12 hasznos tipp a törekvő felületmintázat-tervezőknek

Kulcs elvitelek

  • Legyen kreatív a különféle technikákkal, a hagyományos és a digitális módszerek kombinálásával egyedi felületi mintákat hozzon létre, amelyekre büszke lehet.
  • Ne korlátozza magát egyetlen szoftverre; Fedezze fel a különböző programokat, és találja meg azokat, amelyek a legjobban megfelelnek az Ön tervezési stílusának és igényeinek.
  • Legyen naprakész a piaci trendekkel, és építse be ezeket felületterveibe, hogy felhívja magára a figyelmet és potenciálisan eladásokat generáljon.

A strandtörölközőktől a grafikai pólókig a felületi minták tervezése vesz körül bennünket. Ha szeretnél profi lenni ezen a területen, és leküzdeni a kezdeti kihívásokat, ezek a tippek segíthetnek az indulásban.

1. Használjon különféle kreatív technikákat

A művészek még a digitális világban is hagyományos technikákat alkalmaznak, és ez alól a felülettervezés sem kivétel. A valós világból származó textúrák nagyszerűen kiegészítik a digitális felületi mintákat – a fali függöny vászontextúráját, az akvarell tinták átlátszatlanságát vagy a papír szakadt széleit.

Hagyományosan elkészítheti a teljes felületkialakítást, majd digitális módszerekkel készíthet mintákat, mozgathat tárgyakat vagy megváltoztathatja a színeket. A szoftverek és technikák keverésével egyedi eredményeket érhet el. Bármi, ami olyan dizájnt eredményez, amelyre büszke vagy, bármilyen, Önnek megfelelő módszerrel elkészíthető.

2. Fedezze fel a különféle szoftvereket

Nem minden digitális tervező szoftver egyenlő, és felülettervezőként értékelnie kell a különbségeket. Még az Adobe Creative Cloud szoftverek között is használhatja az Illustratort, a Photoshopot, az Adobe Expresst vagy az Adobe Fresco-t különböző okokból, még akkor is, ha a tervezési stílusa változatlan marad.

  Hogyan csökkenthető az asztali animációk száma Macen a Mozgáscsökkentés funkcióval

Felülettervezőnek lenni nem jelenti azt, hogy hűségesnek kell maradnia egy programhoz vagy céghez. Talán szeret rajzolni a Procreate alkalmazásban és vektorizálni az Illustratorban, vagy vektorokat létrehozni az Inkscape alkalmazásban, és textúrát adni a Photopea alkalmazásban – ez a Photoshop ingyenes alternatívája.

Talán szívesebben használja a Photoshopot zökkenőmentes minták létrehozásához, még akkor is, ha az összes nyers mintát más programokban hozza létre. Ismerje meg az egyes szoftverek előnyeit, és támaszkodjon rájuk a legjobb eredmény érdekében.

Végezzen piackutatást a Pinteresten, divatblogokon vagy személyesen, hogy észrevegye a közelgő trendeket, majd építse be a trendeket a felülettervekbe. A trendek között szerepelhetnek olyan motívumok, mint az állatok, állatlenyomatok, giccselemek, bizonyos színek vagy felkapott kifejezések.

Ha a megfelelő időben ráugrál a trendekre, akkor észrevehető a felületi mintázat, és a trend időtartama alatt megosztásokhoz és eladásokhoz vezethet – egyes trendek akár évekig is eltarthatnak. Ne hagyja, hogy ez megakadályozza Önt abban, hogy olyan terveket alkosson, amelyek nem kapcsolódnak az aktuális trendekhez, ha úgy érzi, hogy szeretne alkotni. Lehet, hogy te vagy a trendalapító.

4. Használjon korlátozott színpalettát

A színpaletták kiválasztása néha nehézkes lehet. Nemcsak az akadályozhatja meg, hogy belekezdjen egy tervezésbe, ha túlgondolja a színeket, hanem könnyen elragadhatja a színek végtelen elérhetőségét, és rikító eredményt kaphat.

Kezdje a tervezést egy-egy színpalettával. Ez segít a látványra összpontosítani, nem pedig a színekre, amelyeket később hozzáadhat.

A korlátozott színpalettával való kihívás egy másik nagyszerű módja annak, hogy harmonikus felületmintázatokat készítsen. A legtöbb sikeres felületminták legfeljebb öt színt tartalmaznak; a kevesebb általában több.

5. Tervezés kihívásból vagy versenyből

Számos olyan tervezési kihívás áll rendelkezésre, amelyek növelik kreativitását az interneten, és tervezőként – vagy feltörekvő felülettervezőként – az utasítások követése nagyszerű módja a gyakorlásnak.

  A Kernel_task magas CPU javítása Mac számítógépen

A kreatív kihívások mellett olyan versenyekbe is belebotlhatsz, amelyek mintákat vagy műalkotásokat igényelnek. Semmi sem akadályoz meg abban, hogy saját terveivel induljon a versenyen, vagy egyszerűen csak saját maga használja a verseny- vagy kihívásparancsot.

A meglévő felszólítások felhasználhatók inspirációként, függetlenül attól, hogy jelentkezel-e a versenyre vagy a kihívásra. Ha ihletet kap az alkotáshoz, felhasználhatja alkotásait saját felületmintázatában.

6. A meglévő műalkotásokat alakítsa át új mintákká és mintákká

Ha arra összpontosít, hogy a jövőben felülettervezővé váljon, ne hagyja figyelmen kívül a korábban készített grafikákat. Használhatja régi művészetét, amelyet készített, és új mintákká és mintákká alakíthatja.

Az Önön múlik, hogy egy egész darab korábban készített műalkotást használ-e fel, vagy egyszerűen csak vesz egy motívumot, és újrahasznosítja. Még a régi alkotásait vagy vázlatait is felhasználhatja inspirációként.

7. Online boltok létrehozása

A digitális korszakban minden eddiginél egyszerűbb eladni a felületterveket anélkül, hogy raktárkészletet kellene tartania vagy fizikai boltot nyitna a városban. Számos online áruházat hozhat létre, amelyek ugyanazokat a mintákat több helyen árusítják.

A felületmintázatok tervezői számára a legjobb online boltok a következők Társadalom6 és RedBubble– bár rengeteg más hely is van, ahol eladhatja terveit online. Mind a Society6, mind a RedBubble igény szerint nyomtatható modellek, így mindössze annyit kell tennie, hogy feltölti felületi terveit, és hozzárendeli azokat a webhelyeken található termékekhez. Ha valaki megrendel egy terméket, a weboldal legyártja és kiszállítja azt.

8. Nézze meg a tervezési órákat és oktatóanyagokat

A művészeknek és a tervezőknek mindig tanulniuk kell. Függetlenül attól, hogy közvetlen felülettervezési készségeket tanul, az olyan kapcsolódó készségeket, mint ezek az ingyenes Coursera-tanfolyamok grafikusok számára, vagy mélyrehatóan belemerül a szoftveres oktatóanyagokba, a tervek csak javulni fognak.

  8 nagyszerű eszköz a webhelyek rosszindulatú programjainak vizsgálatához

A felülettervezők kedvelik CatCoq videó- ​​és blogoktatóanyagokat biztosítanak, megosztva személyes technikáikat és erőforrásaikat. A Skillshare-en, a Pinteresten és a YouTube-on számos felülettervezési útmutatót találhat.

9. Ossza meg munkáját

Munkájának megosztása közönségépítést tesz lehetővé. A terveket megoszthatja személyes közösségi oldalakon, például az Instagramon vagy a Pinteresten, de a közösségi média nem az egyetlen módja a megosztásnak. Ajándékozza meg az elkészített darabokat másoknak, vagy viselje vagy használja őket saját maga.

A közösségi médiában megoszthatod a termékeid elkészítésének kulisszatitkait, kezdeti vázlatokat, inspirációs fotókat vagy kész darabokat. Ez arra ösztönöz több embert, hogy nézzék meg a munkádat.

10. Együttműködés másokkal

A más kreatívokkal vagy vállalkozásokkal való együttműködés új munkamódszereket inspirál, és új közönség elé helyezi a terveit. Tekintse meg tippjeinket a sikeres kreatív együttműködéshez, és tanulja meg, hogyan alkalmazhatja ezeket a felülettervezésben.

11. Kezdje egy réssel

Bár a felületi mintázatú termékek választéka végtelen, ne érezd úgy, hogy mindegyikhez meg kell alkotnod. Valójában egy kisebb termékrés megtalálása megakadályozza, hogy túlterhelje a korlátlan választék.

Végezzen néhány alapkutatást a célközönségről, az általuk vásárolt termékekről és az ezeken a termékeken jellemző felületi mintákról. Összpontosítsa művészeti stílusát két vagy három szándékos termékre, és tűzze ki céljait, hogy ezekre tervezzen.

Ha ezt először megteszi, az önbizalmát és portfólióját is erősíti. Bővítheti termékkategóriáit, amint készen áll, csak győződjön meg arról, hogy a felületi minták ésszerűek az új termékeken.

12. Engedélyezze munkáját

A felületminták engedélyezése elősegíti, hogy a tervek nyilvánossá váljanak. Bár eladhatja terveit engedély nélkül, professzionális felülettervezőként erre kell törekednie.

Felveheti Önnel a kapcsolatot egy engedélyezési ügynök, ha megosztja felületi terveit online, piacokon, vagy ha már sikeres üzlete van. De ha ez a siker még nem találta meg Önt, ne féljen felvenni a kapcsolatot az engedélyezési ügynökségekkel.

Tervezze meg felületi mintáit magabiztosan

Ezekkel a tippekkel egy kicsit jobban megismerheti, hogyan válhat fantasztikus felülettervezővé. A művészeti és tervezési készségek gyakorlása csak a siker fele. Egy sikeres felületmintázatú művésznek eleinte le kell húzódnia, meg kell osztania a munkáját és a kulisszák mögötti képeket, és meg kell próbálnia magát a szín, a szoftver vagy a technika korlátaival. Minél többet gyakorol és próbál ki új technikákat, annál jobb lesz a felületi mintázat.