11 Twitter/X statisztika, amit még Elon Musk is szeretne tudni

A közösségi média platformok, mint például a Twitter, segítenek más felhasználókkal való kapcsolattartásban és kapcsolattartásban. Jack Dorsey, Noah Glass, Biz Stone és Evan Williams 2006. március 21-én hozták létre a Twittert. Azóta a Twitter a hírek, frissítések és ötletek megosztásának alapvető platformjává vált.

A gazdag kulturális platform befolyásos és erőteljes ideológusok központja. A viták és a viccek gyorsabban terjednek a Twitteren, mint más platformokon.

2022. október 27-én Elon Musk megvásárolta a Twittert 44 milliárd dollár. Ennek a platformnak a jövője a közösségi média minden igényének egyetlen állomása. A Twitter az üzleti élet, a kommunikáció, a szórakozás, a tudás és sok más célt szolgálja. Musk hamarosan készen áll, hogy versenyezzen az állásportálokkal, mivel a jövőben ezeket tervezi bemutatni.

A felújítások előtt 7500 alkalmazottat bocsátott el, és feloszlatta az igazgatóságot. Mindössze egy év alatt teljesen megváltoztatta a platform logóját és nevét, és most X-nek hívják.

A Twitter/X jelentősége

  • A Twitter a leggyorsabb közösségi média platform a hírek és frissítések megosztására. Az információ sokkal korábban éri el a célközönséget, mint bármely más platform. Érdekes módon a Twitter egy opciója felsorolja a felkapott témákat minden régióban.
  • Ez a közösségi média platform lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy válaszoljanak a tweetekre. Az emberek megoszthatják véleményüket és ötleteiket másokkal.
  • A B2B (Business to Business) és B2C (Business to Customer) marketingesek a Twittert használják márkáik népszerűsítésére. A B2C-k úgy érhetik el célközönségüket, ha hashtageket használnak tweetjeikben. A szakemberek együttműködhetnek más vállalkozásokkal a szolgáltatások javítása érdekében.
  • A tudás és a források a Twitteren is elérhetők. A szórakoztatáson kívül a felhasználók értékes híreket, információkat és frissítéseket kaphatnak, hogy tájékozódjanak a világról.
  • A valós idejű kommunikációs platform azonnali üzenetekhez hasonló tweeteket szállít. A Twitternek erős elérési algoritmusa van, amely előnyös a média szereplői számára. Korlátozás nélkül azonnal megoszthatnak híreket és információkat.
  • A Twitter rendelkezik egy retweet funkcióval, amely lehetővé teszi mások retweetjét. Ennek az opciónak az az előnye, hogy az információ a maximális számú emberhez eljuthat anélkül, hogy követné őket.
  • A Twitter indulása óta különböző közönségeket céloz meg. Ez egy egyablakos platform a hírekhez és a politikához, ahol olyan emberek és személyiségek, mint újságírók, hírességek, sportolók és politikusok emelhetik fel szavukat különböző témákban. A politikai és olykor ellentmondásos vélemények gyorsan elterjedtek a célközönség felé.

Íme néhány csodálatos Twitter/X statisztika, amit tudnia kell:

Földrajzi statisztika

Képforrás- www.demandsage.com

A DemandSage szerint a Twitter igen 572 millió felhasználó globálisan, miközben napi 237,8 millió aktív felhasználó van a platformon. A listán a Facebook és az Instagram után a harmadik helyen áll. A számok évről évre folyamatosan növekszenek.

Az Egyesült Államok a világ első számú országa a GDP és a népesség tekintetében, valamint az aktív Twitter-felhasználók listáján is. Az USA-nak van 77,75 millió havonta aktív felhasználók a platformon, a listát pedig Japán (58,2) és India (24,45) követi. Lebontva az amerikai statisztikákat, csak 52% felhasználók közül naponta követik a Twittert.

  5 megbízható MEAN Stack hosting platform

A felmérés szerint az összes látogatás 84%-a hetente, 96%-a pedig havonta egyszer érkezik a Twitterre. Az adatokból kiderült, hogy Amerika napi 6 percet tölt a Twitteren.

Regionálisan Észak-Amerika vezeti a Twitter aktív felhasználóinak listáját – a régióban azonosított összes felhasználó 15%-át.

Az ázsiai régió Észak-Amerika alá került. 69,5 millió és 40,7 millió a felhasználók Kelet-, illetve Dél-Ázsiából származnak. Összességében a Twitter-felhasználók 40%-a aktív ebben a három régióban, és folyamatosan növekszik.

Demográfiai adatok

A közösségi média platformok népszerűek a tinédzserek és a fiatalok körében. Világszerte a tizenévesek 97%-a használja a közösségi médiát, és 75%-uk rendelkezik legalább egy közösségimédia-fiókkal. De a Twitter népszerű a középkorúak körében. 2022-re a felhasználók 38,5%-a a 25-34 éves korosztályba tartozik. a fiatalok 37%-a és a tizenévesek 24%-a használja a Twittert többféle célra.

Alapján Statisztika 2021, tízből hat 25-49 éves felhasználó tölt időt a Twitteren. A Twitter demográfiai statisztikáit befolyásoló egyik tényező a előnyei.

A legtöbben a Twittert használják hírek és információk megosztására. Ez eltér a többi platformtól, ahol a felhasználók a legtöbb időt töltik, ami a platform hírnevének növekedését eredményezte, mivel a legtöbb felnőtt tartalmat láthatjuk a Twitteren.

A Twitter felhasználói bázisa több férfiból áll, mint nőből. a felhasználók 71,2%-a a Twitteren férfiak, a többiek pedig nők. Éppen ellenkezőleg, a nők vezetik a márkainterakciók és kommunikációs listákat. Ez a férfiak passzív megközelítéséből adódik, akik elsősorban a Twittert használják frissítésekhez és hírekhez.

Napi interakciók a Twitteren/X-en

Képforrás- https://www.dsayce.com/

A Twitter egy platform az ügyfelekkel való interakcióhoz, másodpercenként 6000 tweetet rögzít. Globálisan a felhasználók átlagosan küldenek 350 000 tweet percenként és 500 millió tweet naponta.

Az adatok azt mutatják, hogy az emberek milyen gyakran aktívak a Twitteren. A Twitteren töltött átlagos idő világszerte 2023-ban volt 31 percjobb, mint a rivális platformok, mint a Facebook és az Instagram.

A Twitter/X által generált bevétel

Kép forrása: www.businessofapps.com

Más platformokhoz képest a Twitter bevétele alacsonyabb a vártnál. A Twitter vezérigazgatója, Elon Musk szerint a teljes bevétel 2023-ban 3 milliárd dollár, ami 1,4 milliárd dollárral kevesebb, mint 2022-ben. A Twitter 2022-ben 4,4 milliárd dollár bevételre tesz szert.

Teljes bevétele 2022-ben volt 4,4 milliárd dollár. A teljes bevételt lebontva 4 milliárd dollár származott a hirdetésekből és 0,4 milliárd dollár az adatokból és a licencelésből. Ez a szám azonban 2021 negyedik negyedéve óta folyamatosan csökken. A Twitter teljes felhasználóinak 17%-a az Egyesült Államokból származik, de a teljes bevétel 50%-a ebből az országból származik. 2022 végén az Egyesült Államok is hozzájárult 2,4 milliárd dollár2 milliárd dollár érkezett a világ többi részéből.

A járvány idején 10,5%-kal nőtt a közösségi média platformokon való részvétel. Az emberek tartották a kapcsolatot családjukkal vagy barátaikkal, munkájukkal és információkkal. Ez hatással volt a Twitter bevételére is 2019 végétől 2021-ig. A Twitter profitja 32%-kal nőtt 3,4 milliárd dollár 5 milliárd dollárra.

A járvány idején 10,5%-kal nőtt a közösségi média platformokon való részvétel. Az emberek kapcsolatban akartak maradni a családdal vagy a barátokkal, a munkával és az információkkal. Ez hatással volt a Twitter bevételére is. A Twitter látta a 32%-os nyereségnövekedés 2019 végétől 2021-ig 3,4 milliárd dollárról 5 milliárd dollárra.

Twitter/X cégeknek

A közösségi média platform nem csak a szórakoztatást szolgálja; kiváló platform a marketinghez. 2023-ig a marketingesek 93%-a használjon online platformokat a célközönség eléréséhez.

  Importálja MS Office szótárát egy másik számítógépre vagy frissen telepítse

A jó hírű márkák és a középvállalkozások az interneten hirdetik magukat, mert könnyen eljuthatnak ügyfeleik elméjéhez. Világszerte a középvállalkozások 71%-a használja ezeket a platformokat, és 52%-a tesz közzé naponta egyszer.

2023 januárjában a Twitter a második legnagyobb növekedést érte el a webes forgalmi hivatkozások tekintetében az összes közösségimédia-platform közül. A növekedési ütem 34,3%-ra nőtt az Instagram (114,4%) mögött. A márkák gyorsan növekednek a Twitteren, a marketingesek platformlistáján a második helyen állnak.

Körülbelül 82%-uk használja a Twittert B2B (business-to-business) tartalommarketingre. Megosztják és reklámozzák termékeiket különböző márkákkal, és elérik a célközönséget.

Az emberek nyomon követik kedvenc márkáikat a legújabb frissítések és ajánlatok érdekében. A márka nem okoz csalódást azzal sem, hogy rendszeresen frissíti őket. A Twitter-felhasználók 79%-a azonnal követi a márkákat a legújabb frissítésekért, a márkák pedig szórakoztató bejegyzésekkel és ajánlatokkal válaszolnak.

A Twitter/X csökkenő grafikonjai

Képforrás- https://www.similarweb.com/blog/insights

A jó felhasználói bázis és elkötelezettség ellenére a Twitter folyamatosan veszteségeket szenved el. A vállalati adatok szerint a Twitter 2012-től 2017-ig nettó veszteséges maradt. A platform a következő két évben javult, de a történet folytatódott. 2020-ban a Twitter 1136 millió dollárt veszített, ami a legmeredekebb visszaesés indulása óta.

A hasonló web arról számol be A Twitter 7,75%-ot veszített Az Android-alkalmazások napi aktív felhasználói szintén 9,8%-kal csökkentek. A visszaesés mögött a Twitter fizetett terve vált.

A Twitter elsődleges bevételi forrása a reklámbevétel. Az elmúlt nyolc évben legfeljebb 0,5 milliárd dollár érkezett egyéb forrásokból. A Twitter bevételének 90%-a reklámból származik, de Musk felvásárlása után a Twitter hirdetési bevétele 50%-kal csökkent.

Mivel az Elon számos felhasználói korlátozást ír elő, a vállalkozások más közösségi média platformokra támaszkodnak a marketingköltségek fenntartása érdekében.

A közelmúltban Elon Musk megerősítette, hogy a cash flow negatív lesz 2023 közepéig. A cégnek segítségre volt szüksége a tartozása miatt 13 milliárd dollár, amelyet 2023 júliusáig kellett visszafizetni. A veszteségek mintázata az év hátralévő részében ugyanaz. A Twitter immár nem hirdetésalapú szolgáltatásokra, például előfizetésekre támaszkodik, hogy felépüljön a veszteségekből.

Twitter/X jövő

A Twitter hosszú élettartama a mai generáción alapul, és ettől nem hátrálunk meg. 2023-ban a tweetek 52%-a 1997-2012 között születettek közül került ki. Az elmúlt néhány évben a Twitter aktív felhasználóinak száma változatlan maradt.

A felhasználók Twitterre vonatkozó előrejelzése ígéretesnek tűnik 2024 és 2027 között. Állítólag 42,3 millió felhasználó különböző célokra fogja használni a platformot, és a növekedés mértéke 10,19%.

Alkotók a Twitter/X-en

Gen-Z generáció, ahol a legtöbb tartalomkészítő többet keres, mint a fizetett szakemberek. Körülbelül 207 millió ember tartotta magát alkotónak, de csak egyharmaduk választotta ezt a szerepet teljes munkaidőben. A Twitter sokkal jobb megtérülést fog adni, mint a többi versenytársa. 2023 közepén a Twitter bejelentett egy reklámbevétel-megosztási programot. Az alkotók részesedést kapnak abból az összegből, amelyet a Twitter rajtuk keresztül keresett.

kb 97% a teljes összegből, amelyet egy felhasználó kaphat. A Twitter tavaly óta csökkenő reklámbevétele újraéleszthető ezzel a programmal. A hirdetési bevételi programok azonban azok számára érhetők el, akik az elmúlt három hónapban legalább 15 millió megjelenítést értek el 500 követővel.

Értékes adatok a pénzügyekről

A Twitter felmérése szerint az emberek 53%-a pénzügyi és befektetési ismereteket szerezhet erről a platformról, míg 40%-uk a Twitter információi alapján fekteti be a pénzét.

  12 legjobb megosztott és felhőtárhely az indiai piac számára

A számok nőttek a járvány óta, és a Twitter jelenlegi vezérigazgatója egyetlen tweettel megváltoztathatja bármely vállalkozás vagy kripto vagyonát. Csak a kriptovalutákon több mint 1 milliárd tweet érkezett a világjárvány idején.

2021-ben Musk bejelentette, hogy a Tesla bitcoinban kapja majd a kifizetéseket, így egyetlen nap alatt több mint 20%-kal növeli az árát. A világ leggazdagabb emberének pénzben kifejezve van bizonyos hatalma a pénzügyi világ manipulálására. Az emberek követik a pénzügyi híreket a Twitteren, mert tudják, hogy Elon Musk pillanatok alatt nyereségessé teheti őket.

Hírességek a Twitteren/X

A Twitter vezérigazgatóján, Elon Muskon kívül a közösségi média platform vezérigazgatója vagy tulajdonosa nem vezette a legtöbb követőt a platformján. Ő a legkövetettebb személyiség a Twitteren 155 millió követő, majd Barack Obama és Justin Bieber következett. A sportolók két globális ikonja került a Twitter legkövetettebb sportolóinak listájának élére.

Cristiano Ronaldo és Lionel Messi igen 108 millió és 61 millió követő, ill. 2019-ben az emberek kedvenc játékmárkája, a PlayStation volt a Twitter legkövetettebb márkája, 17 millió követővel. Egy másik játékmárka, az Xbox némileg lemaradt, 13,5 millió követővel.

Twitter/X előfizetések

A szórakoztatási célú közösségi média platformok főként ingyenesek a felhasználóik számára. A Twitter 2021-ig ingyenes volt, de a Twitter vezérigazgatója bejelentette, hogy a felhasználóknak havi 8 dollárt kell fizetniük, hogy az ellenőrzött jelvényt a számlájukra kaphassák. Ennek eredményeként a Twitter ezzel a lépéssel havi 3,4 millió dollárt termelne 424 ezer ellenőrzött felhasználójából. Következő Musk megszerzéseA Twitter bizonyos korlátozásokat vezetett be a felhasználásra.

Korábban ez egy ingyenes platform volt, de mostantól a felhasználók mindössze 500 üzenetet küldhetnek bárkinek egy nap alatt. Hasonlóképpen, egy ingyenes felhasználó csak 2400 tweetet készíthet, beleértve a retweeteket is. Technikailag a felhasználó csak követni tudja 400 fiók egy napon belül. A mikroblog-platform megtiltotta az agresszív követési magatartást a tweetek hamis elérése és profitszerzésének szabályozása érdekében.

A Twitter/X riválisa

2023. július 11-én Mark Zuckerberg elindult „Twitter Killer” szálak. Mindössze öt nap alatt 100 millió felhasználó regisztrálta magát a platformon. 15 nap elteltével azonban a szál forgalmának 75%-át elveszítette, mert több tisztázásra volt szüksége. Az emberek a Twitter alternatíváját keresték, mert Elon Musk különbséget tett az ingyenes és a fizetős felhasználók között.

A szálak bizonyos szempontból hasonlóak a Twitterhez. A Threads vezetője szerint azonban el akarják kerülni, hogy olyan politikába keveredjenek, mint a Twitter. Tehát most már csak egy kép- és videómegosztó platform, mint anyavállalata, az Instagram.

Következtetés

A Twitter kiváló információforrás, a fiatalok ezt az erőforrást használják célközönségük eléréséhez. A statisztikák azt mutatják, hogy a Twitter továbbra is a többi közösségi média platform fölé emelkedik. Akár diák, akár alkalmazott, akár munkanélküli, ez a platform hasznos az életében. A Twitter alkalmas a családdal, rokonokkal, barátokkal és kollégákkal való kommunikációra.

De Musk felvásárlása óta bizonyos funkciók csak az előfizetők számára érhetők el, és korlátozások alatt kell élni. A legtöbb felhasználó tweetekkel hozza meg pénzügyi döntéseit, de sajnos a pletykák a Twitteren is elterjedtek. A felhasználónak több erőforrással kell kereszteznie értékítéletét.

Felfedezhet néhány Twitter-elemző eszközt és Twitter-marketingeszközt is, amelyekkel a trendalakítók fokozhatják az elkötelezettséget.