12 módszer a nem működő iPhone zseblámpa javítására

Az iPhone zseblámpa funkcióját többnyire gyenge megvilágítású vagy sötét környezetben használják. Az Apple elérhetővé tette a zseblámpa funkciót közvetlenül az iPhone lezárási képernyőjéről, így bármikor könnyedén használhatja. Annak ellenére, hogy ezt a funkciót úgy tervezték, hogy jól működjön, nem ellenáll a meghibásodásoknak. De ha azzal szembesül, hogy az iPhone kamerája és zseblámpája nem működik az iPhone 7, 11 és 13 problémákkal, akkor ne aggódjon, mert ebben a bejegyzésben elmondjuk, hogyan javíthatja ki az iPhone zseblámpa nem működő problémáját.

A nem működő iPhone zseblámpa javítása

Folytassa az olvasást, hogy megismerje a lehetséges megoldásokat az iPhone kamera nem működő problémájának részletes megoldására.

Miért nem működik az iPhone zseblámpa?

Mielőtt megismerné az iPhone zseblámpa nem működő problémáinak megoldásának módszereit, először meg kell tudnia, hogy mi okozza az iPhone fényképezőgép és a zseblámpa működésének hiányát. Az okok megismeréséhez elolvashatja a következő pontokat.

  • Egy szoftverhiba vagy hiba a zseblámpa funkció hibás működését okozhatja.
  • Ha a készülék akkumulátorának töltöttségi szintje alacsony, ez azt is megakadályozhatja, hogy a zseblámpa vagy a zseblámpa bekapcsoljon.
  • Ha iPhone-ja melegebb, mint általában, akkor a túlmelegedés szélén állhat. Tehát ebben az esetben az iPhone zseblámpa nem működik problémájával találkozhat.
  • Ezt a problémát az is okozhatja, ha iPhone-ján vannak olyan alkalmazások, amelyek a zseblámpa funkciót használják, és szükség esetén megakadályozzák annak bekapcsolását.
  • Időnként a szolgáltatásokkal is problémák adódhatnak, ami megakadályozza, hogy az eszköz alapvető funkciói, például a zseblámpa leálljanak.

Az iPhone 11-en nem működő, az iPhone 13-on nem működő zseblámpa és az iPhone 7-en nem működő zseblámpa probléma megoldásához kövesse az alábbi módszereket.

1. módszer: Töltse fel iPhone-ját

Ha a készülék akkumulátorának töltöttségi szintje alacsony, ez azt is megakadályozhatja, hogy a zseblámpa vagy a zseblámpa bekapcsoljon. Ezért próbálja meg csatlakoztatni az eszközt az áramforráshoz, és elkezdeni tölteni, hogy kijavítsa az iPhone zseblámpa nem működő problémáját.

  Megszédül, ha a telefonjára néz? Animációk letiltása

Kép: StockSnap, Pixabay

2. módszer: Hagyja lehűlni iPhone-ját

Ha iPhone-ja túlságosan felmelegszik, előfordulhat, hogy az iPhone zseblámpája nem működik. Tehát ebben az esetben hagyja abba a túlmelegedett iPhone használatát, és hagyja, hogy a telefon hőmérséklete természetesen csökkenjen, és amint az iPhone lehűl, az iPhone zseblámpájának újra működnie kell.

3. módszer: Indítsa újra az iOS-eszközt

Újraindíthatja iPhone-ját, hogy megoldja az iPhone kamera és a zseblámpa nem működő problémáját. Előfordulhat, hogy az eszközön van egy hiba, amely ezt a problémát okozhatja, így az eszköz újraindítása segít megszabadulni a hibáktól és hibáktól. Az iOS-eszköz újraindításához kövesse az alábbi lépéseket.

  • Kezdőlap gomb nélküli iPhone-on: Nyomja meg és tartsa lenyomva a hangerő növelése vagy csökkentése gombot és az oldalsó gombot, amíg a kikapcsoláshoz szükséges csúszka meg nem jelenik a képernyőn. Ezután húzza el a kikapcsolás csúszkát az eszköz kikapcsolásához. Ezután nyomja meg és tartsa lenyomva az oldalsó gombot, amíg az Apple logó meg nem jelenik a képernyőn.

  • Kezdőlap gombbal rendelkező iPhone készüléken: Az iPhone kikapcsolásához tartsa lenyomva az oldalsó/felső gombot, majd húzza el a kikapcsolás csúszkát. Ezután nyomja meg és tartsa lenyomva az oldalsó/felső gombot az eszköz újraindításához.

4. módszer: Használja a Zseblámpát a Vezérlőközpontban

Ha az iPhone zseblámpája nem működik, akkor a vezérlőközpont segítségével tesztelheti a zseblámpa funkciót. A zseblámpa fényerejét a csúszkával is kezelheti és beállíthatja.

1. Face ID-vel rendelkező iPhone készüléken: A vezérlőközpont eléréséhez csúsztassa lefelé az ujját a képernyő jobb felső sarkából.

2. Kezdőlap gombbal rendelkező iPhone készüléken: A vezérlőközpont megjelenítéséhez törölnie kell a képernyő alsó szélét.

3. Ezután érintse meg a Zseblámpa ikont, hogy ellenőrizze, megfelelően működik-e.

5. módszer: Zárja be a Kamera alkalmazást

Az iPhone esetében a kamera vakuja és a zseblámpa is hasonló izzót használ, ezért érdemes bezárni a kamera alkalmazást a zseblámpa bekapcsolása közben, hogy elkerüljük a problémákat. Ha a kamera alkalmazás meg van nyitva a háttérben, kényszerítse ki az alkalmazásból. A kameraalkalmazás kényszerített kilépéséhez kövesse az alábbi lépéseket.

  • Ha iPhone 8-at vagy egy korábbi iPhone-modellt, például az iPhone 7-et használ, kattintson duplán a kezdőlap gombra a nemrégiben használt alkalmazások megtekintéséhez.
  • Ha iPhone X-et vagy az iPhone legújabb modelljét, például iPhone 11-et vagy iPhone 13-at használ, akkor a képernyő aljáról felfelé kell csúsztatnia, majd meg kell állnia a képernyő közepén. Ez megmutatja az összes alkalmazásokat, amelyeket jelenleg futtat.
  • Ezután pöccintsen jobbra vagy balra a kameraalkalmazás kereséséhez, majd csúsztassa felfelé az ujját a kameraalkalmazás bezárásához.

6. módszer: Frissítse az iOS-eszközt

Ha nem frissítette iOS-eszközét a legújabb verzióra, akkor ez hibákat és hibákat okozhat az iPhone-ban, ami azt eredményezheti, hogy az iPhone zseblámpa nem működik. Tehát meg kell próbálnia frissíteni iPhone-ját, amikor az új frissítés elérhető. Kövesse az alábbi lépéseket az iOS-eszköz frissítéséhez és az iPhone 13 probléma esetén nem működő zseblámpa javításához.

1. Először navigáljon a Beállítások lehetőséghez iPhone-ján.

2. Itt érintse meg az Általános opciót.

3. Ezután érintse meg a Szoftverfrissítés opciót.

4. A továbbiakban kattintson a letöltés és telepítés lehetőségre, ha megjelenik egy üzenet, amely arra kéri, hogy ideiglenesen távolítsa el az alkalmazásokat, mert a készülék több helyet szeretne a frissítéshez, majd érintse meg a Folytatás vagy a Mégse gombot.

5. Ha azt szeretné, hogy a frissítés azonnal megtörténjen, akkor érintse meg a Telepítés opciót a képernyőn. Arra is lehetősége van, hogy később telepítse a szoftvert, ha a Telepítés ma este vagy a Remind Me Later lehetőséget választja.

6. Ha megérinti a Telepítés ma este elemet, majd lefekvés előtt csatlakoztatja az iPhone készüléket a tápfeszültséghez, az iPhone egyik napról a másikra automatikusan frissül.

7. módszer: Kapcsolja ki az alacsony fogyasztású módot

Amikor bekapcsolja az alacsony fogyasztású módot iPhone-ján, bizonyos funkciók le vannak tiltva az eszköz akkumulátorának kímélése érdekében. Ha az alacsony fogyasztású mód be van kapcsolva az iPhone-on, az iPhone akkumulátorának töltöttségi szintje sárgára változik, amely korábban zöld volt. Az alacsony fogyasztású mód üzenet automatikusan megjelenik, ha az iPhone akkumulátorának töltöttsége 20 százalék alá esik. Így, ha meg akarja őrizni telefonja akkumulátorának élettartamát, akkor eszközét folyamatosan alacsony fogyasztású módban tarthatja.

Az iPhone zseblámpája azonban általában egyike azoknak a funkcióknak, amelyek alacsony fogyasztású mód esetén letiltásra kerülnek. Kövesse az alábbi lépéseket az alacsony fogyasztású mód kikapcsolásához.

1. Először nyissa meg a Beállítások alkalmazást iPhone-ján.

2. Ezután válassza az Akkumulátor lehetőséget.

3. Végül érintse meg a gombot az alacsony fogyasztású mód kikapcsolásához.

8. módszer: Használja a fényképezőgép vakut

Ha nem tudja bekapcsolni iPhone zseblámpáját a Vezérlőközpontból, akkor a vaku funkció bekapcsolásával megpróbálhatja bekapcsolni az iPhone Kamera alkalmazásából. Ha ezt a módszert szeretné követni, akkor megpróbálhatja az alábbiakban megadott módszereket

1. Először nyissa meg a Kamera alkalmazást eszközén.

2. Ezután lépjen a Videó módba.

3. Ezután húzza felfelé az ujját az alsó menüből néhány további lehetőség megjelenítéséhez.

4. Végül érintse meg a Flash ikont, és válassza a Be opciót.

9. módszer: Távolítsa el a zseblámpát a Vezérlőközpontból

Eltávolíthatja a zseblámpa opciót a Vezérlőközpontból, majd visszahelyezheti azt a nem működő zseblámpa probléma megoldásához. Így távolíthatja el a zseblámpa opciót a Vezérlőközpontból.

1. Kezdje a Beállítások alkalmazással az eszközön.

2. Ezután válassza a Vezérlőközpont lehetőséget.

3. Ezután az Included Controls (Included Controls) alatt érintse meg a piros mínusz ikont a zseblámpa vagy zseblámpa mellett, majd érintse meg az Eltávolítás gombot a művelet megerősítéséhez.

4. A továbbiakban a zseblámpa opció visszaállításához görgessen le a További vezérlők részhez, és érintse meg a plusz ikont a zseblámpa mellett.

10. módszer: Állítsa vissza az iPhone beállításokat

Választhatja az iPhone-beállítások visszaállítása opciót is iPhone-ján, hogy kijavítsa az iPhone zseblámpát, amely nem működik az iPhone 13 problémájában. Kövesse az alábbi lépéseket, ha ki szeretné próbálni ezt a módszert.

1. Először nyissa meg a Beállítások alkalmazást iPhone-ján.

2. Következésképpen érintse meg az Általános opciót, és itt láthatja az iPhone átvitele vagy visszaállítása opciót.

3. Ezután érintse meg a Reset -> Reset All iPhone opciót.

11. módszer: Az iPhone gyári beállításai

A gyári beállítások visszaállítása szélsőséges intézkedés, és eltávolítja az összes adatot az iPhone-járól. Ezt követően teljesen elölről kell kezdenie. Ha ki szeretné próbálni ezt a módszert, kövesse az alábbi lépéseket az iPhone kamera nem működő problémájának megoldásához.

1. Először lépjen a Beállítások lehetőségre.

2. Következésképpen lépjen az Általános lehetőségre, és itt megtalálja az iPhone átvitele vagy visszaállítása lehetőséget.

3. Ezután érintse meg az Összes tartalom és beállítás törlése elemet.

12. módszer: Lépjen kapcsolatba az Apple ügyfélszolgálatával

Megpróbálhat felvenni a kapcsolatot az Apple ügyfélszolgálatával, hogy szakmai véleményt kapjon arról, mit tehet az iPhone-kamera nem működő problémájának kijavítása érdekében. Az Apple online help desket kínál, amely cikkeket és élő támogatást kínál a központjukból. Meg lehet keresni a iPhone támogatási webhely az Apple támogatásnál.

***

Remélem, a cikk elolvasása után meg tudja majd oldani, hogy az iPhone zseblámpa nem működik az iPhone 7, 11 vagy 13 problémájában. A probléma megoldásának módszerei mellett megadtuk az okokat is, hogy megértse a probléma okát. Az oldalunkon tájékozódhat a frissítésekről, és ha bármilyen javaslata vagy kérdése van, írja meg alább.