11 Felhőalapú naplóelemző az IT Operational Insights számára

Az eszközök számának növelése, a megfelelőségi követelmények és az eseményekhez szükséges adatok rögzítéséhez szükséges üzleti igények minden típusú vállalkozás számára szükségesek.

A naplók elemzése valódi betekintést nyújthat az IT-környezetben zajló eseményekbe.

Néhány valós idejű példa:

 • Kapacitás tervezés
 • A probléma korai felismerése
 • Intézhető jelentéstétel
 • Elérhetőség menedzsment
 • Események figyelése

Ha van néhány MB naplófájlja, akkor manuálisan is áttekintheti azokat; Ha azonban egy közepes és nagyvállalati vállalkozásnál dolgozik, ahol a naplók GB-ban állnak rendelkezésre, akkor a kézi naplóelemzés rémálom.

Ha megoldást keres webalkalmazás-naplóinak figyelésére és elemzésére, beleértve az infrastruktúrát is, akkor fontolóra veheti a következő felhőalapú naplókezelést. A legtöbbnek ingyenes csomagja van korlátozásokkal, ahol kipróbálhatja, hogyan működik.

Ha nyílt forráskódú megoldást keres, nézze meg ezt a bejegyzést.

Papertrail

A naplók kezelése és elemzése a segítségével Papertrail.

Összesítheti az összes alkalmazásnaplóját, rendszernaplóját és szöveges naplódokumentumát egy helyen. Használhat API-t, parancssort vagy böngészőt a valós idejű kereséshez.

A Papertrail azonnal figyelmeztet, és lehetőséget ad a trendek észlelésére és archiválására. Élvezze a villámgyors naplókeresést másodpercek alatt. Ez az elemző könnyen használható, érthető és megvalósítható. Pillanatok alatt áttekintheti a különböző rendszereket.

Használja ki a naplózási sebességelemzést, és hárítsa el az elmúlt percekben vagy órákban rögzített kiugrásokat.

Graylog

Graylog A felhőben szállított zökkenőmentes, rugalmas és hatékony naplókezelési élményt nyújt, elkerülve a működési vagy infrastrukturális költségek terhét. Azoknak az ügyfeleknek szól, akik zökkenőmentes adatgyűjtést, gyors keresést, rugalmas elemzést és nagyobb megfizethetőséget szeretnének a rajta futó rendszerek karbantartása és frissítése nélkül.

Az eszköz nagyobb elérést tesz lehetővé, csökkenti a költségeket, csökkenti a kockázatokat, biztonságos adatátvitelt biztosít, valamint megbízható és méretezhető infrastruktúrát biztosít. 99,9%-os rendelkezésre állási SLA-t garantál, amely magabiztosságot ad elérhetőségével kapcsolatban. Titkosított és hitelesített adatátvitelt is kap egy évnyi archivált adatokkal, biztosítva, hogy minden készen álljon, amire szüksége van.

Elasztikus felhő

Valószínűleg hallott már az Elastic Search-ról. te nem?

Keressen egyszerűen és gyorsan információkat a Elasztikus felhő.

Ezenkívül betekintést nyerhet, és figyelemmel kísérheti a technológiai befektetéseket olyan platformokon, mint a Google Cloud, az Amazon Web Services (AWS) vagy a Microsoft Azure. Hagyja, hogy az Elastic Cloud kezelje és karbantartsa megoldásait, így Ön csak a mélyebb betekintésre koncentrálhat vállalkozása folytatásához.

  Hogyan nézhetek Netflixet 4K-ban Mac-en

Az Elastic Cloud speciális keresési élményt nyújt az alkalmazásokhoz, webhelyekhez vagy munkahelyekhez szabva. Olyan eszközökkel ruházza fel Önt, amelyekkel a keresési élményt eljuttathatja a piachoz, és gyorsan skálázhatja azokat. Segítségével megtalálhatóvá teheti tartalmait.

Lehetővé teszi az olyan platformok, mint a Salesforce, a Google Drive stb., természetes és személyre szabott keresési élményben való egyesítését is. Használja ki az Elasticsearch-et alkalmazásaiban, és egészítse ki azokat finomított API-kkal, relevanciavezérlőkkel, robusztus elemzésekkel és intuitív irányítópultokkal.

A teljes APM-nyomokat, mérőszámokat és naplókat egy halomba helyezze nagy méretben, hogy reagáljon és reagáljon a környező eseményekre. Adja hozzá adatait, és jelenítse meg, majd egyszerre használja a Kibana Lens drag and drop funkcióját. Az Elastic Security az Elastic SIEM-nek a végponti biztonságba való integrálásával segít a fenyegetések észlelésében és megelőzésében.

Ez magában foglalja a mélyreható kivizsgálási munkafolyamatokat, a növekvő integrációkat és az esetkezelést, hogy megakadályozza a fenyegetések az adatok károsodását. Az Elastic Stack a következőkből áll: Elasticsearch, Beats, Logstash és Kibana.

Grafana

Hosted Grafana megoldásokat keres?

Élvezze a teljes körűen felügyelt platformot Grafana infrastruktúra és alkalmazások megfigyeléséhez, beleértve az irányítópultokat, naplókat és mérőszámokat.

Használja ki a Graphite metrikákat, a Loki naplókat és a Prometheus mérőszámokat ezen a platformon, amely kiválóan teljesít és elérhető. Ezzel a platformmal nem kell több eszközt és lapot keresnie, mivel minden adatmetrika és forrás egy helyen érhető el.

A Grafana központi nézetet biztosít a különböző Prometheus-példányokon megjelenő riasztásokhoz és lekérdezésekhez. Ezenkívül 13 hónapos megőrzési időt biztosít a kapacitástervezéshez és a trendelemzéshez. Több mint 40 vállalati beépülő modullal és szabványos adatforrásokkal szélesebb körben tekintheti át az alkalmazáscsomagot.

Könnyű egyetlen kattintással vagy API-n keresztül forrásokat hozzáadni a Grafana Cloudhoz. Kezdje el gyorsan a Grafana-példányt, mert nincs szüksége sem telepítésre, sem konfigurációra. Csak válassza ki a bővítményeket, és kezdje el a népszerű irányítópultok importálását. A Grafana Cloud ára 49 dollár/hónaptól kezdődik.

DataDog

Tőkeáttétel DataDog a naplók, a nyomkövetések és a metrikák egyetlen platformon történő nyomon követéséhez. Gyorsan kereshet, elemezhet és szűrhet naplóiban az adatok feltárásához és hibaelhárításához.

A DataDog lehetőséget ad a naplók elemzésére és a teljes alkalmazásaiból, platformjaiból és szolgáltatásaiból való felfedezéshez. Gyorsan szűrheti és keresheti a naplókat az automatikusan generált szempontok használatával. Vizualizálja naplóadatait, vagy készítsen riasztásokat az irányítópulton.

  Hogyan javítsunk ki egy Echo- vagy Google Home-ot, amely nem csatlakozik a WiFi-hez

Tiszta képet kap mindenről, ami a rendszerén található. Közvetlenül a metrikadiagramokról a kapcsolódó naplókhoz hasonló címkék (például szolgáltatás, gazdagép stb.) segítségével állítható át. Váltson az APM-re, hogy a naplókat teljesítménye alapján helyezze el. Korlátozás nélkül dolgozzon fel és küldjön el minden naplót, amelyet az infrastruktúrája vagy alkalmazásai előállítanak.

Elemezze alaposan, hogy eldöntse, hogyan fogja folytatni a dinamikus indexelést a szűrők használatával. A DataDog lehetővé teszi, hogy minden szempontot valós időben figyeljen meg a Live Tail segítségével, amely nem igényel indexelést. Archiválja a kívánt dolgot, mivel központilag tárolja az előzményeket, és nem hagy semmit a szerverein.

Gyűjtse össze és címkézze automatikusan a naplókat, és integrálja azokat beépített funkciókkal. Automatikusan alkalmazhat szempontokat a naplóadatokhoz, például HTTP-állapotkódot, szerepkört, elérhetőségi zónát stb. Használjon harmadik féltől származó naplószállítókat, például a Logstash-t, a FluentD-t, az NXlog-ot és az Rsyslog-ot. A DataDog segítségével gazdagíthatja a naplókat technológiákon keresztül, vagy egyedi folyamatokat építhet fel. Csővezetékeket klónozhat, vagy módosíthatja azokat a szempontok és mezők rögzítéséhez.

Loggly

Loggly az egyik legnépszerűbb naplókezelés szinte bármilyen típusú naplóforrás elemzésére, beleértve a következőket is.

 • Webes alkalmazások – Apache, Nginx, PHP, Node.js, NET, Java, JavaScript
 • OS – Linux, Windows

A Loggly segítségével összegyűjtheti az adatokat (naplókat) az elemzéshez, és létrehozhat egy értelmes irányítópultot a szükséges mutatók figyeléséhez. És természetesen a Loggly felületről is végrehajthatja a keresést a naplókon belül.

A Loggly hatékony keresést kapott, ahol testreszabhatja és szűrheti a teljes szövegű, egymezős és logikai értékeket. Az e-mailekkel, a PageDuty-val, a Slack-kel, a HipChat-tal stb. is integrálható a riasztások aktiválásához.

SumoLogic

Szerezzen valós idejű informatikai működési betekintést a segítségével SumoLogic az üzleti alkalmazások és infrastruktúra figyeléséhez, elemzéséhez, hibaelhárításához és biztonságossá tételéhez.

A Sumologic rendelkezik gyűjtő ügynökkel/felhőgyűjtővel, akit telepíteni kell a szerverére, hogy összegyűjtse és továbbítsa a naplókat a Sumologicnak. Bármilyen típusú naplót átalakíthat valós idejű irányítópulttá, amely figyeli és figyelmezteti a küszöbérték elérésekor.

A Sumologic előre konfigurált néhány alkalmazást a leggyakoribb használati esetek alapján, hogy felgyorsítsa az üzemeltetési feladatokat és a problémák kivizsgálását.

Alkalmazási példa:

 • MongoDB – általános általános állapot, lekérdezésoptimalizálás, biztonsági figyelés
 • AWS Lambada – Proaktív monitorozás, költségláthatóság, mély betekintés
 • AWS – teljesítményprobléma azonosítása, proaktív biztonsági figyelés, fejlett elemzés
 • Salesforce – növelje a felhasználói alkalmazkodást, az ellenőrzési nyomvonalakat, hasonlítsa össze az adatokat.
 • Trend Micro – részletezze a sebezhetőségeket, az eseményelőzményeket, a továbbfejlesztett támadásvizualizációt
 • Github – vizualizálja a csapat termelékenységét, a csapat termelékenységét, hozzon létre használati alapokat.
 • Docker – fejlett elemzés, hibaelhárítás
 • Linux – Az operációs rendszer hibaelhárítása és optimalizálása, riasztás a hozzáférési/auditálási és biztonsági eseményekről, teljesítmény-irányítópult.
 • Nginx – áttekintés, a látogató helye, válaszidő, a teljesítmény szűk keresztmetszete azonosítása.
 • Apache – értse meg a látogatókat, optimalizálja a teljesítményt, vizualizálja a látogatókat.
 • IIS – átfogó betekintés, forgalmi adatok, leglassabb oldalak
 • MySQL – általános állapot, legnagyobb hibák, figyelje a lekérdezés teljesítményét
  Biztonságos az e-mail előnézete?

Az ingyenes fiókban napi 500 MB-ot kap hét napos adatmegőrzés mellett bármilyen típusú adatgyűjtéssel.

Logsene

Logsene A Sematext a felügyelt ELK-verem a felhőben a naplók kezeléséhez és elemzéséhez. A naplókat bármilyen forrásból, beleértve a Syslogot is, titkosított csatornákon keresztül szállíthatja.

AWS-en fut, és megfelel a SOC, SSAE, FISMA, DIACAP, HIPPA stb.

Nézze meg a DEMÓ látni, hogyan működik.

Splunk

Splunk Cloud elérhető az AWS-en a gépadatok összegyűjtésére és indexelésére. A Splunk egy gyors és egyszerű módszer a fizikai, felhő- vagy virtuális eszközökről generált adatok elemzésére és megjelenítésére.

A Splunk segítségével figyelemmel kísérheti és megjelenítheti adatait, és beállíthatja a riasztási mérőszámok küszöbét. Nem látok INGYENES tervet, de van egy próbaverziójuk, amely lehetővé teszi 5 GB adat elemzését és megjelenítését 15 napon keresztül.

Logz.io

Logz.io hosztolt ELK-t nyújt szolgáltatásként. Az ELK (Elastic Search, Logstash, Kibana) az egyik legnépszerűbb nyílt forráskódú elemző platform. Szinte az összes legújabb technológiából származó adatokat képes indexelni, és használható betekintést nyújt az adatok megjelenítésével és riasztásaival.

Néhány támogatott technológia

 • Apache HTTP/Tomcat
 • Nginx
 • Hadoop
 • Heroku
 • Node.js
 • MongoDB
 • PostgreSQL
 • ablakok
 • Linux
 • AWS

Az ingyenes csomag három napos megőrzést kínál napi 1 GB adattal.

Fűrészáru

Valós idejű feldolgozás, fejlett szűrés és gyors kereső naplózási platform egy alkalmazásba integrálva.

Fűrészáru integrálható az alkalmazásoddal és a platformoddal.

A könyvtárak elérhetők a Node, Ruby és Elixir számára, és számos platformot támogatnak, beleértve a következőket.

 • Logstash
 • Zeit (most)
 • AWS lambda
 • Dokkmunkás
 • Linux
 • Heroku
 • Kubernetes

Kezdheti az INGYENES tervvel, hogy megtapasztalhassa a platformot.

Következtetés

Remélem, hogy a fenti felhőnapló-elemző segít az adatok keresésében, elemzésében és megjelenítésében, valamint megkönnyíti az informatikai műveleteket.