11 olyan játék, mint a Last Of Us, mindenkinek játszania kell

Ha szeret a „Last Of Us”-hoz hasonló játékokat játszani, akkor jó helyen jár. Itt megvizsgálunk néhány azonos műfajú játékot, hogy még szórakoztatóbb legyen.

Az apokaliptikus játékok és műsorok rajongójaként az HBO TV híres „The Last of US” című műsorát nézted volna. Ha nem, akkor a legjobb időt azzal a játéksorozattal töltötted volna, amelyen a sorozat alapul. De minden igazi rajongót zavar, amikor befejezik a játéksorozatot, és még mindig hasonló élményre vágynak.

Szerencsére néhány játékfejlesztő gondoskodik szükségleteinkről és vágyainkról azáltal, hogy hasonló játékélményeket teremt egyediségük csipetnyivel. Egyesek jobb sztorit adnak hozzá, míg mások több kihívást és izgalmat adnak hozzá.

Ma ezt a cikket minden Last Of Us-rajongónak szenteljük, mivel a legjobban válogatott játékokat hoztuk el nektek, amelyeken keresztül újra átélheti a Last Of Us játékot anélkül, hogy unatkozna.

Mi az a The Last Of Us játék?

Ha itt jár, miután megnézte az HBO The Last Of Us című tévésorozatát, hadd emlékeztessem Önöket arra, hogy a The Last Of Us egy tévésorozat, amely egy azonos nevű játékon alapul.

Ezt a játékot eredetileg 2013-ban adta ki a Naughty Dog. Később 2023 januárjában TV-sorozatként adaptálták, néhány változtatással a történetben.

A The Last of Us egy egyedülálló koncepciójáték, amelyet sokkal messzebbre tartottak, mint amikor megjelent. Ennek az akció-kalandjátéknak nem kellett sok idő ahhoz, hogy uralkodjon a játékosok szívén, egyedülálló és izgalmas történetének köszönhetően.

Ráadásul a készítők meg sem álltak egyig; akár 5 játékuk is van a sorozatban, amelyet gyakran adnak ki minden szerelmesének.

Mint említettük, a The Last Of Us eredetileg 2013-ban jelent meg. Azóta az egész sorozat több mint 37 millió példányban kelt el világszerte. A kiadó és a fejlesztő 2022 decemberében jelentette be ezt a számot.

Tehát nem tudjuk pontosan megjósolni az eladásait, de sok ember szíve megvan. De miért őrülnek meg ezek az emberek a Last of Us miatt? Mitől olyan egyedi a The Last of Us?

Az egyértelmű válasz erre a kérdésre az egyedi történet. Ki ne szeretne egy olyan játékot, amelyben teljes egészében a kulcsszereplőkkel foglalkozik? A játék sztorija két főszereplő, Joel és Ellie körül forog, akiknek ellentétes perspektívája van a világról.

A történet mellett az interaktív környezet és a többjátékos mód hozzáadása a sorozathoz teszi még játékossá a játékot.

Számos játék övezi a Last Of Us hasonló történetét. De ugyanolyan izgalmas és kalandos játékokat találni meglehetősen veszélyes volt. Összeállítottunk azonban egy listát a legjobb játékokról, amelyekkel játszhatsz, ha lemaradsz a Last Of Usról.

  12 WordPress önéletrajzi téma a legjobb benyomás létrehozásához

Egy pestismese: Ártatlanság

A valóságot és a fikciót tökéletes arányban összekapcsoló játékok könnyen elragadják a figyelmet. Egy pestismese: Az ártatlanság simán elvégzi ezt a munkát. A kiadók először 2019 májusában adták ki a játékot.

Ez egy 15-20 órás játék, amelyben két fiatal árva harcol a túlélésért egy sötét világban, amelyet kíváncsi katonák és megállíthatatlan patkányrajok kísértenek.

Ez az akció-kalandjáték-sorozat jelenleg két játékból áll: A Plague Tale: Innocence és A Plague Tale: Requiem. Ezt a játékot a túlélő horror műfajában is figyelembe veheted.

Ez az izgalmas játék kiszámíthatatlan, és irányítani tudja Amicia-t, korlátozott eszközökkel, amelyekkel megmentheti magát és kisöccsét a figyelemeltereléstől, a katonáktól, a patkányhordáktól és egyebektől. Ez a trükkös játék túlélési rejtvényekből áll, amelyeket speciális módszerekkel lehet megoldani.

Platformok – PlayStation 4, Xbox One, Windows

Kettő lelken túl

A Beyond: Two Souls egy népszerű videojáték, amelyet 2013-ban a Tribeca Filmfesztiválon mutattak be, annak ellenére, hogy játék. Ezek a szavak könnyen közvetíthetik a kreativitást és a népszerűséget. Ez az akció-kalandjáték eredetileg 2013 októberében jelent meg, és 2018-ra több mint 2,8 millió példányban kelt el belőle.

Mitől lett annyira megszeretve a Beyond: Two Souls? A válasz az interaktív környezet és a történet. Ebben a többjátékos játékban a játékosnak mozgatnia kell a karaktert, és más tárgyakkal és nem játékos karakterekkel való interakcióba kell vezetnie.

A játék alapvető szereplője Jodie, aki pszichés kapcsolatban áll egy Aiden nevű titokzatos entitással, akivel interakcióba léphet és telepatikus cselekedeteket hajthat végre. A játék cselekménye a játékos döntéseiből derül ki a játék során.

Tehát, ha egy titokzatos entitással teljes mértékben a döntéseiden alapuló életet szeretnél megtapasztalni, akkor kipróbálhatod ezt!

Platformok – PlayStation 3, PlayStation 4, Windows

BioShock Infinite

A BioShock Infinite egy híres játék a BioShock sorozatból. Ez az első személyű lövöldözős játék 2013 márciusában jelent meg a 2K rounds kiadásában. A BioShock egy kalandjáték egy csipetnyi szerepjáték elemmel.

A játék nehézségei alapján négy szintre oszlik, így az újoncok könnyebben indulhatnak és könnyedén alkalmazkodhatnak a játékhoz. A BioShock egy kulcsfontosságú túlélési játék, mivel az ellenség sokkal nagyobb kihívást jelent, és a játékosok csak két fegyvert hordozhatnak egyszerre. De ki az ellenség?

A BioShock Infinite virtuális világában a kritikus karakter, Booker DeWitt a polgárháború idején Columbiába kerül, hogy megkeresse Elizabethet. A játék nem olyan egyszerű, mint bármely más kémjáték. Ehelyett tele van számos rejtéllyel és eseménnyel, amelyeket csak lejátszva megérthetsz.

Platformok – PlayStation 3, Xbox 360, Windows

Elmúlt napok

Sok olyan játékot láthatott volna, amelyek jelenete a járvány idején zajlik. A 2019 áprilisában kiadott Days Gone azonban teljesen kikerült a dobozból. Ez a harmadik személyű akció-kalandjáték egy posztapokaliptikus világ történetén alapul, ahol a játékos átveszi az irányítást St. John Deacon, egy fejvadász felett.

A játék egy olyan helyre visz, ahol zombi lények milliói kísértenek, akik gyorsan fejlődnek és megölik az emberiséget. Az ellenség nem korlátozódik csak ezekre az esztelen lényekre. Ehelyett egy éjszakai lénnyel, a rajokkal is szembe kell nézned, akik éjszaka táplálékért és vízért támadnak.

  Hogyan válaszoljunk érintéssel az üzenetekben iPhone és iPad készüléken

A játék különböző célokat vagy küldetéseket is ad a karakternek, például túszok megmentését, erőforrások gyűjtését, őrült fészkek kitisztítását stb., hogy folytassa a játékot és tapasztalati pontokat szerezzen. A Days Gone az izgalom és a kihívások tökéletes kombinációja.

Platformok – PlayStation 4, Windows

Haldokló fény

Mi lehet szórakoztatóbb, mint eljátszani egy titkos ügynököt, és megmenteni a helyét egy kegyetlen szélhámostól? A Dying Light ezt megtapasztalhatja egy fűszeres és hősies történettel. A Dying Light egy túlélő horror játék, amely 2015 januárjában jelent meg.

Annak ellenére, hogy a Dying Light ugyanazt a tipikus zombi lény történetet tartalmazza, kereskedelmi sikert aratott, mivel 2022 áprilisáig több mint 20 millió példányban kelt el világszerte a cselekmény fordulatai miatt.

A játék alapvető karaktere egy Kyle Crane nevű titkos GRE ügynök. Azért küldik, hogy találjon egy szélhámosnak bizonyult politikai személyiséget, aki visszaél létfontosságú adatokkal.

Ebben a játékban az embernek különféle veszélyeken kell keresztülmennie a játék során, hogy elérje a gonoszt. Ezenkívül a játékosnak küldetéseket is teljesítenie kell, és segítenie kell a túlélőket az úton.

Platformok – PlayStation 4, Nintendo Switch, Xbox Series

Red Dead Redemption 2

A Red Dead Redemption sorozat harmadik bejegyzése a Red Dead Redemption 2. Ezt a játékot 2018 októberében adták ki, és egyedülálló technikai képességeinek köszönhetően hamarosan népszerűvé vált az emberek körében.

Ezt az akció-kalandjátékot egyjátékos és online többjátékos módban is játszhatod. A játék története és környezete hiteles és ősi, mivel az Egyesült Államok 1899-es kitalált ábrázolása.

A játékmenet magában foglalja a lövöldözéseket, rablásokat, vadászatot stb. a játék során. A játékos kritikus szerepe az, hogy a megfelelő döntéshozatali képességekkel fenntartsa a karakter becsületét.

Egyszerűen hangzik? De ez nem ilyen egyszerű. A játékos fő kihívása az, hogy túlélje a játékot, miközben szembe kell néznie a kormány erőivel, rivális bandákkal és más ellenfelekkel. A film hősének lenni jó, de a legkedveltebb gazembernek lenni még jobb, és ez az, amit ebben a játékban megtapasztalhatsz.

Platformok – PlayStation 4, Xbox One, Windows

Resident Evil 2

Ismeri a klasszikus idézetet, „a régi az arany”, és van egy ilyen aranyjátékunk. A Resident Evil 2 egy régi, 1998. januári videojáték, amely még mindig megrémíthet fantasztikus játéktervével. Ebben a túlélő horror játékban a játékosok irányíthatják Leon S Kennedyt és Claire Redfieldet, akiknek el kell menekülniük egy városból, miután a legtöbb polgár zombikká változik.

A játék legfontosabb jellemzői a felfedezés, a rejtvények és a harc. A játékosnak különféle akadályokon kell keresztülmennie a játék során. A játék sok más karakterből áll, amelyek mindegyike egyedi történettel és veszélyekkel rendelkezik. A Resident Evil 2 egy véget nem érő, izgalmas játék, amitől libabőrös lehetsz.

Platformok – PlayStation, Windows, Nintendo 64

Bomlás állapota 2

Van egy másik Zombie játékunk, amelyet 2018 májusában adott ki az Xbox Game Studios. A State of Decay 2 egy túlélő videojáték, amelyben a játékosoknak közösséget kell építeniük, erőforrásokat kell kezelniük, és túl kell élniük a zombik veszélyes világában.

Ez a játék egy nyitott világban játszódik, ahol a játékosok kiválaszthatják a helyszíneket, ahol bázist építhetnek, és akár három másik játékossal is javíthatják a létesítményeket. A fejlesztők igyekeztek teljesen valósághű élményt nyújtani interaktív környezet és sok egyéb szolgáltatás biztosításával.

  20 Gyakran Ismételt SQL-interjú kérdés és válasz [2022]

A megtakarítástól és a túlélőkkel való kommunikációtól a velük való kereskedésig mindezt megtapasztalhatod ebben a virtuális világban.

Platformok – Xbox One, Windows

A Walking Dead

A The Walking Dead: The Telltale Definitive sorozat eredetileg 2012 áprilisában jelent meg. Keresése itt véget érhet, ha hosszú távú játéksorozatot keres.

A The Walking Dead egy négy évszakos játéksorozat, több mint 50 órányi játékidővel és 23 különálló epizóddal. Ebben a játéksorozatban megtapasztalhatod, hogyan válik egy kislány ártatlanból túlélővé a zombik világában egy támadás töredéke alatt.

A Walking Dead interaktív környezete még izgalmasabbá és izgalmasabbá teszi a játékot. Ezenkívül a játék minden jelenetét a játékos döntései befolyásolják. Ezért segítene, ha aktív maradsz, hogy életben maradj a játékban.

Platformok – PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox One

A Sír árnyéka

Ha szereti a játékokat, akkor hallott volna a The Shadow of the Tomb Raiderről. Ezt a játékot eredetileg 2019-ben adták ki világszerte. Ez az egyjátékos játék izgalmas történetének és grafikájának köszönhetően vált híressé.

Ezt az akció-kalandjátékot egy harmadik személy szemszögéből játsszák, ahol a játékos kezébe veszi a Lara Croft nevű életfontosságú karaktert. Ez a játék tele van rejtvényekkel és kalandokkal. A vadon élő állatok vadászatától a különféle sírok felfedezéséig mindezt egy játékban tapasztalhatod meg.

A játék alapvető célja, hogy bemerészkedjen Paititi városába, miközben túléli a félkatonai szervezetet és megállít egy maja apokalipszist.

Platformok – PlayStation 4, Windows, Xbox One

Uncharted 4: A Thief’s End

Az Uncharted 4: A Thief’s End ismét a Naughty Dogtól, az egyik legnépszerűbb fejlesztőtől származik. Ez az akció-kalandjáték a 4. bejegyzés a népszerű uncharted játéksorozatban. A játék először 2016 májusában jelent meg.

A történet egy kincsvadász és felesége körül forog, akik kincs után kutatnak, miközben számos környezetet, helyszínt, várost stb. fedeznek fel. A játék cselekménye tele van különféle fordulatokkal.

A játékos különböző fegyverekkel küzdhet más kincsvadászok ellen. Ezen kívül van egy online többjátékos mód is. Ezért ezt a játékot barátaiddal is kipróbálhatod.

Platformok – PlayStation 4, PlayStation 5, Windows

Következtetés

A legjobb érzés, ha otthon van egy PlayStation, és élvezheti kedvenc játékát. Ma ebben a blogban a Last Of Us legjobb alternatív játékait vitattuk meg. Lehetséges, hogy ezek a játékok egyeznek a legendás játék autentikus élményével és izgalmával, de élvezni fogja a játékot.