12 legjobb nyílt forráskódú megfigyelő szoftver az IT-infrastruktúrához

Az IT-infrastruktúra-figyelő szoftver központi platformot biztosít a vállalkozások számára a teljes IT-infrastruktúra figyeléséhez, ami az egyik legcsodálatosabb előnye.

Amellett, hogy felgyorsítja a felügyeleti eljárást, értékes betekintést nyújt a rendszer teljesítményére, hogy segítse a vállalkozásokat a döntéshozatalban és a lehetséges problémák megelőzésében.

A megfigyelő szoftver áttekintése

Az IT-infrastruktúra-figyelő szoftverek egyre fontosabbá váltak a mai technológia-vezérelt világban, ahol a rendszer teljesítménye és megbízhatósága kritikus fontosságú minden típusú vállalkozás számára, mérettől függetlenül.

Nagy kihívást jelent az SMB és a nagyméretű számítógépes hálózatok manuális nyomon követése, miközben biztosítja a zavartalan és biztonságos működést, ezért az IT Infrastructure Monitoring Software jön a képbe, hogy leküzdje ezt a kihívást.

Ezek az eszközök jól felszereltek és költséghatékonyak az IT-infrastruktúra állapotának, teljesítményének és rendelkezésre állásának valós időben történő nyomon követésére. Az adminisztrátorok könnyen nyomon követhetik a problémákat, még mielőtt azok problémákká válnának, az ilyen eszközökkel végzett hálózati és rendszerelemek figyelésével, elemzésével és riasztásával.

A dinamikus informatikai környezet megfelelő felügyeletet, rendelkezésre állást és biztonságot igényel a zavartalan működés érdekében. Az ilyen eszközök még a DevOps csapatokat is felhatalmazzák azáltal, hogy nagyobb rugalmasságot és méretezhetőséget biztosítanak számukra a teljes technológiai halom állapotának nyomon követéséhez.

Mivel az informatikai igények és infrastruktúra vállalatonként eltérőek, és számos fizetős és nyílt forráskódú eszköz létezik, nehéz lenne kiválasztani a megfelelőt az infrastruktúrához.

Az alábbi részben a legjobb nyílt forráskódú megfigyelőeszközöket tárgyaltuk azok funkcióival. Ez segít megérteni, hogyan működnek ezek az eszközök, és melyik illene az Ön infrastruktúrájához.

Nagios

A Nagios felügyeli a teljes IT-infrastruktúrát, gyorsan rendezi a naplóadatokat, vagy elemzi a sávszélességet. Megbízható adatgyűjtési, NetFlow-elemzési és IT-infrastruktúra-felügyeleti megoldásaival a Nagios világszerte segíti a vállalkozásokat az intelligensebb üzleti döntések meghozatalában.

A Nagiosban több mint 9000 vezető ügyfél bízik, mint például az Airbnb, a Cisco és a Paypal.

A Nagios, egy elismert IT-infrastruktúra-felügyeleti megoldás, különféle letölthető termékeket és szolgáltatásokat kínál kis- és középvállalkozások számára a nagyvállalatok számára.

A platform átfogó erőforrásként szolgál a követelmények széles skálájának kielégítésére, a kiszolgálók és alkalmazások figyelésétől a hálózati láthatóság és a használható betekintések biztosításáig. Megvalósíthatósága biztosítja a zökkenőmentes integrációt a meglévő rendszerekkel.

Jellemzők

 • Ötezer plusz különböző kiegészítő áll rendelkezésre a szerverek figyeléséhez.
 • Ellenőrzi a hálózatot a megfeszített hálózati kapcsolatok vagy adatvezetékek által okozott problémákra.
 • Figyeli a Windows, Linux, UNIX és webes alkalmazásokat.
 • Állítson be riasztásokat, hogy értesítse Önt, ha lehetséges veszélyek merülnek fel.

Bármilyen méretű vállalkozás hozzáférhet a különböző Nagios szoftvercsomagokhoz, mint például a Nagios Core, Nagios XI, Nagios Fusion és Nagios Log Server. A Nagios XI. magmotor az IT-infrastruktúra gyors figyelésére szolgál. A naplószerver bármely forrásból származó naplók gyors megtekintésére, elemzésére és archiválására szolgál egy központi helyen.

A hálózati sávszélességet a hálózati elemzője követi nyomon. A Nagios Fusion központosított képet ad működési állapotáról, és gyorsabb, az egész hálózatra kiterjedő problémamegoldást tesz lehetővé.

Bármelyik megoldásunkat ingyenesen kipróbálhatja 30 napig korlátozás nélkül. A Nagiosnak van fizetős és nyílt forráskódú verziója is, szervezeti igények alapján pedig letölthető.

Zabbix

A Zabbix egy díjnyertes, professzionálisan fejlesztett nyílt forráskódú szoftver, korlátok és rejtett költségek nélkül. Ez egy átfogó és széles körben használt felügyeleti megoldás, amely lehetővé teszi a vállalkozások és szervezetek számára, hogy nyomon kövessék hálózatukat, hardverüket és infrastruktúrájukat.

A platform sokoldalúsága kiterjed a hálózatok, szerverek, felhők, alkalmazások, szolgáltatások és akár teljes adatközpontok figyelésére is.

A világ vezető szervezetei, például a Dell, az ICANN, a T-systems stb. megbíznak benne. Különféle rendszerekkel való egyszerű integrációja és bővíthető architektúrája miatt világszerte népszerű választás az IT-szakemberek körében.

A funkciók és képességek széles skálájával a Zabbix valóban robusztus felügyeleti élményt kínál, amely megfelel a felhasználók változó igényeinek.

A Zabbix lehetővé teszi az adminisztrátorok számára a kritikus problémák azonosítását és megoldását, valamint leegyszerűsíti a különböző rendszerek teljesítményének fenntartását valós idejű adatelemzés, könnyen használható irányítópultok és testreszabható riasztások révén.

Jellemzők

 • Használatra kész sablonok a Zabbix telepítés riasztási, jegyértékesítési, IoT és ITSM rendszerekkel való integrálásához.
 • Határozzon meg küszöbértékeket a problémák azonnali észleléséhez.
 • Szerezzen további betekintést, és bővítse a megfigyelhetőséget a hatékony adatvizualizáció révén.
 • Kövesse nyomon a KPI-ket az üzleti szolgáltatások figyelésével.
 • Vállalati szintű biztonság.

Alekszej Vladishev 2001-ben hozta létre a platformot, hogy a vállalkozások és az informatikai szakemberek számára sokoldalú és felhasználóbarát megoldást nyújtson megfigyelési igényeik kielégítésére. A platform elsődleges célja egy megbízható és hatékony felügyeleti rendszer biztosítása, amely biztosítja az üzleti infrastruktúra stabilitását és biztonságát.

Checkmk

A Checkmk-t a teljes hibrid IT-infrastruktúra figyelésére tervezték, beleértve a szervereket, hálózatokat és alkalmazásokat. Adatbázisok, felhők, konténerek, tárolók, IoT stb. Webhelye szerint az Adobe, a Fitbit, az NHL, a Labcorp, a Groupon stb.

  Az elveszett családtag megtalálásának legjobb módjai

Legújabb, 2.1-es verziója megújult Kubernetes-felügyelettel, több integrációval a nyílt megfigyelhetőségi ökoszisztémához, jobb teljesítménnyel és még sok mással érkezik.

Két kiadása van: a Raw, amely nyílt forráskódú, a másik pedig az Enterprise, amely prémium, több funkcióval, de fizetős.

Támogatja továbbá az automatikus hálózatfelderítést, valamint karbantartja a hardver- és szoftverleltárt. Ami a megfigyelést illeti, a Raw kiadás támogatja a szerverek, hálózatok és alkalmazások állapotfigyelését.

A méretezhetőség és a funkcionalitás bővítése érdekében több mint 2000 bővítményt támogat. Ezen kívül API-t is biztosít a saját bővítmények írásához.

A Checkmk szoftver eléggé képes az összetett és hibrid informatikai környezetek figyelésére és kezelésére, valamint könnyen megvalósítható és használható.

Legjobb jellemzők

 • Automatikusan észleli a problémákat, és riasztást küld.
 • Slack, PagerDuty, SIGNL4 és VictorOps integráció.
 • Idősoros grafikon és Grafana integráció.
 • Központosított riasztáskezelés elosztott környezetekhez.

Ha egyetlen központosított irányítópultot keres a végpontok közötti hibrid IT-infrastruktúra figyeléséhez, kezeléséhez és adminisztrálásához, a Checkmk biztosítja a megoldásokat. A Raw kiadása ingyenesen használható, és ha további funkciókra van szüksége, válthat a vállalati kiadásra.

Prométheusz és Grafana

A Prometheus és a Grafana széles körben használt nyílt forráskódú eszközök az IT infrastruktúra figyelésére. A Prometheus egy 100%-ban nyílt forráskódú eszköz, és fejlesztését a Grafana támogatja a funkciók továbbfejlesztésében, hogy segítse mind a Grafana, mind a Prometheus ügyfeleit.

A Prometheus egy megfigyelési és riasztási eszköztár, a Grafana pedig egy felhőalapú rendszer, amely segít a Prometheus-metrikák grafikonokon és műszerfalakon való megjelenítésében. Így mindkét eszköz lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy nagy mennyiségű mérőszámot tároljanak, amelyeket könnyen feldarabolhatnak és lebonthatnak, hogy megértsék, hogyan működik infrastruktúrájuk.

A Prometheus megfigyelő rendszer tartalmaz egy többdimenziós adatmodellt és egy hatékony lekérdezési nyelvet, a PromQL-t, amely idősoros adatokként gyűjti és tárolja metrikáit. A Grafana egy IoT-verem, amely az összes adatmetrikát figyeli és vizualizálja a működési irányítópult egyetlen ablaktáblájában.

A Grafana-t világszerte több mint 10 millió felhasználó használja, különösen a nagyvállalatok.

A Grafana legfontosabb jellemzői

 • A Prometheus-metrikák elemzésének, megjelenítésének és riasztásának központosítása a Grafana irányítópultjaival.
 • Fedezze fel, vizualizálja, kérdezzen le és figyelmeztesse Datadog mérőszámait a Grafana Cloudban.
 • A központosított, vízszintesen méretezhető, replikált architektúra segít fenntartani a Prometheust.
 • Kategóriájában a legjobb lekérdezési teljesítmény valós idejű irányítópultok létrehozásához, amelyeket megoszthat a szervezeten belül.
 • Erős adathozzáférési szabályzatok az adatok védelmére és szabályozására.

A Prometheus legfontosabb jellemzői

 • A riasztások a Prometheus PromQL-en alapulnak, és a riasztáskezelő kezeli az értesítéseket.
 • Az idősorokat hatékony formátumban tárolja a memóriában és a helyi lemezen
 • Különféle integrációk a harmadik féltől származó adatok áthidalására
 • Az egyéni könyvtárak könnyen megvalósíthatók, és több mint tíz nyelv támogatott.

A Prometheus és a Grafana a szolgáltatások és alkalmazások figyelésének szabványai. A Prometheus-metrikákat összegyűjti és beolvassa a Grafana Cloudba. A Prometheus egy nyílt forráskódú eszköz, míg a Grafana örökre ingyenes három felhasználó számára korlátozott mérőszámokkal.

Ha prémium szolgáltatásokat és korlátlan mérőszámot szeretne, regisztrálhat a Grafana Pro szolgáltatásra, amely 14 napos próbaidőszakkal rendelkezik.

kaktuszok

A Cacti egy robusztus, nyílt forráskódú felügyeleti és hibakezelő eszköz, amely átfogó felügyeleti megoldásokat kínál a LAN-tól a komplex hálózati rendszerekig.

Néhánytól több ezer gazdagépig terjedhet a hálózati eszközök és alkalmazások teljesítményének összegyűjtésére, elemzésére és megjelenítésére.

Alapszolgáltatásai a terheléselosztók mögé telepíthetők, a munkamenet-kezelés az adatbázisából és a strukturális adatbázisa is teljesen hibatűrő módon telepíthető.

Széles körben használják a hálózati rendszergazdák és mérnökök körében, akik szeretnék leegyszerűsíteni napi megfigyelési tevékenységeiket és biztosítani szeretnék a hálózat hatékony teljesítményét.

Az intuitív grafikonokon keresztüli hatékony adatvizualizáció segít az informatikai szakembereknek a különböző hálózati eszközökön keresztüli átfogó hálózati teljesítmény megértésében.

Nemcsak a hálózati eszközök és alkalmazások figyelésében segít, hanem a teljesítményproblémák proaktív észlelésében és elhárításában is segít a jövőbeni problémák megelőzése érdekében.

Jellemzők

 • Bármilyen adatgyűjtési módszert használ a teljesítménygrafikonok automatikus létrehozásához.
 • Támogatja az RRD (Round-Robin Database) fájlokat egynél több adatforrással, és a helyi fájlrendszerben bárhol tárolt RRD fájlokat is használhat.
 • Sablonok és csomagok nagyszámú adatforrás és grafikon támogatásához.
 • Integráció MySQL/MariaDB adatkapcsolatokkal az offline Cacti adatbázis támogatásához
 • A hálózati eszközök automatikus felismerése.

Rugalmas felülete és képességei lehetővé teszik, hogy a kis- és középvállalkozások és a nagyvállalatok támogassák a teljesítményproblémák gyors észlelését, és megalapozott döntéseket hozzanak a mai, egyre összetettebb informatikai infrastruktúrák kontextusában.

Ez az ingyenes platform olyan beépülő modulokat és kiegészítőket is támogat, amelyek lehetővé teszik a rendszergazdák számára, hogy növeljék az eszköz képességeit.

OpenNMS

Az OpenNMS Meridian egy felhő-kompatibilis, nagymértékben méretezhető nyílt forráskódú hálózatkezelési platform helyi és távoli hálózatokhoz.

Ez egy komplett megoldás az üzleti hálózat teljesítményének és menedzselésének monitorozására a hálózatfelügyelet, a hálózati forgalom elemzése, a hálózatfelderítés és riasztás, az átfogó hibakezelés, a riasztás generálás stb.

  8 Ultimate Impact Effort Matrix sablon a megalapozott döntések meghozatalához

Szinte minden szektorban alkalmazzák, beleértve az egészségügyet, a technológiát, az energiát, a pénzügyet, a kormányzatot, az oktatást, a kiskereskedelmet stb., több ezer hálózati eszköz felügyeletére és kezelésére.

Alkalmas a kis- és középvállalkozások támogatására a nagyvállalatok számára, másodpercenként akár 300 000 adatpontot is képes kezelni áramlásokkal, és többre is méretezhető.

Az OpenNMS két nyílt forráskódú disztribúcióban érhető el: Horizon és Meridian. A Horizon közösségi kiadás, míg a Meridian egy vállalati kiadás. A kettő mellett az OpenNMS egyéni grafikonok létrehozását is biztosítja a Helmen keresztül, valamint egy olyan keretrendszert, amely mesterséges intelligenciát (AI) használ a kapcsolódó hálózati riasztások csoportosítására a jobb hibaelhárítás érdekében.

Elég sokoldalú tizennégy adatgyűjtési protokoll támogatásához, így nincs szükség harmadik féltől származó eszközökre. Mindezek a protokollok segítik a valós idejű egyéni küszöbértéket, a trendelemzést, az előrejelzést, az idősoros teljesítményadatok elemzését, a vizuális ábrázolást és az operatív előrejelzést valós időben.

Az OpenNMS részletesebb adatokat kap a hálózatról, ami segít előre jelezni a lehetséges problémákat a hálózati eszközök és konfigurációk változásainak nyomon követésével. Sokkal könnyebben karbantartható és használható a gyors frissítések és kiadások bosszúsága nélkül.

Jellemzők

 • Készlet- és hibakezelés.
 • Hálózati forgalomkezelés.
 • Alkalmazási perspektíva figyelése.
 • A Border Gateway Protocol felügyeleti támogatása az útválasztó eszközök fejlett megfigyeléséhez és kezeléséhez.
 • Riasztás és rendezvényszervezés.
 • Valós idejű értesítések a magas prioritású válaszért.
 • Testreszabható Grafana műszerfalak.
 • Vállalkozói hálózati vizualizáció erőforrás-grafikonok, adatbázis-jelentések, diagramok stb.

Ha az időigényes megfigyelés és karbantartás helyett az alapvető tevékenységeire szeretne összpontosítani, az OpenNMS mindenben segít az adatgyűjtéstől az értékelésen át a gyakorlati betekintésekig és vizualizációkig.

Ez egy teljes körű megoldás az üzleti hálózat teljesítményének nyomon követésére, valamint a létfontosságú hálózati szolgáltatások teljesítményének és elérhetőségének biztosítására.

Icinga

Az Icinga számos helyen képes hatalmas, összetett ökoszisztémákat figyelni, mivel méretezhető és rugalmas. Az Icinga egy hálózati erőforrások rendelkezésre állását figyelő rendszer, amely figyelmezteti a felhasználókat a zavarokra, és teljesítménystatisztikát gyűjt jelentéskészítéshez.

A világ legnagyobb vállalatai, mint például az Adobe, az Audi, a Vodafone, a puppet és mások, megbíznak az Icinában.

Az Icinga verem felügyeleti komponense csupán egy. A megoldás további előnyei közé tartozik az időben érkező értesítések, a lényegre törő vizualizációk és elemzések, a feladatok automatizálása és a más rendszerekkel való egyszerű integráció.

A felhő-infrastruktúra minden fajtáját felügyeli a méretezhető megfigyelőrendszer. A meglévő eszközökkel, például a Graphite, az Ansible, az InfluxDB, a Grafana, az AWS, a Jira, az Azure, a ServiceNow és sok mással való kapcsolata miatt saját igényeire szabott megfigyelési megoldásokat tervezhet.

A platform könnyen kinőhet egy kis infrastruktúrából nagy, több bérlős hálózatokká.

Jellemzők

 • Központi konzol az infrastruktúra felügyeletéhez.
 • Szerepkör alapú hozzáférés-kezelés, SSL-titkosított kapcsolatok és magas rendelkezésre állású fürtök a folyamatos üzemidő biztosítása érdekében.
 • Ismétlődő feladatok automatizálása.
 • Átfogó jelentések mérőszámokon, naplókon, mintákon és küszöbértékeken alapuló értesítéseken.

Az Icinga egy vállalati használatra kész megoldás, amellyel szemmel tarthatja a különféle táblaspektrumokat, beleértve az eszközöket, adatbázisokat, alkalmazásokat, felhőszolgáltatásokat, webhelyeket és hálózatokat.

Netdata

A Netdata nyílt forráskódú és a legfejlettebb szoftver a helyszíni és felhő infrastruktúra megfigyelésére, nyomon követésére és hibaelhárítására. Valós idejű mutatókat, szemléletes diagramokat és

intelligens riasztások a problémák gyors azonosításához és proaktív lépések megtételéhez, mielőtt az súlyos meghibásodásgá válna.

Minden fizikai és virtuális szervert, tárolót, felhő infrastruktúrát és minden egyéb infrastruktúra-összetevőt felügyel. A mérőszámok és naplók összegyűjtésével és tanulmányozásával a rendszergazdák gyorsan elháríthatják és megoldhatják a problémákat.

A felhasználóbarát és egyszerű felületnek köszönhetően a rendszergazdák és a fejlesztők könnyen betekintést nyerhetnek infrastruktúrájuk működésébe, megjeleníthetik az összetett adatokat, és észrevehetik a problémákat, mielőtt azok kicsúsznának a kezükből.

A szolgáltatások széles skáláját kínálja az infrastruktúra típusától függetlenül minden fizikai és virtuális szerver, tároló és IoT-eszköz figyeléséhez. Architektúrája ML-alapú, amely segít a szabálytalanságok gyors észlelésében és riasztás kiváltásában.

Jellemzők

 • Végtelen skálázhatóság a csupasz fém szerverektől a felhőalapú telepítésekig, amely számos szolgáltatást és eszközt lefed.
 • Valós idejű több száz interaktív diagram, amelyek másodpercenként frissülnek.
 • Elosztott architektúra, beépített adatvédelemmel.
 • Nulla konfiguráció Kubernetes felügyelet.
 • A gépi tanulás segített az anomália észlelésében, a riasztásokban és a metrikus korrelációkban.

A nyílt forráskódú szoftver, a Netdata az egyik legcsillagosabb projekt a CNCF-környezetben. Meglehetősen rugalmasan használható különféle népszerű eszközök, például Prometheus és Grafana, Graphite, OpenTSDB, InfluxDB vagy akár harmadik féltől származó kereskedelmi megoldások integrálására.

M/Monit

A modern, kicsi és méretezhető M/Monit kifejezetten a Unix rendszerek kezelésére és nyomon követésére készült szoftver. Ez az ingyenes és nyílt forráskódú szoftver a Unix rendszerek felügyelete és vezérlése mellett automatikus karbantartást, javítást és jelentős ok-okozati műveleteket végez tévedésből.

Bárki, aki teljes irányítást szeretne szerezni Unix rendszere felett, használja ezt a segédprogramot.

  Számok blokkolása Androidon

Az eszközök teljes körű adatokat szolgáltatnak az erőforrás-használatról és a rendszerállapotról, valamint automatikus riasztást adnak, ha problémák merülnek fel, és szükség esetén javítják azokat. Az adminisztrátorok az eszköz segítségével egyszerűen és gyorsan felügyelhetik a szolgáltatásokat és eszközöket az infrastruktúrában.

Jellemzők

 • Lehetőség asztali számítógépek, táblagépek és telefonok használatára a felület eléréséhez.
 • Valós idejű diagramok és trend-előrejelzések.
 • Támogatás biztosított a TCP, UDP és Unix tartományi socketekhez.
 • Szabályalapú riasztási mechanizmus.
 • Beépített adatbázis-támogatás az SQLite, MySQL és PostgreSQL számára.

Népszerűségét a hatékony architektúrának és az esemény-specifikus funkcióknak köszönheti, beleértve a szerverek újraindítását, a hibakeresést és az e-mailek küldését. Informatív grafikonok készítéséhez automatikusan összegyűjti a kulcsfontosságú adatokat a gazdagéptől.

A vállalat igényei alapján ez az eszköz is módosítható, hogy megfeleljen bizonyos felügyeleti követelményeknek.

LibreNMS

A LibreNMS egy megbízható nyílt forráskódú platform a hálózat teljesítményének és állapotának szoros figyelemmel kísérésére. Az SNMP, Syslog és más protokollok számos funkciójával és támogatásával különféle eszközöket, szolgáltatásokat, platformokat és operációs rendszereket figyel és vezérel.

A platform olyan rendszereket támogat, mint a Cisco, a Juniper, a Linux, a Windows és még sok más. Erősen méretezhető architektúrája miatt egyszerűen testreszabható, hogy megfeleljen a különböző méretű szervezetek sajátos megfigyelési követelményeinek.

Jellemzők

 • A testreszabható riasztások és értesítések testreszabhatók a szervezet egyedi igényeihez.
 • Több protokollos adatgyűjtés (STP, OSPF, BGP stb.).
 • VLAN, ARP és FDB táblagyűjtemény.
 • Device Backup integráció (oxidált, RANCID).
 • Elosztott szavazás.

Az eszköz elegendő lehet a hálózati felügyelethez, és betekintést nyújt a hálózati forgalomba, az eszközök állapotába és a sávszélesség kihasználtságába. A LibreNMS segít a hálózat zökkenőmentes működésében minden méretű szervezet számára.

Grafit

A Graphite megfelelő infrastruktúra-felügyeleti megoldás a helyi hálózatokhoz és a felhő infrastruktúrához kis- és középvállalkozások és nagyvállalatok számára. A webhelyek, alkalmazások, kereskedelmi szolgáltatások és hálózati szerverek hatékonyságának nyomon követésére szolgál.

A szoftver alkalmas napjaink változó adatkészleteire, mert egyszerűvé teszi az idősoros adatok mentését, visszakeresését, cseréjét és megjelenítését.

Fő felhasználása a numerikus idősoros adatpontok vagy számos teljesítménymutató, például CPU, I/O-metrikák, RAID-tömb, SSD-k stb. kezelése több tízezer szerverről és grafikonokon ábrázolva.

A grafit architektúra a numerikus idősoros adatokat speciális adatbázisába menti, és valós idejű diagramok és grafikonok formájában jeleníti meg webes felületein keresztül.

Chris Davis 2006 elején készítette el az Orbitzon, és végül népszerűvé vált. A Graphite az Apache 2.0 nyílt forráskódú licence alatt kerül terjesztésre.

Az iparág vezető szereplői, mint például a Booking.com, a Github, a Salesforce, az Etsy, a Reddit stb., Graphite felügyeleti eszközöket alkalmaznak, hogy szemmel tartsák a termelést, az e-kereskedelmet, a szolgáltatásaikat stb.

Az is elérhető, hogy a platformot más harmadik féltől származó eszközökkel kombinálják, mint például a Nagios, a Windows szerver, a logstash stb.

Obszervium

Az Observium egy robusztus hálózatfelügyeleti és -felügyeleti szoftver, amely páratlan láthatóságot biztosít vállalata infrastruktúrájának.

A megbízható, felhasználóbarát felügyeleti megoldást kereső bármilyen méretű vállalat számára az Observium kiváló választás a támogatott eszközök széles választéka és a képességek teljes készlete miatt.

Kormányok, nagyvállalatok, távközlési vállalatok, internetszolgáltatók és kis- és középvállalkozások csatlakoztak az Observium felhasználói bázisához. A figyelemre méltó ügyfelek közé tartozik a Twitch, az eBay, a PayPal, az Aramco, a Squarespace, a The Scottish Government, a Yahoo Inc., a Spotify és mások.

Az Observium technológia leegyszerűsíti a hálózatkezelést, teljesítménymutatókat gyűjt, és figyelmeztetéseket generál, ha problémákat talál. Automatikusan észleli a hálózati eszközöket és szolgáltatásokat, és több tízezer telepítést hajtanak végre több millió eszköz figyelésére.

Küszöbértékeket és meghibásodási állapotokat konfigurálhat számos különböző entitástípushoz a küszöbérték-riasztási rendszer segítségével.

Jellemzők

 • Proaktív információkat biztosít a lehetséges problémák kezeléséhez, mielőtt azok meghibásodást vagy kimaradást okoznának.
 • Segít a katasztrófa utáni helyreállítás tervezésében.
 • A fogyasztói sávszélesség-használat nyomon követését és számlázását egyszerűbbé teszi a forgalom elszámolása.
 • Harmadik féltől származó alkalmazások támogatottak, beleértve az Apache, BIND, DRBD, Memcached, MySQL, NFS és mások alkalmazását.

Az Observium felhasználóbarát webes felületének köszönhetően a platform könnyen vezérelhető műszaki és nem műszaki emberek által is, hogy megértsék a hálózat állapotát és állapotát.

Hardverek, szoftverek és operációs rendszerek széles skálájával kompatibilis, beleértve a Cisco, Windows, Linux, HP, Juniper, Dell, FreeBSD, Brocade, Netscaler, NetApp és sok más eszközt.

A program három kiadása az Enterprise, Professional és Community Edition. A közösségi kiadás ingyenes.

Utolsó szavak

Az infrastruktúra nyomon követése, felügyelete és kezelése az automatizálás érintésével a mai világtechnológia szükségletévé vált. A nyílt forráskódú megfigyelő szoftver ingyenes; egyes szoftverek prémium verzióiban még fejlett funkciók is vannak.

A fent tárgyalt szoftverek többsége átfogó, és támogatja a kis- és középvállalkozásokat a nagy szervezetek számára. Bármilyen szoftvert mindenkinek ajánlani nehéz, mert minden szervezetnek eltérő az érdeklődési köre.

Javasoljuk tehát, hogy próbálja ki ezt a felügyeleti szoftvert, és az Ön alkalmassága alapján véglegesítse a legjobbat az infrastruktúrájához.

Érdekelheti a Prometheus és a Grafana bemutatkozása is.