12 Tezos NFT piactér, ahol vásárolhat és eladhat

A legmodernebb Tezos NFT Marketplace decentralizált alkalmazásai és intelligens szerződéses hálózata révén nagy sebességű delegált Proof-of-take tranzakciókat kínál.

A blokklánc ökoszisztéma a másodlagos bevételi forrást kereső entitások kitűnő helye.

Ön NFT-alkotó vagy művész, aki már elég régóta a piacon van? Minden esély megvan rá, hogy rosszul esik az Ethereum túlzottan magas gázárai miatt. Ha ez jellemzi Önt, és egy jobb alternatívát keres, akkor úgy gondoljuk, hogy megvan a megfelelő megoldás: egy másik blokklánc-hálózat – a Tezos NFT Marketplace.

Egyre nagyobb az őrület a Tezos NFT környezetében, amelyet a platformon havonta megjelenő platformok kielégíthetetlen étvágya táplál, miközben a meglévők folyamatosan frissülnek. Az eredmény a résztvevő NFT-alkotók és művészek közötti zűrzavar, amelyet ezek a versengő NFT-piacok okoznak. Mivel a lehetőségek bővülése még a legkompetensebb résztvevőket is megzavarhatja, a vezető Tezos NFT Piacterekről fogunk beszélni.

Ha szeretne beváltani a folyamatban lévő NFT-felhajtásból, és keresi a módját, hogy NFT-tokeneket találjon, vásároljon, kiállítson vagy kezeljen, és közben pénzt keressen, akkor mi segítünk Önnek. Ez az átfogó útmutató összefoglalja a Tezos blokklánc legjobb piactereit, hogy segítsen megalapozott döntést hozni azzal kapcsolatban, hogy hol kezdje el utazását.

Mi az a Tezos Blockchain?

A Tezos a világ egyik vezető blokklánca, ahol nem helyettesíthető tokeneket (NFT) lehet verni, vásárolni és eladni. A Kathleen és Arthur Breitman által 2017-ben alapított nyílt forráskódú platform az energiahatékony tét-bizonyítási modellt használja – egy zöldebb ökoszisztémát egy olyan világban, amely jelentősen aggódik a blokklánc és az NFT-technológiák környezeti hatásai miatt. A felhasználók más blokkláncokhoz hasonlóan decentralizált alkalmazásokat (DApps) és intelligens szerződéseket hozhatnak létre.

Bárki, aki rendelkezik a Tex-szel, a Tezos blokklánc natív kriptovalutájával, szavazhat a hálózat meglévő szabályainak megváltoztatására hozott döntésekről. Tegyük fel, hogy bizonyos szabályokat módosítani kell, és a résztvevők konszenzusra jutnak. Ebben az esetben a hálózat szoftvere egy önmódosító funkciót használ, amely automatikusan frissíti a szabályokat az összes csomóponton.

Miben különbözik a Tezos Blockchain az Ethereumtól, a Polygontól és a Solanától

Ha ismeri a többi blokkláncot, például a Bitcoint vagy az Ethereumot, akkor már tudja, hogy minden alkalommal kemény villát kell végrehajtaniuk, amikor jelentős változtatásokat kell végrehajtaniuk. A hard forkekkel kapcsolatos legkiemelkedőbb probléma az, hogy amikor ezek a változtatások vitásak, szinte mindig feltörik a blokkláncot, például az Ethereumon az Ethereum Classic-szal vagy a Bitcoinon a Bitcoin Cash-sel. Emiatt a hard fork kellemetlen módja a hálózati változtatások kezelésének.

A Tezos önmódosító funkciója, amely egy automatikus mechanizmust integrál, amely lehetővé teszi a hálózati frissítések javaslattételét, kiválasztását, tesztelését és aktiválását kemény villa nélkül, a hálózat legnagyobb értékesítési pontjává válik. Ez az irányítási rendszer megkülönbözteti a Tezos blokkláncot a többitől azáltal, hogy a változás erejét a felhasználók kezébe adja, ami hosszú távú stabilitást biztosít. Az önmódosítási funkció, amely jelentősen növeli a felhasználók elégedettségét, olyan autógyártókat vonzott a Tezos blokkláncba, mint a BMW, az Audi és a Porsche.

Kicserélhető és nem helyettesíthető tokenek

A tokent helyettesíthetőnek nevezzük, mert lehet egyforma, és felcserélhető. A helyettesíthető token tökéletes példája a százdolláros bankjegy; átváltható egy másik százdollárosra, és így is megőrzi értékét. Azonban a blokkláncon minden egyes nem helyettesíthető token (NFT) egyedi, és soha nem helyettesíthető.

  Mentsd meg magad a többplatformos játékban a gravitáción túl [Paid]

Az NFT-k egyedi „tulajdoni lapként” használhatók olyan dolgok tulajdonjogának bizonyítására, mint például a tanúsítványok, műalkotások, tulajdoni dokumentumok vagy szerződések. 2015-től kezdve, amikor az Ethereum blokkláncokon létrehozták az első Nem helyettesíthető Token projektet, az NFT-k folyamatosan népszerűvé váltak a kriptográfiai térben. A mozgalom továbbterjedt más blokkláncokra, például a Tezos NFT piacterére.

NFT-k pénzverése, vásárlása és eladása a Tezoson

Ha NFT-kkel foglalkozik a Tezos blokkláncon, akkor szüksége lesz egy hardveres pénztárcára az NFT-jeihez és a Tezos natív kriptovalutájához, a Tez-hez (XTZ). A Tezos blokklánc az értékét a Tex tokentől és a különböző cégektől nyeri, amelyek a hálózatán keresztül tokenizálják eszközeiket. Bár nem ez a legnépszerűbb kriptográfia, az XTZ elérhető a legtöbb központosított és decentralizált kriptovaluta tőzsdén.

Az NFT-k verése a Tezos blokkláncon hasonló a többi blokklánchoz. A legjobb dolog a Tezos blokklánc használatában a viszonylag alacsony tranzakciós díjak más blokkláncokhoz, például az Ethereumhoz vagy a Solanához képest. Miután beállította NFT pénztárcáját, a következő lépés az lesz, hogy néhány dollár értékű XTZ-t helyez a pénztárcába a tranzakciós és a pénzverési díjak fedezésére.

Míg az árak a piaci viszonyok függvényében ingadozhatnak, az NFT-k verésének költsége a Tezos NFT piactereken átlagosan 1 XTZ körül lesz, ami a cikk írásakor körülbelül 1-3 dollár, vagy akár tíz cent is. Ezt nem lehet összehasonlítani az Ethereum árával, amely a forgalom nagyságától függ, amely 5 és 10 dollár közé, összetettebb tranzakciók esetén pedig 50 és 100 dollár közötti vagy még többre teszi.

A megfizethető belépési korlát miatt a Tezos népszerű blokklánc lett azon művészek körében, akik világszerte NFT-ket készítenek. A beállítás után a következő lépés az elkészíteni kívánt NFT típusának kiválasztása, és az, hogy a nagyságtól függően egyedül vagy másokkal együtt csinálja-e.

Mi az a Tezos NFT Marketplace?

A Tezos NFT Marketplace egy online platform, ahol a művészek és gyűjtők NFT-ket verhetnek, vásárolhatnak és kereskedhetnek a Tezos ökoszisztémán. A Tezos blokklánc megkönnyíti az NFT kereskedelmet azáltal, hogy hálózati biztonságot és stabilitást biztosít a tokenek tárolásához.

A Tezos blokklánc 2018 körüli időszakban jelent meg, amikor a blokklánc ökoszisztéma első meteorikus emelkedést tapasztalt. A platform kezdeti, 2017 szeptembere körüli megjelenése óta a decentralizált alkalmazások (DApp) körében népszerű platformként fejlődött. Környezetbarát technológiájának és környezetbarát kormányzásának köszönhetően immár a következő generációs intelligens szerződéses platform.

A résztvevőknek hajlandónak kell lenniük azon csomópontok futtatására, amelyek támogatják a Tezos blokkláncot, és zökkenőmentesen kapcsolódhatnak más blokkláncokhoz reléken és átjárókon keresztül. Az intelligens szerződéses technológiának köszönhetően a felhasználók a Tezos NFT piacterén is létrehozhatják és eladhatják decentralizált alkalmazásaikat (DApps), ha nem szeretnék a piacon meglévőket használni.

A Tezos NFT piacterek használatának előnyei

A Tezos NFT Marketplace használatához kapcsolódó előnyök a következők:

Alacsonyabb tranzakciós díjak: Az NFT-k pénzverésének költsége és egyéb kapcsolódó költségek olcsóbbak voltak, mint a legtöbb más NFT-piacon, beleértve az Ethereum ökoszisztémát is. A tét-bizonyítási konszenzus mechanizmusa gyorsabb tranzakciókat tesz lehetővé, amelyek kevesebb energiát fogyasztanak, mint a munkabizonyítási modellt használó blokkláncok.

Decentralizáció: Az Ethereumhoz hasonlóan a Tezos is egy decentralizált blokklánc, amelyet a közössége irányít, nem pedig egy központosított szervezet.

Biztonság: A Tezos blokklánc biztonságközpontú, ahol az ellenőrzések mindkét protokollnál megtörténnek; és alkalmazási szintek az OCaml és Michelson nyelvek kihasználásával, amelyek központi szerepet töltenek be a kritikus iparágakban.

Környezetbarát: A hálózat energiahatékonyabb, mivel a tét-konszenzus algoritmusát használja.

Nézzünk most néhányat a legjobb Tezos NFT piacterek közül.

Objkt

Az Objkt jelenleg a vezető Tezos NFT piactér az értékesítési mennyiségeket és az aktív felhasználók számát tekintve. A Hic et Nunc piactérről eredt, és valamivel jelentősebbé vált.

  Hogyan nézhetek Fast & Furious filmeket a Netflixen bárhonnan?

Legfőbb jellemzői közé tartozik:

 • Számos listázási lehetőség
 • Ranglisták és ranglisták
 • Alkotói jogdíjak
 • Megosztott jogdíjak
 • 2,5% szolgáltatási díj

Az Objkt nyílt piactér felhasználói NFT-ket listázhatnak más piacterekről, például a Hic et Nunc, az FxHash, a Rarible és a Kalamint.

Az egyik

A OneOf a Tezos első számú NFT-piaca, amely zenei és sport NFT-kre specializálódott. A felhasználók hozzáférhetnek a speciális NFT-ekhez, mivel a piactér olyan mainstream előadókkal és platformokkal kötött, mint a Grammy Awards és a Warner Music.

Ennek a piactérnek néhány egyedi jellemzője:

 • Időzített aukciós listák
 • Csepp naptár
 • A zenészekre összpontosít
 • Korlátozott információ a szolgáltatási díjakról

Lehet, hogy a OneOf még nem az indie előadók vezető vagy kedvenc helye, de már most hatalmas potenciált mutat, hogy hamarosan az óriások közé kerüljön.

Kalamint

A Kalamint több vegyes felhasználói értékelést és biztonsági figyelmeztetést kapott az elmúlt időszakban.

A platform kiemelkedő jellemzői a következők:

 • Számos listázási lehetőség
 • Alkotói jogdíjak
 • A szolgáltatási díjakról nincs információ

Ez a bizonyos Tezos NFT piac továbbra is egy dedikált zárt platform, ahol a művészeknek jelentkezniük kell, mielőtt hozzáférnének. Ennek az intézkedésnek az eredménye, hogy a platformon talált NFT-k megfelelően jó minőségűek a különféle előadóktól, amelyeknek otthont ad.

FxHash

Ha egy nyitott Tezos NFT piacteret keres, ahol bárki szabadon verhet és gyűjthet NFT-ket, az FxHash a megfelelő hely.

A legjobb tulajdonságok közül néhány:

 • Számtalan listázási lehetőség
 • Gyűjteményi rangsor
 • Sandbox projektek teszteléséhez
 • DAO
 • Natív token (folyamatban)
 • 5% díj a pénzverdékre
 • 2,5% szolgáltatási díj ügyleteknél

Mindazonáltal, mivel a platform nem rajong semmilyen gondozásért, időnként találkozni fog olyan NFT-kkel, amelyek minősége megkérdőjelezhető. Mindez azért van, mert ez a generatív művészeti NFT-kre összpontosít, amelyek nem feltétlenül felelnek meg mindenki ízlésének. Ha azonban ez az Ön csésze teája, akkor látogasson el az FxHash webhelyére.

Ritka

A közvélekedéssel ellentétben a Rarible nem biztos, hogy a vezető Tezos NFT-piac, de valamiért eléggé ismert, és általában az óriás NFT-oldalak közé sorolják. Ennek az az oka, hogy a Rarible a vezető Ethereum NFT piacterek közé tartozik, bár számos más blokkláncot is támogat.

A platform szolgáltatásai a következők:

 • Számos listázási lehetőség
 • Decentralizált piactér
 • A tevékenységet tokenekkel jutalmazzuk
 • Natív token $RARI
 • 2,5% szolgáltatási díj

A Rarible csatlakozik a legjobb Tezos NFT piacterek listájához, mert jó lehetőségeket mutat. Ennek eredményeként az OpenSea, a világ vezető NFT-piaca bejelentette, hogy a Tezos blokkláncot hozzáadja az általa támogatott blokkláncokhoz.

Versum

A Versum egyedülálló Tezos NFT piactérként különül el a versenytársaktól. Ahelyett, hogy a felhasználókat rangsorokkal és ranglistákkal befolyásolnák, a Versum az organikusabb élmény nyújtására összpontosít.

Ne vezessen félre a platform látszólag leegyszerűsítő megjelenése. A Pinteresten látottakhoz hasonló táblák koncepcióját használja.

Jellemzők:

 • Egyszerű listázási lehetőségek
 • Pénzverő eszközök
 • Deszkák
 • Natív token $MATERIA incl. légcseppek
 • Felhasználói ellenőrzés
 • Korlátozott szolgáltatási díjak

A platform ösztönző módszere az új NFT-k felfedezésére egyre népszerűbb a wannabe művészek körében, akik nehezen tudnak más platformokon értékesíteni.

ByteBlock

A ByteBlock egy egyedülálló nyitott Tezos NFT piactér, amely az indiai és a délkelet-ázsiai piacokra specializálódott.

A ByteBlockot meglátogató új művészek arról számoltak be, hogy élvezik az élményt, különösen azért, mert mindig van lehetőség néhány ingyenes XTZ token megszerzésére és az első token megverésére. Kiváló tulajdonságaik közé tartozik:

 • Számos listázási lehetőség
 • Kurátor művészek
 • IPFS támogatás
 • Alkotói jogdíjak
 • 1% szolgáltatási díj
  Mennyire kell aggódnia az 5G egészségügyi kockázatai miatt?

Egyedülálló piaci megközelítése miatt a szakértők úgy vélik, hogy a platform fenomenális magasságokba léphet, és a piac hatalmas részét elfoglalhatja.

ArtForge

Az ArtForge a Tezos NFT piactér legújabb belépői közé tartozik, amelynek vezetői csapata új, izgalmas funkciók bevezetésével van elfoglalva, beleértve az úttörő szerepet a társult linkek kiosztásának teszteletlen területén.

A platform szolgáltatásai a következők:

 • Különféle listázási lehetőségek
 • Egy ajánló program
 • „Reveal” funkció
 • Kurátor művészek
 • 30% díj a pénzverdékre
 • 2,5% díj

A platform másik egyedi jellemzője az, hogy még fel nem tárt kollekciókat lehet verni, amihez egyébként egy résztvevőnek egyedi okosszerződést kellene kidolgoznia. Ha ez a funkció elnyeri a résztvevők tetszését, valószínűleg igazi mágnes lesz a gyűjtők és kurátorok körében a legjobb gyűjtemények megosztásában.

MinterPop

Ha érdekli egy Tezos NFT piactér, ahol képregényes NFT-k vagy legendás művészek illusztrációival készülnek, a MinterPop az a hely, ahol ellátogathat. A platform csak az átvilágításon átesett művészek számára engedélyezi az NFT-k készítését.

A platform kiemelkedő jellemzői a következők:

 • Folyamatos jogdíj a másodlagos értékesítések után
 • Alacsony díjak
 • Több pénztárca támogatása

A MinterPop webhely vezető nevei közé tartozik Cliff Richard, Colleen Doran és Steve Ellis, hogy csak néhányat említsünk.

tzPunks

A tzPunks egy magas színvonalú Tezos NFT piactér, amely a Tezos punkokra specializálódott. Az alapítókat a CrypoPunks sikere inspirálta, és megpróbálják megismételni a sikertörténetet.

Az oldal egyedi funkciói a következők:

 • A tzPunkok véletlenszerű kiosztása pénzverés közben
 • Normál 50 XTZ díjak egy tzPunks veréséért
 • Több pénztárca támogatása

A kollekció 10 000 egyedileg megalkotott karakterből áll, amelyeket az NFT-rajongók verhetnek a Tezos blokkláncra, vagy vásárolhatnak vert tzPunkokat.

Beírva

A gépelt Tezos NFT piactér főként szöveges NFT-kre összpontosít, például versekre vagy más, betűk és más speciális karakterek felhasználásával készült műalkotásokra.

Előfordulhat, hogy a platform nem tartalmaz felkapott gyűjteményeket, toplistákat vagy keresési funkciókat, de olyan exkluzív NFT-ket kínál, amelyeket nem fog könnyen megtalálni.

Xarb

Ha Ön egy művész, aki egy Tezos NFT-piacon szeretné elkezdeni utazását, amely az Ön igényei és kérései alapján kíván ismételni, akkor a Xarb a legjobb hely. A Xarb lehetőséget kínál a felhasználóknak NFT-k készítésére, vásárlására és eladására, és arra összpontosít, hogy segítsen nekik új módszereket találni a meglévő és a közelgő kihívások kezelésére. A platform legkiemelkedőbb funkciói a következők:

 • Több kiadású műalkotások
 • Robusztus biztonság
 • Gyors tranzakciók
 • Hatalmas adattárolás

A Xarb lehetővé teszi az ötletekkel rendelkező felhasználók számára, hogy eljátsszák szerepüket a kriptoművészeti világban, és valami nagyobbat fejlesszenek belőlük.

Végső szavak

A Tezos NFT piactér kiváló blokkláncnak bizonyult azoknak a felhasználóknak, akik a legjobb NFT-ket szeretnék kihasználni anélkül, hogy lyukat égetnének a pénztárcájukon. Néhány más blokklánctól eltérően a Tezos már számos piacteret kínál NFT-támogatásával.

Ha még új az NFT-területen, a Tezos blokklánc biztonságos hely az utazás megkezdéséhez, akár művész, alkotó, gyűjtő vagy kereskedő vagy. Mint mindig, javasoljuk, hogy tájékozódjon, amikor belép a Tezos NFT piacterére, hogy végül Öné legyen a meghozott döntés.

Az NFT-kről és a fotózásról is érdeklődhet.