12 VR-fitneszjáték az edzőteremnél jobb kardióért

Egy edzőtermi őrült vagy? Ha igen, akkor ne hagyja ki ezeket a VR-fitneszjátékokat, hogy jobb kardiót űzzen, mint az edzőterme.

A virtuális valóság technológia megjelenése megváltoztatta az edzést, kellemes és vonzó alternatívát kínálva a hagyományos edzőtermi edzésekhez. A valósághű környezetet használó VR-fitneszjátékok olyan interaktív gyakorlatot biztosítanak, amely serkenti a lelket és a testet.

A hagyományos edzőtermi edzésekkel ellentétben, amelyek unalmassá és ismétlődővé válhatnak, a virtuális valóságos fitneszjátékok számos olyan tevékenységet kínálnak, amelyek lekötik a játékosokat és kihívásokkal töltik el őket.

A virtuális valóságos fitneszjátékok egyik legjelentősebb előnye, hogy a hagyományos edzőtermi rutinoknál hatékonyabb kardióedzéseket biztosítanak. Számos játék arra ösztönzi a játékosokat, hogy vegyenek részt olyan nagy intenzitású sportokban, mint a sprint, ugrás és boksz, amelyek javíthatják a szív- és érrendszeri egészséget és az állóképességet.

A fizikai egészségügyi előnyeik mellett a virtuális valóságos fitneszjátékok számos mentális egészségügyi előnnyel is járnak. A magával ragadó beállítások és a magával ragadó játékmenet csökkentheti a feszültséget és a szorongást.

A többszereplős játékok közösségi oldala is elősegítheti a közösség és a kapcsolat érzését. A VR-fitneszjátékok megjelenése egy potenciális új technika a fizikai és mentális egészség javítására testmozgással.

A fittség megőrzésének fontossága

A fitnesz elengedhetetlen az egészség és a jó közérzet megőrzéséhez. A gyakori testmozgás javíthatja a szív- és érrendszer egészségét, fokozhatja az izomerőt és az állóképességet, valamint erősítheti az immunrendszert. Csökkentheti a krónikus betegségek, köztük a cukorbetegség, a szív- és érrendszeri betegségek és az elhízás kockázatát is.

A rendszeres testmozgás közvetlenül befolyásolja a szív- és érrendszer egészségét, segít megelőzni a szívbetegségeket és a stroke-ot. Az edzés serkenti a szív vérellátását, erősíti a szívizmot és javítja a keringést.

Az erőnlét megőrzése növelheti az általános erőt és állóképességet is, leegyszerűsítve a mindennapi feladatokat és csökkentve a sérülések esélyét. A gyakori testmozgás hozzájárul az izomtömeg kialakulásához és megtartásához, ami javíthatja az egyensúlyt és a stabilitást.

A VR fitneszjátékok jobbak, mint az edzőterembe járás, vagy rosszabbak?

Fizikailag aktívnak lenni ebben a gyorsan változó életmódban meglehetősen nehéz lehet. Mivel azonban a technológia lustává tett bennünket, alternatívákat is hozott. Itt arról beszélek, hogy a VR-fitneszjátékokon keresztül szórakoztassunk.

Várjon! Mik azok a VR fitnesz játékok? A VR fitness játékok gyakori VR-játékok. A legfontosabb jellemzője, amely megkülönbözteti a többi hasonló játéktól, a fizikai mozgások bevonása.

A VR fitness játékokat úgy tervezték, hogy a játékosoknak fizikailag aktívabbnak kell lenniük ezekben a játékokban, mint a hagyományos VR-játékokban. A VR-fitneszjátékok magukban foglalják a legtöbb gyors és alapvető fizikai mozgást, például ugrást, kézmozgást, kocogást stb., amelyek együttesen segíthetnek az egészségi állapot javításában.

Nem tudjuk kifejezetten összehasonlítani az edzőtermeket a VR-fitneszjátékokkal. A VR-fitneszjátékok azoknak szólnak, akik nem szeretik az unalmas gyakorlatokat, de szeretnének fittek és fizikailag aktívak maradni. A VR-fitneszjátékok a legjobb megoldás arra, hogy magad vagy gyermeked fizikai tevékenységben tartsd magad anélkül, hogy unatkozna vagy elzavarna.

Most pedig nézzünk meg néhányat a legjobb VR-fitneszjátékok közül, amelyeket kipróbálhatsz.

Dance Central

A Dance Central egy jól ismert táncos játék, amely a virtuális valóságot ötvözi, hogy minden korosztály számára szórakoztató és magával ragadó élményt nyújtson. A játék számos zenei és táncstílust tartalmaz, a hip-hoptól és a poptól a latinig és az EDM-ig.

Emellett megerőltető edzést is biztosít a játékosoknak. Testüket a zenével szinkronban mozgatva és a mozgáskövető technológia használatával a játékosok különféle táncstílusokat és rutinokat sajátíthatnak el.

  Hogyan lehet otthont adni egy Amazon Hub Lockernek/Counternek?

A Dance Central egy VR-játék, amely lehetővé teszi, hogy élvezze a virtuális partikat, ahol senki sem lép a lábujjakra tánc közben. A Dance Central 32 filmzenét kínál az 1970-es évek legnagyobb slágeréből. Ha azt mondom, hogy filmzenék, ez nem azt jelenti, hogy a játékban parti környezet és zene is van. Ehelyett ebben a játékban minden dalt különböző nehézségi szintek alapján koreografálnak.

Üzlet: Meta Quest

Természetfölötti

A Supernatural egy magával ragadó VR-fitneszjáték, amely minden korosztály számára alkalmas. Nem könnyű feladat olyan játékot találni, amely teljes testedzést kínál. A keresésed azonban itt véget érhet a Supernatural segítségével. A program VR technológiát használ, hogy számos kihívást jelentő és szórakoztató edzést biztosítson, beleértve a kardiót, az erősítő edzést, a jógát és a meditációt.

A játékmenet egyszerű. A játékosnak a vezérlőjét kell használnia, hogy összetörje a dal következő ütemeit. Várjon! Itt nincs vége. A játékosnak mozgással és guggolással kell illeszkednie, hogy teste háromszögekbe illeszkedjen.

A játékban egy edző vesz részt, aki csatlakozik hozzád a játék között a jobb teljesítmény és a ritmusmunka érdekében. A Supernatural tökéletes edzésjáték, mivel a felhasználónak olyan kézmozdulatokat kell végeznie, mint a döfések, és lábmunkát kell végeznie, mint például guggolás, kerülés stb.

Üzlet: Meta Quest

Győzd le Sabert

Ha a VR-játékokról beszélünk, és nem találjuk a Beat Saber-t a listán, az igazságtalanságnak érzi ezt a játékot. A Beat Saber a cseh játékfejlesztők népszerű ritmusjátéka. Ez a játék 2019 májusában jelent meg, de még mindig sok ember szívét uralja.

A Beat Saber játéka egyszerű, de ez nem jelenti azt, hogy könnyű. A játék játékosának VR mozgásvezérlőt kell használnia. Következésképpen a játékos egy pár piros és kék izzó szablyát forgat.

A játékmenetet illetően a játék a játékost blokkokkal közelíti meg, és a játékosoknak bármilyen irányba el kell ütniük ezeket a blokkokat. Amikor a blokk megsemmisül, a játékos pontszámot kap. Egyszerűen hangzik, de nem az. A Beat Saber egy szórakoztató játék, amely különféle trükköket és fordulatokat tartalmaz.

Üzlet: Meta Quest

FitXR

A FitXR egy virtuális valóságú fitneszalkalmazás, amellyel olyan dolgokat végezhet, mint a boksz, a tánc és a nagy intenzitású intervallum edzés (HIIT). Az alkalmazásban a virtuális valóság technológiája szórakoztató és magával ragadó edzési élményt nyújt a felhasználóknak. A FitXR új és szórakoztató módszert kínál az edzéshez, olyan programokkal, amelyeket minden képzettségi szintű ember használhat.

A FitXR egy megbízható VR-játék a fitnesz szempontjából, hiszen hét új edzéssel érkezik minden héten, így személyre szabhatja edzéseit, zenét hallgathat, együttműködhet barátaival stb. Ha továbbra is zavartnak érzed a FitXR-t, kipróbálhatod hétnapos ingyenes próbaverziójukat is.

Üzlet: Meta Quest

VZfit

A VZfit egy virtuális valóságú fitneszplatform, amely lehetővé teszi ügyfelei számára, hogy álló szobakerékpárokat használjanak szórakoztató és lebilincselő edzésekhez. A platform különféle VR kerékpáros tevékenységeket kínál, mint például kirándulásokat gyönyörű, távoli helyeken, játékokat, amelyeket másokkal játszhat, és kihívást jelentő gyakorlatokat, amelyek javítják edzettségét és koordinációját.

A VZfit egyesíti az edzést, a játékot, a kerékpározást és sok más típusú játékot. Ezen túlmenően a többjátékos módon keresztül barátaiddal is élvezheted ezt a játékot.

A játékok sok mindent kínálnak Önnek, arcade stílusú játékokat, virtuális pályákat, ranglistákat, interaktív környezeteket stb. A játék lehetővé teszi, hogy fitneszeszközökkel kapcsolódjon, hogy tanuljon, és új rutinokat adjon hozzá a mesterséges intelligencia oktatójával. Ha egy véget nem érő szórakoztató és edzésre vágyó játékot szeretne, ezt válassza.

Üzlet: Meta Quest

Holofit

Van olyan edzőfelszerelése, mint a kerékpárok, evezősök és ellipszisek, de lusta edzeni? Ne aggódj, van egy nagyszerű VR-fitneszjátékunk, amely feldobhatja és szórakoztatóbbá teheti az edzést.

  A magas prioritású értesítések engedélyezése a Gmail számára

A Holofit a Holodia játéka, amely 2021 januárjában jelent meg a közönség körében. Ez a fitneszjáték több mint 100 edzési lehetőséget kínál számodra.

Ezen kívül a lehetőségek gyakran frissülnek. A játék legfontosabb jellemzője, hogy még interaktívabbá, szórakoztatóbbá és állandóbbá teszi a kardió edzést.

A játékkal a világ 15 virtuális helyén edzhetsz. Könnyedén égethet el akár 400 kalóriát egy edzés során a HIIT, zsírégetés, time attack programok stb. használatával. Versenyezhet a közösség többi tagjával is, hogy interaktív és motivált maradjon az edzéseken.

Üzlet: Meta Quest

OhShape

Az OhShape VR egy virtuális valóságú fitneszjáték, amely szórakoztató és izgalmas módon segít formában maradni. A játék a „Hole in the Wall” című népszerű tévéműsoron alapul. A játékosoknak ki kell kerülniük a falakat és más akadályokat, miközben vidám zene szól.

Az Ohshape egy másik ritmusjáték egyedi látványvilággal, tartalommal és környezettel a felhasználók számára. Számos VR-ritmusjáték létezik, de az Ohshape fejlesztői odafigyeltek arra, hogy kitűnjenek a dobozból.

A játék extra funkciói közé tartozik a modern kezelőfelület, a továbbfejlesztett zenei lejátszási lista, a kezdőknek szóló oktatóanyag és még sok más.

Az OhShape játékmenete szórakoztató és egyedi; a játékosnak az egész testét meg kell mozgatnia, hogy kikerülje az akadályokat, ütögesse a falakat, és különböző pózokat alakítson ki a játék folytatásához. Ha egy szórakoztató és szórakoztató fitneszjátékra vágyik, ebben bízhat.

Üzlet: Meta Quest

Synth Riders

Szeretnél belemenni a Gorillaz slágereibe, de félsz, hogy zavarba jön? A Synth Riders véget vethet ennek a bizonytalanságnak. A Synth Riders egy magával ragadó Gorillaz témájú VR-játék, ahol belevághatsz a Gorillaz ikonikus slágereibe.

Hogyan segít az edzésen? Várj, a játék nem korlátozódik pusztán barázdálkodásra. Ehelyett jegyzeteket kell fognia, síneken kell haladnia, és minden akadályt ki kell kerülnie. Ez az egyedülálló tánc és szórakozás koncepció segíthet fittnek és energikusnak maradni.

Üzlet: Meta Quest

REAKT Performance Trainer

Edzőhöz járás és teljesítményed rendszeres nyomon követése meglehetősen hektikus lehet, különösen, ha együttműködő életet élsz. Mi van, ha azt mondom, hogy egy VR-játék segíthet kezelni ezeket a dolgokat? Igen, a REAKT Trainer az első VR agytorna alkalmazás, amely javítja fizikailag, és segít a mentális képességek fejlesztésében is.

A játék fő előnye, hogy javítja a szem és a kéz koordinációját, a reakcióidőt és még sok mást. A REAKT egy VR-fitneszjáték, amelyet 2021 januárjában fejlesztettek ki. Ez a játék egy virtuális atlétikai edzőterembe küld, amely arra készteti az elmét és a testet, hogy jobban és többet dolgozzon.

A játék minden készségedre fejleszt, a döntéshozataltól a fókusz fejlesztéséig. Ezen túlmenően, valós idejű előrehaladását is ellenőrizheti, és egyidejűleg versenyezhet más játékosokkal.

Üzlet: Meta Quest

A küzdelem izgalma

A The Thrill of the Fight egy VR-bokszjáték több pályával, amelyet a Sealost Interactive készített. PCVR-n és Quest alkalmazásként is lejátszható. A játék anyaga szerint egy 6,5 ft x 5 láb méretű játéktérre van szükség.

Ez a legjobb, különösen akkor, ha a lábmunkán szeretnél dolgozni, és úgy érzed, hogy benne vagy a játékban anélkül, hogy a rács akadályozná. De az alkalmazás továbbra is működik, ha a játékterület kisebb ennél.

Most jön az izgalmas rész: a küzdelem. Amennyit csak akar, edzhet egy általános mesterséges intelligencia ellenféllel szemben. Innen lépj tovább az izgalmasabb ellenfelek sorozatára, több történettel és nehezebb legyőzni. Kezdje minden ellenféllel Easy vagy Medium fokozaton.

Ha eltalál egy ellenfelet, ugyanazzal az ellenféllel nagyobb kihívást jelentő szinteken játszhatsz, mint a következővel.

Ez a földhözragadt bokszjáték virtuális edzőtermet és csatateret kínál különféle kihívásokkal. Ki kell próbálnod ezt a játékot, ha bokszrajongó vagy.

  8 legjobb virtualizációs megfigyelő eszköz közepes és nagyvállalatok számára

Üzlet: Meta Quest

A mászás 2

A The Climb 2 egy VR-játék, amelyet a Crytek 2021 márciusában adott ki. Ahogy a neve is sugallja, ez a The Climb 1 folytatása. A Climb 2 játékmenete hasonló az előzményéhez, ahol a játékosnak aktívnak kell maradnia, mentálisan és fizikailag.

A játék lényege az, hogy a játékosnak folyamatosan előre kell haladnia a kapaszkodókon keresztül. A játékosnak meg kell tartania a kapaszkodót, és gyorsnak kell lennie.

A Climb 2 játék tele van izgalommal és szórakozással. Ezen kívül a játék többjátékos módot és egy online ranglistát is tartalmaz, hogy versenyezzen a barátokkal. A valósághű természeti környezettől a kitalált képernyős cselekményig a Climb 2 soha nem okoz csalódást a játékosoknak.

Üzlet: Meta Quest

Carve Snowboardozás

A Carve Snowboarding egy izgalmas játék, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy otthonukban is megtapasztalják a snowboardozás izgalmát. A játék számos kihívást jelentő pályát tartalmaz, amelyek célja a játékosok képességeinek és tehetségének próbája. A játék valósághű mechanikája és látványvilága megkülönbözteti a snowboardos videojátékoktól.

A játék egyjátékos és többjátékos módokkal is rendelkezik, lehetővé téve a játékosok számára, hogy versenyezzenek egymással, vagy megpróbálják felülmúlni a magas pontszámaikat. Számos testreszabási lehetőség is elérhető, lehetővé téve a felhasználók számára, hogy testre szabják snowboardjukat és deszkájukat.

A kezelőszervek könnyen megtanulhatók, de elsajátításuk időt és erőfeszítést igényel, így a játékosok jutalmazó érzést adnak a fejlődésnek, ahogy haladnak előre.

A Carve Snowboarding egy olyan játék, amely mind az alkalmi, mind a tapasztalt játékosoknak tetszeni fog. A játék kihívásokkal teli és örömteli snowboardozási élményt nyújt, amely egyszerre egyedi és magával ragadó.

A Carve Snowboarding egy kötelező játék mindenki számára, aki szereti a snowboardozást vagy az akciósportokat valósághű fizikája, kihívásokkal teli pályái és konfigurálható választási lehetőségei miatt. A kézmozgástól a levegőbe ugrásig a felhasználónak hozzá kell szoknia minden trükkhöz. Következésképpen a játékosnak fizikailag aktívnak kell lennie, hogy biztonságban tudjon maradni a játék fordulataiban.

Üzlet: Meta Quest

Óvintézkedések, amelyeket meg kell tennie a VR használatával végzett edzés során

A VR-vel való edzés szórakoztató lehet, de mindig meg kell tennie a szükséges óvintézkedéseket, mielőtt bármilyen játékot kipróbálna. A legfontosabb szempontok, amelyeket mindig emlékezni kell, mielőtt VR headsetet használna edzéshez, a következők:

  • Olvassa el a VR headset használati útmutatóját és a játékot, mielőtt játszana.
  • Ügyeljen arra, hogy mindig biztonságos környezetben játsszon, és ne legyenek akadályok körülötted játék vagy VR használata közben.
  • Fejhallgató használata közben ne használjon éles vagy más veszélyes tárgyat.
  • Ne használja sokáig a headsetet, mert megterhelheti a szemet.

Következtetés

Az edzés néha unalmasnak tűnhet, különösen a játékosok számára. Ezért a VR-fitneszjátékok elképesztő megoldást jelentenek erre a kihívásra, mivel szórakoztatóvá és energikussá varázsolják az edzésélményt anélkül, hogy az egészséget és a fitneszt veszélyeztetné.

Akár fitneszrajongó vagy, akár csak egy szórakoztató módot keresel az aktív tartózkodásra, ezek a virtuális valóság (VR) játékok fantasztikus módot kínálnak arra, hogy szórakozás közben elérd fitnesz céljaidat. Miért nem tesz egy próbát velük, és nézze meg saját szemével, hogyan változtathatja meg a virtuális valóságos fitnesz edzési rutinját?