11 Virtuális IBAN-szolgáltató a zökkenőmentes határokon átnyúló üzleti fizetésekért

Napjaink globális gazdaságában a vállalkozásoknak és magánszemélyeknek gyakran nemzetközi ügyfelektől kell kifizetéseket fogadniuk, vagy határokon átnyúló tranzakciókat kell végrehajtaniuk. A hagyományos bankrendszerek azonban lassúak, drágák és bonyolultak lehetnek.

Írja be a virtuális IBAN-t, amely egyszerűsített és költséghatékony megoldást kínál a nemzetközi pénzátutalásokhoz. Tudjon meg többet a virtuális IBAN-ról és arról, hogy mit kínálnak a nemzetközi terjeszkedésre vágyó vállalkozásoknak.

A virtuális IBAN (nemzetközi bankszámlaszám) egy digitális bankszámlaszám, amely nem kapcsolódik fizikai bankszámlához. Hatékony eszköz azoknak a vállalkozásoknak és magánszemélyeknek, akiknek több számlát és tranzakciót kell kezelniük különböző országokban, anélkül, hogy a hagyományos bankszámlák létrehozásával és karbantartásával kellene bajlódniuk.

A virtuális IBAN-ok nagyban leegyszerűsítik a határokon átnyúló fizetéseket, és csökkentik a nemzetközi tranzakciókhoz kapcsolódó költségeket. A virtuális IBAN-nal a vállalkozások a világ minden tájáról fogadhatnak befizetéseket ügyfeleinktől, és különböző országokban is teljesíthetnek. Ezek tökéletesek mindenki számára, aki egyszerűsíteni szeretné nemzetközi fizetési folyamatait.

Miben különbözik a virtuális IBAN a hagyományos IBAN-tól?

A Virtuális IBAN a hagyományos IBAN digitális reprezentációja, néhány lényeges különbséggel, amelyek egyedülállóan alkalmassá teszik a modern banki igényekhez. Míg a normál IBAN egy szabványos bankszámlaszám nemzetközi fizetések fogadására és küldésére, a Virtuális IBAN túlmutat ezen az alapvető funkción, hogy egyszerűbb és hatékonyabb banki élményt nyújtson.

Az egyik fő különbség a kettő között, hogy a Virtuális IBAN teljes egészében online kezelhető anélkül, hogy fizikai bankfiókra vagy hagyományos banki infrastruktúrára lenne szükség. Ez sokkal könnyebben elérhetővé teszi a távoli területekről működő vállalkozások, vagy azok számára, akik banki tevékenységüket banklátogatás nélkül szeretnék lebonyolítani.

Milyen előnyökkel jár a virtuális IBAN egy vállalkozás számára?

A virtuális IBAN számtalan előnnyel járhat egy vállalkozás számára, különösen a hatékonyság, a költségmegtakarítás és a rugalmasság terén. Íme néhány nyomós ok, amiért a vállalkozásoknak fontolóra kell venniük a virtuális IBAN használatát:

 • A bejövő fizetések egyszerű nyomon követése: Minden egyes virtuális IBAN-t hozzárendelhet egy adott ügyfélhez vagy fizetési csatornához, így a vállalkozások könnyen azonosíthatják a bejövő fizetéseket, és egyeztethetik azokat a könyvelési nyilvántartásukkal.
 • Költséghatékony nemzetközi fizetések: A virtuális IBAN a hagyományos banki átutalásoknál alacsonyabb költséggel fogadhat és bonyolíthat nemzetközi fizetéseket. A virtuális IBAN-ok ugyanis kifejezetten a határokon átnyúló tranzakciók megkönnyítésére szolgálnak, így nincs szükség közvetítő bankokra és a kapcsolódó díjakra.
 • Továbbfejlesztett cash flow-kezelés: A virtuális IBAN segítségével a vállalkozások különböző forrásokból, több pénznemben is fogadhatnak kifizetéseket. Ez segít javítani a pénzforgalom kezelését azáltal, hogy valós idejű hozzáférést biztosít az alapokhoz, és csökkenti a kézi beavatkozás szükségességét.
 • Nagyobb rugalmasság: A vállalkozások virtuális IBAN-ok segítségével külön számlákat hozhatnak létre meghatározott célokra, például bérszámfejtésre, szállítói kifizetésekre vagy projektköltségekre.
 • Fokozott biztonság: A virtuális IBAN-ok további biztonsági réteget jelentenek a vállalkozások számára, mivel érzékeny banki adatok felfedése nélkül fogadhatnak kifizetéseket. Ez segít megvédeni a vállalkozásokat a csalással és a személyazonosság-lopással szemben, miközben biztosítja az adatvédelmi előírások betartását.
  Hogyan lehet megtalálni és használni az összes Siri-parancsikon-javaslatot

A piacon számos szállító kínál virtuális IBAN szolgáltatásokat a vállalkozásoknak. Ha olyan sok virtuális IBAN-szolgáltató közül választhat, nehéz lehet megtalálni az igényeinek leginkább megfelelőt.

Ez a blogbejegyzés néhány legnépszerűbb virtuális IBAN-szolgáltatót és azok funkcióit tekinti át, amelyek kiemelik őket, és segítenek megtalálni az igényeinek megfelelő virtuális IBAN-szolgáltatót.

Payset

Válassza a Payset lehetőséget, ha helyi és nemzetközi szinten szeretne pénzt küldeni és fogadni a dedikált több valutát használó számlájával. A Payset lehetővé teszi, hogy ingyenes, dedikált több valutát használó számlát nyisson, ahol 34 különböző pénznemben utalhat pénzt a legjobb árfolyamon.

Ígéretes funkciókkal alátámasztott Payset biztonságos és megbízható platformot biztosít a költségvetéshez, a kiadások nyomon követéséhez, az átutaláshoz és a pénzügyek kezeléséhez.

Főbb jellemzők:

 • 34 valuta támogatása és 38 különböző devizapár közötti átváltás.
 • IBAN számlához kapcsolt vállalati kártyákat biztosít
 • Támogatja a pénzeszközök átutalását a világszerte található bármely bankba.
 • Minimális átváltási díjak és valós idejű árfolyamok.
 • Különféle fizetési módokat támogat, beleértve a SWIFT-et, a SEPA-t, a Target2-t, a Faster Payments-t, a CHAPS-t és még sok mást.

Bölcs

A Wise, korábban TransferWise néven ismert pénzügyi technológiai vállalat, amely virtuális IBAN-t nyújt egyik szolgáltatásaként. Lehetővé teszi a vállalkozások számára, hogy világszerte több pénznemben kapjanak kifizetéseket. 170 országban jelenléte és 50 valuta támogatása révén választhatja a Wise-t, hogy nemzetközileg küldjön és fogadjon pénzt.

Főbb jellemzők:

 • Gyorsan beállítható, az ügyfelek percek alatt létrehozhatnak egy virtuális IBAN-számlát fizikai cím vagy helyi banki jelenlét nélkül.
 • A Wise köztudottan a legalacsonyabb díjat számítja fel virtuális IBAN-szolgáltatásáért, amely lehetővé teszi a több pénznemben történő tranzakciókat.
 • A biztonsági előírások, a szigorú szabványok és a 2FA biztosítják az adatok teljes körű védelmét.

Monneo

A Monneo lehetővé teszi a vállalkozások számára, hogy bankok hálózatán keresztül több virtuális IBAN-t hozzanak létre és kezeljenek igényeik szerint. Egy IBAN számlaszerződés megkötése után több devizaszámlát is nyithat.

Ez az IBAN-szolgáltató automatizált egyeztetést és kötegelt fizetést biztosít, és valós időben figyeli a tranzakciókat, hogy biztosítsa pénzeszközeinek mindenkori biztonságát.

Főbb jellemzők:

 • A SEPA és SWIFT fizetések támogatása, hogy a vállalkozások Európán belül és világszerte fizetéseket küldhessenek és fogadhassanak.
 • Lehetővé teszi nemzetközi fizetések fogadását 18 pénznemben és fizetések küldését 134 pénznemben.
 • A Monneo biztosítja a nemzetközi szabályozások és a pénzmosás elleni törvények betartását.
 • Állítsa be a vezérlést és a paramétereket, hogy IBAN-fiókjait az Ön igényeihez igazítsa.
 • Adott felhasználók kezelése és hozzárendelése online IBAN-fiókokhoz
 • Egyetlen bejelentkezéssel elérheti az összes fiókot, vállalatot, bankot és csoportot
 • Valós idejű tranzakciófigyelés az átutalások biztonsága érdekében.

Guavapay

A Guavapay virtuális IBAN valós idejű hozzáférést biztosít az ügyfeleknek virtuális IBAN-számaikhoz. Van egy online portálja, ahol kezelhetik tranzakcióikat és megtekinthetik számlaegyenlegüket.

  Hogyan szerezhet be ügyfél-IP-t az AWS-től, a Google Cloud LB-től és a Cloudflare-től az Nginxben?

Ezen túlmenően a vállalat olyan funkciókat kínál, mint a pénzváltás, a fizetési átirányítás és a megfelelőségi ellenőrzések annak biztosítása érdekében, hogy minden tranzakció biztonságos és megfeleljen a szabályozási követelményeknek.

Főbb jellemzők:

 • Egyedülálló, több pénznemben használható IBAN számla, amely támogatja a kívánt pénznemekben történő fizetést.
 • Pénzváltás a legalacsonyabb árfolyamon és díjakon
 • Támogatja a tömeges fizetéseket különböző pénznemekben világszerte
 • Testreszabhatja a fizetési átirányítási szabályokat, és válassza ki a leghatékonyabb és legköltséghatékonyabb fizetési csatornákat.

Rapyd

A Rapyd lehetővé teszi a vállalkozások számára, hogy minden eddiginél gyorsabban fizessenek és juthassanak piacra. Páratlan fizetési hálózata és Fintech-as-a-Service platformja lehetővé teszi a vállalatok és a fogyasztók számára, hogy helyi és nemzetközi tranzakciókat végezzenek bármely piacon.

Főbb jellemzők:

 • Testreszabható IBAN hivatkozási mezők extra adatok, például számlaszámok vagy ügyfél-azonosítók megadásához.
 • Valós idejű értesítések a bejövő és kimenő tranzakciókról, így a felhasználók naprakészek maradhatnak fióktevékenységükkel kapcsolatban.
 • Nincsenek további banki díjak vagy külön egyeztetés.
 • Elérhetőség több mint 40 országban és 25 pénznem támogatása.

Novalnet

A Novalnet egy jó hírű fizetési szolgáltató, amely a biztonságot és a megfelelőséget helyezi előtérbe, és számos biztosítékot bevezetett a virtuális IBAN-ok biztonságának és biztonságának biztosítása érdekében. Virtuális IBAN-jai teljes mértékben SEPA-kompatibilisek, azaz belföldi és határon átnyúló fizetésekre is használhatók az Európai Unión belül.

Főbb jellemzők:

 • A vállalkozások valós időben nyomon követhetik számlaegyenlegüket, és hatékonyan kezelhetik pénzforgalmukat.
 • Automatikusan egyezteti a beérkezett kifizetéseket a megfelelő számlákkal, így időt takarít meg és csökkenti a hibák kockázatát.
 • A kritikus funkciók 24/7 folyamatos felügyelete annak biztosítása érdekében, hogy minden rendellenességet azonnal értesítsenek.
 • Az éber csalásészlelő rendszerek azonnal kezelik a fenyegetéseket, amint azok felmerülnek.

Ibanizálni

Az Ibanize azt állítja, hogy gyors és hatékony nemzetközi fizetési és valutaváltási szolgáltatásokat nyújt versenyképes áron és alacsony díjakkal. A platform felhasználóbarát kialakítású, és webböngészőn vagy mobilalkalmazáson keresztül érhető el.

Főbb jellemzők:

 • Gyors és hatékony nemzetközi fizetések gyors és hatékony globális fizetésekért egy napon belül
 • Mobilalkalmazás a számlainformációk, fizetések és tranzakciós előzmények egyszerű eléréséhez
 • Az API segítségével kezelheti az IBAN-okat, hogy valós idejű értesítéseket kapjon bejövő fizetéseiről.
 • A TrustPay által kibocsátott összes virtuális IBAN EUR-ban denominált SEPA számla.

RationalFX

A Financial Conduct Authority (FCA) teljes körűen szabályozza a RationalFX virtuális IBAN-számait, amelyeket a PrePay Solutions-szal (PPS), egy vezető e-pénz-kibocsátó és fizetési szolgáltatóval együttműködve biztosítanak.

A virtuális IBAN-ok több mint 30 pénznemben érhetők el, és különféle kifizetésekre használhatók, beleértve a fizetéseket, a szállítói kifizetéseket és a nemzetközi kiadások kezelését.

Főbb jellemzők:

 • A versenyképes árfolyamok segítenek a vállalkozásoknak és magánszemélyeknek pénzt megtakarítani a valutaátváltási díjakból.
 • Lehetővé teszi az ügyfelek számára a virtuális IBAN-ok egyszerű kezelését, az egyenlegek megtekintését, a tranzakciók nyomon követését és valós időben történő fizetést.
 • Tömeges fizetési lehetőségek több címzett fizetéséhez és fogadásához több pénznemben egyetlen IBAN-on keresztül.
  Uber rendelés az asztalról [Chrome]

PayDo

A PayDo lehetővé teszi a vállalkozások és magánszemélyek számára, hogy egyetlen IBAN-on keresztül több pénznemben is fogadjanak kifizetéseket. Virtuális IBAN-jait a nagy európai bankok támogatják, ami azt jelenti, hogy a felhasználók ugyanazt a biztonságot és megbízhatóságot élvezhetik, mint a hagyományos bankszámlák.

Főbb jellemzők:

 • A PayDo nyitási folyamata gyors és egyszerű, a legtöbb alkalmazást 24 órán belül jóváhagyják.
 • Automatizált fizetési egyeztetés a kifizetések egyeztetéséhez és a felhasználói fiók egyenlegének valós időben történő frissítéséhez, csökkentve a kézi munkát és javítva a pontosságot.
 • Lehetővé teszi a magánszemélyek és a vállalkozások számára, hogy azonnal küldjenek és fogadjanak pénzt, valamint valutákat tartsanak és váltsanak.
 • Támogatja a jogi személyeket és magánszemélyeket a SEPA, SWIFT és Target2 átutalások korlátlan megszervezésében.
 • A legalacsonyabb devizaárfolyamok és minimális díjak belföldi és nemzetközi pénzátutalások esetén.

KIarpay

A vállalkozások annyi dedikált IBAN-t fogadhatnak el és rendelhetnek hozzá az egyéni ügyfelekhez, akik a Klarpay virtuális IBAN-jait használják az egyeztetés egyszerűsítése érdekében. Egyetlen csatornát kínál, amelyen keresztül a vállalkozások közvetlenül küldhetnek pénzt a címzett bankszámlájára. Ezzel egyidejűleg teljes áttekintést biztosít a vállalkozások számára a felmerülő költségekről és az alkalmazandó árfolyamokról.

Főbb jellemzők:

 • Testreszabható irányítópult az ügyfelek számára virtuális IBAN-fiókjaik és tranzakcióik kezelésére.
 • Az IBAN azt állítja, hogy megfelel minden vonatkozó előírásnak, és különféle biztonsági intézkedéseket vezetett be az ügyfelek adatainak és tranzakcióinak védelme érdekében.
 • Lehetővé teszi a vállalkozások számára, hogy SEPA-n és SWIFT-en keresztül több mint 90 országban, 70+ pénznemben bonyolítsanak le tranzakciókat.
 • 2-faktoros hitelesítés a tranzakciók biztonságos végrehajtásához.

Payoneer

A Payoneer virtuális IBAN-nal a vállalkozások több pénznemben is fogadhatnak kifizetéseket, amelyeket azután felvehetnek a helyi bankszámlájukra, vagy felhasználhatják szállítói vagy egyéb üzleti költségek kifizetésére. A vállalkozásoknak Payoneer-fiókot kell regisztrálniuk, és igazolniuk kell személyazonosságukat a szolgáltatások használata előtt.

Az ellenőrzést követően a vállalkozások létrehozhatnak egy virtuális IBAN-t, és felhasználhatják azt az ügyfelek kifizetéseinek fogadására.

Főbb jellemzők:

 • Elérhetőség több mint 150 országban, és több valutát támogat, beleértve az USD-t, az EUR-t, a GBP-t, a JPY-t, az AUD-t, a CAD-t és még sok mást.
 • Dedikált támogatást nyújt virtuális IBAN-ügyfeleinek, beleértve a fiók beállításához és kezeléséhez, valamint az esetlegesen felmerülő problémák megoldásához nyújtott segítséget.
 • Az egyes bejövő fizetések névleges díja pénznemtől és fizetési módtól függően változik.
 • Ingyenesen kaphat automatikus digitális FIRC-t közvetlenül a fiókjába.

Következtetés

A virtuális IBAN-szolgáltatók fellendítik a hagyományos banki ágazatot azáltal, hogy a vállalkozások számára hatékonyabb, alkalmazkodóbb és költséghatékonyabb módot kínálnak pénzügyeik kezelésére.

A virtuális IBAN-ok, amelyek több valutát is tartalmazhatnak, és globálisan bonyolíthatják le a tranzakciókat, gyorsan megváltoztatják a különböző méretű vállalkozásokat. Mivel a virtuális IBAN-szolgáltatók folyamatosan újítják és fejlesztik szolgáltatásaikat, az elkövetkező években jelentős változásra számíthatunk a vállalkozások pénzügyi műveleteinek kezelésében.

A virtuális IBAN-ok alkalmazása vállalkozása számára hatékonyabb, alkalmazkodóbb és költséghatékonyabb módot kínál a pénzügyek kezelésére.

Az üzleti kiadásokhoz vezető virtuális kártyaszolgáltatókat is biztosíthat.