on Display személyre szabása az iPhone 14 Pro készüléken

Eleo Online

A donorkezelési eszköz segítségével Eleo Onlinea jótékonysági szervezetek javíthatják adománygyűjtő kezdeményezéseik hatékonyságát és a közreműködőkkel való együttműködésüket.

Jellemzők:

 • Adományok kezelése
 • Donor információk nyomon követése
 • Hatékony szurkolói interakció
 • Felhasználóbarát felület
 • Az adománygyűjtési erőfeszítések és az adományozók bevonásának egyszerűsített nyomon követése
 • Elengedhetetlen az online adománygyűjtés növekedésének kezeléséhez (23%-os növekedés az elmúlt évben)
 • Lehetővé teszi a jótékonysági szervezetek számára, hogy több potenciális adományozót érjenek el
 • A technológia révén fokozza befolyásukat a támogatott kérdésekre

Zoho

Zoho A CRM adománykezelési megoldása a non-profit szervezetek számára megváltoztatja az adományozók és érdekelt felek közötti kapcsolatok kezelését, adománygyűjtő kampányok futtatását és az adományok nyomon követését.

Jellemzők:

 • Testreszabható és integrált megoldás a táblázatokból történő migrációhoz
 • Automatizálja a folyamatokat, és hatékony alapkezelő rendszert hoz létre
 • Támogatja az érintettekkel való kapcsolattartást
 • Eszközöket biztosít az adományozók beszerzéséhez, az önkéntesek megtartásához és az érintettekkel való kapcsolatfelvételhez
 • Lehetővé teszi a hatás nyomon követését a testreszabható irányítópultok révén
 • Zökkenőmentes és biztonságos fizetési élményt kínál
 • Átlátható szerződések és felosztó-kirovó árképzés a megfizethetőség érdekében
 • Hozzáférés különböző alkalmazásokhoz és bővítményekhez
 • Offline adatrögzítési lehetőség
 • Képes a fizetési átjárók konszolidálására
 • Egy átfogó megoldás, amely megfelel a non-profit szervezetek minden követelményének.

Funraise

Funraise nonprofit szervezetekre szabott adománykezelő szoftvert kínál.

Jellemzők:

 • Donor CRM robusztus támogatói adattárolással
 • Személyre szabott szegmentálás a célzott kommunikáció érdekében
 • Otthonkezelés és interakciókövetés
 • Adományozói portfóliók átfogó donorinformációkért
 • Az adományozói portál alkalmazás az ajándékokkal kapcsolatos információk és az irányítópultok eléréséhez
 • Egyszerűsített adománykezelés adatátvitellel, kapcsolatkövetéssel, dokumentumcsatolással, jegyzetekkel, kedvezményes jóváírásokkal és támogatói címkékkel
 • Központosított megközelítés, amely javítja a kommunikációt, az adománygyűjtést és a növekedést
 • Hétlépéses folyamat, amely növeli a donormegtartást és a hatékonyságot
 • A Funraise alapvető adománykezelési megoldása non-profit szervezetek számára, akik az adománygyűjtési tevékenységet kívánják fellendíteni.

Erényes

Erényes egy hatékony és testreszabható szoftverplatform, amely lehetővé teszi a nonprofit szervezetek számára, hogy hatékonyabban kezeljék adományozóikat. Elkötelezte magát amellett, hogy segítsen a nonprofit szervezeteknek kapcsolatba lépni adományozóikkal, és inspirálni őket.

Jellemzők:

 • Non-profit CRM
 • Rendezvényszervezés
 • Marketing és e-mail kampányok
 • Automatizálás
 • Online élmények átadása
 • Adatokban gazdag betekintés
 • Egyszerűsített donorkezelés
 • Ajándék és csőkezelés
 • Projekt- és kampányjelentés
 • Intuitív jelentéskészítés az intelligensebb döntéshozatal érdekében
 • Fokozott hatás a nonprofit szervezetekre
 • Támogatók toborzása, bevonása és összekapcsolása egy küldetéssel
 • Vezetői elkötelezettség és pénzügyi támogatás

A vállalat nagyra értékeli a merész ötleteket, a radikális nagylelkűséget és az alázatosságot, miközben élvezi az utazást. Hisznek a nagylelkűség erejében, és olyan kultúrát kívánnak létrehozni, ahol rendkívüli emberek képesek változtatni a nonprofit szektorban.

Raisely

Raisely egy legjobb értékelésű adománygyűjtő platform, amelyet non-profit és jótékonysági szervezetek választottak világszerte. Ha hatékony és felhasználóbarát jótékonysági webhelyet szeretne építeni, amely vonzza a látogatókat és javítja szervezete profilját, a Raisely a megfelelő platform.

Jellemzők:

 • Leegyszerűsíti az adományozási űrlapok és adománygyűjtő kampányok futtatását a webhelyen keresztül
 • Ez megkönnyíti az adományozók számára az adományozást, Ön pedig a hozzájárulások nyomon követését
 • Egyetlen, könnyen érthető rendszerben kezeli az adományozókat, önkénteseket és adománygyűjtőket
 • Olyan lényeges oldalakat hoz létre, mint a kezdőlap, rólunk, adományozás, és kapcsolatba léphet velünk
 • Tartalmazza a fejléc/lábléc részt
 • Opcionális oldalakat ad az adománygyűjtési profilokhoz és csapatprofilokat a közösségi adománygyűjtéshez
 • Hangsúlyozza a világos és tömör történetmesélés fontosságát
 • Növeli a webhely vonzerejét vonzó képekkel és egyszerű navigációval
 • Személyre szabást kínál az adományozókkal való kapcsolat kialakításához
 • Praktikus CRM-eszközt biztosít a zökkenőmentes donorkezeléshez
 • Megkönnyíti az adományozást, a rendezvényszervezést, a jegyértékesítést és az egyszerűsített adománygyűjtési erőfeszítéseket.

GiveHub

GiveHub egy teljes adományozási termékcsomag különféle funkciókkal, mint például kioszkok, szöveges üzenetek, mobilalkalmazások és online adományozás.

Jellemzők:

 • Távoli háttér-iroda az adományok, események, jelentések és egyebek kezeléséhez
 • Szövegküldő szolgáltatás gyorsszövegekhez, e-mailekhez, közösségi média frissítésekhez és hangközvetítésekhez
 • All-in-one marketing platform több adományozó eléréséhez
 • Leegyszerűsíti az adománykezelési folyamatot
 • Időt takarít meg az adminisztráció során
 • Lehetővé teszi, hogy az ügyére összpontosítson
 • Többféle lehetőség is elérhető a piacon

Adományozva

Adományozva egy kiváló online adományozási platform, amelyet kizárólag online adománygyűjtésre hoztak létre.

Jellemzők:

 • Mobilra reagáló adományozási űrlapok
 • Peer-to-peer adománygyűjtő eszközök
 • Szöveges üzenetküldési lehetőségek
 • Analitikai és jelentéskészítő eszközök
 • Integráció más adományozási eszközökkel
 • Ingyenes számla lehetőség
 • Intuitív online adományozó szoftver
 • Személyre szabható adományozási űrlapok
 • Integrált fizetési feldolgozás
 • Peer-to-peer adománygyűjtési támogatás
 • Mobil adakozási lehetőségek

Donorbox

DonorBox egy kivételes adománykezelő szoftver, amely forradalmasította a non-profit szervezetek adománygyűjtési erőfeszítéseit. A DonorBox átláthatóság és megfizethetőség iránti elkötelezettsége felbecsülhetetlen értékű eszközzé teszi a non-profit szervezetek számára, akik optimalizálni kívánják donorkezelési folyamataikat.

Jellemzők:

 • Felhasználóbarát felület és robusztus funkciók
 • Zökkenőmentesen megfelel bármilyen méretű szervezetnek
 • Egyszerű adományozási űrlapok létrehozása és testreszabása
 • Könnyű donorkövetés
 • Automatizált ismétlődő adományok
 • Integráció népszerű fizetési átjárókkal a biztonságos tranzakciók érdekében
 • Átfogó jelentéskészítő eszközök az értékes adománygyűjtési információkhoz
 • Optimalizálja a donorkezelési folyamatokat non-profit szervezetek számára
  A Samsung Galaxy S8/S8+ SIM-kártya feloldása

Üzemanyagot adni

Üzemanyagot adni egy kiváló adománykezelő szoftver, amely felbecsülhetetlen értékű erőforrásnak bizonyult bármilyen méretű szervezet számára. Felhasználóbarát elrendezésének és átfogó képességeinek köszönhetően leegyszerűsíti az adománygyűjtési folyamatot, és segít növelni az adományok számát.

Jellemzők:

 • A márkaépítés ellenőrzése, ismétlődő adományok, szöveges üzenetek és adománygyűjtés a hatékony adományozói elkötelezettség érdekében
 • A jegyértékesítési folyamat és az önkéntes menedzsment funkciók javítják az általános adománygyűjtési élményt
 • Az ellenőrzött felhasználói vélemények kiemelik a megfizethetőséget, az egyszerűséget és az adománygyűjtési erőfeszítések felgyorsításának képességét.
 • Zökkenőmentes integráció népszerű fizetési átjárókkal az egyszerű adományfeldolgozás érdekében
 • Átfogó jelentéskészítési képességek az értékes információkhoz és a kampányértékeléshez
 • Testreszabási lehetőségek a személyre szabott donor-elköteleződési stratégiákhoz
 • Érzékeny ügyfélszolgálat az azonnali segítségért

Adományozó eszközök

Adományozó eszközök egy felhőalapú donorkezelési szoftver, amely olyan funkciókkal rendelkezik, mint donorprofilok, online adományfeldolgozás és kommunikációs eszközök. Kis és közepes méretű non-profit szervezetek számára készült, és megfizethető árképzési lehetőségeket kínál.

Jellemzők:

 • Az adományozói információk hatékony kezelése és rendszerezése
 • Könnyen nyomon követheti az adományokat és az adományozói hozzájárulásokat
 • Készítsen jelentéseket az adománygyűjtési erőfeszítések elemzéséhez és értékeléséhez
 • Egyszerűsítse és optimalizálja a nonprofit szervezetek folyamatait
 • Az adománygyűjtési stratégiák fejlesztése az adományok összegének növelése érdekében
 • Tegye személyre a szoftvert a márkaépítési és kommunikációs beállításokkal
 • Tartsa meg az egységes és csiszolt megjelenést
 • Magas értékelést kapott az ellenőrzött felhasználók általi könnyű használat miatt
 • Költséghatékony megoldásokat kínál nonprofit szervezetek számára
 • Megbízható segítség és útmutatás a felhasználók számára
 • Az adományozói kapcsolatok kezelésének és ápolásának hatékonyságának javítása

Donor Management Software Solutions összehasonlítása

Ahhoz, hogy segítsen kiválasztani a megfelelő donorkezelési szoftvert szervezete számára, fontos összehasonlítani a különböző megoldások jellemzőit és árait. Íme egy összehasonlítás a piacon lévő legjobb donorkezelési szoftvermegoldások közül:

SzoftverTípusJellemzőkPricingNetwork a GoodAll-in-OneDonor profilokhoz, adománygyűjtő eszközökhöz, kommunikációs eszközökhöz 100 USD/hónaptólBloomerangCloud-BasedDonor profilok, online adományfeldolgozás, kommunikációs eszközök, jelentéskészítés és elemzésHónap 99 USD-tól kezdődően leo OnlineCloud-alapú Adománygyűjtő eszközök, rendezvényszervezés, kommunikációs eszközök 49 USD/hónaptól ZohoAll-in-OneDonor profilok, online adományfeldolgozás, kommunikációs eszközökHónap 30 USD-tólFunraiseCloud-BasedOnline adományfeldolgozás, peer-to-peer adománygyűjtés, kommunikációs eszközök online adományozás, $adományozás, $15D0. kommunikációs eszközök, jelentések és elemzésekKapcsolatfelvétel az árakkal kapcsolatbanRaiselyCloud-BasedOnline adományfeldolgozás, peer-to-peer adománygyűjtés, kommunikációs eszközök 49 USD/hóártól.GivehubCloud-BasedOnline adományfeldolgozás, eseménykezelés, kommunikációs eszközökHónap 49 USD-tólAdományozásfelhő-feldolgozási díjak, kampánykezelés DonorboxCloud-alapúOnline adományfeldolgozás, ismétlődő ajándékok, kommunikációs eszközök 0 USD/hónaptól (tranzakciós díjak vonatkoznak rá) FuelCloud-alapú online adományfeldolgozás, peer-to-peer adománygyűjtés, kommunikációs eszközök 99 USD/hónaptólDonorToolsFelhőalapúAdomány-feldolgozás, kommunikációs eszközök: $49montsth

Tippek a megfelelő donorkezelési szoftver kiválasztásához szervezete számára

A donorkezelési szoftver kiválasztásakor fontos figyelembe venni szervezete sajátos igényeit és céljait. Íme néhány tipp a megfelelő szoftvermegoldás kiválasztásához:

Határozza meg követelményeit

Határozza meg szervezete sajátos követelményeit, mielőtt szoftvermegoldásokat keres. Milyen funkciókra van szüksége? Milyen az anyagi helyzeted? Mik az adománygyűjtési és adományozási céljai?

Vizsgálja meg lehetőségeit

Kutasson fel különféle szoftvermegoldásokat, és hasonlítsa össze szolgáltatásaikat és áraikat. Keressen más nonprofit szervezetek véleményét, hogy képet kapjon arról, hogyan teljesítenek a különböző szoftveropciók a valós helyzetekben.

Használja ki az ingyenes próbaverzió előnyeit

Számos adománykezelő szoftvercsomag ingyenes próbaverziót tartalmaz. Használja ezeket a próbaverziókat, hogy kipróbáljon különböző szoftvereket, és fedezze fel, hogyan működnek ezek a vállalatnál.

Fontolja meg a megvalósítást és a képzést

A szoftvermegoldás kiválasztása előtt fontolja meg a megvalósítást és a képzési folyamatot. Szüksége lesz külső segítségre a szoftver beállításához? Szüksége lesz-e az alkalmazottaknak képzésre a szoftver hatékony használatához?

Terve a jövőre

Az adományozással kapcsolatos követelmények változhatnak, ahogyan vállalkozása fejlődik és fejlődik. Az adományozókezelési szoftver kiválasztásakor gondolja át, hogy a platform hogyan skálázódik az Ön szervezetéhez idővel.

Végső szavak

Az Ön által választott megoldás sikere attól is függ, hogy az optimális eredmények elérése érdekében a személyzetet létrehozzák-e és kioktatják-e az adománykezelő szoftverre. Először is, ha egy másik donorkezelési rendszerről vált át, kritikus fontosságú a zökkenőmentes átállás megtervezése az adatmigráció kezelésével. Ez garantálja, hogy minden lényeges információ zökkenőmentesen kézbesítve legyen. Ezen túlmenően egyéni mezők létrehozása hasznos lehet speciális információk megszerzéséhez olyan közreműködőkről, amelyekre a hagyományos profilok esetleg nem vonatkoznak.

A személyzet tagjait megfelelő képzésben kell részesíteni annak biztosítása érdekében, hogy megértsék a szoftver sikeres használatát. Az is jó ötlet, ha rendszeres képzést tart, hogy naprakészen tartsa őket az új funkciókkal és a bevált gyakorlatokkal kapcsolatban.

Az adatbiztonsági szabványok felállítása kritikus fontosságú a donoradatok védelme és bizalmas jellegének megőrzése szempontjából. Az adománykezelő szoftver hatékonyságának rendszeres nyomon követése és felülvizsgálata kritikus fontosságú annak biztosításához, hogy az megfeleljen a szervezet igényeinek és céljainak. Ezen bevált gyakorlatok követésével javíthatja a donorkezelési szoftver beállítását és a képzési folyamatot.

A donorkezelési rendszerek elengedhetetlenek ahhoz, hogy átalakítsák a civil szervezetek és támogatóikkal folytatott kommunikációját az adományozás területén. Ezek a technológiák lehetővé teszik a szervezetek számára, hogy szorosabb kapcsolatokat alakítsanak ki, növeljék hatásukat, és hűséges támogatók közösségét alakítsák ki az adatok erejének hasznosításával, valamint a kommunikációs és adománygyűjtési tevékenységek egyszerűsítésével.

Tehát akár egy jól ismert éves jótékonysági rendezvénynek ad otthont, akár egy kisvárosi non-profit szervezetet működtet, használja az adománykezelés erejét, hogy kaput nyisson a korlátlan lehetőségek világa felé.

Ezután nézze meg a legjobb non-profit számviteli szoftvert, amelyet kipróbálhat.