11 módszer a webhely megbízhatóvá tételére

A weboldal megbízhatósága elengedhetetlen tényező a mai üzleti életben. Ha megnézi a legnépszerűbb márkákat, észreveheti, milyen erős a felhasználói bázisuk, és mennyire lojálisak az ügyfelek ezekhez a márkákhoz.

Ez azért van, mert megteremtették a felhasználói bizalmat, és fenntartották azt. Iparágától függetlenül a felhasználók bizalmának elnyerése elengedhetetlen ahhoz, hogy webhelye vagy márkája a magasságokba emelkedjen.

De miért?

Már van egy működő weboldala, minőségi termékei, szolgáltatásai és információi, akkor miért számít ez?

Nos, gratulálok ezekhez, de még mindig nem elegendőek. Biztosan több ezer olyan márka létezik, mint Ön, hasonló kínálattal. Emellett lesznek csalók, akik valódi márkákat adnak ki.

Tehát ebben az előrehaladott korban hogyan fogják az ügyfelek megállapítani, hogy méltó-e a bizalmára vagy sem?

Ezért gondoskodnia kell néhány dologról, és valami pluszt kell tennie a látogatókért, hogy elnyerje bizalmát.

Ez a cikk néhány olyan támpontot tárgyal, amelyek segíthetnek webhelyét megbízhatóvá tenni.

Gyerünk!

Optimalizálja domainjét

A domain neve a webhely egyedi azonosítója, és ez az első dolog, amit a látogatók észrevesznek. Könnyen megjegyezhetőnek kell lennie, hogy az emberek könnyen hozzáférhessenek webhelyéhez, zavarás nélkül. Domainneve nem okozhat nehézséget az embereknek, hogy mindig kihagyják a helyesírást, és végül csalódottan, könnyen megjegyezhető címmel látogatjanak el más webhelyeket.

Ehhez tartson szem előtt néhány dolgot:

 • Válasszon egyéni domain nevet az abc.wordpress.com-hoz hasonló aldomain helyett. Az egyéni domain név, például az abc.com használata professzionális megjelenést kölcsönöz.
 • Próbálja meg röviden és gyorsan leírni a domain nevét, speciális karakterek használata nélkül.
 • Használjon minőségi domain-kiterjesztést, például .com, .net, .io stb., az .info, .science stb. használata helyett, amelyeket sok webhely gyengébbnek vagy spam jellegűnek tart.
 • Válassza ki a márkájához és az Ön által kiszolgált iparághoz kapcsolódó nevet. Segít az embereknek megérteni, miről is szól webhelye lényegében.

Ha például divatblogot szeretne létrehozni, használhat egy domaint releváns kulcsszavakkal, például „stílus” vagy „divat” és ezek változatai. Használhatja a nevét is, hogy még személyre szabottabbá tegye.

Adja hozzá a HTTPS-t a biztonságért

Egy másik dolog, amivel megbízhatóvá teheti webhelyét, ha HTTPS-t használ a domainnévben. Ez kulcsfontosságú, mivel biztonságosabbá teszi webhelyét, és a látogatók, akik rendelkeznek ezzel a tudással, úgy dönthetnek, hogy nem keresik fel webhelyét, ha a HTTPS nincs engedélyezve.

Szóval, mi ez pontosan?

Vegyük a etoppc.com példáját. A webhely URL-je: www.etoppc.com.com, amely gyorsan felismerhető. De tartalmaz egy kritikus összetevőt is – https:// az URL előtt. Ez egy hipertext átviteli protokoll s-vel vagy anélkül a biztonság kedvéért. Napjainkban a www hozzáadása lényegtelenné vált az internetes világban tapasztalható sok kétértelműség miatt; az s hozzáadása a HTTP-hez, a HTTPS, a megnövekedett biztonsági kockázatok miatt szükségessé vált.

Webhelye alapértelmezés szerint rendelkezik HTTP-vel, ezért SSL-tanúsítvány telepítésével kell HTTPS-ssé tenni. Biztonságos kapcsolatot hoz létre a látogató böngészője és az Ön webtárhely-kiszolgálója között, így biztonságosan cserélhetnek adatokat. Ennek eredményeként ez növeli a webhely bizalmát, mivel a látogatók könnyen láthatják a webhely címét jelző zöld lakatot, amely jelzi, hogy a webhely biztonságosan látogatható.

Gyönyörű, mégis intuitív dizájn

A modern webhelyeknek szépnek, de intuitívnak kell lenniük ahhoz, hogy kiváló látogatói élményt nyújtsanak.

Olyan ez, mint az Ön háza, hogy elegendő időt szán a színek, a dizájn, az elemek hozzáférhető helyekre való elhelyezésére a házban stb.

Látogatói nagyra értékelnék, ha időt szakítana webhelye intelligens megtervezésére, mivel ez az a hely, ahol először landolnak, amikor felkeresik webhelyét. Ehhez ügyeljen a következőkre:

 • Válasszon egy vonzó és hasznos tervezési elrendezést és témát, amely rugalmasságot kínál a tervezéssel való kísérletezéshez.
 • Használjon releváns, minőségi képeket, videókat és egyéb grafikai elemeket webhelye céljával összhangban.
 • Tervezze meg minden oldalt okosan, világos leírással és kiemelt CTA-kkal, amelyek kiemelkednek, és kattintásra késztetik az embereket. Tegye gördülékenyebbé a weboldal navigációját, így a látogatóknak nem okoz gondot egyik oldalról a másikra költözni, megőrizve az őket nem túlzó esztétikát.
  Grammarly vs. Microsoft Editor: melyiket használja?

Bérelhet egy professzionális webhelytervezőt is, aki kitűnő színkombinációkat, logót, könnyen olvasható szöveget, elhelyezéseket és egyéb esztétikát ad hozzá webhelyéhez, hogy elkápráztassa a látogatókat.

Javítsa tartalmait

Rendben, tehát nagyszerűen megtervezted a webhelyedet, de mi a helyzet a tartalommal?

Amikor a látogatók felkeresik webhelyét, bizonyos információkat keresnek. Lehetnek olyan cikkek és blogok, amelyek meg tudják oldani problémáikat, termékeket vagy szolgáltatásokat szeretnek megvásárolni, vagy bármi mást, amit kerestek.

A látogatók megkeresik az Ön által megadott információkat a webhelyén, ezért fel kell javítania a tartalomjátékát. A minőségi tartalom arra csábítja a felhasználókat, hogy megjelenjenek a webhelyén, és megtegyék a kívánt műveletet, például vásároljanak, olvassanak el cikkeket, kattintsanak a társult vállalkozásokra stb.

Ezért ügyeljen arra, hogy webhelyein minőségi, eredményközpontú tartalmakat helyezzen el, például a rólunk szóló részt, a kezdőlap másolatát, cikkeket és blogokat, termékleírásokat stb. Útmutatókat és e-könyveket is készíthet a felhasználók számára, hogy tájékozódjanak termékeiről vagy szolgáltatásairól, vagy ha szeretné, eladják azokat.

Ezenkívül tegye webhelyét a lehető leginformatívabbá, és segítse a felhasználókat a gyakori problémák megoldásában azáltal, hogy tartalmaz egy GYIK részt, és válaszol a kérdésekre egyszerű és könnyen érthető nyelven. Ehhez megbízhat egy szövegírót, aki lebilincselő módon írja meg a webhely tartalmát, és hatékonyan kommunikálja üzenetét a közönség felé.

Ezenkívül ügyeljen arra, hogy a tartalomban ne legyenek helyesírási hibák vagy pontatlanságok. Ha fenntart egy blogot, rendszeresen tegyen közzé informatív cikkeket, és hivatkozzon forrásokra, hogy hitelessé és kutatási alapúvá tegye. Illesszen be releváns CTA-kat és képeket a tartalomba, hogy vonzóvá tegye, vonzza a felhasználókat, és rávegye az embereket a kívánt cselekvésre.

A webhely SEO javítása

Még ha Ön a legjobb dizájnnal, domain névvel és tartalommal rendelkezik is, honnan fogják az emberek tudni, hogy létezik, ha webhelye nem tud bekerülni a keresőmotorok közé?

Ezért elengedhetetlen webhelye láthatóságának növelése, hogy az emberek könnyen megtalálhassák Önt, amikor információkat, termékeket vagy szolgáltatásokat keresnek. És itt ragyog a SEO. A keresőoptimalizálás (SEO) tartalmaz bizonyos gyakorlatokat, amelyek segítenek növelni webhelye rangját az olyan keresőmotorokon, mint a Google, a Yahoo stb.

Manapság az emberek az interneten keresnek információkat ezekről a motorokról, mielőtt vásárolnának vagy útmutatást kérnének. Ha jó helyen áll, többen keresik fel webhelyét, és többet fognak tudni rólad. És most minden erőfeszítést meg lehet fizetni.

A keresőmotorok három módszert használnak a webhelyek rangsorolásának meghatározására – feltérképezés, rangsorolás és indexelés.

 • A keresőrobotok feltérképezik az internetet, és más webhelyekről származó hivatkozásokon keresztül keresnek webhelyeket. Ezért el kell kezdenie a kapcsolatépítést más webhelyekkel.
 • Miután a robotok feltérképezték és megtalálták az Ön webhelyét, a tartalom, a kulcsszavak, a relevancia, az egyediség, a multimédia és a linkek alapján indexeli azt több ezer másik webhelyhez. Tehát rendszeresen szerepeltessen friss tartalmat kulcsszavakkal és médiával a rangsoroláshoz.
 • Végül a keresőmotorok rangsorolják webhelyét az adott kereséshez képest legjobb eredmény meghatározásával. A tartalmad tekintélyén és relevanciáján alapul. Tehát szerepeltessen releváns tartalmat, amely a közönsége által keresett üzleti vagy iparági kulcsszavakat célozza meg.

Helyezzen el hirdetéseket stratégiailag

Ha hirdetéseket jelenít meg a webhelyén, az segít bevételt szerezni webhelyével; ezért boldogan beleegyezik ezek használatába.

Nem árt megtenni, ha a hirdetések relevánsak webhelye szempontjából, és segíthetnek látogatóinak értékes termékeket vagy szolgáltatásokat találni. De bosszanthatja őket, ha túl sok vagy a közönsége érdeklődésének nem megfelelő hirdetést helyez el. A legrosszabb a pop-up hirdetések, amelyek a semmiből kezdenek játszani, lelassítják a webböngészőket, több adatot fogyasztanak, és frusztrálják a látogatókat.

  Hogyan nézhetem meg ingyen a TATA IPL 2022-t Indiában

És ha bosszantja őket, gondolja ki, elveszítheti őket, ami hatással lesz forgalmára és jövedelmezőségére. Ez olyasvalami, amit soha nem akarna, ezért stratégiailag helyezze el a hirdetéseket webhelyén. A következőket teheti:

 • Helyezzen el 2-3 legjobb hirdetést, ami érdekelheti a felhasználókat, mert ha többet ad hozzá, akkor kevesebb hely jut a tartalomnak, amiért a látogatók érkeztek. Tervezzen olyan hirdetéseket és szalaghirdetéseket, amelyeket a látogatók nem találnak túlnyomónak a tartalomra, vagy nem vonnak magukra túl sok figyelmet, ami elriaszthatja őket.
 • Soha ne csapd be a közönségedet, különben elveszítheted a bizalmukat. Ne használjon olyan hirdetéseket, amelyek hasonlítanak az Ön tartalmához, amelyekre a látogatók akkor is kattintanak, ha nem akarnak. Ehelyett különböztesse meg a hirdetéseket a tartalomtól néhány térbeli vagy színbeli változtatással.

A hirdetéseket címkézheti is, így a látogatók könnyen megkülönböztethetik őket „hirdetések”, „szponzorált bejegyzések” stb. címkével. Ez azt jelzi, hogy Ön átlátható a látogatók számára, és választhat, hogy rákattint vagy sem.

Tartalmazza az ajánlásokat

Az ajánlások számítanak. Bizonyítékok arra, hogy mások igénybe vették az Ön szolgáltatásait, termékeit, vagy együttműködtek Önnel valamiben, és örültek ennek.

A csaló tevékenységek mindenhol jelen vannak, és senki sem akarja, hogy keretek közé kerüljön. Az ajánlások feltüntetésével bizonyítja, hogy az emberek rád bízhatják adatait, termékeit vagy szolgáltatásait.

Ezenkívül a valódi ajánlások megkülönböztetnek Önt másoktól, és arra ösztönzik az embereket, hogy társadalmi bizonyítékokkal tegyenek lépéseket. Ez is segít növelni a márkája vagy webhelye iránti bizalmukat, mert szemtanúi lehetnek, hogy mások mennyire boldogok, ha Önt választják. Egy dologról gondoskodni kell, hogy mindig valódi ajánlásokat kell mellékelnie, mivel az ellenkezője károsíthatja a hírnevét.

Az ajánlásokhoz néhány dolgot tehet:

 • Kérje meg elégedett ügyfeleit, hogy tegyenek közzé ajánlásokat a webhelyén. Ha lehetséges, tüntesse fel nevüket, fényképüket és szervezeti kapacitásukat, hogy hitelesebb legyen az ajánlás.
 • Fogadjon felhasználói véleményeket, és tegyen közzé sikertörténeteket webhelyén. Esettanulmányokat is megadhat arról, hogyan segített valakinek termékeivel vagy szolgáltatásaival. Jelentősebb hatást fog gyakorolni a hasonló segítséget kereső közönségre.
 • Felveheti a kapcsolatot népszerű, hiteles médiaoldalakkal termékei vagy szolgáltatásai bemutatása érdekében. Ezenkívül növeli láthatóságát a szélesebb felhasználói bázis előtt, ami elősegítheti a webhely nagyobb forgalmát és konverzióját.

Szinte mindenki használja a közösségi médiát, legyen szó vásárlóról vagy szervezetről. Az olyan népszerű közösségi oldalak, mint a Facebook, az Instagram és a LinkedIn, egyszerű módot kínálnak arra, hogy több embert elérjen, kapcsolatba lépjen velük, és bővítse szakmai hálózatát.

Ezért válasszon LinkedIn-t vagy más olyan médiaoldalt, amelyen jól érzi magát, és ahol a közönsége tartózkodik. Hozzon létre egy professzionális fiókot, és maradjon aktív, hogy folyamatosan kapcsolatot létesítsen iparági embereivel, és kapcsolatba lépjen közönségével.

Ezenkívül adja hozzá közösségi linkjeit webhelyéhez, és adja meg webhelyének adatait közösségi oldalain. Ez egy mindenki számára előnyös helyzet lehet, mert mindkét irányban növelheti a közönségbázisát.

Például, amikor az emberek megtalálják Önt a LinkedIn-en, ellenőrizhetik webhelye címét, és további részletekért felkereshetik webhelyét. Hasonlóképpen, ha megtalálták az Ön webhelyét, felkereshetik közösségi oldalait, hogy ellenőrizzék a profilját, és ellenőrizzék a hitelességét. Mindkét irányban működik, és segít nagyobb bizalmat építeni a közönségben.

Most minden a helyére került. A webdizájn kiváló, a tartalom és a SEO kiváló, a közösségi linkek hozzáadva, a hirdetések jól vannak elhelyezve, az ajánlások is vannak, de ha nem adjuk meg a megfelelő elérhetőségeket, az gondot okoz a látogatóknak.

Nem számít, mennyi erőfeszítést tett, ha a látogató nem találja meg a megfelelő módot, hogy kapcsolatba lépjen Önnel. Mehetnének más oldalakra.

  Hogyan szerezhet be egy Google értekezletütemezőt

Ezért tegye lehetővé, hogy az emberek könnyebben felvehessék Önnel a kapcsolatot, ha kérdésük, problémájuk van, vagy további információra van szükségük az Ön ajánlataival kapcsolatban.

A kezdőlapon és a kapcsolatfelvételi oldalon tetszés szerint megadhatja e-mail címét, telefonszámát és csevegési lehetőségét. Tervezze meg gondosan a kapcsolati oldalt, legyen egyszerű. Több kapcsolatfelvételi csatornát kínáljon, hogy a látogatók kényelmesen válasszanak a legjobb lehetőséget.

Ezenkívül adjon meg egy gyors kapcsolatfelvételi űrlapot, amely segít az embereknek elérni Önt a kontextusukkal. Legyen egyszerű, és ne tegyél fel túl sok kérdést, mert bosszantahatja azokat a felhasználókat, akik nem akarnak ilyen információkat megosztani. Egyszerűen megkérdezheti a nevüket, e-mail címüket vagy aggodalmát, így képet kaphat arról, hogy valójában mit is keresnek.

Ezenkívül, ha Ön termék- vagy szolgáltató, ügyeljen arra, hogy gyorsan elérhető legyen élő chaten vagy telefonhíváson keresztül, legalább munkaidőben, ha nem éjjel-nappal (bár a 24 × 7 a legjobb). Megtarthat egy lehetőséget a közösségi médián keresztüli kapcsolatfelvételre is.

Legyen átlátható

Az átláthatóság létfontosságú a mai üzleti világban, amelyet csalók és opportunisták támadnak meg. Bármi legyen is az irányelve, mennyire egyszerű vagy szigorú, ezeket egyértelműen közölnie kell látogatóival. Segít nekik megérteni a munkáját, és megakadályozza őket abban, hogy sötétben legyenek.

Például, ha bizonyos termékeket értékesít, egyenesen mutassa be visszaküldési politikáját. Segít az ügyfeleknek megérteni, mi fog történni, és mire számíthatnak, amikor vissza akarnak küldeni egy terméket. Ezenkívül megakadályozza a szükségtelen súrlódásokat, amelyek árthatnak hírnevének. Ezért:

 • Hozzon létre egy általános szerződési feltételeket tartalmazó oldalt, amely kiemeli a látogatókra vonatkozó összes szabályzatot, és azt, hogy a látogatók elfogadják azokat, mielőtt továbblépnének a webhelyére.
 • Ezenkívül hozzon létre egy oldalt az adatvédelmi szabályzathoz, hogy a látogatók megértsék, hogyan használja fel adataikat. Megőrzi látogatói Önbe vetett bizalmát, és megelőzi a megfelelőségi előírásokkal és szankciókkal kapcsolatos kockázatokat.

Tartsa naprakészen webhelyét

A fenti mutatók mindegyike segít abban, hogy webhelye megbízható legyen, és nagyon hasznosak az építés során. Megerősíti a látogatók bizalmát. És most még egy felelősség hárul Önre: meg kell őriznie ezt a bizalmat.

És hogyan csinálod?

Rendszeresen frissítenie kell webhelyét. A webhelyén található összes tartalomra gondolok, beleértve az internetes példányt, az új cikkek és blogok létrehozását, a régi cikkek frissítését, az adatvédelmi irányelvek és a feltételek módosítását, és így tovább.

Amikor frissíti webhelyét, a felhasználók hozzájuthatnak a legfrissebb információkhoz az Ön webhelyéről, termékeiről és szolgáltatásairól, cikkeiről és használatuk módjáról.

Lehetőség szerint e-mailben is értesítheti a felhasználókat, ha olyan jelentős változásokon megy keresztül, amelyeket a látogatóknak tudniuk kell az oldal hatékonyabb használatához, például a használati feltételekben. Ennek eredményeként a látogatók úgy érzik, hogy aggódik róluk és a tapasztalataik miatt, és így hűséges felhasználói maradhatnak.

Következtetés 👨‍🏫

A felhasználók bizalma kulcsfontosságú a modern üzleti világban. Több ezer versengő webhely létezik, beleértve azokat is, amelyek kiadják magukat, vagy csalók. Ezért a látogatók bizalmat keresnek, és valami olyan extrát keresnek, ami megkülönböztetheti Önt a többiektől. És megnyerheti a bizalmukat, ha követi a fent tárgyalt mutatókat. Segít elnyerni a felhasználói bizalmat, és hosszú távon fenntartani azt.