12 legjobb globális bérszámfejtési megoldás nemzetközi távoli alkalmazottai számára

A globális bérszámfejtési megoldások a viták egyik fő témája, mivel a vállalkozások egyre több országra bővítik tevékenységüket.

A távmunka és a határokon átnyúló munkaerő-kölcsönzés irányába való elmozdulással a vállalkozások most olyan módszereket keresnek, amelyekkel egyetlen platformról irányíthatják globális munkaerőt, amely biztosítja az időszerű és pontos bérszámfejtést.

A multinacionális szervezetek egyre gyakrabban választják a globális bérszámfejtési megoldásokat, mivel ezek több országra kiterjedő központosított platform biztosításával segítenek racionalizálni bérszámfejtési folyamataikat. Segíti a szervezeteket, hogy csökkentsék a több bérszámfejtési rendszer kezelésével járó adminisztratív terheket, és biztosítsák, hogy minden alkalmazott pontosan és időben kapjon fizetést.

Minden ország rendelkezik munkatörvényekkel, adószabályokkal és jelentési kötelezettségekkel. A globális bérszámfejtési megoldások segítik a szervezeteket az előírásoknak való megfelelés megőrzésében azáltal, hogy automatikusan frissítik a bérszámfejtési rendszereket a szabályozás változásainak megfelelően, és szakértői támogatást nyújtanak a helyi törvények betartásának biztosításához.

A távolról induló globális vállalkozásoknak fontolóra kell venniük egy globális bérszámfejtési megoldás alkalmazását, mivel az jelentős előnyökkel jár, beleértve a megfelelőséget, a hatékonyságot, a biztonságot és a munkaerő-menedzsmentet.

A megfelelő megoldással a vállalkozások az alapvető célkitűzéseikre összpontosíthatnak, tudva, hogy bérszámfejtési műveleteiket hatékonyan és eredményesen irányítják.

Kihívások, amelyekkel a távoli elsőként működő globális vállalkozások szembesülnek

A távolról induló globális vállalkozások számos egyedi kihívással néznek szembe hatékony globális bérszámfejtési megoldás nélkül. Íme néhány a leggyakoribbak közül:

Törvényi megfelelés és jogszabályi kérdések

A törvényi betartással és a jogszabályokkal kapcsolatos problémák kihívást jelenthetnek a vállalatok számára a távolról induló vállalkozások bérszámfejtésével kapcsolatban, mivel a különböző államokban vagy országokban eltérő munkaügyi törvények és előírások vonatkozhatnak, amelyeket be kell tartani. Tartalmazza az adótörvényeket, a minimálbér-követelményeket és az ellátási jogosultságokat.

Ezen előírások naprakészen tartása bonyolult és időigényes lehet, különösen akkor, ha az alkalmazottak távolról, különböző helyekről dolgoznak.

A technológia evolúciója

A technológia fejlődése kihívást jelenthet a vállalatok számára a távolról induló vállalkozások bérszámfejtésével kapcsolatban, mivel rendszeres frissítést és karbantartást igényel a szoftverrendszerek pontossága és biztonsága érdekében. Az új technológia további munkavállalói képzést is igényelhet, ami időigényes és költséges lehet.

Ezenkívül a távoli alkalmazottak különböző hardverek és szoftverek használata kompatibilitási problémákat és adatellentmondásokat okozhat. A technológia fejlődésével a vállalatoknak naprakésznek kell lenniük a legújabb fejlesztésekkel, hogy biztosítsák a hatékony és pontos bérszámfejtést.

Nagyobb rugalmasságra van szükség

A nagyobb rugalmasság iránti igény a bérszámfejtés terén kihívást jelenthet a távoli vállalkozást működtető vállalatok számára, mivel a távoli alkalmazottak gyakran eltérő munkaidővel és helyen dolgoznak. Nehéz lehet a bérszámfejtést pontosan és időben feldolgozni.

Ezenkívül előfordulhat, hogy a vállalatoknak módosítaniuk kell a bérszámfejtési folyamatokat a különböző időzónákban és pénznemekben dolgozó alkalmazottak számára. Emiatt olyan globális bérszámfejtési megoldásokra van szükségük, amelyek személyre szabottabb megközelítést kínálnak a távoli vállalkozás egyedi igényeinek kielégítésére.

Kihívások a jelenléttel és a szabadságkezeléssel kapcsolatban

A jelenléttel és a szabadságkezeléssel kapcsolatos kihívások hatással lehetnek a távoli vállalkozásokra a bérszámfejtéssel kapcsolatban, mivel megnehezítik az alkalmazottak javadalmazásának pontos nyomon követését és kiszámítását. Egy távoli üzletben az alkalmazottak rugalmas időbeosztással dolgozhatnak, vagy eltérő időzónával rendelkeznek, ami kihívást jelent a jelenlét és a szabadságkezelés nyomon követésében.

  Hogyan lehet Joomla webhelyet tárolni az Amazon Lightsail-en?

Az adatbiztonságot fenyegető veszély

A bérszámfejtéssel kapcsolatos adatbiztonsági fenyegetések kihívást jelenthetnek a távoli vállalkozások számára, mivel az alkalmazottak érzékeny adatai, beleértve a bérszámfejtési és pénzügyi adatokat, kibertámadások és adatszivárgás veszélyének lehetnek kitéve.

Mivel a távoli dolgozók különféle eszközökről és helyekről hozzáférnek a bérszámfejtési információkhoz, megnő a biztonsági rések és az adatlopások kockázata. A vállalatoknak szigorú biztonsági intézkedéseket kell bevezetniük, és rendszeres munkavállalói képzést kell biztosítaniuk az adatbiztonsági fenyegetések kockázatának minimalizálása érdekében.

Globális bérszámfejtési megoldás vs. kézi bérszámfejtés

A globális bérszámfejtési megoldások és a kézi bérszámfejtés két különálló bérszámfejtési módszer. A kézi bérszámfejtés a bérszámfejtés házon belüli manuális feldolgozását foglalja magában, míg a globális bérszámfejtési megoldások a bérszámfejtési folyamat külső szolgáltatóhoz történő kiszervezését vagy a szoftver használatát foglalják magukban.

A kézi bérszámfejtés időigényes és hibás lehet. Kézi adatbevitelt és számításokat igényel, ami hibákhoz és késésekhez vezethet.

Ezen túlmenően a kézi bérszámfejtéshez a bérszámfejtésben jártas személyzetre van szükség, ami kihívást jelenthet a korlátozott erőforrásokkal rendelkező kisebb vállalkozások számára. A kézi bérszámfejtés azonban nagyobb ellenőrzést biztosít a folyamat felett, amit egyes szervezetek előnyben részesíthetnek.

Másrészt a globális bérszámfejtési megoldások hatékonyak és megbízhatóak. Az automatizálás gyorsabbá és pontosabbá teszi a bérszámfejtési folyamatot, csökkentve a hibák kockázatát és felszabadítva a személyzet idejét.

A globális bérszámfejtési megoldások biztosítják a helyi és nemzetközi előírások betartását is, amiben nehéz lehet eligazodni a kézi bérszámfejtéssel.

Ezenkívül a globális bérszámfejtési megoldások nagyobb rálátást biztosítanak a bérszámfejtési folyamatra, beépített jelentési képességekkel, amelyek lehetővé teszik a vállalatok számára, hogy részletes jelentéseket készítsenek a vezetőség, az adóhatóságok és más érdekelt felek számára.

Összességében a globális bérszámfejtési megoldások hatékonyabb és eredményesebb megoldást jelentenek a multinacionális tevékenységet folytató vállalatok vagy a globális terjeszkedésre vágyók számára.

Nézzünk meg néhányat a ma elérhető legjobb globális bérszámfejtési megoldások közül.

Lano

A Lano Global Payroll egy bérszámfejtési szolgáltató, amely átfogó bérszámfejtési megoldásokat kínál különböző országok vállalkozásai számára. Szolgáltatásaik közé tartozik a bérszámfejtés, az adófizetési kötelezettség, a társadalombiztosítási adminisztráció és a HR-kezelés.

A helyi bérszámfejtési és adótörvényekben jártas szakértői csapattal a Lano Global Payroll segíthet a vállalkozásoknak eligazodni a globális bérszámfejtési szabályoknak való megfelelés bonyolultságában.

Főbb jellemzők:

 • A szakértői csapat mélyreható ismeretekkel rendelkezik a helyi bérszámfejtési szabályozásról és a különböző országok adótörvényeiről, ami csökkenti a be nem tartás kockázatát.
 • Testreszabható bérszámfejtési megoldások, amelyek módosíthatók és könnyen megfelelnek minden ügyfél igényeinek.

A globális bérszámfejtési megoldás magában foglalja a többpénzes feldolgozást, a helyi törvényi megfelelést, a bérszámfejtést és az alkalmazottak önkiszolgáló portáljait.

Hullámzó

A Rippling egy felhő alapú bérszámfejtő és HR szoftver, amely automatizálja és egyszerűsíti a teljes alkalmazotti ciklust. Átfogó bérszámfejtési és HR-kezelési funkciókat kínál, beleértve az alkalmazottak bevonását, a munkaidő és a jelenlét nyomon követését, a juttatások adminisztrációját, a megfelelőség-kezelést és még sok mást.

Főbb jellemzők:

 • A szoftver felhő alapú, ami azt jelenti, hogy internetkapcsolattal bárhonnan elérhető.
 • Integráció más HR-eszközökkel, például jelentkezők nyomkövető rendszereivel, teljesítménymenedzsment szoftverekkel és még sok mással.

A Rippling globális bérszámfejtési megoldását arra tervezték, hogy segítsen minden méretű vállalatnak több országban és pénznemben kezelni a bérszámfejtést, biztosítva a helyi törvényeknek és előírásoknak való megfelelést.

ADP globális bérszámfejtés

Az ADP Global Payroll egy szoftvermegoldás, amelyet arra terveztek, hogy segítse a globális szervezeteket bérszámfejtési folyamataik egyszerűsítésében több országban és pénznemben. Az ADP Global Payroll segítségével a vállalkozások központosíthatják a bérszámfejtési adatokat, kezelhetik a megfelelési követelményeket, és valós idejű adatelemzés és jelentéskészítés révén betekintést nyerhetnek a globális bérszámfejtési műveletekbe.

  TCP/IP protokollarchitektúra modell – Hogyan működik?

Főbb jellemzők:

 • Rugalmas és testreszabható, hogy megfeleljen az egyes szervezetek egyedi igényeinek.
 • Könnyen lekérhető történelmi és aktuális bérszámfejtési információk.
 • Valós idejű adatelemzés és jelentéskészítés

A szoftver integrálható különféle HR és pénzügyi rendszerekkel, lehetővé téve az adatok könnyű megosztását a különböző részlegek és helyszínek között.

Távoli

A távoli globális bérszámfejtési megoldások kényelmes és hatékony módot kínálnak a távoli és globális munkaerő bérszámfejtésének kezelésére. Ez magában foglalja a különböző országokban vagy régiókban és különböző helyekről távolról dolgozó alkalmazottak bérszámfejtését.

Főbb jellemzők:

 • Kényelmes új alkalmazottak és vállalkozók felvétele és kiadásaik felügyelete.
 • Intuitív, jól átgondolt és hibamentes felhasználói felület.
 • Az ügyfélszolgálat segítőkész és könnyen elérhető.

A távoli bérszámfejtési megoldások automatizálják a bérszámfejtéssel kapcsolatos számos manuális folyamatot. Ezenkívül biztonságos hozzáférést biztosít a bérszámfejtési adatokhoz, megvédve az érzékeny információkat a jogosulatlan hozzáféréstől és a jogsértésektől.

Deel

A Deel egy bérszámfejtési megoldás, amely a globális bérszámfejtést egyszerűsíti. Egy felhasználóbarát felületen egyesíti a vállalkozói kifizetéseket, a nyilvántartási szolgáltatásokat és a bérszámfejtést, így ez az egyik első platform, amely ilyen átfogó megoldást kínál.

Főbb jellemzők:

 • A Deel felhasználói felülete barátságos és könnyen navigálható.
 • Időt takarít meg az olyan bonyolult ügyek kezelése közben, mint a munkaügyi törvények és az adók.
 • Az ügyfélszolgálat nagyon gyors és perceken belül elérhető.

A Deel több pénznemű támogatást kínál, amely lehetővé teszi a bérszámfejtést minden alkalmazott helyi pénznemében, függetlenül attól, hogy hol vannak. Ezenkívül segít a vállalkozásoknak betartani a helyi adótörvényeket és -szabályokat. Adólevonási és -bevallási szolgáltatásokat nyújt a munkavállalók számára a különböző országokban, biztosítva, hogy a vállalkozások eleget tegyenek jogi kötelezettségeiknek.

CloudPay

A CloudPay egy egységes bérszámfejtési megoldás a globális szervezetek számára a bérszámfejtési folyamatok világszerte történő kezeléséhez. Számos funkciót kínál, beleértve a bérszámfejtést, a megfelelőségkezelést és a jelentéskészítést.

Főbb jellemzők:

 • Hasznos és továbbfejlesztett időszakos jelentések és diagramok a jobb elemzés érdekében.
 • Igény szerinti fizetés
 • Továbbfejlesztett adatgyűjtés a HR és pénzügyi eszközök integrálásával

A CloudPay több pénznemben kezeli a bérszámfejtést, ami elengedhetetlen a különböző országokban dolgozó szervezetek számára. Támogatja az adózást és a megfelelést is, segítve a vállalkozásokat a helyi szabályozások és adótörvények betartásában.

IRIS FMP

Az IRIS FMP egy felhőalapú globális bérszámfejtő szoftver, amely teljes körű bérszámfejtési megoldásokat kínál minden méretű vállalkozás számára. Felhasználóbarát felülete lehetővé teszi a vállalkozások számára, hogy könnyen kezeljék a globális munkaerő bérszámfejtési folyamatait.

Több pénznemben és többnyelvű támogatást kínál, így nagyszerű lehetőség a több ország vállalkozásai számára.

Főbb jellemzők:

 • A legmegfelelőbb széles termékportfólióval rendelkező cégek számára, mivel jól tud csoportosítani.
 • Az intuitív jelentések és statisztikák lehetővé teszik testreszabott jelentések készítését
 • A munkaidő-nyilvántartások meglehetősen egyszerűek.

A bérszámfejtés mellett a szoftver olyan funkciókat is kínál, mint az automatikus jelentéskészítés és a testreszabható irányítópultok a bérszámfejtési adatok jobb betekintése érdekében. A szoftver fejlett biztonsági protokolljaival, valamint a GDPR és egyéb adatvédelmi előírások betartásával is gondoskodik az adatbiztonságról.

Először is

A Remofirst eszközök teljes készletét kínálja a bérszámfejtéshez több országban. Segít a helyi és nemzetközi előírások betartásában is.

A RemoFirst különféle bérszámfejtési szolgáltatásokat kínál, beleértve az adószámítást, a bérkifizetést és a jelentéskészítést. Átfogó önkiszolgáló portálokat és mobilalkalmazásokat is biztosít, amelyek lehetővé teszik az alkalmazottak számára, hogy hozzáférjenek a bérszámfejtési információkhoz, a fizetési szelvényekhez és az adókimutatásokhoz.

Főbb jellemzők:

 • A Remofirst ügyfélszolgálata igazi előny. A képviselők segítőkészek és készségesek.
 • Egyszerű és intuitív platform egyértelmű navigációval
 • Kedvező árképzés
  Hogyan lehet pénzt keresni az Instagramon? A 10 legjobb megvitatási mód –

A szoftver nagymértékben konfigurálható, és minden vállalkozás igényeihez igazítható. A RemoFirst kivételes ügyfélszolgálatáról ismert, és a bérszámfejtési szakértőkből álló elkötelezett csapat segíti a felhasználókat a bonyolult bérszámfejtési szabályok és folyamatok eligazodásában.

Szorzó

A Multiplier egy globális bérszámfejtési megoldás, amely könnyedén, precízen kezeli a globális munkaerő bérszámfejtését. Biztosítja az időszerű és pontos bérszámfejtést. Központosított platformot biztosít a szervezetek számára, hogy több országban dolgozzák fel alkalmazottaik bérszámfejtését, a helyi adó- és munkaügyi szabályozásnak megfelelően.

Főbb jellemzők:

 • Gyorsan, minden gond nélkül bevonja az alkalmazottakat.
 • Segítség az ex-patográfiával kapcsolatos irányelvekkel és a vízumkezeléssel kapcsolatban.
 • Nagyon hasznos elosztott csapatok számára

A Multiplier Global segítségével a szervezetek könnyen kiszámíthatják az alkalmazottak fizetését és levonásait, fizetési bizonylatokat állíthatnak elő, és kezelhetik az adóbevallásokat. A megoldás analitikai és jelentéskészítési lehetőségeket is biztosít, lehetővé téve a bérszámfejtési adatok figyelését és elemzését a megalapozott döntések meghozatalához.

Papaya Global

A Papaya Global egy átfogó, globális bérszámfejtési megoldás, amely leegyszerűsíti a vállalkozások bérszámfejtésének összetett folyamatát. A mesterséges intelligencia segítségével a Papaya Global automatizálja a teljes bérszámfejtési folyamatot, a fizetések kiszámításától a pénzeszközök alkalmazotti bankszámláira történő átutalásáig.

Főbb jellemzők:

 • Könnyen adminisztrálható és nyomon követhető a bérszámfejtés az egész világon.
 • Egységesíti és leegyszerűsíti a havi folyamatokat.
 • Integráció más információs rendszerekkel.

Segít a vállalkozásoknak abban, hogy megfeleljenek a helyi törvényeknek és előírásoknak minden olyan országban, ahol a vállalatoknak alkalmazottai vannak. A platform valós idejű frissítéseket biztosít a munkaügyi törvények, az adószabályok és a megfelelési követelmények változásairól, biztosítva, hogy a menedzsment mindig naprakész legyen.

Ceridian

A Ceridian egy másik felhőalapú platform, amely bérszámfejtési megoldásokat kínál a vállalatoknak a globális bérszámfejtési igények kezelésében. Úgy tervezték, hogy bármilyen méretű vállalkozáshoz alkalmazkodjon, a kis startupoktól a nagy multinacionális vállalatokig. A platform több mint 160 országban képes kezelni az alkalmazottak bérszámfejtését.

A platform irányítópultjai valós idejű betekintést nyújtanak a bérszámfejtési adatokba, és egyéni jelentéseket készíthetnek, ami segít a menedzsmentnek jobb döntések meghozatalában.

Főbb jellemzők:

 • Teljes integráció munkaidő-nyilvántartással, HRIS-szel, bérszámfejtéssel, jelentésekkel stb.
 • A vállalkozások igényeiknek megfelelően testreszabhatják.
 • Az ügyfelek rendszeresen kapnak frissítéseket és frissítéseket.

A platform célja annak biztosítása, hogy a vállalkozások megfeleljenek az egyes országok helyi törvényeinek és szabályozásainak. A platform automatikusan kiszámítja az adókat, a társadalombiztosítási járulékokat és az egyéb levonásokat, így biztosítva, hogy a vállalkozások továbbra is megfeleljenek az előírásoknak.

Atlasz

Az Atlas Global Payroll egy felhőalapú bérszámfejtési megoldás, amelyet a globális jelenléttel rendelkező vállalkozások számára terveztek. Segíti a bérszámfejtést több országban és régióban, biztosítva a helyi szabályozásoknak és törvényeknek való megfelelést.

A bérszámfejtés mellett az Atlas tágabb célt is szolgál. Útmutatást ad a különböző országokban megengedhető költségekről, és lehetővé teszi a személyre szabott és a helyszín alapján történő kezelési előnyöket.

Főbb jellemzők:

 • Könnyen testreszabható és konfigurálható az üzleti igényeknek megfelelően.
 • A szoftver hosszú időn keresztül előrejelzést és részletes betekintést nyújt az adatokba.
 • Üzleti méretezés és további szoftverek integrálása.

Az Atlas több mint 160 országban nyújt mélyreható szakértelmet a bérszámfejtéssel és a juttatásoknak való megfeleléssel, valamint a szabványos gyakorlattal kapcsolatban.

Következtetés

Összefoglalva, a globális bérszámfejtési megoldások értékes eszközt jelentenek a távolról induló vállalkozások számára. A bérszámfejtés több országban és időzónában történő kezelése kihívást jelenthet az elsősorban távoli munkavégzési modellre való átálláshoz.

A globális bérszámfejtési megoldások automatizálási, megfelelőségi és jelentési képességeket kínálnak, amelyek leegyszerűsítik a bérszámfejtési folyamatot és biztosítják a pontosságot. A bérszámfejtési folyamatok kiszervezésével vagy szoftverek használatával a vállalatok az alaptevékenységükre összpontosíthatnak, és versenyképesek maradhatnak a gyorsan változó környezetben.

Felfedezheti a legjobb bérszámfejtő szoftvert is az induló és a középvállalkozások számára.