11 Shopify-versenytárs, akit figyelembe kell venni az online áruházban

Egy e-kereskedelmi vállalkozás indítása vagy az internetre lépés egyszerűbb, mint valaha, mivel sok Shopify-versenytárs szögezi le ezt.

A Shopify az egyik legnépszerűbb e-kereskedelmi megoldás, 29%-os piaci részesedéssel és 2021-ben több mint 400 000 aktív üzlettel. Forradalmasította az e-kereskedelmi iparágat azáltal, hogy az idő és a kódigény minimalizálásával szinte felváltotta a régi vállalati szoftvereket. A Shopify gyors, egyszerű, és tökéletes új üzlet létrehozásához a teljes technológiai csomaggal.

A beépített szerkesztővel oldalakat tervezhet; csatornákon keresztül értékesíthet a helyi nyelvek összekapcsolásával, és megbízható támogatást kínálhat online üzleteiben. Nem csak a mobilra érzékeny körvonalak, több mint 100 téma, több mint 6000 alkalmazás, valamint az olyan eszközkészletekkel való végpontok közötti integráció, mint a Google Ads és a fizetési szolgáltatók egyaránt népszerűvé teszik a Shopify-t.

De még a legnagyobb platformoknak is vannak hátrányai. A Shopify havi árazási díja túl magas, és hacsak nem Shopify fizetést használ, amely csak néhány országban működik, akkor tranzakciós díjat kell fizetnie minden egyes eladás után.

Ráadásul a Shopify irányítópultja nem olyan intuitív, mint amilyennek szeretnénk. A legördülő menük létrehozása, elemek hozzáadása vagy „gyűjtemények” használata meglehetősen bonyolult. Míg a Shopify támogatja a testreszabást, ez egy kis körforgalom, mivel nem a szabványos PHP-n alapul. Ezért a tanulási kód meglehetősen meredek lehet, és a teljes kreatív vezérlés a Shopify segítségével nem megy.

De ami a Shopify-ban igazán megszakító, az a szállítói bezárási politika, amely korlátozza, hogy üzletét másik szállítóhoz helyezze át. A közelmúlt hatékonysági problémáival és a támogatás hiányával együtt érdemes máshol keresni.

A felhasználók igényei változtak; döntő fontosságú a jobb támogatás szükségessége. Ugyanígy szükség van a megfizethetőségre, a fejlett testreszabásra és a migráció lehetőségére. Nem számít, milyen követelményeket támaszt az alternatívák keresésével, az alábbiakban érdemes megjegyezni a legjobb Shopify-alternatívákat.

WooCommerce

A világ legjobb nyílt forráskódú e-kereskedelmi platformjaként a WooCommerce egy ingyenes WordPress beépülő modul, több mint 400 hivatalos kiterjesztéssel. Teljesen integrálva van a WordPress témákkal, és rugalmas megoldásokat kínál, amelyeket egy globális közösség hajt.

Akár saját kiskereskedelmi vonal elindítására készül, akár új vállalkozást indít, a WooCommerce segíthet. Számos beépített eszközzel és hasznos integrációval rendelkezik, amelyek segítségével hatékonyan kezelheti üzleti tevékenységét. Vonzó kirakatokat építhet (nagyszerű ingyenes témákkal), és személyre szabhatja termékoldalait.

Számos szolgáltatás ingyenesen hozzáadható a Telepítővarázsló segítségével. Könnyedén kezelheti a kifizetéseket több mint 100 fizetési átjáróval. Nem csak ez, lépjen kapcsolatba jól ismert fuvarozókkal (beleértve az exkluzív WooCommerce szállítást csak az Egyesült Államokban), és automatikusan számítsa ki a forgalmi adót.

A WordPress már ismert a legjobb tartalomkezelő rendszerről, amely SEO előnye miatt népszerű. Ha bekapcsolja a WooCommerce szolgáltatást, lehetősége nyílik arra, hogy megjelenjen a legjobb keresési eredmények között, és növelje vállalkozását.

A teljes mértékben testreszabható irányítópult, a WooCommerce Admin teljesítménymutatói segítségével is figyelemmel kísérheti. Valójában az egész WooCommerce nagyon testreszabható. Akár saját, személyre szabott témát is létrehozhat, ha nem tetszik a számtalan téma.

Noha fizetős bővítmények állnak rendelkezésre, az ingyenes bővítményekkel sok mindent elvégezhet. Hozzáadhat megosztási gombokat, és kiterjesztheti közönségét olyan közösségi csatornákon, mint a Facebook, a Google Ads, a HubSpot vagy akár a Mailchimp.

A másik ok, amiért a WooCommerce az első helyen áll a listán, az az, hogy minden adata örökre a tiéd. Sok más e-kereskedelmi megoldással ellentétben szabadon exportálhatja az összes tartalmát. Nem okoz gondot, ha minden korlátozás nélkül máshová szeretné vinni vállalkozását.

BigCommerce

Míg a Shopify versenytársak körében a WooCommerce volt a legnépszerűbb, a BigCommerce egyértelműen a legsokoldalúbb. A BigCommerce méretezhetőségéről, stabilitásáról és biztonságáról ismert. A BigCommerce a legjobb nagyvállalkozások és üzlettulajdonosok számára a Shopify többi versenytársa között. Ennek az az oka, hogy több beépített értékesítési eszközt és integrációt kínál, mint a Shopify.

Valójában a Shopify használatakor az eladások bizonyos százalékát fizeti a Shopify fizetést nem használó ügyfelekért. A BigCommerce-nek nincsenek ilyen korlátozásai. Ezenkívül a BigCommerce saját integrációkészlettel és több mint 1100 alkalmazással rendelkezik. Tehát a Shopify-tól eltérően nem telepíti harmadik féltől származó alkalmazásokat.

Elkezdheti a vonzó kirakat kialakítását, a termékteljesítést, a fizetés testreszabását és a közösségi média integrációját. Nemcsak ez, hanem több értékesítési csatornája is lehet a kirakattól az értékesítési pontokon (POS) a harmadik felek webhelyeiig, például az Amazon, az eBay, a Walmart és a Google Shopping.

  Hogyan lehet megakadályozni az automatikus frissítést a Firefox 57-re

A havi 29,95 dollártól kezdődő tervekkel a BigCommerce egy könnyen használható alkalmazással rendelkezik. Egy beépített bloggal is rendelkezik, amely segít javítani SEO rangsorolását. Ha vállalati szintű csomagokat szeretne, vegye fel a kapcsolatot a csapattal az egyéni árképzési lehetőségekért.

Noha a funkciók az Ön által választott csomagtól függően változnak, van néhány alapvető funkció, amelyet a BigCommerce segítségével kaphat. Korlátlan számú személyzeti fiókot, fejlett jelentési funkciókat, 12 ingyenes sablont, PayPal-lal való integrációt és hasznos SEO-eszközöket tartalmaznak.

Wix e-kereskedelem

A Wix a legalkalmasabb egyedülálló vállalkozóknak és magánszemélyeknek, akik szeretnek barkácsolni. Percek alatt létrehozhat vonzó és személyre szabott mobil-első üzleteket. Több mint 500 e-kereskedelmi webhelysablon közül választhat, a Wix teljes egészében egy fogd-and-drop építő. Ez azt jelenti, hogy szó szerint bárhol mozoghat bármilyen tartalom között.

A sok rugalmas tervezési lehetőséggel a Wix eCommerce tökéletes az újoncok számára. Részletesebben kifejtve, ideális olyan kisvállalkozások számára, amelyek legfeljebb 100 termékkel rendelkeznek. Ez egy jó platform az induláshoz, mivel mindent leegyszerűsít, és kiváló támogatást nyújt.

Bár a Wix nem rendelkezik olyan átfogó eszközökkel, mint a Shopify, tökéletes azok számára, akik nem akarnak sokat kódolni. Hatékony szerkesztővel és házon belüli tervezési eszközökkel rendelkezik. Ezenkívül fejlett funkciói közé tartozik az elhagyott kosár 🛒 helyreállítása, az automatikus biztonsági mentések és az egyéni domain név.

Most a Wixnek van egy ingyenes csomagja. A prémium csomagra azonban szüksége lesz a fizetések elfogadásához, a hirdetések eltávolításához és a saját domain csatlakoztatásához. Bővíteni szeretné üzlete funkcionalitását? Használja ki a hatalmas alkalmazáspiac és a 300+ integráció előnyeit.

Amellett, hogy nem teszi lehetővé 100 oldalnál több létrehozását, a Wix nem támogatja az olyan újabb értékesítési csatornákat, mint a TikTok. Így előfordulhat, hogy számos potenciális potenciális ügyfélről lemarad. Azonban ne hagyja, hogy ez meggondolja magát. A Wix egy kiváló minden az egyben webhely-építő eszköz, amely tökéletes kezdőknek.

Kibo kereskedelem

A Shopify másik ideális alternatívája, a Kibo Commerce egy funkciókban gazdag, felhő alapú és többcsatornás e-kereskedelmi platform. Lehetővé teszi a B2B és B2C műveletek kezelését egyetlen felületről. Sőt, a megosztott szolgáltatásokat (árképzés, termékkatalógus, marketing) egyetlen adminisztrátori műszerfalon keresztül is használhatjuk.

Ezenkívül teljes API-lefedettséget, beépített integrációkat és ragyogó webhelyméretezési lehetőségeket kap, ha a Kibo-val dolgozik. A Kibo és a Shopify közvetlen összehasonlítása érdekében a kosárélmény és az elhagyott kosár 🛒 jobbak a helyreállítási lehetőségek a Kibóban, míg a Shopify az online fizetések terén nyeri el a trófeát.

A fej nélküli utazás minden szakaszára kifejlesztett Kibo lehetővé teszi a szervezetek számára, hogy személyre szabott e-kereskedelmi élményeket tervezzenek, ezáltal segítve a gyors növekedést.

A Kibo nem csak a hagyományos csatornákon, például a közösségi médián és az online piactereken segít testreszabott vásárlási élmények kialakításában. De olyan újabb vezető csatornákon is, mint az intelligens készülékek, a hordható eszközök és a hangasszisztensek.

Ha növelni szeretné bevételét és növelni szeretné az ügyfelek lojalitását, dolgozhat a Kibo Subscriptions Management szolgáltatással. Felajánlhat előfizetést a gyakran vásárolt termékekre, és növelheti ügyfélkörét válogatott csomagok vagy exkluzív termékek küldésével.

A Kibo a rendeléskezelésben is segítséget nyújt. Növelje az eladásokat, optimalizálja a készletet és teljesítse gyorsabban a rendeléseket a rendkívül rugalmas felülettel. Maradjon kapcsolatban ügyfelével az utazás során, csakúgy, mint a bolti munkatársakkal, a teljesítési partnerekkel és még az ügyfélszolgálati csapatokkal is. A Kibo legjobb része az, hogy mindezeket a szolgáltatásokat (a fej nélküli e-kereskedelemtől a rendeléskezelésen át az előfizetésekig) egy egységes platformon élvezheti.

Intershop

Ha felhő alapú Shopify versenytársakat keres, érdemes lehet az Intershopot megpörgetni (olvasni: bemutatót). A kizárólag összetett vállalkozások számára készült SaaS kereskedelmi megoldás, az Intershop biztonságos és elérhető a Microsoft Azure felhőben.

Ha speciális funkciókat szeretne hozzáadni webhelyéhez, nincs szükség jelentős áttelepítésekre. Mindez az Intershop által biztosított mikroszolgáltatásoknak köszönhető. Ráadásul nyílt mesterséges intelligencia architektúrája van, amely lehetővé teszi a könnyű bővítést. És egyéni élményeket hozhat létre bármely felhasználónak, bármilyen eszköznek a fej nélküli kereskedelmi funkcióinak használatával.

Míg a Shopify piaci részesedése több, mint az Intershop, az Intershop egyre népszerűbb az omnichannel szolgáltatásának köszönhetően. A problémamentes integrációkkal az Intershop segít vállalkozását a következő szintre emelni.

  Telefonszám megtekintése a Viberben

Az 500+ API-val készen állhat arra, hogy egyedülálló online élményt nyújtson, amely segít leegyszerűsíteni a vásárlási folyamatokat, a termékinformációkat és az értékesítést minden érintkezési ponton. Aggódik az SAP integrációja és az ehhez szükséges kódmennyiség miatt? Az Intershop ebben az integrációs központjával élen jár.

Ezenkívül az Intershop kiváló, szakértők által irányított forrásokkal, globális közösséggel és képzési lehetőségekkel rendelkezik az Ön megközelítésének optimalizálásához. Legyen a csúcson a zökkenőmentes rendeléskezelésben. Vagy hatalmazza fel ügyfélszolgálati központját, hogy jobb kapcsolatokat építsen ki, amelyek sok visszatérő látogatót vonzanak Önhöz.

Shopware

Ezt nem sokan tudják, de a Shopware-t valójában 2004-ben alapították, két évvel a Shopify előtt. Az egyik legnépszerűbb Shopify versenytárs között a Shopware ingyenes verzióval rendelkezik. Ehhez képest a Shopify csak fizetős verziókkal rendelkezik.

Míg a Shopify és a Shopware egyaránt intuitív, és rengeteg SEO funkcióval rendelkezik, a Shopware gyorsabb betöltési idővel rendelkezik. Ez viszont pozitív hatással van a SEO-ra.

A Shopware másik előnye a Shopify-val szemben a testreszabhatóság. A több mint 1500 bővítménynek köszönhetően a Shopware lehetővé teszi egyedi beépülő modulok fejlesztését és üzletének testreszabását. A Shopify rengeteg témát és bővítményt tartalmaz; a testreszabhatóság lehetősége azonban korlátozott.

A forráskódhoz való teljes hozzáféréssel az Ön adatai korlátozás nélkül az Önéi. A Shopware az API-val, a fej nélküli és az automatizált funkciókkal is segít gyorsabban növekedni, amelyekhez nincs szükség kódra. Akár B2B, akár B2C, kezelheti az online vagy offline kereskedelmet a különböző üzleti modellek között.

Emellett élvezheti a hatékony SEO-eszközöket, a történetmesélési funkciókat és a személyre szabható terméklehetőségeket a Shopware segítségével. Ezenkívül segítséget kaphat a promóciók lebonyolításához, az ügyfelek bevonásához az együttböngészés és a videóvásárlás révén, és még sok más.

Miva

Míg sok a Shopify versenytárs, a Miva célja, hogy segítsen alkalmazkodni a feltörekvő e-kereskedelmi trendekhez. A nagy SKU-számláláson alapuló készletkezeléssel és a nagy volumenű rendelésfeldolgozási funkciókkal a Miva páratlan agilitást ígér.

Ezen kívül felhőalapú tárhelykörnyezete is van minden olyan alapvető eszközzel, amely segít a B2B és a D2C értékesítésében ugyanazon a platformon. A Miva legjobb integrációi a szállítás, raktározás, fizetés, adó, könyvelés és marketing területén biztosítják, hogy minden meglegyen a sikerhez.

A Miva katalógusaival és navigációs funkcióival egyszerűen építhet fel egy erőteljes és lenyűgöző kirakatot, és maximalizálhatja az elköteleződést. Nem csak, hogy vásárlói dinamikus termékajánlatokat és promóciókat kapnak. Interaktív termékmegjelenítők, továbbértékesítési és csomagoló funkciók állnak a segítségedre!

A nagyszerű támogatási központtal a Miva fejlett funkciókkal is rendelkezik. Ezek közé tartozik az élő készletláthatóság, a B2B egyéni árazása, az automatizált előfizetések és egy sor konfigurálható nagykereskedelmi alkalmazás. A Shopify-hoz képest kissé nehézkes lehet használni, és az előfizetési költségek általában a magasabb kategóriájúak. A több mint 20 éves tapasztalattal rendelkező Miva azonban minden alapvető eszközzel rendelkezik a bevétel növeléséhez és a konverziók növeléséhez.

Volúzió

A 14 napos ingyenes próbaverzióval a Volusion az egyik népszerű Shopify-versenytárs, amely megoldásközpontú megközelítéséről ismert. Ragyogó mobilbarát témák, intuitív funkcionalitás és a legjobb SEO eszközök az, amit a Volusionnal kap. De ez még nem minden!

A Volusion kiváló termékmegjelenítési funkciókkal (beleértve a kezdőlap diavetítését), promóciós eszközökkel és speciális keresési eszközökkel rendelkezik. Webhelye megtervezéséhez igénybe veheti a Volusion házon belüli stúdiójának segítségét is. Ez egy egyedülálló ajánlat, amelyet más Shopify versenytársak nem biztosítanak.

Racionalizálja a raktári funkciókat, valósítson meg termékváltozatok árazást, vagy kínáljon előfizetéseket a Recurring Pricing Tool segítségével ezzel az all-in-one e-kereskedelmi megoldással. Az összes webhely 99%-os rendelkezésre állási garanciával rendelkezik a Google Cloud segítségével.

Négy fizetős csomagja van: személyes, szakmai, üzleti és egyedi (nagyvállalatok számára). A Volusion arról ismert, hogy nagy hangsúlyt fektet az elemzésre. A Volusion segítségével a betekintések és az elemzések csúcsán járhat, és szerintünk ez komoly előny!

Kövesse nyomon a RIO-kat, készítsen jelentéseket, hozzon létre kedvezményeket, kezeljen közösségi fiókokat, értékesítsen több platformon, és egyszerűen kezelje az értékeléseket a Volusion funkcióival. A zökkenőmentes fizetési élmény megteremtésétől a házon belüli marketing-, dizájn- és stúdiószakértők segítségéig a Volusion hatalmas erő.

Nagy kartell

Egy teljesen hosztolt e-kereskedelmi platform, a Big Cartel jelenleg a legolcsóbb a Shopify versenytársai között. Nem csak ez, hanem a legideálisabb választás művészek és alkotók számára, akik szeretnék bemutatni munkájukat és keresni.

  8 Megbízható felügyelt dedikált szerver hosting platform vállalkozása számára

Kezdő vállalkozásoknak is tökéletes, hiszen a termékoldalak száma nem haladja meg az 500-at. Még akkor is több megoldást kínál, mint a Wix a 100 termékoldalas korlátozásával. Visszatérve a Big Cartelhez, van egy ingyenes terve öt különböző termék bemutatására.

Nem rendelkezik bonyolult funkciókkal vagy interfészekkel. Inkább könnyen használható, többcsatornás értékesítést tesz lehetővé, és jól integrálható a Google Analytics szolgáltatással.

A Big Cartel csak alapvető funkciókkal rendelkezik, ami hátrányt jelenthet a vezető e-kereskedelmi óriásokhoz képest. Az egyszerűség és a könnyen használható funkciók azonban ideálissá teszik a kezdők számára.

Ha a hátrányokról beszélünk, úgy érezheti, hogy korlátozott a fizetési lehetőségek, a rugalmasság, a bővítmények száma és a termékkezelés. Azonban ez a legjobb webhely olyan kreatív szakemberek számára, mint a fotósok, festők és tervezők, akik szeretnék művészetüket kereskedelmi forgalomba hozni. Ráadásul tényleg megfizethető!

Square Online

A többi Shopify versenytárshoz képest a Square Online az egyetlen online áruház, amely megrendelésre készíthető. A beállítás gyors és egyszerű; azonnal elkezdheti az értékesítést.

Az éttermek és kiskereskedelmi vonalak számára tökéletes Square Online csak akkor számít fel díjat, ha eladást hajt végre – ez is ésszerű díj az összes szolgáltatáshoz. Integrálhatja a meglévő POS-készletet, és pillanatok alatt üzembe helyezheti. Ezenkívül élvezze a kényelmes fizetést, a helyi szállítási lehetőségeket, fogadjon el ajándékkártyákat, és támogassa a vásárlást az Instagramon keresztül.

Amint azt biztosan kitalálta, a Square Online egy átfogó e-kereskedelmi megoldás, amely ideális az offline POS funkciókhoz. Nem csak, hogy hozzáférést élvezhet a POS-alkalmazásokhoz, a készlet- és ügyfélkezeléshez, a jelentéskészítéshez és az elemzésekhez.

A fizetés az Ön által választott bővítményeken vagy integrációkon is alapul. Most az utólagos fizetési feldolgozási díjak meglehetősen magasak lehetnek a Shopify-hoz képest. És bár a hátrányokról beszélünk, a Square Online-nak nincs robusztus közösségi csatornája, így nagy közönség alapon veszíthet.

Azonban hihetetlen, milyen egyszerű integrálni a POS-készletét online. Ez teszi a Square Online-t tökéletes választássá éttermi és házhozszállításhoz!

PrestaShop

Rendkívül rugalmas e-kereskedelmi megoldást szeretne, amellyel megtervezheti és birtokba veheti? A PrestaShop leginkább a testreszabhatóságáról ismert. A Shopify-tól eltérően ez nem teljes mértékben előfizetési csomaghoz tartozik. Ingyenes és nyílt forráskódú. Hozzáférhet a kódjához, és bármilyen módosítást elvégezhet, amelyet megfelelőnek tart.

A webhely karbantartása, a webtárhely és a teljesítményfrissítés azonban mind-mind Önön múlik (a Shopify-val ellentétben). De ez nagyszerű azoknak az egyéneknek, akik saját webhelyet szeretnének fejleszteni, és korlátlanul személyre szabhatják. 100%-os kreatív szabadság!

A fő témáját módosíthatja a kirakat létrehozásához, vagy választhat több mint 6000 sablon közül (fizetős és ingyenes). Az adminisztrátortól listázhatja a termékeket, nyomon követheti a készletet, létrehozhatja a rendelést, a teljesítést és a visszaküldést. Élvezze az ingyenes fizetési integrációkat és a nemzetközi értékesítést beépített funkciókként, vagy válasszon integrációt a több mint 10 000 szolgáltatás közül a funkciók bővítéséhez.

Választhat a prémium ügyfélszolgálat fizetős verziója mellett is. Bár a PrestaShop megkövetelheti, hogy fejlesztőt alkalmazzon, könnyen használható és kényelmes a többi nyílt forráskódú Shopify versenytárshoz képest.

✍️ Következtetés

Amint látja, sok nagyszerű Shopify versenytárs létezik. Azonban válassza ki azt, amelyik megfelel a vállalkozásának, attól függően, hogy milyen funkciókra van szüksége. A BigCommerce tökéletes a nagyvállalatok számára, a Square Online nagyszerű az éttermi vállalkozások számára, a Big Cartel pedig a művészek és azok számára, akik szeretik a megfizethetőséget.

A Shopware maximális testreszabhatóságot tesz lehetővé, míg a Volusion házon belüli stúdiószolgáltatásokat is kínál. A fenti Shopify-alternatívák mindegyike nagy lehetőségeket rejt magában. Tehát válassza ki azt, amelyik megfelel az Ön igényeinek!

PS: Hacsak nem fejlesztő vagy, vagy nem bánod, ha felvesz egyet, ragaszkodjon a legkevesebb kódolást igénylőekhez. Ha még mindig nem döntött, miért ne nézze meg ezeket az online platformokat az értékesítés megkezdéséhez?