12 legjobb technikai SEO-eszköz a kulcsszavakon és a tartalomon túlmutató gondolkodáshoz

A technikai SEO ugyanolyan nélkülözhetetlen, mint az oldalon belüli SEO, amelynek figyelmen kívül hagyása a földre zuhanhat a SEO stratégiájában. A technikai SEO a webhely-optimalizálási folyamatra utal, amely növeli a keresőmotorok helyezéseit. Befolyásolja a weboldalak technikai vonatkozásait, hogy gyorsabbá és könnyebben érthetővé tegye az olvasók számára.

Az optimalizálás célja a helyezések javítása. A műszaki keresőoptimalizálás felhasználóbarátabbá teszi a webhelyet a technikai problémák azonosításával és a webhely funkcionalitásának javításával.

A technikai SEO eszközök előnyei

A műszaki keresőoptimalizálási eszközök különféle előnyöket kínálnak a webadminisztrátorok és marketingszakemberek számára. Az eszközök optimalizálják a webhelyet azáltal, hogy azonosítják a technikai problémákat, amelyek befolyásolhatják a webhely láthatóságát és teljesítményét a keresőmotorok eredményoldalain (SERP-k).

 • A technikai SEO javítja a webhely rangsorolását a keresőoldalon a célközönség számára, növelve a céloldal forgalmát. A strukturált webhely, index és hatékony tartalom vonzza a potenciális közönséget. A Google algoritmusa a jól meghatározott webhelyet részesíti előnyben minden másnál.
 • A SEO eszközök befolyásolják az oldal sebességét, ami a jó helyezés kulcsa. Egy gyorsan betöltődő webhely magas konverziós aránnyal rendelkezik, és a keresési rangsor első helyén áll.
 • Segít eltávolítani a duplikált tartalmat a webhelyről. A technikai SEO auditok megóvják a weboldalt a Google szankcióitól, mivel a Google algoritmusa csökkenti a plágiumtartalmú webhelyek forgalmát és rangsorolását.
 • A webhelyen található strukturált adatok megnövelik a közönség látogatási idejét, a SEO eszközök pedig hatékonyan állítják be a webhely tartalmát. Ezenkívül segít a webhely jobb indexelésében, és releváns eredményeket biztosít a közönség számára.
 • A bővített kivonatok minden webhely kulcsa, mivel növelik a webhely kattintási arányát. A SEO eszközök elemzik a gazdag találatokat, és rendszerezik azokat az adatokat, amelyek felkeltik a figyelmet a keresési eredményekben.

Íme néhány a legjobb technikai SEO-eszközök közül:

Sikoltozó béka

Screaming Frog SEO egy gyors és fejlett SEO webhely-ellenőrző eszköz. Manuálisan ellenőrzi a munkaigényes, a meta-frissítési és az ismétlődő oldalproblémákat. A feltérképező eszköz kicsi és hosszú webhelyek számára egyaránt barátságos. Segít a program felhasználói felületén összegyűjtött és folyamatosan frissített feltérképezési adatok megtekintésében, elemzésében és szűrésében.

Főbb jellemzők:

 • A keresőoptimalizálási eszköz ellenőrzi azt a weboldalt, amely azonosítja az átirányítási láncokat és hurkokat, vagy feltölti az URL-ek listáját a webhely-migráció során ellenőrzésre.
 • A felhasználók feltérképezhetik a webhelyet, ha hibás hivatkozásokat és szerverhibákat találnak. Az eszköz optimalizálja az oldal címét és a meta leírását is.

Ez a SEO-eszköz lehetővé teszi a SEO-elemekről szóló kulcsfontosságú helyszíni jelentések exportálását egy táblázatba, így könnyen használható SEO-ajánlások alapjaként.

Semrush

Semrush egy népszerű SEO eszköz kulcsszókutatáshoz, versenytársak elemzéséhez, webhely auditálásához, linképítéshez és sok máshoz. A szoftver minden iparághoz alkalmas, és különféle SEO eszközöket tartalmaz. A marketingszakemberek és a kiadók optimalizálhatják webhelyeiket, hogy népszerűvé tegyék a keresőmotorokban.

Főbb jellemzők:

 • Rengeteg funkció található a SEO eszközök alatt, például kulcsszókutatás, on-page SEO, helyi SEO, rangkövetés és linképítés.
 • A webadminisztrátor elemezheti weboldalaikat a versenytársakkal. Segít abban, hogy információt szerezzenek másoktól való különbségükről,
 • A piackutató elemezni tudja a piacot és a versenytársakat. Lehetővé teszi számukra, hogy a versenytársak előtt maradjanak.
  Hogyan küldhet névtelen e-mailt ingyen

A SEO eszköz nyomon követi a versenytársak kulcsszavainak célját, és sokkal többet kínál, hogy kikerüljön a versenyből.

Google Search Console

Google Search Console a Google által kínált ingyenes eszköz, amely figyeli, karbantartja és elhárítja a webhely jelenlétét a Google Keresés találatai között. Lehetővé teszi a webadminisztrátorok számára, hogy ellenőrizzék az indexelés állapotát, a keresési lekérdezéseket és a feltérképezési hibákat, és optimalizálják webhelyük láthatóságát.

Főbb jellemzők:

 • A keresőkonzol eszköz a webhely forgalmát és teljesítményét méri; a jelentés segít megtalálni a webhelyekkel kapcsolatos problémákat, hogy a keresési oldalon rangsorolhasson.
 • E-mail értesítést küld, ha a Google hibát talál a webhelyeken.
 • A keresőkonzol URL-ellenőrző eszköze részletes feltérképezési, indexelési és megjelenítési információkat nyújt a weboldalakkal kapcsolatban azáltal, hogy megmutatja, hogyan jelennek meg a Google keresési eredményeiben.

A Google a technikai SEO-hoz nélkülözhetetlen SEO-eszközök készletét kínálja: egy gazdag eredmények tesztet és egy mobilbarát tesztet.

Gazdag eredmények teszt

A strukturált adatok biztosítják a gazdag eredményt, és túlmutatnak a szabványos kék hivatkozáson. Gazdag eredmények tesztek jobban összpontosított a felhasználóbarát élményre, mint a szabványos hiperhivatkozásokra, ideértve a körhintákat, képeket vagy más nem szöveges elemeket.

Főbb jellemzők:

 • Az eszköz lényeges információkat jelenít meg a SERP-ben végzett keresésekhez, és a tartalom igazodik a lekérdezéshez.
 • A bővített találati eszköz feltérképezi a webhelyet, hogy ellenőrizze a strukturált adatokat.
 • Ez a SEO eszköz optimalizálja a weboldalt a Google-ban gazdag kivonatok számára, és segít a webmesternek potenciális forgalom megszerzésében.

Mobilbarát teszt

A mobilbarát teszt határozza meg a webhely pontszámát, így kompatibilis a mobillal. A felhasználók száma növekszik a Google Kereső mobilon; az eszköz pontozza a webhelyet a mobil reszponzivitás tekintetében.

Főbb jellemzők:

 • A szoftver lehetővé teszi a webhely tesztelését a mobil reszponzivitás szempontjából.
 • A felhasználók ellenőrizhetik versenytársaik mobilválasz-készségét, hogy megelőzzék őket.

Ahrefs

Ahrefs az egyik legjobb technikai SEO megoldást kínálja a felhasználóknak, akár növelni szeretnék weboldaluk forgalmát, akár optimalizálni szeretnék a weboldalt, akár egyszerűsíteni szeretnék a felületüket. A platform egyablakos eszköz a versenytársak elemzéséhez, kulcsszókutatáshoz, webhely-auditáláshoz, tartalomkutatáshoz, rangkövetéshez stb.

Főbb jellemzők:

 • Az Ahrefs segít összehasonlítani a webhely jelenlegi és korábbi adatait. A felhasználó összehasonlíthatja a webhely rangsorolásának ingadozását egy adott napon.
 • Lehetővé teszi a versenytársak elemzését, segítve a felhasználókat kulcsszavak, backlink stratégiák és a versenytárs által használt PPC kulcsszavak megtalálásában.
 • A felhasználók bármilyen kulcsszóhoz vagy témához kereshetnek népszerű tartalmakra, és ötleteket találhatnak.
 • E-mailben értesíti a felhasználókat minden alkalommal, amikor márkájukat megemlítik az interneten.

A platform kiterjedt kulcsszavakat (8 milliárd) és indexelt oldalakat (421 milliárd) tartalmaz.

A HOTH

A HOTH technikai SEO szolgáltatásokat nyújt a felhasználóknak a folyamatosan változó Google algoritmussal. Az eszköz megoldást kínál az új frissítések leküzdésére és kezelésére. Kezdetben a helyi vállalkozások számára nyújtott előnyökből indultak ki, de termékpalettájukat kibővítették, hogy teljes körű termékekké váljanak.

Főbb jellemzők:

 • Az ingyenes eszköz részletes SEO jelentéseket ad, a webadminisztrátorok pedig elemezhetik a kritikus SEO-mutatókat, mint például az asztali vagy mobil optimalizálás, a webhely navigálhatósága és a közösségi média teljesítménye.
 • A HOTH Competitor’s Organic Search Checker segítségével ellenőrizheti a weboldal versenytársait. A felhasználók megadhatják oldaluk URL-jét; az eszköz megtalálja a hasonló domaineket egyező kulcsszavakkal.
 • A The HOTH motor rangsoroló eszköze segít a kulcsszavak rangsorolásában. A weboldalak versenyben maradhatnak a rangsorolt ​​kulcsszavakkal.
  Hogyan lehet biztonságosan torrentezni és megvédeni személyazonosságát (2020-as áttekintés)

A szoftver skálázható szolgáltatásárazást biztosít, így minden vállalkozás számára alkalmas.

Webhely-ellenőrző

Webhely-ellenőrző 2016-ban mutatták be SEO specialistaként, egyszerű felülettel az oldal SEO-ellenőrzőjéhez. Kezdetben az eszköz a weboldal technikai hibáinak ellenőrzésére koncentrált, de a pozitív visszajelzések után újratervezték a felületet, és további SEO eszközöket adtak hozzá. Ezenkívül a vállalat elindította a Chrome-bővítményt, és hozzáadta a Rank Tracker, a Backlink Tracker és a SERP Checker Tools eszközt.

Főbb jellemzők:

 • A webhelyet műszaki állapota alapján pontozza. Segít a webhely- és oldalszintű problémák kiderítésében.
 • Az eszköz e-mailt küld, ha kritikus problémát vagy figyelmeztetést észlel a projektekben. A felhasználók azonnali lépéseket tehetnek, hogy elkerüljék a jövőbeni büntetéseket.
 • A weboldal rangsorolása minden eszköz átfogó megoldása; A webhely-ellenőrzők a megfelelő kulcsszavak alapján rangsorolják a webhelyet.

A Site Checker valós idejű felhőalapú webhelyrobot kínál, amely segít a vállalkozásoknak a SEO technikai elemzésében.

Page Speed ​​Insights

A Google oldalsebesség-statisztika egy ingyenes eszköz egy weboldal sebességi pontszámának elemzésére. Adatokat szolgáltat a felhasználóknak a weboldalak betöltési sebességéről, erőforrásairól és a nem. kérések száma betöltés közben. Javaslatokat kínál a betöltési sebesség javítására és a weboldal javítására.

Főbb jellemzők:

 • Az oldalsebesség-statisztika megmutatja a weboldal teljesítményét és színvonalát a Google-on. Az eszköz megmutatja a kulcsszavak és a rangsor közötti összefüggést.
 • A weboldal konverziós aránya az adott oldal betöltési sebességétől függ. A Google PSI-je a legjobb eszköz a webhely sebességének és annak javításának megismerésére.
 • A Google technikai eszköze részletes jelentést nyújt a Core Web Vitals felméréséről, a Lighthouse laboradatokról, a lehetőségekről, a diagnosztikáról és a sikeres auditokról. A PSI-jelentés eligazítja a webmestert, hogy szükség van-e fejlesztésre a webhelyen.

A PSI 2018 elején indult, és egyike a webhelytulajdonosok számára készült számos oldalsebesség-ellenőrző eszköznek. Ez a legjobb a weboldal sebességének javítására.

GTMetrix

GTMetrix egy 2009-ben bevezetett tesztelési sebesség-eszköz. Az eszköz megkülönbözteti a teljesítményproblémát az ügyfél számára, és megmondja, hogy kiszolgálóról vagy front-end problémáról van-e szó. Az eszköz arra összpontosít, hogy a webhelyet folyamatosan gyorsítsa.

Főbb jellemzők:

 • Mivel a frissített Google algoritmus nem rangsorolja a weboldalt a keresésben, az eszköz optimalizálja a weboldal teljesítményét.
 • A GT Metrix részletes jelentést készített arról, hogy miért volt hatással a webhely teljesítményére. A folyamat sebességmegjelenítésből, teljesítményoptimalizálásból és az oldalverseny lebontásából áll.
 • A felhasználók akár 7 országban is láthatják az oldal teljesítményét az ingyenes csomagban, a fizetős csomag pedig 15 prémium helyen teszi lehetővé a tesztelést.

Az oldal teljesítménye a betöltéstől, a vizuális stabilitástól és az interaktivitástól függ, a GtMetrix pedig a látogató nézetéből értékeli a weboldalt.

Botify

Botify egy SEO szoftvercég, amely segít a vállalkozásoknak kihasználni az organikus keresést, és biztosítja a webes és mobilwebhelyek keresésre optimalizálását. Az eszköz kezelőfelülete összekapcsolja az összetett webhelyet a keresőmotorokkal a forgalom növelése érdekében. Az eszköz a teljes csatorna módszertanán működik, és gépi tanulási algoritmust használ; kiküszöböli az időigényes SEO folyamatot.

Főbb jellemzők:

 • A Botify biztosítja a zökkenőmentes webhely-migrációt, ahol a webadminisztrátorok feltérképezik a webhely minőségbiztosítását, és figyelik a naplókat az áttelepítés után, hogy észleljék az agilitással kapcsolatos problémákat.
 • Az eszköz automatikusan strukturálja az adattípusokat, és a gazdag eredmények megőrzésére összpontosít.
 • A Botify napi jelentést készít arról, hogy a keresőmotor hogyan térképezi fel a JavaScriptet, és összehasonlítja a keresőmotor utólagosan megjelenített oldalait.
  Lógó behúzás létrehozása a Wordben és a Google Dokumentumokban

A Botfly megoldja a tartalom elterjedésének problémáját, amellyel a webadminisztrátorok szembesülnek a technikai web növekedése során.

TametheBots

TametheBots, amelyet a brit székhelyű műszaki SEO tanácsadó, Dave Smart fejlesztett ki. A szoftver a legjobb technikai SEO-tanácsadást nyújtja, és auditálja a webhelyet, hogy növelje teljesítményét a keresőmotorokon.

Főbb jellemzők:

 • A karbantartás alatt álló elsődleges munka a feltérképezési probléma azonosítása auditon keresztül. Ez biztosítja, hogy a nézők ne hagyják figyelmen kívül a tartalmat.
 • A webhely forgalmának növekedése a megjelenítési pontszámtól függ. Kiemeli az ellenőrzési területeket, hogy a tartalom gyorsan olvashatóvá váljon.
 • Az eszköz visszanyerheti a webhely forgalmát. Megtalálja a pozíció elvesztésének problémáját a keresési rangsorban.

A szoftver legfelső réseit a nagyobb méretű oldalak, az e-kereskedelem és a JavaScript-keretrendszer alapú oldalak jelentik, amelyek a weboldalak problémáinak megoldására szolgálnak.

W3C

A W3C egy érvényesítő eszköz, amellyel strukturált jelentést készíthet az akadálymentesítési értékelés megállapításairól. Az eszköz szabványos szabályokat határoz meg a webfejlesztők számára a kódíráshoz. A W3C helyi böngészőben fut, internetkapcsolat nélkül, és az összes bemeneti kód JSON-adatként kerül rögzítésre a háttérben. A weboldal kódja nem befolyásolja a rangsorolást, de növeli a megjelenítési sebességet.

Főbb jellemzők:

 • A W3C eszköz ellenőrzi a weboldalak HTML kódjait és hibás hivatkozásait. A problémák, amelyek ronthatják a weboldal rangsorolását.
 • A HTML-forrásokon kívül más webes hozzáférhetőségeket, például CSS-stíluslapokat vagy JavaScript-szkripteket is értékel az eszköz.
 • Az eszköz azt a tartalmat elemezte, amely befolyásolja a weboldal megjelenítési sebességét. Egyes összetevők, például a kérés- és válaszfejlécek, a munkamenet-információk, a cookie-k és a hitelesítési információk ellenőrzést igényelnek a weboldalakon.

A W3C a HTML- és CSS-kódhibák ellenőrzésével segíti a vállalkozásokat a keresési rangsorolásuk javításában.

Barracuda

Barracuda egy digitális piaci ügynökség, és egy ingyenes webhely-optimalizálási eszköz. A platformot úgy fejlesztették ki, hogy biztosítsa a Google algoritmusainak egyértelműségét. A Barracuda kifejlesztette a Penguin SEO eszközt, amely optimalizálja a webhely teljesítményét, és csökkenti a Google büntetésének esélyét. A webadminisztrátorok és marketingszakemberek importálhatják Google Analytics adataikat, hogy megtudják a forgalmuk jelentését.

Főbb jellemzők:

 • A Panguin eszköz képet ad a keresőmotorok organikus rangsorolásáról. A felhasználók összehasonlíthatják a weboldalak korábbi és jelenlegi rangsorát; segít meghatározni a teljesítményt és a leminősítés vagy frissítés okait.
 • Ez az eszköz fizetett láthatósági funkciója segít kiszámítani a befektetés megtérülését; a fizetett hivatkozásból származó forgalmat mutatja.
 • A Penguin lehetővé teszi a webhelyek oldalainak összekapcsolását. A felhasználók összehasonlíthatják oldalaik rangsorát, és növelhetik a látogatási időt.

Az eszköz lehetővé teszi a helyi vállalkozások tulajdonosai számára, hogy nyomon kövessék pozíciójukat a helyi keresőoldalon. A mobilbarát weboldalak javítják a weboldalak láthatóságát.

Következtetés

A weboldal optimalizáláshoz technikai SEO eszközök szükségesek. A cikkben említett lista az egyik legjobb eszköz a mélyreható technikai SEO audit elvégzéséhez. A webhely általános teljesítményének optimalizálására vonatkozó javaslatoktól a részletes SEO elemzési jelentésig ezek az eszközök biztosítják, hogy SEO-stratégiája hibátlanul működjön. Lapozd át a listát, és fedezd fel, melyik illik legjobban vállalkozásodhoz.

Felfedezhet néhány legjobb AI SEO-eszközt is, hogy lemaradjon versenytársairól.