11 legjobb együttműködési kódoló/páros programozási eszköz a fejlesztőcsapat számára

Szeretnél együtt dolgozni programozótársaiddal? Ismerje meg a legjobb együttműködési kódolási eszközöket a csapatok számára.

A kódolás nem könnyű munka, mivel hatalmas erőfeszítést igényel. Sőt, az sem ritka, hogy a legtapasztaltabb fejlesztők is elakadnak a kódírás közben. Ilyen helyzetekben a kollaboratív kódolás megmentheti a hátát.

Ha a programozást a csapat más fejlesztőivel való párosítással szeretné elvégezni, speciális szoftverekre vagy eszközökre van szüksége. Hadd mutassunk be néhány hatékony együttműködési kódoló eszközt. Először azonban röviden megismerjük a kollaboratív kódolást és annak előnyeit.

Az együttműködésen alapuló kódolás és előnyei

Az együttműködési kódolás azt jelenti, hogy több fejlesztő dolgozik egy kódolási projekten. Így mindenki hozzájárul a kód felépítéséhez és a hibaellenőrzéshez. Ha több programozó dolgozik ugyanazon a kódon, akkor az elkészült kódban kevesebb hiba és hiba lesz. Ráadásul a kód minősége is jobb lesz, és a projektek hamarabb befejeződnek.

Mivel a kollaboratív kódolás több programozót is igénybe vesz, az időigényes feladatok, például a kódhibakeresés gyorsan elvégezhetők. A fejlesztők közötti kommunikáció is gyorsabb problémafelismerést és ötletmegosztást eredményez. Mindenekelőtt a projekteknél kisebb lesz a késés és a fennakadás esélye.

Most pedig tekintse meg a legjobb együttműködési kódolási eszközöket, amelyeket a fejlesztőcsapatok használhatnak az együttműködéshez.

Visual Studio élő megosztás

A Microsoft a Visual Studio Live Share szolgáltatást kínálja az együttműködő programozóknak. Nem számít, melyik nyelvet használja, vagy melyik alkalmazáson dolgozik, ez a szoftver lehetővé teszi, hogy azonnal megossza a projektet csapattársaival. Itt lehetősége van a kód együttes szerkesztésére és hibakeresésére.

Ezenkívül cseveghet más fejlesztőkkel, megtekintheti megjegyzéseiket, és megoszthat terminálokat és szervereket. Nincs szükség különböző eszközök használatára a kontextusváltáshoz és az együttműködéshez.

  Minecraft Chromebookokhoz, GPT a LinkedInben és Microsoft Edge, valamint GitHub OSPO

Azt is lehetővé teszi, hogy valós időben írjon és szerkeszthessen kódot, felhívja a figyelmet a kurzorra, szöveges csevegést folytathat a csapattársakkal a munkamenetek során, és megosztott szervereket használjon alkalmazások és adatbázisok megtekintéséhez.

Replit Multiplayer

Olyan szoftvert keres, amely lehetővé teszi, hogy közvetlenül a webböngészőből együttműködjön más fejlesztőkkel? Válassza a Replit Multiplayer eszközt, amely megkönnyíti a kódok valós idejű írását, áttekintését és hibakeresését.

Ezzel a fejlesztők megoszthatják a közösséggel az élő Repl Embedeket vagy a teljes Repl projektet. Ezen a platformon a Google Dokumentumokhoz hasonló szerkesztési élményben lesz része, mivel láthatja, hogy az együttműködők szerkesztik. Megosztott számítási motorja lehetővé teszi a kód együttes futtatását. A hibakeresés során élő csevegésen keresztül is beszélhet az együttműködőkkel.

Codefile

A Codefile egy online szoftver, amely lehetővé teszi az együttműködésen alapuló kódrészletek megosztását. Itt olyan együttműködési kódfájlokat hozhat létre, amelyek a páros programozáshoz használható kódrészletek megosztására és szerkesztésére használhatók.

A szintaxiskiemelő funkció ezen a platformon is elérhető több mint 10 népszerű nyelven, beleértve a Java, HTML, Ruby, Python és Swift nyelveket. Ezenkívül egykattintásos megosztással is rendelkezik, amellyel megoszthatja egy fájl hivatkozását munkatársaival.

A platform használatához még új fiókot sem kell létrehoznia. Mi több, a Codelife egy örökké ingyenes eszköz.

CodeTogether

A CodeTogether egy másik online eszköz a páros programozáshoz, amelyet a projektek időben történő befejezésére használhat. A fejlesztők élő kódolási munkameneteket és IDE-ket oszthatnak meg ezen a szoftveren. Végponttól végpontig terjedő forráskódú titkosítása vállalati szintű biztonság mellett biztonságban tartja adatait.

Ez az eszköz több IDE-támogatást kínál a VS Code, IntelliJ és Eclipse számára, míg a vendégek könnyedén csatlakozhatnak az együttműködéshez a böngészőn vagy az IDE-n keresztül. Zökkenőmentesen megoszthat egy linket a csapattársakkal, és másodpercek alatt csatlakozhat egy élő megosztáshoz. Támogatja az egyidejű kódszerkesztést is.

Együttműködve

Egy másik népszerű kollaboratív kódolási eszköz a Collabedit. Ez az online kódszerkesztő a megfelelő platform azoknak a programozóknak, akik valós időben szeretnének együttműködni projektjeik során. Nem kell hozzá semmilyen szoftvert telepíteni a számítógépére, mivel bármelyik webböngészővel megnyithatja.

  Hogyan lehet csatlakozni egy Microsoft Teams értekezlethez az alkalmazás nélkül

Ezen a platformon sem kell fiókot létrehozni. Szövegszerkesztője lehetővé teszi a kódok különböző helyekről történő szerkesztését. A dokumentumelőzmények szolgáltatás hasznos annak megállapítására, hogy ki módosította a dokumentumot. A szintaxiskiemelés és az élő csevegés további hasznos funkciói.

Code With Me

A Code With Me a legjobb páros programozási szolgáltatás a JetBrains házától. Segítségével meghívhat másokat, hogy csatlakozzanak IDE-projektjeihez, és valós időben működjenek együtt azokon, például a problémák kivizsgálásával és a hibakeresési kódok áttekintésével.

Ezzel az eszközzel a kódolás, a hibakeresés és a kódjavítás egyszerűvé válik egyetlen távoli, együttműködő IDE-ben. A Code With Me használata közben a projektadatok JetBrains szervereket használnak, és végpontok közötti titkosítással vannak védve. Ezenkívül saját szerverein is futtatható a fokozottan biztonságos együttműködés érdekében.

Codebárhol

A Codeanywhere egy felhőalapú IDE, amely megkönnyíti a fejlesztői környezet másodpercek alatti üzembe helyezését. A projektjein más fejlesztőkkel is együttműködhet élő terminálmunkamenetek vagy páros programozás révén. Web alapú kódszerkesztője támogatja az összes főbb nyelvet, mint például a C, C++, Python, Ruby, PHP stb.

Az olyan funkciók, mint a töréspontok és az interaktív konzol, hasznosak a kódhibakereséshez. A Codeanywhere azt is támogatja, hogy a kiszolgálót másokkal való együttműködéshez használja gyors javítások elvégzéséhez. A projektek valós idejű megosztása más fejlesztőkkel is lehetséges ezen az eszközön.

GitLive

A GitLive lehetővé teszi a fejlesztőcsapatok számára, hogy kivételes sebességgel egyesüljenek. Még a VS Code, a JetBrains és az Android Studio bővítményeként is elérhető. Itt folyamatosan és közvetlenül az IDE-ben tekintheti át a kódot a csapatnézet használatával.

Ezenkívül megtekintheti az online fejlesztőket, aktív fiókjaikat és a szervezetében végrehajtott változtatásokat. Akkor is lesznek értesítések, ha lemarad a fő vagy a követő ágról. A GitLive lehetővé teszi, hogy a csapatnézeten keresztül megtekinthesse aktuális problémáját és azt, hogy mások min dolgoznak.

  A Master Royale letöltése iPhone-ra

Tuple

Ha páros programozó alkalmazást keres Linux és macOS számára, a Tuple a megfelelő eszköz az Ön számára. Ez a célzott eszköz jobb együttműködési élményt kínál, mint az általános képernyőmegosztás.

Az együttműködésben részt vevő mindkét fél megkapja az egeret és a billentyűzetet. Az ezen a platformon kezdeményezett hívások kevesebb processzort fogyasztanak, és nem befolyásolják a számítógép teljesítményét. A Tuple támogatja az 5K adatfolyamot, és megkönnyíti az alacsony késleltetésű hanghívásokat.

CodeStream

A CodeStream egy nyílt forráskódú bővítmény, amely fel tudja tölteni a fejlesztési munkafolyamatokat. Segít az együttműködési eszközök elhelyezésében az IDE-ben, és telepíthető olyan platformokra, mint a VS Code, a Visual Studio és a JetBrains. Mostantól könnyedén, gyorsabban írhatja és tekintheti át a kódokat.

Ez a bővítmény még a Slack, a Microsoft Teams és a különböző e-mail szolgáltatók integrációját is támogatja. Segítségével kiválaszthat egy kódot, és megjegyzést fűzhet hozzá. Ezenkívül szerkesztőn belüli értesítéseket kínál, és a beszélgetési szálak kódhelyekhez kapcsolódnak.

Drovio

A Drovio képes összehozni távoli fejlesztőcsapatát, és lehetővé teszi számukra, hogy együttműködjenek a különböző projekteken. A programozók tartózkodási helyétől vagy az általuk használt eszközöktől függetlenül ez a páros programozási megoldás lehetővé teszi számukra a szinkronizálást.

Lehetővé teszi számukra, hogy megosszák az IDE-t, a tervezőszoftvert vagy bármilyen más alkalmazást a képernyőről alacsony késleltetési tapasztalattal. A megosztott vezérlési lehetőség akár 10 együttműködő számára is elérhető külön kurzorvezérlőkkel. Azonnali visszajelzésért a Drovio hang- és videohívásokat kínál. Ez a szoftver Windows, Mac és Linux rendszeren fut.

Becsomagolás

Az együttműködésen alapuló kódolás képes felgyorsítani csapata termelékenységét, de ehhez megfelelő eszközre van szüksége. Olvassa el ezt a cikket, hogy megtalálja a megfelelő megoldást a páros programozáshoz. Ezenkívül tájékozódjon a legjobb kód- és szövegszerkesztőkről a fejlesztők számára.