12 legjobb tesztvezérelt fejlesztési (TDD) eszköz extrém programozáshoz

Az alábbiakban megtalálja a tesztvezérelt fejlesztési (TDD) eszközök válogatott listáját, amelyek segítenek jobb minőségű szoftverek fejlesztésében egy Agilis DevOps környezetben.

A szoftverfejlesztés ideje és tere gyorsan változik. A számítógépes szoftverek és mobilalkalmazások iránti igény gyorsan változik. Mire kifejleszt egy minimális életképes terméket (MVP), a piaci trend már megváltozhatott, és a prototípus már nem lesz annyira trendi.

Az agilis szoftverfejlesztés az extrém programozási (XP) keretrendszert követi, hogy kezelje az ilyen kockázatokat a fix idejű projektek szoftverfejlesztésében, a legújabb technológiai trendekkel. Az XP keretrendszert követő DevOps nagymértékben támaszkodik a TDD-re. Tehát, ha egy ilyen projektben vesz részt, a következő eszközök segíthetnek.

Mi az a tesztvezérelt fejlesztés (TDD)?

A tesztvezérelt fejlesztés (TDD) a DevOps folyamat része, amely a tényleges kód megírása előtt a tesztforgatókönyvek megírására szorul. Ez egy ciklikus munkafolyamat, amelyben a programozók először egy tesztesetet írnak, amely tartalmazza a szoftverben szükséges funkciókat.

A tesztelés során a program nyilvánvalóan meghibásodik. Ez a sikertelen teszt további korrekciós intézkedések tárgyává válik. Például a programozóknak minimum kódsorokat kell írniuk, hogy a teszteset sikeres legyen. A szoftvermérnökök ezután újrafaktorizálják a kódot, hogy javítsák a felhasználói felületet, a felhasználói élményt és a tervezést, és megszabaduljanak a nem hatékony vagy ismétlődő kódoktól.

Dióhéjban, a TDD egy fegyelmezett szoftvertesztelési folyamat, mielőtt egy prototípust generálnának, hogy igazolják a kódot a különböző meghibásodási forgatókönyvek ellen. Így a prototípus kevésbé lesz hibás, és alkalmasabb a szoftvertesztelők vagy a végfelhasználói csoport néhány fókuszcsoportjának béta tesztelésére. A TDD folyamat során generált kódok karbantarthatóbbak és megbízhatóbbak.

Például az alábbiakban megtalálja a TDD folyamatát egy e-kereskedelmi webhelyhez:

 • Írjon teszteseteket a terméklistákhoz, termékleírásokhoz, termékkörhintákhoz, bevásárlókosarokhoz és fizetési munkafolyamatokhoz.
 • Ezután hozzon létre véletlenszerű vásárlói utakat a termékek kiválasztásához és hozzáadásához a kosárhoz és a fizetéshez.
 • Jegyezze fel az összes olyan forgatókönyvet, amikor ezek a véletlenszerű ügyfélútvonalak meghiúsulnak.
 • Refaktorálja a kezdeti kódokat, hogy átmenjenek a teszteken.
 • Mostantól a fejlesztőcsapat további elemeken dolgozhat, mint a design, UI, UX stb.

Hogyan illeszkedik a TDD az Agile és a DevOps-hoz?

A TDD az extrém programozás fontos része, ami viszont az Agile és a DevOps nélkülözhetetlen kerete.

Az agilis fejlesztésben a TDD megkönnyíti a növekményes és iteratív fejlesztési folyamatot azáltal, hogy sikertelen teszteseteket hoz létre, és minimum kódokat ír a teszt sikeres teljesítéséhez. Ezután a folyamat utáni csapatok visszajelzést adhatnak, és a TDD csapat több sikertelen tesztforgatókönyvet fog kifejleszteni, és módosítja a kódot, hogy megfeleljen ezeknek a teszteseteknek. Ezek az iteratív sikertelen tesztek és sikeres tesztek visszacsatolási hurkot biztosítanak az Agilis fejlesztésben részt vevő csapatok között.

  Hogyan lehet kijelentkezni az összes eszközt Twitter-fiókjából

A DevOps-ban a TDD támogatja azt az általános célt, hogy kiváló minőségű szoftvereket szállítsanak gyors ütemben. A tesztautomatizálás megvalósításával a TDD segít konkrét alapot teremteni a folyamatos integrációhoz és a folyamatos szállításhoz (CI/CD).

Mivel a gyakori sikertelen teszteseteket a fejlesztési fázis korai szakaszában érvényteleníti, csak a végfelhasználók által használt alapvető szoftverfunkciók funkcionalitása miatt kell aggódnia, hogy Ön kezelhesse a béta tesztelési folyamatot.

Szinkronizálja a béta tesztelési eredményeket a CI/CD-vel, és rövidebb idő alatt képes lesz létrehozni egy ciklikus munkafolyamatot a kiváló minőségű szoftverfejlesztéshez.

Az együttműködés és a kommunikáció az Agile és a DevOps fontos szempontja. A tesztvezérelt fejlesztés ezt a többfunkciós csapatokon belül is elősegíti. A fejlesztők, a tervezők és a műveletek összehangolhatják a végtermék funkcióinak megértését, ha előzetesen megbeszélik a teszteseteket.

A tesztvezérelt fejlesztés (TDD) előnyei

Az alábbiakban megtalálja a TDD előnyeit a hagyományos teszteléssel szemben:

 • A TDD ösztönzi az optimalizált kód létrehozását.
 • Segíti a fejlesztőket az ügyfelek igényeinek hatékonyabb elemzésében és megértésében, szükség esetén pontosításra.
 • TDD Leegyszerűsíti az új funkciók hozzáadásának és tesztelésének folyamatát a fejlesztés későbbi szakaszaiban.
 • A tesztvezérelt fejlesztés magasabb tesztlefedettséget biztosít a hagyományos fejlesztési modellekhez képest.
 • Hangsúlyozza a tesztek létrehozását minden egyes funkcióhoz a kezdetektől fogva.
 • A TDD a fejlesztők termelékenységét is növeli.
 • A TDD projektben előállított kódbázis rugalmasabb és karbantarthatóbb, mint a hagyományos tesztelésből származó kódok.

Kötelező funkciók a DevOps TDD-eszközéhez

Az alábbiakban megtalálhatja azokat a funkciókat, amelyeket a TDD-eszközben keresnie kell:

 • Egy irányítópult, amely emlékezteti Önt a végső szoftverben szükséges funkciókra.
 • Kisebb tesztkódok írásának képessége meghatározott funkciókra.
 • A kód-újrafeldolgozási funkcióknak elérhetőnek kell lenniük.
 • Tesztkörnyezet a tesztkód végrehajtásához és azonnali visszajelzéshez.
 • Automatizálási funkciók a tesztesetek folyamatos felügyelet nélküli futtatásához.
 • Képes a TDD keretrendszer Red-Green-Refaktor ciklusának megvalósítására.
 • Funkciók, amelyek egyensúlyban tartják az elfogadási tesztek, az integrációs tesztek és az egységtesztek szükségességét.
 • CI/CD integráció, hogy az eszköz automatikus teszteket tudjon futtatni kódmódosítás esetén.

Fedezze fel a legjobb TDD-eszközöket, amelyeket a DevOps projektjeiben használhat:

Apache JMeter

Apache JMeter egy Java-alkalmazás, amely lehetővé teszi az alkalmazások funkcionális viselkedésének tesztelését és a tesztteljesítmény mérését. Használhatja dinamikus és statikus alkalmazások és webalkalmazások teljesítményének tesztelésére is. Főbb jellemzőit az alábbiakban ismertetjük:

 • Teszt- és teljesítményteszt szerverek, alkalmazások és internetes protokollok betöltése
 • Támogatja az olyan protokollokat, mint az LDAP, a JDBC-n keresztüli adatbázis, az FTP, a SOAP / REST webszolgáltatások stb.
 • Ez egy teljesen működőképes teszt-IDE, amely megkönnyíti a tesztterv rögzítését, a hibakeresést és a natív alkalmazásokból és webböngészőkből való építkezést.
 • Dinamikus HTML jelentéseket hoz létre
 • Többszálú feldolgozás, így több teszttervet is futtathat
 • Támogatja a folyamatos integrációt (CI) a Gradle, Maven és Jenkins segítségével.

Mockito

Mockito elengedhetetlen gúnyos keretrendszer a TDD projektekhez. Lehetővé teszi, hogy Ön és DevOps csapata álobjektumokat hozzanak létre tesztelési célokra. Ez a tesztíró eszköz leegyszerűsíti a függőségek elkülönítésének folyamatát a kódtesztelési folyamat során. Ezenkívül könnyen ellenőrizheti a tesztobjektum viselkedését.

  Frissítés eltávolítása az Instagramon

A Mockito lehetővé teszi a külső függőségek kigúnyolását is. Létrehozhat például hamis eseteket adatbázisok vagy webszolgáltatások számára. Ezután használja ezeket az áltárgyakat a szoftvere kis tesztfunkcióinak álobjektumainak további tesztelésére.

Különféle DevOps projektek gyakran használják a JUnit 4-et a Mockitoval együtt a tesztvezérelt és viselkedésvezérelt szoftverfejlesztés elősegítésére.

JUnit

JUnit (a JUnit 5 legújabb verziója) egy népszerű TDD-eszköz a Java Virtual Machine (JVM) teszttervek futtatásához. Ezenkívül kínálja a TestEngine API-t, amelyre a tesztelési keretrendszerek fejlesztéséhez van szüksége egy JVM-en. Ezenkívül a Junit 5 olyan kényelmes funkciókat tartalmaz, mint például a következők:

 • Konzol tesztek indításához CLI-ből
 • A JUnit Platform Suite Engine testreszabott tesztcsomagok futtatásához

Ezenkívül az olyan népszerű integrált fejlesztői környezetek (IDE-k), mint az IntelliJ IDEA, az Eclipse, a NetBeans, a Visual Studio Code stb., beépített támogatással rendelkeznek. Arról nem is beszélve, hogy a JUnit 5-öt könnyedén integrálhatja olyan építőeszközökkel is, mint az Ant, Maven és Gradle.

pytest

Kép jóváírása: pytest

pytest egy Python alapú tesztelési keretrendszer. A DevOps és az Agile szoftverfejlesztők a tesztkódok egyszerű írására és méretezésére használják Python CLI-n. A pytest segítségével egyszerű teszteseteket írhat felhasználói felületekhez (UI), adatbázisokhoz és alkalmazásprogramozási felületekhez (API). Legjobb tulajdonságai közül néhány a következő:

 • Automatikusan képes felfedezni a tesztfunkciókat és a modulokat
 • A pytest beépített funkciókkal futtathatja az orr- és egységteszt-eseteket
 • 1000+ PyPI projekt vagy bővítmény, amelyek segítenek a TDD folyamatban

Arról nem is beszélve, hogy növelheti a teszteset-írási és -értékelési folyamatot, ha a követelmény növekszik.

NUnit

Ha szoftvert hoz létre a .NET keretrendszerben a támogatott nyelvek (például F#, C# és Visual Basic) használatával, használhatja NUnit egységteszthez.

Legjobb tulajdonságait az alábbiakban ismertetjük:

 • Az NUnit 3 tesztadapter lehetővé teszi az NUnit 3 tesztek futtatását a VS kódon belül
 • A NUnit Engine lehetővé teszi a különböző tesztkeretrendszerekben kifejlesztett tesztek futtatását
 • A VS Test Generator segít IntelliTestek és egységtesztek létrehozásában

A legújabb kiadás, amely a NUnit 3, már elérhető a Visual Studio IDE-ben és a kódszerkesztőben. Könnyen elérheti az Eszközök > NuGet csomagkezelő segítségével, valamint a NuGet csomagok elérésével olyan megoldáshoz, amely megnyit egy böngészőt a NUnit.Console és NUnit csomagok felkutatására.

TestNG

TestNG egy kódtesztelési keretrendszer, amely leegyszerűsíti a tesztelési igények széles körét, az egységteszttől (egyetlen funkcionalitás tesztelése a teljes szoftvertől elkülönítve) az integrációs tesztelésig.

A TestNG gazdag funkciói, amelyek különböznek a JUnit-től és a NUnit-től:

 • Egységteszt-esetek annotálása
 • Teszteld, hogy a kódod támogatja-e a többszálas feldolgozást
 • Lehetővé teszi az adatvezérelt tesztelést
 • Különféle bővítmények és eszközök állnak rendelkezésre, például IDEA, Eclipse, Selenium, Maven, Ant stb.

A TestNG integrációs tesztelése magában foglalhat olyan tesztelési forgatókönyveket, mint például külső keretrendszerek, például alkalmazásszerverek tesztelése, több csomag tesztelése és különböző kis funkcionalitási egységekből álló egyedi szoftver tesztelése.

Uborka

Viselkedésvezérelt fejlesztéshez használhatja Uborka mint az elsődleges technológiai verem, amely megerősíti, hogy egy teszteset vagy a teljes szoftver rendelkezik-e azokkal a funkciókkal, amelyeket az ügyfél keres. Az uborka beolvassa a szöveges formátumban írt specifikációkat.

  13 legjobb fájlátviteli protokoll kliens Androidra

Ezek a specifikációk főként olyan funkciók, amelyeket a fejlesztés alatt álló szoftvernek kell biztosítania. Több specifikáció is létezhet a különböző forgatókönyvekben.

Az eszköz végigmegy ezeken, és ellenőrzi, hogy a kód megfelel-e a specifikációknak. Jelentést készít a kudarcokról és a sikerekről. 20+ szoftverfejlesztői nyelvet támogat, mint például a Java, Ruby, C++, Lua, Kotlin, Scala, Python stb.

TestRail

TestRail egy munkaterület-szerű tesztelő eszköz az összes DevOps-projekthez. A TestRail Quality OS segítségével központi kódtesztelés és minőségbiztosítási platform ökoszisztémáját hoz létre. A Build funkció segítségével több automatizált tesztet is létrehozhat a különböző szoftverfejlesztési projektekhez, és ezeket tesztkezelési keretrendszerbe rendezheti.

A Connect modul lehetővé teszi a tesztautomatizálási eszközök, a problémakövető szoftverek, például a Jira és a DevOps folyamatok egyesítése a TestRail tesztelési adataival.

Végül az Optimize modul lehetővé teszi a minőségbiztosítási folyamatok rangsorolását a megfelelő tesztek lebonyolítása érdekében a kockázatok azonnali azonosításával.

RSpec

Kép jóváírása: RSpec

Ha szoftverfejlesztő csapata a Ruby-n fejlesztett alkalmazások szakértője, érdemes megnéznie RSpec mint TDD és BDD eszköz Ruby-alapú tesztelési projektekhez.

Az RSpec-ben több tesztelési könyvtár található, amelyek együtt vagy külön-külön is működhetnek. Ezek az rspec-elvárások, az rspec-rails, az rspec-core és az rspec-expectations.

Ciprus

Kép jóváírása: Ciprus

Ciprus egy felhő alapú tesztelőeszköz, amely a következő generációs funkciókkal rendelkező modern webalkalmazásokhoz készült. Ezek a következők:

 • Tesztelje webalkalmazásait webböngészőn
 • Kevesebb, mint 10 percet vesz igénybe az első teszteset beállítása és megírása
 • A sikertelen tesztek hibakeresését a webböngészőben végezheti el
 • Úgy működik együtt az alkalmazással, mint a végfelhasználó, így kiküszöbölheti a gyakori hibákat
 • Integrálható olyan folyamatos integrációs eszközökkel, mint a Circle CI, GitLab CI, Atlassian Bitbucket stb.

Az útdíj alkalmas egységtesztekre, integrációs tesztekre, komponenstesztekre és végpontok közötti tesztekre.

Tréfa

Kép jóváírása: Tréfa

Tréfa egy JavaScript tesztelő szoftver, amelyet a fejlesztők általában tesztvezérelt fejlesztésekhez (TDD) használnak.

Főbb jellemzői a következők:

 • A legtöbb JavaScript-projekten működik, konfigurálás nélkül
 • Készítsen teszt pillanatképeket
 • Különféle teszteket futtat külön saját folyamatokban, hogy növelje a tesztelési teljesítményt

Egyszerű API-t kínál tesztek írásához, beépített támogatással a gúnyolódáshoz és az állításokhoz. Ezenkívül rendelkezik a lefedettség jelentéséhez szükséges API-hívásokkal is.

Mohaachát

Kép jóváírása: Mohaachát

Mohaachát egy rugalmas JavaScript-teszt keretrendszer, amelyet tesztek írásához használnak, beleértve a TDD-projektek teszteseteit is. Egyszerű és kiterjedt szintaktikai könyvtárat kínál, így a fejlesztők könnyedén hozhatnak létre és futtathatnak teszteket. A Mochát közvetlenül a webböngészőben futtathatja a Node.js segítségével.

Kiterjedt támogatással érkezik az aszinkron teszteléshez. Ennélfogva lehetővé teszi a visszahívásokra, ígéretekre vagy aszinkron/várakozási funkciókra vonatkozó kód tesztelését.

Ezenkívül különféle kódtesztelési funkciókat kínál, például tesztriportereket, tesztlefedettséget és több szoftvertesztelési projekt kezeléséhez szükséges horgokat.

Végső szavak

Most már tudja, mely tesztvezérelt fejlesztőeszközöket kell használnia a DevOps által vezérelt extrém programozási projektekben. A tesztelési folyamatot integrálhatja CI/CD-folyamatával is, hogy kiváló minőségű szoftvereket gyorsan piacra vigyen, még mielőtt egy adott technológia trendje kihűlne.

Ezután tekintse meg a DevOps automatizálásáról szóló részletes cikket.