12 legjobb nyílt forráskódú otthoni automatizálási eszköz álmai okosházához

Ön a technológia híve, és otthonát technológiabarát operatív térré varázsolta?

Vagy még ha olyan futurisztikus életteret szeretne építeni, amely a Jetsonokra emlékezteti, akkor is örömet szerezhet.

Ebben a bejegyzésben megvizsgáljuk a legjobb nyílt forráskódú otthonautomatizálási eszközöket, amelyeket okoseszközei zavartalan működéséhez használhat.

Most kérdezheti, melyek azok az otthoni automatizálási eszközök. Gondoljon bele, van egy intelligens ventilátora, izzója és zárja az otthonában. Mindezek az okoseszközök saját alkalmazásokkal rendelkeznek. Több ilyen eszköz több alkalmazást jelent a telefonon. Ha engem kérdezel, nagyon sokat kell kezelni.

Nos, itt segítenek az otthoni automatizálási eszközök. Ez egy olyan szoftver, amely ezeket az eszközöket egy fedél alá integrálja, így több eszközt is vezérelhet egy helyről.

Ezen eszközök többsége WiFi-t használ az eszközökhöz való csatlakozáshoz, és mérföldekről is működtetheti őket.

Miért érdemes nyílt forráskódú automatizálási eszközt választania?

Nagyon egyértelmű okai vannak annak, hogy miért érdemes nyílt forráskódú automatizálási eszközt választania zárt forráskódú (védett szoftver) helyett.

A nyílt forráskódú eszközt széles körben részesítik előnyben, mivel lehetővé teszi a teljes szoftver testreszabását az Ön igényei szerint, mivel hozzáférést kap a forráskódhoz.

Olvassa el még: Intelligens otthoni kütyük az életmód javítására

Ezenkívül további előnyökkel is jár, mint például:

 • Költséghatékony
 • Közös karbantartási szolgáltatások
 • Személyre szabott élmény kialakításának képessége
 • Esetleg jobb biztonság
 • Fokozott hatékonyság

Otthoni asszisztens

Most, hogy ismerjük okainkat, ugorjunk bele abba a listába, amely lehetővé teszi az otthoni okoseszközök egyszerűsítését.

A The Verge-ben, a Product Hunt-ban és más médiában megjelent Home Assistant nagyszerű választás lehet nyílt forráskódú automatizálási eszközként. Kompatibilis a Mac, Android, Linux, Windows, Odroid, Asus Tinkerboard és még a Raspberry Pi rendszerekkel is.

Az interfész intuitív, és több mint 1000 különböző intelligens otthoni terméket gyártó vállalattal működik együtt. Növelheti az élményt olyan bővítmények segítségével, mint a DNS-blokkoló, a NodeRed vagy a Spotify Connect.

  A legjobb élmény eléréséhez módosítsa ezt a 12 Gmail-beállítást

A Home Assistant egyik legjobb tulajdonsága, hogy helyben tárolja adatait, és nem használ felhőkiszolgálót. Mivel sok mindent tartogatunk, nagyon ajánlom, hogy nézze meg ezt, mert lehet, hogy ez minden, amit keres.

Fregatt

Ha a paranoiás marad a véletlenszerű kamerás biztonsági rendszer miatt, akkor most azonnal rá kell tennie a kezét a Fregattra.

Miért? Íme néhány a sok ok közül:

 • Segít a kamerájának megfigyelésében a helyileg feldolgozott mesterséges intelligencia segítségével
 • Hatékonyan csökkenti a hamis pozitív eredményeket
 • Az értesítéseket zónánként testreszabhatja
 • Maradjon a pályán a részletes jelentések segítségével
 • Jól integrálható az otthoni asszisztenssel és más okoseszközökkel

Ha kétségei vannak, dönthet úgy, hogy megtekint egy dinamikus, valós idejű videojelentést, hogy megerősítse a biztonságot.

openHAB

Az egyik legerősebb megfontolandó lehetőség, az openHAB robusztus, és a megfelelő okok miatt hatalmas felhasználói bázissal rendelkezik. Könnyedén integrálhatja a legnagyobb cégek több mint 2000 okoseszközével.

Automatizálási programjukat olyan intuitív módon tervezték, hogy még az alapvető műszaki ismeretekkel rendelkező személy is könnyen kezelheti. Egy adott időpontban segítségül veheted erős és hatalmas közösségi bázisukat, amely mindig aktív, és különféle tippeket és trükköket oszt meg az Ön javára.

Calaos

A Calaos egy olyan eszköz, amely a GPLv3-on (ingyenes szoftverprojekt) működik, és teljes ellenőrzést biztosít az otthoni automatizálás felett.

Segít abban, hogy a legjobb élményt nyújtsa otthonának:

 • Győződjön meg arról, hogy a fények halványak, a redőnyök zárva vannak, és a pihentető zene készen áll arra, hogy otthon köszöntse egy hosszú fárasztó nap után
 • Ellenőrizheti a zenét a ház bármely sarkából
 • Segítségével egyetlen kattintással létrehozhat és menthet különféle forgatókönyveket

A speciális funkciók konfigurálásához használhatja a már meglévő eszközöket, vagy egyszerűen telepítheti a Calaos telepítőjét. Ezzel együtt kiváló hardveres támogatással rendelkezik, amely igazán kényelmes életélményt biztosít.

Domoticz

Azok számára, akik még csak most ismerkednek a technológia világával, a Domoticz remek választás. Kezdőbarát, és teljes irányítást biztosít a keze ügyében. Telepítheti a szoftvert a hivatalos webhelyükről, és azonnal elkezdheti.

A webhelyükön lépésről lépésre megkapja a letöltéshez, telepítéshez és használatbavételhez szükséges utasításokat. A forráskódnak is van egy szakasza, ahol letöltheti, módosíthatja és testreszabhatja azt pontosan úgy, ahogyan szeretné.

  20 legjobb játék RTX és DLSS támogatással

Látogassa meg az állandóan aktív közösségi oldalt is, hogy áttekintse, mire készül a többi felhasználó.

Jeedom

Vigyen be újításokat otthoni automatizálásába a Jeedom segítségével, egy olyan eszközzel, amely teljes hozzáférést biztosít az átláthatóság és a hosszú élettartam mellett.

Az eszköz számos funkciója közül néhány:

 • Több protokoll támogatása, mint például a ZigBee, Modbus, EnOcean és még sok más
 • Beépülő modulok kompatibilitása
 • Bizalmas és autonóm támogatás
 • Különféle személyre szabási lehetőségek

Két modell – a Jeedom Altas és a Jeedom Altas Pro – nagy teljesítményű otthoni automatizálási átjárókkal is rendelkezik. Kiváló ügyfélszolgálati csapatuk van, akikhez fordulhat, ha kérdéseit meg kell oldania.

ioBroker

Az ioBroker egy ingyenesen használható eszköz, amely az IoT platformon működik. Átfogó otthoni automatizálási támogatással érkezik, több mint 500 lehetséges integrációval. Testreszabhatja vagy egyszerűen használhatja meglévő grafikus felületeiket, amelyek vizuálisan lenyűgözőek.

Az ioBroker Windows, Mac, OSX, Raspberry Pi és ARM operációs rendszerekkel működik a legjobban.

Függetlenül attól, hogy termosztátról, lámpáról vagy redőnyről van szó, biztos lehet benne, hogy ez a szoftver szinte mindennel kompatibilis, ami a tető alatt van.

Időszerű jelentéseket biztosít, amelyeket a szoftver felületén elérhető otthoni térképén ellenőrizhet, így mindig naprakész lehet okos termékeivel kapcsolatban.

Smarthomatic

Egy figyelemre méltó nyílt forráskódú otthoni automatizálási rendszer, a Smarthomatic egyszerű, mégis tele van minden szükséges funkcióval. Letisztult és „könnyen bejárható” kezelőfelületet követ, sok díszes elem nélkül, így nem lesz nehéz eligazodni.

Ez az eszköz AES-titkosított, így biztonságos kommunikációt és védelmet biztosít a potenciális támadók ellen.

A Smarthomatic mindent megtesz, hogy értesítse Önt, ha a növénynek vízre van szüksége. Ezenkívül szabályozza a levegő páratartalmát, kikapcsolja a főzőlapokat, ha elfelejtik, és segít más feladatokban anélkül, hogy sokat kellene tennie.

Node-RED

Más automatizálási eszközökhöz képest a Node-RED egy alacsony programozási igényű, nyílt forráskódú szoftver, amely segít felerősíteni életterét. Böngésző alapú szerkesztővel rendelkezik, amely megkönnyíti az áramlások egyetlen kattintással történő összekapcsolását.

A Node-RED a Node.js-re épül, amely egy nem blokkoló modell, és teljesen eseményvezérelt. Könnyedén importálhat és exportálhat kódokat saját kényelmének megfelelően. Ezenkívül ez a szoftver helyileg és felhőben is működik.

  5 perc alatt elmagyarázva

Ezenkívül elmentheti a kódokat, sablonokat és funkciókat újrafelhasználásra.

HomeGenie

A HomeGenie egy testreszabható, méretezhető és hordozható eszköz, amely varázslatos módon működik Linuxon, Raspberry AI-n, Windowson, Macen és bármely más ARMS-alapú számítógépen.

Gazdag, de nagyon egyszerű funkciói vannak. Tartalmazzák:

 • Valós idejű adatfeldolgozás
 • Kibővített crontab kifejezések
 • Több widget kompatibilitás
 • Közvetlen hozzáférés GPIO, I2C, SPI, valamint soros portokhoz
 • A főbb programok támogatják, például a C#, a JavaScript és a Python

Ez a csodálatos otthonautomatizálási eszköz könnyen és néhány percen belül üzembe helyezhető, és bárhol üzembe helyezhető.

Homebridge

Az okoseszközök vezérlése sima, mint a vaj a Homebridge segítségével. Hangintegrációval rendelkezik, amely lehetővé teszi az eszközök vezérlését hangutasításokkal a Siri-n keresztül.

A szoftver kompatibilis az Apple Watch-tal is, amely véleményem szerint jelentős üzletkötő.

Az interfész tiszta, és egyértelmű irányt ad arra vonatkozóan, hogy mit szeretne kezelni a műszerfalon.

A Homebridge egy csomó pluginnal integrálható, és közvetlenül a webhelyen kereshet rájuk.

Freedomotic

A Freedomotic nyílt IoT-fejlesztési keretrendszeren fut. Nyílt forráskódú, és rendkívül felhasználóbarát a tömegek számára, még a technológiai ismeretekkel nem rendelkező emberek számára is.

Ez egy olyan szoftver, amelyet nem csak az egyének, hanem a vállalkozások is használnak és kedvelnek. Ha Ön cégtulajdonos, akkor olyan dolgokban segíthet, mint az intelligens kiskereskedelmi környezet és az ambient-tudatos marketing.

Íme néhány az eszköz számos funkciója közül:

 • Állandó egyedi azonosító a körülötte lévő dolgok egyszerű azonosításához
 • Rengeteg plugin támogatás a funkciók javításához
 • Automatikus felderítési mód az objektumok valós idejű megkereséséhez
 • Nyomon követi és frissíti a környezet állapotváltozásait
 • Többnyelvű és többfelhasználós támogatás
 • Rendkívül biztonságos, és a felhasználók prioritásait szem előtt tartva készült

Lehetővé teszi a szoftver előzetes konfigurálását és tesztelését. Letöltheti a legújabb verziót, és kipróbálhatja a funkciókat, hogy első kézből élhessen.

Végső szavak

Kétségtelen, hogy az otthoni automatizálás nagyszerű technológia, amellyel meg vagyunk áldva, de a kezelése ijesztőnek bizonyulhat. A fenti eszközök használatával az egész folyamat sokkal egyszerűbbé és kevésbé bonyolulttá válik.

Ezen felül teljes irányítást szerezhet felettük, mindezt nyílt forráskódú természetüknek köszönhetően.

Ezután nézze meg ezeket a személyes robotokat, amelyeket megvásárolhat, hogy megkönnyítse életét.