11 közönségreagáló rendszer interaktív eseményekhez 2023-ban

A közönség interakciója a rendezvények és konferenciák lebonyolításának egyik fő célja. Előadóként szeretné lekötni a hallgatóságot az előadás során.

A Microsoft szerint a személy átlagos időtartama 8 másodperc. Igen, mindössze 8 másodperced van arra, hogy lekösse a közönséget.

Nem akarja, hogy unalomba fojtsák a közönséget, nézzék meg a közösségi médiát vagy kommunikáljanak egymással. Végül is a meglévő közönség az, amelyik potenciális vezetővé válik.

A szájról-szájra marketing ereje pedig soha nem fog elavulni.

Az események és webináriumok során a közönséggel való interakciónak kérdések és válaszok, felmérések és szavazások vagy egyéb módszerek segítségével számos előnye van. Először is javítja a közönséggel való elköteleződést azáltal, hogy az esemény során pozitív válaszokat ad.

Emellett a szervező különféle vetélkedőkön és hasonló interakciókon keresztül mérheti fel közönsége tanulását. A legfontosabb, hogy a felhasználók gyors visszajelzést adhatnak felugró kérdőívek vagy e-űrlapok segítségével közvetlenül az esemény után.

Előfordulhat azonban, hogy egy speciális eszközkészletre van szüksége ahhoz, hogy a közönséggel az esemény során kapcsolatba lépjen. Ilyenkor jól jön egy közönségreagáló rendszer.

Ez a bejegyzés az interaktív események legjobb közönségreakciós rendszerét tárgyalja.

Mi az a közönségreagáló rendszer?

A közönségreakciós rendszer (ARS) egy olyan eszköz, amely a hardvert és a szoftvert ötvözi, hogy a hallgató és az előadó közötti interakciót gyerekjáték legyen.

Az előadók számtalan funkciót használhatnak interaktív prezentációk készítéséhez. Az esemény utáni visszajelzési űrlapok használata helyett az előadók valós időben gyűjthetik és elemezhetik a hallgató visszajelzéseit.

A legtöbb ARS platform lehetővé teszi az anonim részvételt, így a hallgatók habozás nélkül zökkenőmentesen kommunikálhatnak egymással.

Milyen funkciókkal kell rendelkeznie a közönségreagáló rendszernek?

Az ARS rendszerek lehetővé teszik a hallgatók és a résztvevők számára, hogy egyetlen felületen keresztül kommunikáljanak egymással. A megfelelő platform kiválasztásakor számtalan funkciót kell figyelembe vennie:

#1. Szófelhő

A közönség interaktív szófelhők segítségével szórakoztató módon foglalkozhat egymással és a hallgatókkal. Tegyük fel, hogy feltesz egy kérdést a közönségedtől. A hallgatók szavazhatnak kedvenceikre. A szavazatok számának növekedésével a szavak még nagyobbak lesznek.

#2. Kvízek

Az ARS rendszerekben érdekességek és kvízek csúszdája található az interaktív kvízek létrehozásához. Az előadók választhatnak sablonokat, vagy egyéni kvízt készíthetnek, hogy interakcióba léphessenek, és többet megtudjanak közönségükről.

#3. Élő kérdések és válaszok

A közösségi és élő kérdések és válaszok még szórakoztatóbbá teszik a közönség megismerését. A résztvevők valós időben küldhetik be a kérdéseket, és azonnal választ kaphatnak. Az előadók sorba rendezhetik a legtöbbször feltett kérdéseket, hogy először a népszerű kérdésekre kapjanak választ.

#4. Élő szavazás

A szófelhőkhöz hasonlóan az ARS-rendszerek is tartalmazzák az élő szavazás funkciót, amellyel az előadók zökkenőmentesen bevonhatják a résztvevőket a szavazásba. Legyen szó általános véleményről vagy a vállalathoz kapcsolódóan, a felhasználók összegyűjthetik a közvélemény-kutatási adatokat, és különféle célokra elemezhetik azokat.

  Mit jelent az „OP” online, és hogyan használjuk?

#5. Csapatjátékok

A csapattalálkozók szórakoztatóak csapatcsatákkal. A közönségreakciós rendszerek interaktív csapatjátékokat kínálnak különféle csapatgyakorlatokkal a termelékenység és a kommunikáció javítása érdekében.

#6. Előadói értékelések

A közönség közvetlenül az esemény után is értékelheti az előadókat, és visszajelzést küldhet. Még ha az eseménynek több előadója is van, a felhasználók mindegyiket egyenként értékelhetik, amelyet később letölthetnek és elemezhetnek.

Most, hogy ismeri az ARS-eszközök csengőit és sípjait, nézzük meg a legjobb közönségre érzékeny rendszerek listáját az interaktív események létrehozásához.

WeVideo

A WeVideo egy jól ismert videókészítő és -szerkesztő platform a vállalkozások számára. Emellett a közönségreakciós rendszerük az egyik legjobb az iparágban.

Minden alapvető funkcióval rendelkezik, amelyre szüksége van egy unalmas esemény száműzéséhez, és lebilincselővé varázsolja azt. A márka dedikált prezentációs terméket kínál, a PlayPosit. Ez a termék élő üléseken, szavazásokon és kvízeken keresztül gyűjt visszajelzéseket.

A WeVideo tökéletes online coaching vagy csapattalálkozók lebonyolítására. A közönségreagáló rendszerekkel együtt a felhasználók a zöld képernyőt és az előre elkészített videósablonokat is kihasználhatják élő események során.

Jellemzők:

 • Az előadók irányíthatják a folyamatot, és bármikor visszajelzésre kérhetik őket. Ezenkívül megválaszthatják a válaszidejük időkeretét.
 • Bármilyen eszközön működik, beleértve a telefont, laptopot és mobilt is.
 • Ezenkívül zökkenőmentesen integrálható több tucat LMS-platformhoz, mint például a Blackboard, a Schoolguy és más technológiai stackek.

A legjobb rész? Eltérő funkciókkal rendelkezik a vállalkozások és az e-learning számára. És nyilvánvalóan ehhez különböző árképzési tervek.

Zoho a színfalak mögött

A Zoho Backstage személyre szabott online eseményekhez készült. Ez a felhőalapú szoftver segít a felhasználóknak a webináriumok és események zökkenőmentes megtervezésében és végrehajtásában.

Az esemény beállításától a nyomon követésig és a betekintések megszerzéséig a Zoho mindent megtesz.

A platform adatokat gyűjt, amelyek lehetővé teszik a pontos elemzést és a későbbi nyomon követést.

A felhasználók eseménywebhelyet is létrehozhatnak, e-mail kampányokat futtathatnak, és testreszabható közösségi bannereket hozhatnak létre, hogy hírt adhassanak eseményükről.

Főbb jellemzők:

 • A közönségkezelés gyors hálózatépítést tesz lehetővé közösségi interakciós eszközök, szavazások, felmérési beépülő modulok és 1:1 interakció segítségével.
 • Különféle oktatóvideók és webináriumok segítik az eszközök használatát.
 • A Zoho mobilalkalmazást is kínál Android és iPhone felhasználók számára.

A Zoho tökéletes nagy volumenű konferenciák lebonyolításához.

Vevox

A Vevox egy felhőalapú közönségválasz szoftver, amely olyan funkciókat kínál, mint a szavazás és a Q&A funkciók a közönség válaszainak összegyűjtéséhez. A Vevox jól működik élő eseményeken, virtuális webináriumokon és előre rögzített üléseken.

A közönség közvetlenül mobiltelefonjáról és táblagépéről küldheti be a választ. Az előadók olyan funkciókat használhatnak, mint a szófelhők, felmérések és szavazások a közönség válaszainak összegyűjtésére.

Főbb jellemzők:

 • A felhasználók beágyazhatják a Vevoxot kis és nagy rendezvények webhelyeibe, így a résztvevők bekapcsolódhatnak kommunikációs csatornáikba.
 • Integrálható különféle LMS-ekkel és oktatásirányítási rendszerekkel, mint például a Blackboard és a Moodle, amelyek hozzáférést biztosítanak az összes tanulási eszközhöz.
 • A közönség névtelenül válaszolhat a kérdésekre, vagy kérdéseket tehet fel, növelve ezzel az elköteleződési arányt.

A Vevox zökkenőmentesen integrálható olyan platformokkal, mint a Microsoft Teams és a Presentation, lehetővé téve a valós idejű betekintést.

  Hol szerezhet be prospektussablonokat vállalkozása számára?

Slideswith

A Slideswith egy dedikált közönségreagáló szoftver nagy összejövetelek számára. Minden olyan funkcióval rendelkezik, amelyre szüksége van ahhoz, hogy a közönség elköteleződési arányát az egekbe emelje, és fokozza a válaszadásukat.

A Slideswith különféle sablonokat és diákat kínál interaktív személyes eseményekhez, élő konferenciákhoz és webináriumokhoz.

Csakúgy, mint a Powerpoint-prezentációk használatakor, az előre elkészített sablonok és diák segítségével kérdezz-feleleteket, szavazásokat és felméréseket készíthet. Közönsége csatlakozhat az interaktív eseményekhez a QR-kód használatával vagy egyszerűen URL-en keresztül.

Főbb jellemzők:

 • Szerkesztheti a diákat, és ennek megfelelően adhatja hozzá márkáit és színsémáit.
 • A szavazásokon és felméréseken kívül olyan funkciókat is kínál, mint a csapatépítő gyakorlatok, az élő fotómegosztás és a szófelhők.
 • A Slideswith lehetővé teszi, hogy akár 200 résztvevő is részt vegyen az eseményeken.

A Slideswith egy könnyen használható platform, és nem igényel semmilyen kódolási ismeretet. A legjobb rész; legfeljebb tíz résztvevő számára ingyenesen használható.

Slido

A Slido egy díjnyertes ügyfél-interakciós eszköz virtuális értekezletek és prezentációk lebonyolításához.

A videokonferencia mellett a platform olyan integrált funkciókat is kínál, mint a szavazások, a szófelhők, a kvízek és az élő kérdések és válaszok, amelyek segítik őket az interaktív prezentációkban.

A Slido a valós idejű adatokat használja fel az ügyfelek válaszainak elemzéséhez és megosztásához.

Főbb jellemzők:

 • Robusztus analitikai funkció, amely segít elmerülni az ügyfelek meglátásaiban, például a népszerű témákban és az aktív résztvevőkben.
 • A felhasználók az összegyűjtött adatokból infografikát készíthetnek, amelyet megoszthatnak kollégáikkal és a közösségi médiával.
 • A felhasználók bemutathatják képernyőjüket, vagy beágyazhatják az eszközt olyan konferencia-alkalmazásokba, mint a Webex és a Teams.

A platform egyszerű Powerpoint prezentációkon fut anélkül, hogy befolyásolná a felmérési eszközök funkcióit.

Szavazás Mindenhol

Az egyik legjobb eszköz az azonnali visszajelzések gyűjtésére a Poll Everywhere. Ez a platform a PowerPoint, az Apple Keynote, a Google Slides és a konferencia-alkalmazások integrálásával unalmas eseményét kétirányú beszélgetéssé tudja változtatni.

Főbb jellemzők:

 • Ez egy testreszabható szoftver, amely egyedi márkajelzést és professzionális megjelenést kínál.
 • A csoportvezetők szervezeti tréninget szervezhetnek és bemutathatnak a vállalaton belül.
 • A felhasználók különböző csapatok számára is létrehozhatnak tartalmat, és gyorsabb munkafolyamatot biztosíthatnak.

A résztvevők zökkenőmentesen küldhetik be válaszaikat mobiltelefonon keresztül. Ezenkívül a felhasználók csapatokat hozhatnak létre a csoportmenedzserből, és szerepeket rendelhetnek a csapattagokhoz.

Találkozó Pulse

Ahogy a neve is sugallja, a MeetingPulse meghatározza az értekezlet pulzusát. Ez egy átfogó szoftver, amelyet az interaktív értekezletek tervezésére és lebonyolítására szabtak.

A felhasználók különféle interaktív eseményekben vehetnek részt, például valós idejű felmérésekben, szavazásokban, közönségvisszajelzésekben, élő kérdezz-felelek üléseken, tombolákon és vetélkedőkön, és mérhetik fel a hasznosítható adatokat.

Főbb jellemzők:

 • Integrálható az olyan eszközök nagy könyvtárával, mint a PowerPoint, a Teams, az Outlook és a WebEx.
 • A MeetingPulse hangulatelemző funkciót kínál. A közönség valós időben reagálhat vagy írhat megjegyzést hangulatjelek segítségével.
 • 1:1 élő csevegési rendszert is kínál a közönséggel való valós idejű interakcióhoz.

A platform fő USP-je, hogy könnyen használható, és lehetővé teszi az azonnali visszajelzések gyűjtését. A MeetingPulse kifejezetten visszajelzések gyűjtésére, szavazások lebonyolítására és csapatgyakorlatok szervezésére szolgál.

Crowdpurr

A Crowdpurr egy csúcsminőségű közönségmegszólító szoftver interaktív munkamenetek, például érdekességek, szavazások és bingó létrehozásához. A játékmódot használja interaktív prezentációk létrehozására és a közönség elköteleződésének növelésére.

  Útmutató kezdőknek a zenéléshez iPhone-on és iPaden

Az egyik legcsodálatosabb tulajdonság a közösségi faluk. Az eszköz az eseményhez tartozó #hashtag segítségével összesíti az összes Twitter- és Instagram-bejegyzést. Ily módon több felhasználó csatlakozhat és tudhat valós időben az eseményről a közösségi média platformokon.

Főbb jellemzők:

 • A platform mobilbarát felületet kínál a közönség számára.
 • Az élő ranglista segítségével a szervezők elemezhetik az egyes résztvevőket, és azt, hogy melyik előzi meg a másikat.
 • A résztvevők egy egyszerű QR vagy egy URL használatával csatlakozhatnak az eseményhez.

Az előadók összegyűjthetik a résztvevő adatait, amelyeket később exportálhatnak és felhasználhatnak. A legjobb rész? 20 résztvevőig ingyenesen használható.

AhaSlides

Ha tökéletes és vonzó prezentációkat szeretne tervezni előre elkészített sablonokkal, az AhaSlides a megfelelő cél. Nem lesz baj, ha az AhaSlides-t a Powerpoint tökéletes alternatívájaként hívjuk.

Ez a platform minden típusú prezentációhoz készült; virtuális, hibrid és személyes.

Egy kattintással kiválaszthatja kedvenc sablonját, és megoszthatja azt a közönséggel. A hasonló funkciókon, például a szófelhőkön és a szavazásokon kívül az AhaSlides ötletgyűjtést és megosztási funkciókat is kínál ötletgyűjtéshez.

Főbb jellemzők:

 • A Spin Wheel funkció lehetővé teszi a résztvevőknek, hogy beírják nevüket és versenyezzenek élő vetélkedőkön, szavazásokon és felméréseken.
 • Az AhaSlides ingyenesen használható akár 7 résztvevő számára, korlátlan számú kérdéssel és korlátlan számú kvízkészítéssel.
 • Felveheti vagy eltávolíthatja az időkereteket felméréseihez és szavazásaihoz.

Az AhaSlides a sablonok és fedélzetek nagy könyvtárával büszkélkedhet, amelyek szinte semmilyen szerkesztést nem igényelnek. Így rákattinthat és egy kicsit testreszabhatja.

Ombea

Az Ombea egy élő visszajelzési szoftver, amely megjeleníti az ügyfelek válaszait véleményük és szakértelmük alapján.

Ez a visszajelzési platform zökkenőmentesen együttműködik a Microsoft Powerpointtal, így diákat jelenít meg szavazáshoz és értékeléshez.

Főbb jellemzők:

 • A felhasználók azonnal letölthetik a jelentéseket PowerPoint prezentáció vagy PDF formátumban.
 • A Csoportelemzés funkció demográfiai adatok szerint elkülöníti a közönséget.
 • Az Ombea tökéletes az osztályesemények lebonyolítására, mivel hozzáférést biztosít a tanulóknak a sikeres és sikertelen arányokhoz és teljesítményükhöz.

A szervezők csapatokra oszthatják a közönséget, és útközben vetélkedőket futtathatnak. A felhasználók rangsorolhatják a csapat teljesítményét, és elkülöníthetik a legjobb személyeket.

Pigeonhole élőben

A Pigeonhole Live egy interaktív közönségreagáló rendszer, amely konferenciák tervezésére és szervezésére használható. A fő előnye a könnyű hozzáférhetőség.

Főbb jellemzők:

 • A résztvevők csak egy link segítségével érhetik el az élő kérdezz-feleleteket és felméréseket.
 • Az előadók részletes jelentéseket kapnak az előadók és a közönség közötti interakcióról.
 • Valós idejű adatokat használhat, amelyek segítenek a prezentáció megtervezésében és adaptálásában.

A platform több mint 1000 résztvevő részvételét teszi lehetővé az ingyenes verzióban. A Pigeonhole egyéni márkaépítést kínál, és zökkenőmentesen integrálható különféle platformokkal, mint például a YouTube, a Vimeo és a Zoom.

Szerző megjegyzése

A közönségreagáló rendszerek tökéletes elixírt jelentenek az unalmas eseményekhez. Ilyen eszközökkel még a félénk közönség is felemelheti a kezét, és kapcsolatba léphet az előadókkal. Az eszközök segítenek interaktívvá tenni a foglalkozásokat és fokozni az elköteleződést.

A közönségreakciós rendszer interaktív és szórakoztató előadások készítésével fenntartja a közönség érdeklődését. A márkajelzés és az Ön által választott színek beépítése életre keltheti az unalmas eseményeket és webináriumokat.

Jó szórakozást kíván a webináriumokhoz, és alakítsa át őket valami menővé ezekkel a csodálatos közönségreakciós eszközökkel.

Következő lépésként tekintse meg a legjobb kvízkészítő eszközöket, amelyekkel jobban megszólíthatja közönségét.