11 nyílt forráskódú webelemző eszköz a jobb adatokért és az adatvédelemért

A nyílt forráskódú webelemző eszközök nemcsak pontos, releváns betekintést nyújtanak a webhelyéhez, hanem nagy rugalmasságot is biztosítanak az üzleti követelmények kielégítéséhez.

A modern időkben az internetes elemzés minden webhelytulajdonos elsődleges fegyverévé vált, mivel felbecsülhetetlen értékű betekintést nyújt a webhelyeikbe.

Így igazságos lehet azt mondani, hogy egy webhely hatékony webelemzés nélküli futtatása kihívást jelent a kívánt növekedés elérése érdekében.

A felhasználói viselkedéssel és a leglátogatottabb oldalakkal kapcsolatos információk nyújtásától a vásárlási trendekig ezek az eszközök megadják webhelye és vállalkozása csínját-bínját.

Ezért elengedhetetlen egy robusztus webelemző eszköz.

Meglepő módon nem kell tetemes előfizetési díjat fizetnie egy webelemző eszköz használatáért, mert rengeteg nyílt forráskódú eszköz áll rendelkezésre a piacon.

Íme egy rövid összefoglaló a legjobb nyílt forráskódú webelemző eszközökről, amelyeket alább tárgyalok.

Web Analytics eszköz

Figyelemre méltó jellemzők

Link

Számtalan

Testreszabható műszerfal, push értesítések

Hó eke

Viselkedési adatgyűjtés, 20 SDK, sémaellenőrzés

PostHog

Termékelemzés, SQL lekérdezés adattárolás, útvonalelemzés

Matomo

Pontos adatbetekintés, az adatvédelemnek megfelelő

Umami

Részletes látogatói jelentések, valós idejű forgalomkövetés

OpenReplay

Munkamenet-visszajátszás, CPU-használat figyelése, fejlesztői eszközök

Valószínű

Felhasználóbarát irányítópult, közönségszegmentálás

Fathom Lite

Biztonsági ellenőrzések, méretezhetőség, látogatói adatok elemzése.

Ackee

Adatvédelem-központú, több forrásból származó adatgyűjtés, cookie-k nélkül.

Nyissa meg a Web Analytics

Kiterjedt mutatók és jelentések, API-integráció

Pirsch

Együttműködési irányítópult, adatvédelmi megfelelés.

Ebben a cikkben arról fogok beszélni, hogy melyek ezek a nyílt forráskódú webelemző eszközök, hogyan hasznosak, és néhányat a legjobbak közül, amelyeket figyelembe vehet.

Kezdjük!

Mi az a nyílt forráskódú webelemző eszköz?

A nyílt forráskódú webelemző eszköz egy ingyenesen használható és nyilvánosan elérhető alkalmazás, amely lehetővé teszi a webhelyéről származó összes adat összegyűjtését, elemzését és megjelenítését.

Mivel nyílt forráskódú, a forráskód könnyen elérhető, és megtudhatja, hogyan tartja biztonságban az adatokat és hogyan működik az oldalon.

Ezek az eszközök számos kritikus betekintést nyújtanak egy webhelyről, például a felhasználói viselkedésről, a felhasználó földrajzi elhelyezkedéséről, az eszközről, a leggyakrabban látogatott oldalról, a legnézettebb termékről vagy szolgáltatásról, a megtartási arányról és sok más részletről.

Ezenkívül a nyílt forráskódú eszközök fontos szerepet játszanak azon területek azonosításában, ahol a webhely fejlesztésre szorul. Ezen adatok alapján segíthet csapatának meghozni a megfelelő döntést, amely elősegíti a növekedést.

Fontos, hogy ezek segítenek felmérni marketingkampányai sikerét azáltal, hogy olyan részleteket adnak meg, mint a beszélgetések aránya és az ajánlási források.

A nyílt forráskódú elemzőeszközök jellemzői

A nyílt forráskódú webelemző eszköz nagyszerű lehetőség a vállalkozások és a webhelytulajdonosok számára, és számos létfontosságú funkcióval rendelkezik, többek között:

Kulcsadatok gyűjtése és nyomon követése

A nyílt forráskódú webelemző eszközök könnyen összegyűjthetik a fontos látogatói adatokat, és nyomon követhetik azokat. Az adatok lehetnek böngészési viselkedés, a felhasználó tartózkodási helye, a használt eszközök típusa, a megtekintett termék/szolgáltatás típusa és még sok más.

Valós idejű elemzés

A webes elemző eszköz segítségével nyomon követheti a felhasználói tevékenységet és a termékelérést, és a valós idejű elemzési funkción keresztül nyomon követheti a forgalmat. Azonban nem minden nyílt forráskódú elemzőeszköz kínálja ezt a funkciót. Tehát, ha erre van szüksége, válasszon eszközt ennek megfelelően.

Ingyenesen használható

A nyílt forráskódú eszközök általában teljesen ingyenesek. Így bárki használhatja anélkül, hogy előfizetési díjat kellene fizetnie. Előnyös olyan magánszemélyek vagy kisvállalkozások tulajdonosai számára, akik csak most kezdik a webhelyüket.

  Hogyan szerezzen olcsó Amazon Prime-előfizetést a Prime Day-re

Testreszabás

Az ilyen típusú elemző eszközök testreszabhatók a webhely követelményei szerint. Teljes szabadsággal és rugalmassággal szabhatja testre az eszközt, hogy megfeleljen az adatelemzési, nyomkövetési és jelentési követelményeknek.

Adatvédelem és tulajdonjog

Az elemző eszközök segítségével teljes ellenőrzést szerezhet az összegyűjtött és tárolt adatok felett. Ezenkívül figyelemmel kísérheti és kezelheti az adatok felhasználását. Segít az összes iparági előírásnak való megfelelésben és az optimális biztonság fenntartásában.

Adatvizualizáció

Az adatvizualizáció ezen eszközök egyik jelentős funkciója, amely diagramokon, táblázatokon és grafikonokon keresztül mutatja be az összes betekintést. Nagyon fontos, hogy a csapatok megértsék az adatokat, és ennek megfelelően hozzanak döntéseket.

Adatexportálás és -integráció

Ezen eszközök közül sok lehetővé teszi az összes összegyűjtött adat exportálását különböző formátumokba, hogy más alkalmazásokkal is felhasználhassa azokat. Ezt az eszközt integrálhatja más üzleti platformokkal, például CRM-mel, CMS-sel vagy marketingautomatizálási eszközökkel a webhely hatékonyabb kezelése érdekében.

A nyílt forráskód előnyei más webelemző eszközökkel szemben

A nyílt forráskódú eszközök hasonló módon működnek, mint bármely más webelemző eszköz, de az előbbi bizonyos előnyöket kínál, amelyek sok szervezet számára alkalmasabbá teszik őket. Nézzük meg, milyen előnyökkel jár a nyílt forráskódú elemzőeszköz.

Átlátszó kód

A nyílt forráskódú webelemző eszközök lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy ellenőrizzék forráskódjukat, valamint az adatok gyűjtésének és tárolásának módját. Ezek az eszközök kódolásukkal átláthatóságot biztosítanak, ami segít a bizalom, valamint az adatbiztonság és integritás biztosításában.

Teljes testreszabás

A nyílt forráskódú eszközök magas szintű testreszabást kínálnak, ami az egyik legnagyobb oka ezen eszközök használatának. Így könnyen módosíthatja a kódot igényei szerint.

Méretezhetőség

A méretezhetőség egy másik hatalmas előny, amelyet ezekkel az eszközökkel kaphat. A webhely növekedésének megfelelően növelheti vagy csökkentheti őket. A forgalom és a termékek vagy szolgáltatások növekedésével integrálhatja az eszközt más nyílt forráskódú technológiákkal, és további erőforrásokat is hozzáadhat.

Nulla szállítói bezárás

A nyílt forráskódú eszközök használatának másik előnye a hagyományosakkal szemben a szállítói bekötés hiánya. Ha nem elégedett a használattal, átválthat más megoldásokra anélkül, hogy elveszítené korábbi adatait.

Könnyű integráció

A nyílt forráskódú webelemző eszközökkel nem lesz probléma, ha integrálja őket más alkalmazásokkal, hogy megfeleljen webelemzési követelményeinek.

Most itt az ideje, hogy vessünk egy pillantást az összes legnépszerűbb nyílt forráskódú webelemző eszközre.

Számtalan

Számtalan egy közösség által épített és hatékony, nyílt forráskódú webelemző eszköz, amely egyetlen platformon keresztül segíti webhelye növekedését. Könnyen használható és személyre szabható irányítópultot kínál, ahol az összes betekintést megkapja, miközben a csapat minden tagját naprakészen tarthatja.

A Countly leküldéses értesítési funkciókat is biztosít, amelyek hasznosak a megkereső kampány felpörgetéséhez és a megfelelő felhasználó megcélzásához. Az alkalmazás kialakításának és működésének megváltoztatása egyszerűbbé válik, mivel az összes testreszabási műveletet néhány kattintással elvégezheti.

Ezzel az eszközzel megjelenítheti adatait ország-, állam- és városszintű részletek szerint. Könnyedén kezelheti a negatív visszajelzéseket ezzel az eszközzel, és ennek alapján cselekedhet, hogy a negatív visszajelzéseket pozitívvá változtassa. Fontos, hogy teljes ellenőrzést kap az összes adat felett, miközben megfelel az adatvédelmi előírásoknak.

Hó eke

Kétséget kizáróan, Hó eke egy csúcskategóriás nyílt forráskódú webelemző eszköz, amely egy robusztus architektúrán alapul, amely naponta több milliárd esemény feldolgozására képes.

Más eszközöktől eltérően számos viselkedési adatot gyűjthet, kezdve a megjelenítésektől, kattintásoktól és egyéni eseményektől a videólejátszásig. Ez egy fejlesztői motor, amely számos eszközt használ a webhelyről összegyűjtött adatok modellezésére és elemzésére.

  Hogyan lehet átméretezni egy képet [from Any Device]

Ezenkívül a Snowplow 20 SDK-t használ, hogy adatokat gyűjtsön szerveroldalról, mobilról, webről és számos más forrásból, és mélyreható betekintést nyújtson kampányai teljesítményébe.

Az eszköz egyedi megközelítést alkalmaz a sémákhoz és az ellenőrzéshez, amikor összegyűjti az adatokat az elemzéshez, és biztosítja, hogy az összes összegyűjtött adat tiszta legyen. Az eszköz használata közben az adatokat egy méretezhető raktárban tárolhatja, és teljes ellenőrzést gyakorolhat felette.

PostHog

A termékelemzésben való segítségnyújtástól a lekérdezési adatok SQL-en keresztüli tárolásáig, PostHog lenyűgöző nyílt forráskódú webelemző eszközzé vált. Kolosszális termékelemzési lehetőségeket biztosít, amelyek magukban foglalják az útvonalelemzést, a trenddiagramokat, a tölcséreket, a megtartási grafikonokat stb., amelyek segítenek a jövőbeni döntésekben.

Ennek az eszköznek a felhasználói útvonal funkciója lehetővé teszi a kezdő- és végpontok megjelölését, valamint lehetővé teszi a felhasználói viselkedés megismerését a webhelyen. Ezzel az eszközzel a konverziós részleteket is megismerheti a korrelációs elemzés segítségével.

A szokásos betekintéseken kívül a PostHog további információkat nyújt a webhely felhasználóinak megtartásáról, ragadósságáról és életciklusáról. Ezenkívül egy aprólékosan megtervezett műszerfalat is biztosít, amelyet személyre szabhat. Ezenkívül olyan funkciókat kínál, mint a műszerfali szűrés, az automatikus frissítés, a heti frissítések e-mailben és a hozzáférési korlátozások.

Matomo

Matomo egy híres nyílt forráskódú webelemző platform, amely a Google Analytics hiteles alternatívájává vált. Rendkívül pontos adatbetekintést nyújt, és lehetővé teszi a felhasználói adatok nyomon követését az adatvédelmi törvények betartása mellett.

A Matomo egyszerű kezelőfelülete viszonylag könnyen navigálható. A továbbfejlesztett információk révén teljes képet kaphat webhelye felhasználóiról. A funkciók széles skáláját kínálja, például több hozzárendelést, célokat, csatornákat, kohorszokat, felhasználói viselkedést, hőtérképet, munkamenet-felvételeket, célkulcsszavakat, médiaelemzést és még sok mást.

A legjobb az egészben az, hogy ez az eszköz teljesen testreszabható, így személyre szabhatja az eszközt, hogy megfeleljen üzleti igényeinek. A Matomo nem szab korlátozásokat az adatok elemzéshez való tárolására vonatkozóan, így hatásos döntéseket hozhat. Ráadásul teljes irányítása lesz a tárolt adatok felett.

Umami

Umami rendkívül intuitív irányítópultja és rengeteg funkciója révén egyszerű feladattá teszi a webelemzést. Ez az internetes elemző eszköz csak azokat a mutatókat tartalmazza, amelyekre szüksége van ahhoz, hogy olyan döntéseket és kampányokat hozzon, amelyek segítik vállalkozása növekedését.

Az Umami segítségével részletes jelentéseket kaphat látogatóiról, beleértve az általuk használt eszközöket, a böngésző típusát, az operációs rendszert és sok más részletet. Elemezheti webhelye teljesítményét számos esemény, például oldalmegtekintések, űrlapbejegyzések, gombkattintások és egyebek nyomon követésével.

Az elemzőeszköz hatékony szűrői és valós idejű forgalmi képességei egyszerűvé teszik a webelemzést. Az eszköz egyedülálló képessége, hogy egyetlen telepítésen keresztül korlátlan számú webhelyet, aldomaint és egyedi URL-t képes nyomon követni. Az eszközzel gyűjtött összes adat biztonságban marad, és az adatvédelmi törvények határain belül marad.

OpenReplay

OpenReplay egy nyílt forráskódú webelemző platform, amely túlmutat a hagyományos elemzési módszereken. Más eszközöktől eltérően egy teljes értékű munkamenet-visszajátszási csomagot biztosít, amelyen keresztül elemezheti ügyfelei előtt álló problémákat.

A CPU-használat, a lassulási esetek és az összeomlások nyomon követésével is nyomon követheti webhelye teljesítményét, és ennek megfelelően javíthat. Ezenkívül kap egy fejlesztői eszközt, amely lehetővé teszi webhelye működésének megértését, és ennek megfelelő módosítások végrehajtását.

A platform egyedi jellemzője, hogy bármely funkciót be- vagy kikapcsolhat, legyen szó A/B tesztről vagy fokozatos kiadásról, anélkül, hogy újra ki kellene adnia a webhelyet vagy az alkalmazást. Lehetővé teszi a platform önálló üzemeltetését, így az összes adat az infrastruktúrájában marad, és a finom adatvédelmi funkciókat is felhasználhatja a tiszta adattárolás érdekében.

  A etoppc.com DNS Lookup API használata JavaScriptben (NodeJS)

Valószínű

Ha egy könnyen használható és hatásos nyílt forráskódú webelemző eszközt keres, próbálja ki Valószínű. Ez egy könnyű eszköz, amely minden lényeges betekintést és a webhely forgalmát egyszerű módon biztosítja, így könnyen megértheti az összes részletet.

A Plausible rendkívül könnyű szkripteket használ, hogy ne legyen zsúfoltság, és a látogatók zökkenőmentes böngészési élményben részesüljenek. Ezzel az ingyenesen használható eszközzel egyszerű kattintással szegmentálhatja közönségét, és az összes fizetett kampányt UTM-paramétereken keresztül értékelheti. Még az e-kereskedelmi bevételeket is nyomon követheti, és egyéni eseményeket hozhat létre a rendelkezésre álló erőforrások kihasználásával.

Ennek az eszköznek az irányítópultja felhasználóbarát, és megoszthatja az összes statisztikát az irányítópulton, ha megosztja a linket a csapat összes tagjával. Ezzel az eszközzel betarthatja a GDPR-t, a CCPA-t és a PECR-t, és biztosíthatja, hogy látogatói és adataik biztonságos kezekben legyenek.

Fathom Lite

Fathom Lite a híres Fathom Analytics nyílt forráskódú változata, amely az összes szükséges funkciót biztosítja a webelemző eszközben. Az irányítópult viszonylag könnyen használható, az összes analitikai adatot megjeleníti Ön előtt.

A nyomkövetési kódrészletektől az előre elkészített dockerek futtatásáig a Fathom Lite számos alapvető funkciót kínál webhelye elemzéséhez. Az összes biztonsági ellenőrzést saját maga is végrehajthatja, hogy biztosítsa webhelye optimális biztonságát.

Ez az internetes elemző eszköz nemcsak olyan adatokat biztosít Önnek, mint a jelenlegi látogatók, a webhely nézete stb., hanem a látogatók által eltöltött átlagos időről, a visszafordulási arányról és a cél teljesüléséről is. Az egyik legjobb dolog ebben a platformban, hogy könnyen méretezhető a webhely forgalmától függően.

Ackee

Ackee egy Node.js-alapú nyílt forráskódú webelemző eszköz, amely könnyedén integrálható a szerverrel, és segít a teljes forgalom elemzésében.

Az eszköz minimális kezelőfelülettel rendelkezik, amely lehetővé teszi az összes adat – például nézetek, hivatkozók, időtartam, operációs rendszer, nyelv, képernyődimenzió, látogatás időtartama és egyéb információk – felfedezését anélkül, hogy elveszítené a fókuszt.

Az Ackee az adatvédelemre fókuszáló elemző, amely lehetővé teszi, hogy teljes ellenőrzést gyakoroljon az összes gyűjtött adat magánélete felett. Ennek az eszköznek az API-ja egy robusztus hubot biztosít, amely lehetővé teszi az üzleti elemzéshez szükséges adatok összegyűjtését különböző forrásokból.

Fontos, hogy a különböző tartományokból és alkalmazásokból származó adatok elemzése során nincs korlátozás. Többlépéses anonimizálási folyamatot alkalmaz, hogy minden felhasználó névtelen maradjon. Sőt, teljesen mentes a sütiktől, így nem kell más miatt aggódnia.

Nyissa meg a Web Analytics

Amikor egy ingyenesen használható keretrendszert választ, mint pl Nyissa meg a Web Analytics, alaposan elemezheti webhelyét, és teljes körű adatkezeléssel rendelkezhet. Ebben az eszközben mindenféle testreszabást végezhet, hogy megfeleljen az Ön igényeinek.

Ez az eszköz nagyszámú mérőszámot, dimenziót és jelentést kínál, amelyek segítenek elemezni webhelye növekedését. Kibővítheti adatgyűjtési folyamatát az API használatával, amely lehetővé teszi a platform integrálását különböző forrásokkal.

Ezen a portálon keresztül nyomon követheti a WordPress és Mediawiki alapú webhelyeket és adminisztrátori eseményeket is. Az Open Web Analytics a domain részévé válik, és betartja a GDPR-t és más előírásokat.

Pirsch

Megfontolhatod Pirsch ha egy könnyű és hatékony, nyílt forráskódú webelemző eszközt keres, amely könnyen beleolvad a webhelyébe.

Ez a hatékony elemző eszköz valós időben teljes betekintést nyújt az összes adatba, így célját vagy kampányát ennek megfelelően optimalizálhatja a magas konverzió elérése érdekében. Zökkenőmentesen integrálható az összes meglévő üzleti technológiával, és lehetővé teszi a forgalom mérését JavaScript-kódrészlet segítségével.

A Pirsch lehetővé teszi az együttműködésen alapuló megközelítést azáltal, hogy megoszthatja az irányítópultot a csapat összes tagjával. Ami az adatvédelmet illeti, ez a platform nem köt kompromisszumot, és a GDPR, a CCPA, a PECR és a Schrems II szabályzata szerint működik.

Következtetés

A jobb elemzés és adatvédelem érdekében a legjobb nyílt forráskódú webelemző eszköz megtalálása kihívást jelenthet, mivel rengeteg lehetőség áll rendelkezésre. Az eszköz mérlegelésekor figyelembe kell vennie a funkciók elérhetőségét, az adatok pontosságát, a megfelelőséget, a felhasználói felületet, a méretezhetőséget, az integrációt és a fejlett elemzést.

Felfedezheti a legjobb saját üzemeltetésű, nyílt forráskódú webelemző platformokat is.