11 Twitter/X statisztika, amit még Elon Musk is szeretne tudni

A közösségi média platformok, mint például a Twitter, segítenek más felhasználókkal való kapcsolattartásban és kapcsolattartásban. Jack Dorsey, Noah Glass, Biz Stone és Evan Williams 2006. március 21-én hozták létre a Twittert. Azóta a Twitter a hírek, frissítések és ötletek megosztásának alapvető platformjává vált.

A gazdag kulturális platform befolyásos és erőteljes ideológusok központja. A viták és a viccek gyorsabban terjednek a Twitteren, mint más platformokon.

2022. október 27-én Elon Musk megvásárolta a Twittert 44 milliárd dollár. Ennek a platformnak a jövője a közösségi média minden igényének egyetlen állomása. A Twitter az üzleti élet, a kommunikáció, a szórakozás, a tudás és sok más célt szolgálja. Musk hamarosan készen áll, hogy versenyezzen az állásportálokkal, mivel a jövőben ezeket tervezi bemutatni.

A felújítások előtt 7500 alkalmazottat bocsátott el, és feloszlatta az igazgatóságot. Mindössze egy év alatt teljesen megváltoztatta a platform logóját és nevét, és most X-nek hívják.

A Twitter/X jelentősége

  • A Twitter a leggyorsabb közösségi média platform a hírek és frissítések megosztására. Az információ sokkal korábban éri el a célközönséget, mint bármely más platform. Érdekes módon a Twitter egy opciója felsorolja a felkapott témákat minden régióban.
  • Ez a közösségi média platform lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy válaszoljanak a tweetekre. Az emberek megoszthatják véleményüket és ötleteiket másokkal.
  • A B2B (Business to Business) és B2C (Business to Customer) marketingesek a Twittert használják márkáik népszerűsítésére. A B2C-k úgy érhetik el célközönségüket, ha hashtageket használnak tweetjeikben. A szakemberek együttműködhetnek más vállalkozásokkal a szolgáltatások javítása érdekében.
  • A tudás és a források a Twitteren is elérhetők. A szórakoztatáson kívül a felhasználók értékes híreket, információkat és frissítéseket kaphatnak, hogy tájékozódjanak a világról.
  • A valós idejű kommunikációs platform azonnali üzenetekhez hasonló tweeteket szállít. A Twitternek erős elérési algoritmusa van, amely előnyös a média szereplői számára. Korlátozás nélkül azonnal megoszthatnak híreket és információkat.
  • A Twitter rendelkezik egy retweet funkcióval, amely lehetővé teszi mások retweetjét. Ennek az opciónak az az előnye, hogy az információ a maximális számú emberhez eljuthat anélkül, hogy követné őket.
  • A Twitter indulása óta különböző közönségeket céloz meg. Ez egy egyablakos platform a hírekhez és a politikához, ahol olyan emberek és személyiségek, mint újságírók, hírességek, sportolók és politikusok emelhetik fel szavukat különböző témákban. A politikai és olykor ellentmondásos vélemények gyorsan elterjedtek a célközönség felé.

Íme néhány csodálatos Twitter/X statisztika, amit tudnia kell:

Földrajzi statisztika

Képforrás- www.demandsage.com

A DemandSage szerint a Twitter igen 572 millió felhasználó globálisan, miközben napi 237,8 millió aktív felhasználó van a platformon. A listán a Facebook és az Instagram után a harmadik helyen áll. A számok évről évre folyamatosan növekszenek.

Az Egyesült Államok a világ első számú országa a GDP és a népesség tekintetében, valamint az aktív Twitter-felhasználók listáján is. Az USA-nak van 77,75 millió havonta aktív felhasználók a platformon, a listát pedig Japán (58,2) és India (24,45) követi. Lebontva az amerikai statisztikákat, csak 52% felhasználók közül naponta követik a Twittert.

  5 megbízható MEAN Stack hosting platform

A felmérés szerint az összes látogatás 84%-a hetente, 96%-a pedig havonta egyszer érkezik a Twitterre. Az adatokból kiderült, hogy Amerika napi 6 percet tölt a Twitteren.

Regionálisan Észak-Amerika vezeti a Twitter aktív felhasználóinak listáját – a régióban azonosított összes felhasználó 15%-át.

Az ázsiai régió Észak-Amerika alá került. 69,5 millió és 40,7 millió a felhasználók Kelet-, illetve Dél-Ázsiából származnak. Összességében a Twitter-felhasználók 40%-a aktív ebben a három régióban, és folyamatosan növekszik.

Demográfiai adatok

A közösségi média platformok népszerűek a tinédzserek és a fiatalok körében. Világszerte a tizenévesek 97%-a használja a közösségi médiát, és 75%-uk rendelkezik legalább egy közösségimédia-fiókkal. De a Twitter népszerű a középkorúak körében. 2022-re a felhasználók 38,5%-a a 25-34 éves korosztályba tartozik. a fiatalok 37%-a és a tizenévesek 24%-a használja a Twittert többféle célra.

Alapján Statisztika 2021, tízből hat 25-49 éves felhasználó tölt időt a Twitteren. A Twitter demográfiai statisztikáit befolyásoló egyik tényező a előnyei.

A legtöbben a Twittert használják hírek és információk megosztására. Ez eltér a többi platformtól, ahol a felhasználók a legtöbb időt töltik, ami a platform hírnevének növekedését eredményezte, mivel a legtöbb felnőtt tartalmat láthatjuk a Twitteren.

A Twitter felhasználói bázisa több férfiból áll, mint nőből. a felhasználók 71,2%-a a Twitteren férfiak, a többiek pedig nők. Éppen ellenkezőleg, a nők vezetik a márkainterakciók és kommunikációs listákat. Ez a férfiak passzív megközelítéséből adódik, akik elsősorban a Twittert használják frissítésekhez és hírekhez.

Napi interakciók a Twitteren/X-en

Képforrás- https://www.dsayce.com/

A Twitter egy platform az ügyfelekkel való interakcióhoz, másodpercenként 6000 tweetet rögzít. Globálisan a felhasználók átlagosan küldenek 350 000 tweet percenként és 500 millió tweet naponta.

Az adatok azt mutatják, hogy az emberek milyen gyakran aktívak a Twitteren. A Twitteren töltött átlagos idő világszerte 2023-ban volt 31 percjobb, mint a rivális platformok, mint a Facebook és az Instagram.

A Twitter/X által generált bevétel

Kép forrása: www.businessofapps.com

Más platformokhoz képest a Twitter bevétele alacsonyabb a vártnál. A Twitter vezérigazgatója, Elon Musk szerint a teljes bevétel 2023-ban 3 milliárd dollár, ami 1,4 milliárd dollárral kevesebb, mint 2022-ben. A Twitter 2022-ben 4,4 milliárd dollár bevételre tesz szert.

Teljes bevétele 2022-ben volt 4,4 milliárd dollár. A teljes bevételt lebontva 4 milliárd dollár származott a hirdetésekből és 0,4 milliárd dollár az adatokból és a licencelésből. Ez a szám azonban 2021 negyedik negyedéve óta folyamatosan csökken. A Twitter teljes felhasználóinak 17%-a az Egyesült Államokból származik, de a teljes bevétel 50%-a ebből az országból származik. 2022 végén az Egyesült Államok is hozzájárult 2,4 milliárd dollár2 milliárd dollár érkezett a világ többi részéből.

A járvány idején 10,5%-kal nőtt a közösségi média platformokon való részvétel. Az emberek tartották a kapcsolatot családjukkal vagy barátaikkal, munkájukkal és információkkal. Ez hatással volt a Twitter bevételére is 2019 végétől 2021-ig. A Twitter profitja 32%-kal nőtt 3,4 milliárd dollár 5 milliárd dollárra.

A járvány idején 10,5%-kal nőtt a közösségi média platformokon való részvétel. Az emberek kapcsolatban akartak maradni a családdal vagy a barátokkal, a munkával és az információkkal. Ez hatással volt a Twitter bevételére is. A Twitter látta a 32%-os nyereségnövekedés 2019 végétől 2021-ig 3,4 milliárd dollárról 5 milliárd dollárra.

  Importálja MS Office szótárát egy másik számítógépre vagy frissen telepítse

Twitter/X cégeknek

A közösségi média platform nem csak a szórakoztatást szolgálja; kiváló platform a marketinghez. 2023-ig a marketingesek 93%-a használjon online platformokat a célközönség eléréséhez.

A jó hírű márkák és a középvállalkozások az interneten hirdetik magukat, mert könnyen eljuthatnak ügyfeleik elméjéhez. Világszerte a középvállalkozások 71%-a használja ezeket a platformokat, és 52%-a tesz közzé naponta egyszer.

2023 januárjában a Twitter a második legnagyobb növekedést érte el a webes forgalmi hivatkozások tekintetében az összes közösségimédia-platform közül. A növekedési ütem 34,3%-ra nőtt az Instagram (114,4%) mögött. A márkák gyorsan növekednek a Twitteren, a marketingesek platformlistáján a második helyen állnak.

Körülbelül 82%-uk használja a Twittert B2B (business-to-business) tartalommarketingre. Megosztják és reklámozzák termékeiket különböző márkákkal, és elérik a célközönséget.

Az emberek nyomon követik kedvenc márkáikat a legújabb frissítések és ajánlatok érdekében. A márka nem okoz csalódást azzal sem, hogy rendszeresen frissíti őket. A Twitter-felhasználók 79%-a azonnal követi a márkákat a legújabb frissítésekért, a márkák pedig szórakoztató bejegyzésekkel és ajánlatokkal válaszolnak.

A Twitter/X csökkenő grafikonjai

Képforrás- https://www.similarweb.com/blog/insights

A jó felhasználói bázis és elkötelezettség ellenére a Twitter folyamatosan veszteségeket szenved el. A vállalati adatok szerint a Twitter 2012-től 2017-ig nettó veszteséges maradt. A platform a következő két évben javult, de a történet folytatódott. 2020-ban a Twitter 1136 millió dollárt veszített, ami a legmeredekebb visszaesés indulása óta.

A hasonló web arról számol be A Twitter 7,75%-ot veszített Az Android-alkalmazások napi aktív felhasználói szintén 9,8%-kal csökkentek. A visszaesés mögött a Twitter fizetett terve vált.

A Twitter elsődleges bevételi forrása a reklámbevétel. Az elmúlt nyolc évben legfeljebb 0,5 milliárd dollár érkezett egyéb forrásokból. A Twitter bevételének 90%-a reklámból származik, de Musk felvásárlása után a Twitter hirdetési bevétele 50%-kal csökkent.

Mivel az Elon számos felhasználói korlátozást ír elő, a vállalkozások más közösségi média platformokra támaszkodnak a marketingköltségek fenntartása érdekében.

A közelmúltban Elon Musk megerősítette, hogy a cash flow negatív lesz 2023 közepéig. A cégnek segítségre volt szüksége a tartozása miatt 13 milliárd dollár, amelyet 2023 júliusáig kellett visszafizetni. A veszteségek mintázata az év hátralévő részében ugyanaz. A Twitter immár nem hirdetésalapú szolgáltatásokra, például előfizetésekre támaszkodik, hogy felépüljön a veszteségekből.

Twitter/X jövő

A Twitter hosszú élettartama a mai generáción alapul, és ettől nem hátrálunk meg. 2023-ban a tweetek 52%-a 1997-2012 között születettek közül került ki. Az elmúlt néhány évben a Twitter aktív felhasználóinak száma változatlan maradt.

A felhasználók Twitterre vonatkozó előrejelzése ígéretesnek tűnik 2024 és 2027 között. Állítólag 42,3 millió felhasználó különböző célokra fogja használni a platformot, és a növekedés mértéke 10,19%.

Alkotók a Twitter/X-en

Gen-Z generáció, ahol a legtöbb tartalomkészítő többet keres, mint a fizetett szakemberek. Körülbelül 207 millió ember tartotta magát alkotónak, de csak egyharmaduk választotta ezt a szerepet teljes munkaidőben. A Twitter sokkal jobb megtérülést fog adni, mint a többi versenytársa. 2023 közepén a Twitter bejelentett egy reklámbevétel-megosztási programot. Az alkotók részesedést kapnak abból az összegből, amelyet a Twitter rajtuk keresztül keresett.

kb 97% a teljes összegből, amelyet egy felhasználó kaphat. A Twitter tavaly óta csökkenő reklámbevétele újraéleszthető ezzel a programmal. A hirdetési bevételi programok azonban azok számára érhetők el, akik az elmúlt három hónapban legalább 15 millió megjelenítést értek el 500 követővel.

  12 legjobb megosztott és felhőtárhely az indiai piac számára

Értékes adatok a pénzügyekről

A Twitter felmérése szerint az emberek 53%-a pénzügyi és befektetési ismereteket szerezhet erről a platformról, míg 40%-uk a Twitter információi alapján fekteti be a pénzét.

A számok nőttek a járvány óta, és a Twitter jelenlegi vezérigazgatója egyetlen tweettel megváltoztathatja bármely vállalkozás vagy kripto vagyonát. Csak a kriptovalutákon több mint 1 milliárd tweet érkezett a világjárvány idején.

2021-ben Musk bejelentette, hogy a Tesla bitcoinban kapja majd a kifizetéseket, így egyetlen nap alatt több mint 20%-kal növeli az árát. A világ leggazdagabb emberének pénzben kifejezve van bizonyos hatalma a pénzügyi világ manipulálására. Az emberek követik a pénzügyi híreket a Twitteren, mert tudják, hogy Elon Musk pillanatok alatt nyereségessé teheti őket.

Hírességek a Twitteren/X

A Twitter vezérigazgatóján, Elon Muskon kívül a közösségi média platform vezérigazgatója vagy tulajdonosa nem vezette a legtöbb követőt a platformján. Ő a legkövetettebb személyiség a Twitteren 155 millió követő, majd Barack Obama és Justin Bieber következett. A sportolók két globális ikonja került a Twitter legkövetettebb sportolóinak listájának élére.

Cristiano Ronaldo és Lionel Messi igen 108 millió és 61 millió követő, ill. 2019-ben az emberek kedvenc játékmárkája, a PlayStation volt a Twitter legkövetettebb márkája, 17 millió követővel. Egy másik játékmárka, az Xbox némileg lemaradt, 13,5 millió követővel.

Twitter/X előfizetések

A szórakoztatási célú közösségi média platformok főként ingyenesek a felhasználóik számára. A Twitter 2021-ig ingyenes volt, de a Twitter vezérigazgatója bejelentette, hogy a felhasználóknak havi 8 dollárt kell fizetniük, hogy az ellenőrzött jelvényt a számlájukra kaphassák. Ennek eredményeként a Twitter ezzel a lépéssel havi 3,4 millió dollárt termelne 424 ezer ellenőrzött felhasználójából. Következő Musk megszerzéseA Twitter bizonyos korlátozásokat vezetett be a felhasználásra.

Korábban ez egy ingyenes platform volt, de mostantól a felhasználók mindössze 500 üzenetet küldhetnek bárkinek egy nap alatt. Hasonlóképpen, egy ingyenes felhasználó csak 2400 tweetet készíthet, beleértve a retweeteket is. Technikailag a felhasználó csak követni tudja 400 fiók egy napon belül. A mikroblog-platform megtiltotta az agresszív követési magatartást a tweetek hamis elérése és profitszerzésének szabályozása érdekében.

A Twitter/X riválisa

2023. július 11-én Mark Zuckerberg elindult „Twitter Killer” szálak. Mindössze öt nap alatt 100 millió felhasználó regisztrálta magát a platformon. 15 nap elteltével azonban a szál forgalmának 75%-át elveszítette, mert több tisztázásra volt szüksége. Az emberek a Twitter alternatíváját keresték, mert Elon Musk különbséget tett az ingyenes és a fizetős felhasználók között.

A szálak bizonyos szempontból hasonlóak a Twitterhez. A Threads vezetője szerint azonban el akarják kerülni, hogy olyan politikába keveredjenek, mint a Twitter. Tehát most már csak egy kép- és videómegosztó platform, mint anyavállalata, az Instagram.

Következtetés

A Twitter kiváló információforrás, a fiatalok ezt az erőforrást használják célközönségük eléréséhez. A statisztikák azt mutatják, hogy a Twitter továbbra is a többi közösségi média platform fölé emelkedik. Akár diák, akár alkalmazott, akár munkanélküli, ez a platform hasznos az életében. A Twitter alkalmas a családdal, rokonokkal, barátokkal és kollégákkal való kommunikációra.

De Musk felvásárlása óta bizonyos funkciók csak az előfizetők számára érhetők el, és korlátozások alatt kell élni. A legtöbb felhasználó tweetekkel hozza meg pénzügyi döntéseit, de sajnos a pletykák a Twitteren is elterjedtek. A felhasználónak több erőforrással kell kereszteznie értékítéletét.

Felfedezhet néhány Twitter-elemző eszközt és Twitter-marketingeszközt is, amelyekkel a trendalakítók fokozhatják az elkötelezettséget.